שאלת סקר

lmatan1

New member
KK בן 31 ונשוי יש לך ילדים../images/Emo39.gif

אתה באמת חושב שהם כל התכלית של החיים שלך הרי אנחנו כבני אדם לא בדיוק כמו כל האורגניזם החי על פני כדור הארץ יש לנו כבני אדם יחוד שמבדיל אותנו מיתר החיים האם אתה מבחין בשונה או שהכל נראה בעינך בצורת גנים שפועלים בלי שום דעת.לעניות דעתי להביא לעולם ילדים זה הדבר הפשוט ביותר שניתן לבצע אפשר אפילו לעשות ילד ולחשוב על משהו אחר בזמן הזיווג לעשות ילדים בלי מחשבה זו הקלות הבלתי נסבלת של הקיום .

ל נ צ ח

New member
"הקונץ" הוא לא לעשות ילדים כדרכו

ובזאת להבטיח לבחיר-האלוהים פרי לזרעו זרע לישראל בהם יחייה.
*ישעיה נב* (י) * וַיהֹוָה חָפֵץ דַּכְּאוֹ הֶחֱלִי אִם תָּשִׂים אָשָׁם נַפְשׁוֹ יִרְאֶה זֶרַע * * יַאֲרִיךְ יָמִים וְחֵפֶץ יְהֹוָה בְּיָדוֹ יִצְלָח: * *סה*(ח,ט כה אמר יהוה כאשר ימצא התירוש באשכול ואמר אל תשחיתהו כי ברכה בו כן אעשה למען עבדי לבלתי השחית הכל: והוצאתי מיעקב זרע ומיהודה יורש הרי וירשוה בחירי ועבדי ישכנו שמה:

kk221

New member
ילדים זה פשוט?

בוודאי שזכותך להאמין שיש בך משהו שהוא "יותר" מיתר היצורים החיים על פני הכדור, אבל כמובן שזה לא הופך את זה לנכון. הרי על בעלי חיים אחרים לא תגיד שזה קל עבורם להעמיד צאצאים, וגם אין להם בחירה. אנו כיצורים בעלי מודעות מפותחת (מה לעשות, הרבה חומר אפור במח) מסוגלים לעשות בחירות הנוגדות את הטבע שלנו, חלקן אפילו מזיקות לנו. לכן זכותך לבחור לא לעשות ילדים. זה עדיין לא סתירה של מה שאני אומר. ועשיית ילדים בלי מחשבה, או למעשה גידול ילדים בלי מחשבה זו אכן קלות בלתי נסבלת, אבל מעבר לדיבורים יפים אתה לא מציג סתירה או אלטרנטיבה למה שאני טוען. ואם תחשוב על כל מיני תכליות אחרות, אפילו מאלה שלנצח מפציץ בהן, תבין שהכל בא בסופו של דבר לתמוך בהמשכיות הגנים. אם לא תבין זאת לבד, אני יכול להסביר לך. תביא תכלית אחרת, ואני אראה לך את הקשר להמשכיות הגנים.

kk221

New member
לא ברור לי

האם אתה מתכוון שההמשכיות של כולם תלויה בך באופן אישי?

Grimsom

New member
חופש

בהיות האדם חסר היקבעות, גם התכלית האנושית אינה קבועה. האדם הוא מה שהאדם בוחר להיות, וזוהי תכליתו.

למעלה