שמחה לבשר

מצב
הנושא נעול.

רחל5

New member
../images/Emo124.gifשמחה לבשר

שמחה לבשר
כי הצעת חוק תרומת ביציות של ח"כ אראלה גולן, עברה קריאה טרומית במליאת הכנסת לפני מספר דקות. משרד הבריאות לא הביע התנגדות והם מתכוונים לפעול ביחד לקידום החוק. למי שלא מכירה - מדובר בהצעת חוק שתקועה כבר כשש שנים. ההצעה נועדה להסדיר את נושא תרומת הביציות בארץ, ובין השאר לאפשר לנשים שאינן מטופלות IVF לתרום ביציות, בתקווה שהדבר יגדיל את היצע הביציות בארץ ויאפשר תהליך של תרומת ביציות - שהיום כמעט ולא קיים.

ומצרפת את הצעת החוק

שמחה לבשר
כי הצעת חוק תרומת ביציות של ח"כ אראלה גולן, עברה קריאה טרומית במליאת הכנסת לפני מספר דקות. משרד הבריאות לא הביע התנגדות והם מתכוונים לפעול ביחד לקידום החוק. למי שלא מכירה - מדובר בהצעת חוק שתקועה כבר כשש שנים. ההצעה נועדה להסדיר את נושא תרומת הביציות בארץ, ובין השאר לאפשר לנשים שאינן מטופלות IVF לתרום ביציות, בתקווה שהדבר יגדיל את היצע הביציות בארץ ויאפשר תהליך של תרומת ביציות - שהיום כמעט ולא קיים.
ומצרפת את הצעת החוק
בתוספת הבהרה: הסעיף המתייחס להגבלת מספר הביציות שניתן לשאוב יתוקן בשלב הדיון בועדות. נפגשנו עם אראלה גולן לפני כשבועיים, וזה הנושא הראשון שעלה - ביוזמתה - עוד לפני שהספקנו לשים אותו על השולחן. היתה טעות בעת הניסוח.

אדוינה

New member
../images/Emo140.gif כל הכבוד ../images/Emo106.gif

שמחה לבשר
כל הכבוד

לחברי העמותה "הזכות להיות הורים" וכמובן לח"כ גולן שהביאה את הצעת החוק להצבעה. ישר כוח!
מצפים לבאות!

ולעניין "הבאות"

כל הכבוד

לחברי העמותה "הזכות להיות הורים" וכמובן לח"כ גולן שהביאה את הצעת החוק להצבעה. ישר כוח!
מצפים לבאות!
ולעניין "הבאות"
עכשיו תעבור הצעת החוק לועדת הבריאות, שם יתוקנו הסעיפים ואולי תעלינה הסתייגויות נוספות. רק בתום הדיונים בועדה והכנסת התיקונים לנוסח יובא נוסח החוק להצבעה במליאה, שם עליו לעבור ברוב קולות בשלוש קריאות כדי להפוך לחוק. אנחנו מקווים שהנושא לא ייתקע בועדה (הוא עבר ועדת שרים לענייני חקיקה לפני ההצבעה הטרומית, וזכה לתמיכת הממשלה), וימשיך במהרה לשלבים הבאים.

נועם@בת

New member
יש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שמחה לבשר
יש

הגיע הזמן שיתוקן העוול הזה. כל הכבוד לכל מי שלקח חלק בקידום החוק והחזרתו לשולחן הדיונים
. נועם

ayoosh

New member
כל הכבוד../images/Emo70.gif ו../images/Emo51.gif

שמחה לבשר
כל הכבוד
ו

אהבתי גם את השינוי בחתימה- "מטופלי פריון למען מטופלי פריון"
עוד מעט גם אתפנה לקרוא... אני מניחה שהרבה מחברי הפורום החדשים לא ממש מודעים לעניין, אז רציתי להזכיר שבעצם המאבק הזה הוא שהוביל גם ליצירת הפורום. ויש לנו הרבה הרבה
לומר לחברי הזכות להורות שאחרי שעסקו במסירות (ובהצלחה
) במאבק למניעת הקיצוץ בטיפולי הפוריות בארץ, לקחו על עצמם את נוזא תרומת הביציות. ו
כבר אמרתי?

בריזה1

New member
נפלא

שמחה לבשר
נפלא
שמחה לשמוע שדברים מתחילים לזוז וכל הכבוד לכל מי שעזר ודחף.

Fantasy3

New member
בעיקרון הכוון הוא טוב אולם ......

שמחה לבשר
אדיוט שכמוני קורא את הסעיפים הבאים ותוהה : לא יתווך אדם בין תורמת לנתרמת, במישרין או בעקיפין, לשם נטילת ביצית או השתלת ביצית, בין אם נטילת הביצית או השתלתה מיועדים להתבצע בישראל ובין אם מחוץ לישראל לא יביא אדם ביצית מופרית לישראל ולא יוציא אדם ביצית מופרית מישראל, לשם השתלתה בגופה של אשה, אלא לפי הוראות שקבע שר הבריאות בהתייעצות עם שר החוץ ובלבד שהביצית ניטלה לפי דיני המדינה שבה נערכה נטילת הביצית ואם נערכה נטילת הביצית או השתלתה בישראל – לפי חוק זה. כלומר..אם הבנתי נכון...ייתכן ויוגבלו הרופאים שמתווכים בנינו לבין המכונים בחו"ל? ויתרה מכך נצטרך בירוקרטיה נוספת דרך המדינה על מנת ליצור קשר עם חו"ל? בנוסף בכל מערכת טיפולית יינטלו עד שלוש ביציות. ביציות שניטלו מתורמת בטיפול אחד של נטילת ביציות, ישמשו להשתלת ביציות בגופן של שלוש נתרמות לכל היותר
לא יודעת... מלחיץ אותי ....

Fantasy3

New member
להבאיר את הדברים מבעוד מועד../images/Emo42.gif

אדיוט שכמוני קורא את הסעיפים הבאים ותוהה : לא יתווך אדם בין תורמת לנתרמת, במישרין או בעקיפין, לשם נטילת ביצית או השתלת ביצית, בין אם נטילת הביצית או השתלתה מיועדים להתבצע בישראל ובין אם מחוץ לישראל לא יביא אדם ביצית מופרית לישראל ולא יוציא אדם ביצית מופרית מישראל, לשם השתלתה בגופה של אשה, אלא לפי הוראות שקבע שר הבריאות בהתייעצות עם שר החוץ ובלבד שהביצית ניטלה לפי דיני המדינה שבה נערכה נטילת הביצית ואם נערכה נטילת הביצית או השתלתה בישראל – לפי חוק זה. כלומר..אם הבנתי נכון...ייתכן ויוגבלו הרופאים שמתווכים בנינו לבין המכונים בחו"ל? ויתרה מכך נצטרך בירוקרטיה נוספת דרך המדינה על מנת ליצור קשר עם חו"ל? בנוסף בכל מערכת טיפולית יינטלו עד שלוש ביציות. ביציות שניטלו מתורמת בטיפול אחד של נטילת ביציות, ישמשו להשתלת ביציות בגופן של שלוש נתרמות לכל היותר
להבאיר את הדברים מבעוד מועד

רחל5 יקירתי... אני מאוד שמחה שקיימים בעולם אנשים שכמותך שמזיזים דברים ודואגים..ולא מובלים כצאן אל הטבח אלא דואגים להוביל ולקדם דברים. התגובה שלי בפורום היה רק מתוך חשש לכמה סעיפים בחוק! בגדול אני מבינה שזה לטובה...אולם המצב שאני נמצאת בו כמטופלת פריון הוא לא אופטימאלי לא נפשית, פיזית ולא כלכלית ולכן..הפחד הגדול שלי הוא מעוד כמה מהמורות שיצטרפו לדרך הקשה ממילא. וזה למה כתבתי את התגובה...ואני חוזרת ואומרת ...שחלילה לא משום זלזול בכוחות שהשקעתם לקדם עניין חשוב זה.

רחל5

New member
לגבי "שלוש ביציות" - ראי הודעה של

שינשינית. לגבי "שלוש נתרמות" (זו הייתה הכוונה ומכאן צמחה, כפי הנראה, הטעות עם מספר הביציות) - למנוע ריבוי אחים גנטיים מאותה אם, להקטנת הסיכוי לפגישה ביניהם כשיתבגרו, שעלולה להוביל למפח נפש אם ירצו להנשא או לחיות כזוג. לגבי "לא יתווך" וכו' - הכוונה שלא להפוך את התהליך למסחר - קונה, מוכרת וכו'. ולגבי הפיקוח על תרומות מחו"ל - מה רע בפיקוח? החוק בא לתקן את המצב הפרוץ כרגע. יכנסו בחוק הזה עוד תיקונים. ח"כ אראלה גולן אמרה את זה בפרוש על הדוכן לפני ההצבעה.

Fantasy3

New member
בהצלחה../images/Emo45.gifחוזרת ואומרת כל הכבוד../images/Emo140.gif

שינשינית. לגבי "שלוש נתרמות" (זו הייתה הכוונה ומכאן צמחה, כפי הנראה, הטעות עם מספר הביציות) - למנוע ריבוי אחים גנטיים מאותה אם, להקטנת הסיכוי לפגישה ביניהם כשיתבגרו, שעלולה להוביל למפח נפש אם ירצו להנשא או לחיות כזוג. לגבי "לא יתווך" וכו' - הכוונה שלא להפוך את התהליך למסחר - קונה, מוכרת וכו'. ולגבי הפיקוח על תרומות מחו"ל - מה רע בפיקוח? החוק בא לתקן את המצב הפרוץ כרגע. יכנסו בחוק הזה עוד תיקונים. ח"כ אראלה גולן אמרה את זה בפרוש על הדוכן לפני ההצבעה.
בהצלחה
חוזרת ואומרת כל הכבוד

ולגבי התרומה בחו"ל

ולגבי התרומה בחו"ל
ההפנייה לחו"ל נולדה מתוך חסר, מהעדר תרומה בארץ בגלל פרשת בן רפאל. הכוונה המפורשת היא להסדיר ולפקח על תחום תרומת הביצית, אשר היום אינו מוסדר כלל. מי שסובל באופן ישיר זה אתן/ם - הנזקקים לתרומה, ומשלמים סכומי עתק לרופאים שמשמשים כמתווכים למכונים שאינם מוכרים ולא בהכרח מפוקחים. התוצאה באה לידי ביטוי בכתבות כפי שהיו על רומניה וקייב בעבר. החוק מאפשר המשך תרומה מחו"ל- אך מסדיר אותה. החוק אוסר על התיווך שגובים היום על הרופאים, ובהחלט צפוי לובי של הרופאים כנגד הצעת החוק הזו בגלל הסעיף הזה (זו גם העמדה הרשמית של איל"ה). לגבי סעיף שלוש הביציות - כתבתי במפורש שזו טעות, שתתוקן. לגבי הגבלת הנתרמות- אני חושבת שהיא מוצדקת והכרחית. הלוואי וכך היה גם בתרומות מחו"ל, נושא שאינו מפוקח כלל ועיקר היום. אגב - זו אחת הסיבות שהדתיים נתנו ידם להצעת החוק, כי הם הבינו שכיום המצב יכול להביא לנישואי קרובים: בנות אותו גיל המתגוררות באותו איזור ג"ג נוסעות יחדיו לחו"ל לקבל תרומה, פעמים רבות מאותה תורמת (כמו במקרה קייב). יוולדו להם ילדים בני אותו גיל שיכולים להפגש בבי"ס/צבא ולהנשא, מבלי שיש דרך לוודא שהם אחים. במסגרת הצעת החוק העניין יוסדר במאגר מידע שיתן את המידע תוך שמירה על אנונימיות התורמים/פונים.

../images/Emo2.gif../images/Emo124.gifיש, יש, יש ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שמחה לבשר
יש, יש, יש

כל הכבוד לעמותה
שנתיים אנחנו מחכים לאיזו שהאי בשורה טובה והינה זה. עוד יש הרבה עבודה אבל אצם העובדה שהחוק עברה בקריאה זו התחלה טובה ומבורכת. אני כולי תקווה שהועדות יבצעו את התיקונים הרלוונטיים והמעוות שקיים בארץ בנושא לעומת ארצות אחרות יגיע לסופו
תודה לכם: רחל, שוורצה, אדווינה, שינשינית, עוד שי, סביון, שיר.. ועוד הרבה שהתרמו ועזרו לקידום נושא זה. מי שלא יודע, אז הפורום במקורו הוקמה לצורך המאבק בנושא העקרי ותמיכה למטופלי תרומת ביציות כנושא משני. כעבור זמן קצר נושא התמיכה הפך לעיקרי והמאבק נעשתה מאחרי הכלים

מיקי MM

New member
../images/Emo124.gif המון בעיות

יש, יש, יש

כל הכבוד לעמותה
שנתיים אנחנו מחכים לאיזו שהאי בשורה טובה והינה זה. עוד יש הרבה עבודה אבל אצם העובדה שהחוק עברה בקריאה זו התחלה טובה ומבורכת. אני כולי תקווה שהועדות יבצעו את התיקונים הרלוונטיים והמעוות שקיים בארץ בנושא לעומת ארצות אחרות יגיע לסופו
תודה לכם: רחל, שוורצה, אדווינה, שינשינית, עוד שי, סביון, שיר.. ועוד הרבה שהתרמו ועזרו לקידום נושא זה. מי שלא יודע, אז הפורום במקורו הוקמה לצורך המאבק בנושא העקרי ותמיכה למטופלי תרומת ביציות כנושא משני. כעבור זמן קצר נושא התמיכה הפך לעיקרי והמאבק נעשתה מאחרי הכלים
המון בעיות
ממה להתחיל, ענין הפיקוחים על חו"ל יכול בינתיים לפגוע במסלולים קיימים, ועד שיווצר מאגר ביציות בארץ אסור לפגוע במסלולים האלה למי שידו משגת וזו כרגע האופציה היחידה שלו. עניין הטעות של 3 ביציות מופיע לאורך זמן. אם אכן מודעים לטעות למה זה ממשיך להופיע במספרים האלה. עניין התימחורים-התורמת תקבל תשלום מהמדינה אבל האם שמתם לב שהשאירו לשיקול בתי החולים איזה סכומים לגבות ממקבלות התרומה? למה לא מסדירים שטיפול יהיה כנגד טופסי 17. ומה אם בתי החולים יחליטו לגבות עלות IVF פרטי מנתרמות,סכום שיצא מכיסן? למה סעיף כזה נשאר פתוח? והכי מטריד בעיני-נושא המאגר. נכון,רוצים להסדיר וכו' אבל אני לא רוצה להופיע במאגר ושילדיי יופיעו במאגר שיש אליו גישה של מוסדות רפואיים,משרד הפנים,משרד הדתות וכו' גם בנושא תרומות זרע שהן הרבה יותר פשוטות כתהליך אין רישומים ומאגרים. זו פריצה לתחום הפרטיות שלי ובמיוחד למי שרוצה לשמור על סודיות התרומה גם מפני הקרובים אליו,כולל הילד.

ממש לא

המון בעיות
ממה להתחיל, ענין הפיקוחים על חו"ל יכול בינתיים לפגוע במסלולים קיימים, ועד שיווצר מאגר ביציות בארץ אסור לפגוע במסלולים האלה למי שידו משגת וזו כרגע האופציה היחידה שלו. עניין הטעות של 3 ביציות מופיע לאורך זמן. אם אכן מודעים לטעות למה זה ממשיך להופיע במספרים האלה. עניין התימחורים-התורמת תקבל תשלום מהמדינה אבל האם שמתם לב שהשאירו לשיקול בתי החולים איזה סכומים לגבות ממקבלות התרומה? למה לא מסדירים שטיפול יהיה כנגד טופסי 17. ומה אם בתי החולים יחליטו לגבות עלות IVF פרטי מנתרמות,סכום שיצא מכיסן? למה סעיף כזה נשאר פתוח? והכי מטריד בעיני-נושא המאגר. נכון,רוצים להסדיר וכו' אבל אני לא רוצה להופיע במאגר ושילדיי יופיעו במאגר שיש אליו גישה של מוסדות רפואיים,משרד הפנים,משרד הדתות וכו' גם בנושא תרומות זרע שהן הרבה יותר פשוטות כתהליך אין רישומים ומאגרים. זו פריצה לתחום הפרטיות שלי ובמיוחד למי שרוצה לשמור על סודיות התרומה גם מפני הקרובים אליו,כולל הילד.
ממש לא
הטעות קיימת מיום שהצעת החוק הוגשה. אם היו מתקנים לפני הקריאה הטרומית, זה היה מעכב את תהליך העלאתה לועדת שרים ולקריאה טרומית. השלב הנכון לתקן הוא בשלב הועדה. ממש לא נכון שהושאר לשיקול דעת בתי החולים איזה סכום יגבה ממקבלת התרומה (=הנתרמת). סעיף 28 קובע במפורש שהשר יקבע מה הסכום שרשאי מוסד רפואי לגבות. זה יקבע בתקנה שלא מצריכה הליכי חקיקה, ושתעודכן ככל שיעודכנו ממדי המחירים וכו'. הסכום יהיה אחיד, ולבתי החולים לא יהיה כל צד בקביעתו. נושא המאגר מוסדר באופן שמבטיח אי זיהוי התורמת והגנה על פרטיות הצדדים המעורבים. בשום מקום לא כתוב שלמשרדי ממשלה שונים יש גישה למידע. ההיפך - כתוב שאין. יש גישה רק למחלקות רפואיות, למטרות ברורות, לנתרמת ולמי שנולד מתרומה, וגם זאת - ביחס לעצם קיומה של תרומה וביחס לרשומות רפואיות. מאגר מידע כזה, המאפשר מניעת נישואי קרובים ומידע גנטי, היה תנאי להעברת חוק בנושא תרומת ביצית במדינה שבה בכנסת יושבות מפלגות דתיות. אני דווקא חושבת שזה סעיף חיובי ונחוץ. נושא תרומת הזרע פרוץ היום לחלוטין. יש תורמים שתרמו עשרות פעמים בבנקי זרע שונים ואין על זה פיקוח. כל מי שנזקקה אי פעם לבנק הזרע יודעת כמה מעט תורמים יש, ועד כמה נתוניהם חוזרים על עצמם בהשוואה בין הבנקים השונים. לכן יש כוונה של משרד המשפטים ומשרד הבריאות להסדיר גם את התחום הזה, אם כי אנחנו עשינו הכל כדי להפריד בין שני הנושאים, כדי לא להמשיך ולתקוע את נושא תרומת הביצית. אין לי ספק שבעתיד הלא רחוק גם בנק הזרע יוסדר במאגר מידע, בשל אותו חשש לנישואי קרובים.

הלו,הלו! לא צריך להודות לי פעמיים..

יש, יש, יש

כל הכבוד לעמותה
הלו,הלו! לא צריך להודות לי פעמיים..
שינשינית = שווערצה +
+

תשמיעי אחרי שאני מסתכל.....

והחתימה שלי לא רמזה לך כלום?
תשמיעי, אחרי שאני מסתכל על תחתונים של נשים כל היום (במסגרת העבודה וברמה מקצועי כמובן) אני בערב כבר לא מסתכל למטה
אם כבר מדברים, אז על כל מה שעשית למען המאבק הזה. בהתנדבות, במסירות ומביוחד שזה מאבק שלא נוגע לך ישירות, אז כן מגיעה לך שאני יודא לך פעמיים ואיפלו שלוש. פעם לכל הלבבות
שפועמים בך
תודה, תודה, תודה

../images/Emo9.gif

תשמיעי, אחרי שאני מסתכל על תחתונים של נשים כל היום (במסגרת העבודה וברמה מקצועי כמובן) אני בערב כבר לא מסתכל למטה
אם כבר מדברים, אז על כל מה שעשית למען המאבק הזה. בהתנדבות, במסירות ומביוחד שזה מאבק שלא נוגע לך ישירות, אז כן מגיעה לך שאני יודא לך פעמיים ואיפלו שלוש. פעם לכל הלבבות
שפועמים בך
תודה, תודה, תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה