שלום!

כל כך הרבה שנאה מרוכזת אצלך.

אולי תתחיל לאהוב קצת את מה שמסביבך במקום לשנוא? תאמין לי, זה יעשה לך רק טוב. זה לא בריא לשנוא. ברצינות, אנחנו צריכים להיות מאוחדים במלחמה הזאת נגד האוייב האכזר והברברי ביותר שידענו עד כה. אז נכון שזה לא פייר שהם לא מתגייסים לצבא. נכון שזה לא פייר שאנחנו עובדים והם לומדים תורה. אבל לא צריך לשנוא אותם בגלל זה. תנסה להבין קצת גם את הצד השני. צריך לשנות את החוק, אני מסכים איתך. אבל לשנוא אותם שנאה כל כך טהורה וכוללנית? תאמין לי שזה לא פוגע בהם. היחיד שנפגע מהשנאה הוא האדם השונא.

../images/Emo41.gif אל תדבר שטויות.

אתה אומר את זה כאילו לא להתגייס לצבא ולחיות על חשבון המיסים שאני משלם זה משהו זניח... נכון שהפלסטינאים הם האוייב מבחוץ אבל החרדים, אם הם ימשיכו להתנהל כמו היום, הם אלו שיפילו את המדינה הזאת לקרשים. בן כמה אתה בכלל? בן 12? צבא כבר עשית? איבדת חברים בצבא? נפצעת בצבא? אתה משלם המון מיסים?

MS6

New member
מה אתה כבר יודע על הציבור החרדי???

אתה מנפח נתונים בצורה חסרת פרופורציה. הציבור שחי על חשבון המדינה הוא מיעוט, הילודה הגבוהה בציבור החרדי רק עוזרת לנו לשמור על המאזן הדמוגרפי השברירי בישראל. מי שעוקב אחרי הציבור החרדי, כמוני, יכול להבחין בתהליך מסוים שהוא עובר, והתהליך הוא מהכרה במדינת ישראל לשיתוף מוחלט בה. יותר חרדים פונים להיי טק (לדוגמא מהעיר שבה אני מתגורר.. ויש לי נתונים על כך), יותר חרדים מתגייסים לצבא, פחות חרדים חברים בקבוצות קיצוניות המתנגדות למדינת ישראל. החרדים עוברים תהליך הטמעה בציבור היהודי בישראל, ומפלגת השנאה של שינוי הורסת את התהליך הזה! מדובר בציבור מסוגר שלא אוהב להפתח לציבור, והיום אנו מבחינים בשברים הראשונים שבו ובהתחלת ההיטמעות. אם שינוי לא תנסה לכפות על החרדים גיוס אז התהליך החיובי הזה ימשך ובעוד 20 שנים למשל הציבור החרדי ישתלב לגמרי בצה"ל. אבל אם חוק גיוס תלמידי ישיבות יעבור תהיה השתמטות כללית ו"אי רצון להיכנע לחילונים" השסע יועמק בין החרדים ללא חרדים מה שירחיק אותם מאיתנו- ויהרוס את כל התהליך הנ"ל. אבל אני בטוח שאתה בחיים שלך לא פגשת או דיברת עם חרדי, אתה פשוט מחפש מישהו לשנוא, כמו אותם אנטישמים. אתה עוד מוסת מאותו שונא, טומי לפיד, שהורס לנו את המדינה.

../images/Emo41.gif אתה בור ועם הארץ ולא יודע כלום

אתה ניזון משמועות וממה שמספרים לך אמנון יצחקים שאוספים ערסונים כמוך לעגלת הזבל שלהם בערים מוכות עוני ואבטלה. אני אתייחס בקצרה לשקרים/בדותות/מעשיות שכתבת כי חבל לבזבז עלייך פיקסלים. גם ככה אתה כל כך דמגוג ואטום שאין סיכוי שתקלוט את המציאות: 1. ע"פ נתוני ועדת החקירה הפרלמנטרית לפערים חברתיים המסתמכת בעיקר על נתוני הלמ"ס ושהיו חברים בה ח"כים מהליכוד: כ80% מהגברים החרדים אינם עובדים למחייתם. בנוסף - שיעור אי ההשתתפות בכוח העבודה בקרב הנשים החרדיות גבוהה מאצל החילונים או הסרוגים ומתוך אלו שיוצאות לעבודה חלק ניכר מהן עובדות בתפקידים תפורים לנשים חרדיות שאינם יצרניים. 2. מערכת החינוך החרדית מעודדת בורות בכל הקשור לחיים המודרניים ומכינה את בוגריה המעולים להיות תלמידי ישיבות בלבד. בחור הישיבה הממוצע אינו יודע אנגלית ומתמטיקה שלא לדבר על היסטוריה, אזרחות וכד'. 3. יותר חרדים פונים לצבא וזה בזכות חילוניים כמוני ועל אפם וחמתם של הציבור החרדי. אותם אלו הפונים לנח"ל החרדי בד"כ מנודים ממשפחותיהם ומוחרמים. בכל מקרה מספר החרדים המשרתים בצבא הוא עדיין אפילו לא אחוז ממספר אלו שצריכים להתגייס. 4. חרדים שעובדים בהיי טק מבחינתי זה חטא על פשע - אם הם לא יכלו לעשות צבא בגלל שזה ביטול תורה איך הם פתאום יכולים לבטל תורה בעבודת כפירה מול המחשב. למה שמעסיק יעדיף אותי שאני עושה מילואים 30 יום בשנה ולא חרדי שעושה 0 ימי מילואים בשנה? 5. מאיפה הבאת את הבולשיט על ה20 שנה וכל החרדים מתגייסים? תגבה את עצמך במחקרים או בנתונים. 6. אין קרע עם החרדים כי אין שום דבר משותף איתם. יהיה לנו משהו במשותף ברגע שהם לא יחיו על חשבון הכסף שלנו והדם שלנו. ברגע שהם ישרתו בצבא ויצאו לעבוד הם יהיו שותפים וחברים לכל דבר. 7. טומי לפיד הוא מי שבינתיים מנסה להציל את המדינה מבורים כמוך ומהחרדים שבניגוד אלייך יודעים טוב טוב את העובדות

MS6

New member
בור ועם הארץ אחותך...

אתה חושב שאני איזה מוסת של איזה רב?? מה אני צריך איזה ברכה או משהו בשביל להשתכנע?? סלידתי מאמנון יצחק היא אינסופית אבל כמוה מהשונא טומי לפיד... 3. יותר חרדים פונים לצבא בגלל חילונים??? מה אתה אומר????? אתה מכיר חרדי אחד שפנה לצבא בגלל חילונים?? נראה לך שבגלל אפס כמוך הם ישנו את החיים שלהם?? אם תכפה על מישהו משהו זה יעודד אותו לדעתך לעשות זאת?? מי שהתגייס החליט להתגייס בגלל שהוא הבין שיש לתרום למדינת ישראל, ובגלל שהוא מרגיש חלק ממנו, בלי כפייה. למה אתה לא כופה על הערבים ברמלה-לוד להתגייס?? מה גם הם אזרחי המדינה לא?? אתה כופה על החרדים בגלל שהם יהודים, בגלל שהם אמורים להיות שותפים לדרך שלך לא? אבל אם חלקם לא שותפים אז מה ההבדל בינם לבין ערביי רמלה-לוד?? גם הם צריכים לקבל פטור לא?? יש חרדים שרואים בך כהאדם הכי קיצוני בשבילם, יהודי כופר, אין גרוע מזה ביהדות, נראה לך שאתה תהיה זה שיביא את המהפכה במחשבה שלהם?? אז טיפטיפה מחשבה נעל. 4. אותם חרדים שעובדים בהיי טק הם בד"כ גם אותם חרדים שהתגייסו לצבא. בקשר לנח"ל החרדי, צא מהסרט ומהר! זה מה שאומרים הרבה בתקשורת ואוהבים לנפח את הקטע הזה שכל המגוייסים נודו מהמשפחות שלהם.. אבל זה בכלל לא נכון! הקבוצה בחרדים שמתנגדת לחלוטין לגיוס הם קבוצה קטנה מאוד מהחרדים האשכנזים, מדובר בנטורי קרתא ובאנשי העדה החרדית, הם קבוצה קטנה בציבור החרדי, וההשפעה שלהם אפסית על הציבור החרדי. אותם אנשים קיצונים גם מתנגדים לקיום המפלגות החרדיות, הם לא מקבלים ביטוח לאומי ממדינת ישראל ולא מצביעים בבחירות.. סתם לידע כללי שלך. 5. אין לי מחקר על כך כי לא חיפשתי.. אבל מי שעוקב אחר החרדים רואה בשנים האחרונות שהם הולכים ומתמתנים ביחס למדינת ישראל (אני גר בעיר שיש בה אוכלוסיה גדולה מאוד של חרדים), אגב.. החרדים שאתה כ"כ אוהב לשנוא ידעו ללחום במלחמת העצמאות על ירושלים, ולא מדובר באנשים שנזרקו מהבתים, החרדים פשוט עזרו בלחימה למען העיר ורבים מהם נפלו. 7. אתה קורא לי בור ביהדות ובנושא?? תראה אותך, אדם מוסת, מי פה בור בנושא?? הכר את האוייב אתה ניזון מתעמולה ארסית של פרובוקטור.

../images/Emo41.gif אין לי אחות ליכודניקית

1. אני לא יודע אם אתה צריך רב בשביל להשתכנע אבל כל אלה שאתה תומך בהם בפוליטיקה הם מנשקי זקנים ידועים. במיוחד ביבי הלוחש למקובלים... 3. החרדים שמגיעים לנח"ל החרדי עושים זאת על אף הציבור החרדי ולא בזכותו. למעשה את הצלח הנח"ל החרדי ניתן לייחס לבחור דתי (סרוג) שעובר ממקום למקום ומאתר מועמדים לנח"ל החרדי (בדיוק הייתה עליו כתבה בסופ"ש). כמובן שהוא נרדף על ידיד הקהילה החרדית ואף הוצאו נגדו פשקווילים. השני שניתן לייחס לו את ההצלחה הוא דובדבני, מקים הנח"ל החרדי והוא למיטב ידיעתי חילוני... (ודאי שלא חרדי) 4. הנח"ל החרדי לא קיים כל כך הרבה זמן בשביל שבוגריו יגיעו כבר למשרות בתחום ההיי-טק. אלה שהולכים כרגע להיי-טק הם כפי שכתבתי בחזק חטא על פשע - גם לא עשו צבא בגלל "שלו רצו לבטל תורה" וגם "מבטלים תורה" כדי לעשות ג'ובות. השקפת עולם דתית שמרנית הטוענת לדבקות קיצונית בצורה הקדומה והבסיסית של עיקרי הדת. הפונדמנטליסטים דבקים בקנאות במילה הכתובה בכתבי הקודש, הם רואים את הדרך שבה הם מבינים את כתבי הקודש כאמת המוחלטת, ומוכנים להיאבק למענה. השטות המדהימה ביותר שכתבת בהודעה זו היא על הקבוצה המתנגדת לגיוס החרדים. זה לא נטורי קרתא אלא כל הרבנים החרדים. נטורי קרתא מתנגדים למדינה אבל בנושא גיוס החרדים כל רבני החרדים מתנגדים. אני שמח שאתה מספר לי על נטורי קרתא רק שאני כבר ידעתי עליהם הרבה מאד עוד לפני שחגגת בר מצווה. 5. הולכים ומתמתנים? תן דוגמאות.... 7. אני משוכנע שאני יודע יותר ממך על היהדות. זה שאתה גר בבית שמש, עיר שנופלת לידי כוחות השחור החרדיים, לא אומר שאתה יודע עליהם משהו אמיתי.

MS6

New member
אוקי...

1. אני תומך בביבי? חחח 3. בוא נחלק את הציבור החרדי שגם ככה מחולק ומפולג. קודם כל ההבחנה בין החרדים האשכנזים והחרדים הספרדים (שני עולמות שונים.. אין דבר כזה חרדים ספרדים אבל מילא, הם משתדלים טוב מאוד לחקות את החרדים האשכנזים). הספרדים הם הכי מתונים, אין להם איזושהי מסורת נגד מדינת ישראל. עכשיו אצל האשכנזים- נכון שרוב הקבוצות שם יעדיפו שהבנים שלהם ישארו בישיבות במקום שילכו לצה"ל אבל הם ממש לא ינדו את בניהם אם יעשו צעד כזה. רק קבוצה קטנה (אותם נטורי קרתא ועוד קבוצה כמו תולדות אהרון) יוצאים בפשקווילים נגד חרדים שמתגייסים (אגב אותה קבוצה יוצאת גם נגד ש"ס ויהדות התורה שמשתפות פעולה עם הציונים). לא אמרתי שבגלל שאני גר בבית שמש אני יודע יותר על היהדות, אבל לדעתי אני מבין טוב מאוד על הזרמים ביהדות. תעשה הבחנה מתבקשת: המפלגות החרדיות ורוב המנהיגים החרדים ממש לא אהודים ע"י. לדעתי הם עסקנים סוג ד' שמוציאים שם של טפילים וגנבים לכל האוכלוסיה שלהם. אבל, לשמחתי הרבה, לאט לאט החרדים כבר אינם מקשיבים למנהיגים שלהם והם למדים שהם לא תמיד צודקים (אחת הסיבות לכוחם העצום יחסית בכנסת היא שיש להם אחוזי הצבעה גבוהים במיוחד.. בגלל שכולם מקשיבים למנהיגיהם) לדוגמא אני שוב יכול לקחת את בית שמש, בבחירות האחרונות לראשות העיר הסתמן בתחילה ניצחון למועמד חרדי של יהדות התורה וש"ס, אבל בסופו של דבר הוקמה מפלגה חרדית שיצאה כנגד ההנהגה הותיקה והצטרפה לראש העיר הקיים ובכך גרמה לנצחונו. ישנו תהליך, והוא מאוד חיובי, הם לא איזשהו ציבור רשע שרוצה לנצל ולנצל אותך, צריך לעזור לגורמים המתונים שלהם לגדול ולהיתפתח כמו שהזרם החרדי לאומי גדל ומתפתח.

ראליסט

New member
החרדים הם נטל נטל נטל

מסכים שאפילו אלף חילונים בכנסת לא יצליחו להוציא חרדי אחד שמסרב,לשרת בצבא,לעבוד ולפרנס את משפחתו. אילו שעושים זאת,התנתקו (או נותקו) מהעולם החרדי מזמן. עוד לא הבנתם? החרדים זו מדינה בתוך מדינה-חוץ מהכספים...שם הם רוצים הכל. יותר מזה-נטורי קרתא הם הצדיקים היחידים.הם אמנם לא משרתים בצבא,אבל גם לא מבקשים גרוש מהמדינה. רוב החרדים,למדו להשתמש בדמוקרטיה הישראלית לצרכיהם (ראו את אחוזי ההצבעה האדירים-מעל 100 אחוז,בבחירות לכנסת),אבל כשרוצים שהם ישתתפו בהגנת המדינה,הם נעלמים.

איפכא אתה מתבלבל

מאיר שטרית כאינדוודואליסט הוא אדם בעל יכולת קוגנטיבית אדירה. ביל 23 אם אינני טועה הוא היה כבר סיים תואר 2. זה שהוא מנסה להיות יותר נובריש יותר מאציל פולני דימקולו (לימודי אופרה) והרבה יותר מכך משסה בשוטי ועקרבים את הציבור ממנו הוא יצא (ע"פ בית המדרש של טומי לפיד את 'שינוי') ע"י הצגת מיצג השקר של "אם אני יכול כל מזרחי יכול"..זה כבר משהו אחר.

היה לי מרצה כזה.

סיים דוקטורט לפני גיל 28 ובקושי מסוגל לשרוך את שרוכיו. התואר השני שלו הוא במנהל ציבורי ככה שלא נראה לי שהוא עשה אותו בגיל 23. זה לא מסתדר עם זה שהוא היה סרן בחיל הרפואה. תביא בבקשה מקור מידע אמין שמאשש את טענתך לגבי השכלתו. בכל מקרה תסלח לי אם אני לא מתפעל מהיכולות האינטלקטואליות האדירות של בוגרי בית הספר למנהל ציבורי באוניברסיטת בר אילן. ולגבי לפיד - תגיד תודה ללפיד כי נדמה שהוא היחיד הדואג לנסות להציל את הילדים בני עדות המזרח שנטרפים ע"י מפלצת ההחזרה בתשובה של האייטולה אמנון יצחק ושות'.

אינני יודע אם תבין זאת שתגדל

אבל החומניזם הפונדליסטי נמצא הרבה יותר אצל שוטי הלפיד ומה שהוא מייצג פי כמה מאשר כל אמנון יצחק ואחרים. רק שאשליית ה"הון- ליברל קלווניזם נאור" על עבדיה הנרצעים פחות נודעת בחוגים מסוימים ובמיוחד לאותם מאמינים שוטים..

../images/Emo41.gifאינני יודע אם תבין זאת שתגדל

אבל במשפט שלך לא היה שום טיעון הגיוני. תפרט בבקשה בפני: 1. כיצד מתבטא אצל תומכי שינוי חומייניזם פונדמנטליסטי (אני מניח שלזה התכוונת שרשמת פונדליסטי)? 2. כיצד מייצג לפיד חומייניזם פונדמנטליסטי? תזכורת - הגדרת פונדמנטליזם "השקפת עולם דתית שמרנית הטוענת לדבקות קיצונית בצורה הקדומה והבסיסית של עיקרי הדת. הפונדמנטליסטים דבקים בקנאות במילה הכתובה בכתבי הקודש, הם רואים את הדרך שבה הם מבינים את כתבי הקודש כאמת המוחלטת, ומוכנים להיאבק למענה." 3. האם לדעתך תפיסת עולם כלכלית קפיטליסטית היא אשלייה? 4. מה זה קלווניזם? :)

MS6

New member
איך הוא בדיוק מצלי את הילדים..

המזרחים?? הבנאדם גזען מהסוג הישן.. שכחת כבר מה הוא אמר על מוסיקה מזרחית? שג'נין משתלטת עלינו? אני מסרב לראות זאת כפליטת פה הבנאדם שונא... ואגב אני מאוד רוצה שתתן לי דוגמא איך הוא מציל את הילדים המזרחים מהשתלטות של ש"ס.. זה אמור להצחיק אותי מאוד בתור בן עיירת פיתוח.. מה הוא מכריח אותם ללכת לקונצרטים??

עזוב הוא סתם מנסה להדליק אותך

אני חושב שאפילו הוא יודע שהציניות של הנקניקיה ההונגרית מסריחה מהראש...

../images/Emo41.gif אני אסביר לך לאט שתבין

המחזירים בתשובה ניזונים מצד אחד בצורה די ניכרת מתקציבי המדינה ע"י עמותות שונות המתוקצבות ע"י משרד הדתות ז"ל וע"י משרד החינוך ומשרדים נוספים (כגון משרד הרווחה), לשמחתי נודע כי בזמן האחרון התמיכה באותם מחזירים בתשובה מגיעה בעיקר מחו"ל מאחר והחל פיקוח הדוק יותר על הכספים המוקצים לעמותות שונות ומשונות. מטרת המחזירים בתשובה היא להפוך את החילונים לחרדים ולשלוח אותם ללמוד במערכת החינוך החרדית - כל אחד בהתאם לגילו. בזה ששינוי דואגת לייבוש של מערכת ה"חינוך" הנקראת "אל המעיין" היא בעצם פוגעת בסיכויים של המחזירים בתשובה ובמצע הכלכלי שהם יכולים להבטיח לחוזרים בתשובה ולילדיהם. בכך שינוי מונעת מאותם חילוניים לחזור בתשובה רק משום שמבטיחים להם חיים קלים יותר ללא דאגות כספיות.

למעלה