שאלת סקר

elirand2

New member
התהוות

פוסל במומו פסול אני חי בשלווה ומכך, שאין סיבה, שאני לא אמות בשלווה ובנוחות מירבית. מידי רגע, אני צועד אל עבר האגדה אגדת החיים, אל עבר הטעם המתוק שבנשמה, אל עבר הדבש שבלשון, אל עבר הלימון החמוץ, שמנקה את כל הרעלים בגופי, ואל עבר נשיקת השפתיים, הרכות, והמענגות . אני בדרך אל העתיד, אני מתבונן ברגע, ורואה את העבר כדבר שאין בו תכלית, אלא זיכרון מושלם . הרגע המושלם הוא הרגע שהאדם מבין שהתכלית היא לא החיפוש אלא ההתהוות, אין תכלית אחרת מבחינת האדם, וזה נכון גם לגבי האלוהים . ועכשיו למציאות . קאמי, דרך ביצוע שאלתך, ותגובתיך, ניתן לראות בבירור, שאין בך מחשבה נוספת לגבי דרך פעולתך, יש אך ורק עשייה, מבלי מחשבה לגבי האופן שבה המציאות מבחינה בך . ברגע של חיפוש תשובות, ושאלת שאלות יש צורך אך ורק בשינוי המתרחש על פני היקום כולו, לגילוי הנחסף . יש בתוכך כח לביצוע, אך יש מחסור בפרטים קטנים, אשר קולטים עינייך הגדולות.

ל נ צ ח

New member
אין סיבה מה? מאיין אתה כל כך בטוח?

מאלה ההקדמות המטעות אותך? אתה באלה דבריך פשוט מלגלג לנשגב ממך אלוהים שממנו גורלך. אינך קולט שאתה עוד מריונטה בידיו? חכם שתתעורר משלוותך המדומה ותתחיל להתפלל אליו על שלא יעמיד אותך בנסיון הרי לא חתמת שום חוזה עם אלוהים או אם תרצה עם גורלך שהביאך לכאן ולכן אין שיבטיח אותך מזעמו מזעם האל מגורל מר ואכזר שיבחר אם ורק ירצה דווקא בך ודווקא למרר אותך ובנוראות וכך להפר את שלוותך לשארית חייך ולקראת מותך. גם לאחר מכן לאחר מותך עם מי חתמת חוזה שבגיהנם גורלך לא ימשיך למרר את מהותך את נשמתך בעבדות-פרך לנוראות והאיומות? אה? נ.ב: אני אישית מאחל לך הרבה ברכה והרבה שלווה ובהזדמנות זאת הקדים בלאחל לך גם שתהיה לך.... שנה טובה ומתוקה!
ידידך לפורום,
ל נ צ ח

קאמְי

New member
ממש אני ואפסי עוד

ניסוחך המתנשא ושלוותך המזוייפת ניכרים בכתיבתך. לטעמי זה הגורל שיכול לנער אותך ניעור רציני מהשלווה השברירית עד מאוד שלך, ואז מה תהיה תכליתך?

ל נ צ ח

New member
לי כקליפת השום מה שבעיניך עלי אישית

הגורל שינער אותי וגם ניעור רציני, אז מה? לידיעתך הגורל בידי האלוהים כך שתכליתי מאלוהים וממנו היא לי מובטחת ולעולמים. ולא כמוך, אני פשוט חטר מגזע אחר * ישעיה יא * (א) וְיָצָא חֹטֶר מִגֶּזַע יִשָׁי וְנֵצֶר מִשָּׁרָשָׁיו יִפְרֶה: (ב) וְנָחָה עָלָיו רוּחַ יְהֹוָה רוּחַ חָכְמָה וּבִינָה רוּחַ עֵצָה וּגְבוּרָה רוּחַ דַּעַת וְיִרְאַת יְהֹוָה: (ג) וַהֲרִיחוֹ בְּיִרְאַת יְהֹוָה וְלֹא לְמַרְאֵה עֵינָיו יִשְׁפּוֹט וְלֹא לְמִשְׁמַע אָזְנָיו יוֹכִיחַ: (ד) וְשָׁפַט בְּצֶדֶק דַּלִּים וְהוֹכִיחַ בְּמִישׁוֹר לְעַנְוֵי אָרֶץ וְהִכָּה אֶרֶץ בְּשֵׁבֶט פִּיו וּבְרוּחַ שְׂפָתָיו יָמִית רָשָׁע: (ה) וְהָיָה צֶדֶק אֵזוֹר מָתְנָיו וְהָאֱמוּנָה אֵזוֹר חֲלָצָיו: * מב * (א) הֵן עַבְדִּי אֶתְמָךְ בּוֹ בְּחִירִי רָצְתָה נַפְשִׁי נָתַתִּי רוּחִי עָלָיו מִשְׁפָּט לַגּוֹיִם יוֹצִיא: (ב) לֹא יִצְעַק וְלֹא יִשָּׂא וְלֹא יַשְׁמִיעַ בַּחוּץ קוֹלוֹ: (ג) קָנֶה רָצוּץ לֹא יִשְׁבּוֹר וּפִשְׁתָּה כֵהָה לֹא יְכַבֶּנָּה לֶאֱמֶת יוֹצִיא מִשְׁפָּט: (ד) לֹא יִכְהֶה וְלֹא יָרוּץ עַד יָשִׂים בָּאָרֶץ מִשְׁפָּט וּלְתוֹרָתוֹ אִיִּים יְיַחֵילוּ: (ה) כֹּה אָמַר הָאֵל יְהֹוָה בּוֹרֵא הַשָּׁמַיִם וְנוֹטֵיהֶם רֹקַע הָאָרֶץ וְצֶאֱצָאֶיהָ נֹתֵן נְשָׁמָה לָעָם עָלֶיהָ וְרוּחַ לַהֹלְכִים בָּהּ: (ו) אֲנִי יְהֹוָה קְרָאתִיךָ בְצֶדֶק וְאַחְזֵק בְּיָדֶךָ וְאֶצָּרְךָ וְאֶתֶּנְךָ לִבְרִית עָם לְאוֹר גּוֹיִם: (ז) לִפְקֹחַ עֵינַיִם עִוְרוֹת לְהוֹצִיא מִמַּסְגֵּר אַסִּיר מִבֵּית כֶּלֶא ישְׁבֵי חשֶׁךְ: (ח) אֲנִי יְהֹוָה הוּא שְׁמִי וּכְבוֹדִי לְאַחֵר לֹא אֶתֵּן וּתְהִלָּתִי לַפְּסִילִים: (ט) הָרִאשֹׁנוֹת הִנֵּה בָאוּ וַחֲדָשׁוֹת אֲנִי מַגִּיד בְּטֶרֶם תִּצְמַחְנָה אַשְׁמִיע אֶתְכֶם: * מג * (ח) הוֹצִיא עַם עִוֵּר וְעֵינַיִם יֵשׁ וְחֵרְשִׁים וְאָזְנַיִם לָמוֹ: (ט) כָּל הַגּוֹיִם נִקְבְּצוּ יַחְדָּו וְיֵאָסְפוּ לְאֻמִּים מִי בָהֶם יַגִּיד זֹאת וְרִאשֹׁנוֹת יַשְׁמִיעֻנוּ יִתְּנוּ עֵדֵיהֶם וְיִצְדָּקוּ וְיִשְׁמְעוּ וְיֹאמְרוּ אֱמֶת: (י) אַתֶּם עֵדַי נְאֻם יְהֹוָה וְעַבְדִּי אֲשֶׁר בָּחָרְתִּי לְמַעַן תֵּדְעוּ וְתַאֲמִינוּ לִי וְתָבִינוּ כִּי אֲנִי הוּא לְפָנַי לֹא נוֹצַר אֵל וְאַחֲרַי לֹא יִהְיֶה: (יא) אָנֹכִי אָנֹכִי יְהֹוָה וְאֵין מִבַּלְעָדַי מוֹשִׁיעַ: ~ * ~
ל נ צ ח

אמיר96

New member
אם כך כוונתך

שרצונך לחיות בשלווה, ולאחר מכן למות בשלווה.

sheketz

New member
בעוד שני מיליון שנה

לא יהיו עוד בני אדם. מרבית הסיכויים הם שהאנושות תשמיד את עצמה , אבל אפילו אם ישרדו צאצאי האדם הם לא יהיו כבר אנושייפ במובן שאנו מבינים ומכירים. הם יסתכלו עלינו בהשתאות ובפליאה לא פחות מהפליאה וההשתאות שלנו אילו הינו זוכים לראות אותם. אבל גם בטווח של עשרת אלפים שנה אנחנו איננו מבינים את אבותינו ואיננו זוכרים את מה שחשבו ומה שחלמו ואמרו. איזה תרבות הייתה להם? איזה שפה דהרו? כיצד הם חיו ומתו? ולמען מה? וגם עוד עשר אלפים שנה אם תשרוד איזה תרבות אנושית אנחנו נהיה כבר רחוק בתהום נשיה. אולי נהיה מסוגלים להבין את בני בנינו הללו אבל לא בטוח שנהיה חפצים לעשות זאת. בסיכומו של דבר האנושות כולה אינה אלא אפיזודה חולפת בכוכב לכת קטנטן אי שם ביקום. מה המשמעות והתכלית של גרגר אבק זה אם כן? בדיוק כמו של גרגרי אבק אחרים...

Levos

New member
האם אתה נעלב

על צאצאי האנושות שיבואו על כך שלא יהיו דומים לנו? האנושות שתרוד אלא אם כן יתרחש אסון אסטרונומי(תרתי משמע, לא במובן סדר גודל). אם הם יהיו שונים, אין בכך שום דבר רע.

sheketz

New member
לא,איני נעלב

אני פשוט אומר שיום אחד יקיץ הקץ על מה שמוכר לנו בתור אנושות. טוב, זה לא חיב להיות כרעם ביום בהיר... אבל כל המשמעות שאנו יכולים לחשוב עליה לא תהיה יותר.

ל נ צ ח

New member
החיים לנשמתו! ../images/Emo121.gif ../images/Emo24.gif

יש משמעות לחיים והמשמעות הם * החיים * 29/7/2000 17:23 לנצח ----------------------- מהיסורים שבו היו שרועות הנשמות, זעקתם נשמעה וכך אלוהים הושיע אותם מהתוהו וזה "התשלום" שהן שלמו (וישלמו) עבור החיים וכל זה מתרחש במחזוריות נצחית של חורבן תוהו ובהו ובריאה מחדש וכך חוזר חלילה באינסופיות כמובן שזו גם הברכה וגם הקללה ואין גן עדן נצחי בדיוק כמו שאין גהנום נצחי, כי אם היה גן עדן רציף מנגדו היה חייב להיות חלילה וחס גהנום רציף וזה מצב הנורא שבנורא שבנוראות. ולכן האלוהים עשה * סדר בדברים * ומאלה * הניגודים החיוניים לכל ולחוקות השמים * , הוא יצר מהתוהו סדר, סדר באינסוף במעגלי המחזוריות האינסופית של גן-עדן זמני ושמנגדו גיהינום זמני אך לעולמים לא ירשה להם להתקיים ברציפות אין-קץ, ז"א שם-להם את חוקי נקודת הבראשית ונקודת האחרית וחוזר-חלילה אהיה ברור יותר אם אומר שיש תקופת זמן שהנשמות שוהות בגיהינום (עולם הייסורים), ויש תקופת הזמן בו הנשמות שבאדם שוהות בעולם הכה-מוכר לכל הוא עולם החיים, ושלעומת קודמו (עולם המוות,הגיהנום) בוודאי שעולם-החיים גן העדן.(ראו במאמרי "אור-חדש") וכשהאדם יבין שהאלוהים ברא את העולם ופיזר את רוב רובו של גן העדן בעולם החיים שברא עבורנו, וגם מעט מהגיהנום (כתבלין) החדיר לעולם החיים ושמר את רובו של עוצמת הגהנום מחוץ לחיים (בעולם המוות) כדי שבבוא המועד ימלא תפקידו בלמרק עוונותינו * על זה שנשלם חובותינו לחיים * רוב התשלום מראש ובמזומן(בייסורים) כתשלום תמורת לחיינו בעולם הבא בו שוב נחייה כשיהיה הוא כעולמות שהיו מלפניו ובדיוק כמוהם וכמו זה עולמנו יהיה ו <<בכל הפרטים כולם>> יהיה-הוא ובדיוק מושלם של כל הפרטים כולם כולל הגדולים והמזערים ביותר!!!) וזאת הברכה תבוא עלינו רק לאחר התנסותנו בנוראות השאול שאותם נשכח מייד כשנחדש ימינו כקדם ובעולם החדש שיברא עבורנו אלוהים ולא נזכור עוד את עברנו עד אחרית-הימים ונצעד כתמיד קדימה מראשית לאחרית ומאחרית לראשית בזה התסריט החוזר כגלגל-ענק על עצמו לנצח עולמי עולמים. וכך נאמרים כמה מאלה הדברים בשפת הקודש בתנ"ך: *ספר קהלת פרק א* (יא) אין זכרון לראשנים וגם לאחרנים שיהיו לא יהיה להם זכרון עם שיהיו לאחרנה *קהלת פרק ג* (יד) ידעתי כי כל אשר יעשה האלהים הוא יהיה לעולם עליו אין להוסיף וממנו אין לגרע והאלהים עשה שיראו מלפניו: (טו) מה שהיה כבר הוא ואשר להיות כבר היה והאלהים יבקש את נרדף: ומהבנת אלה הדברים, גם ניתן להבהיר את פשר הסבל בעולם והעניין הוא זה כשהנשמה מתייסרת בגיהינום, יש לה שם גם מומנטים של הפוגה ומומנטים אלה הם הסיבה למומנטים הסבל בעולם החיים כי זה לעומת זה עשה אותם. *ספר קהלת פרק ז* (יד) ביום טובה היה בטוב וביום רעה ראה גם את זה לעמת זה עשה האלהים על דברת שלא ימצא האדם אחריו מאומה: * ובחרת בחיים!!! * בברכה לכולם: * _____ * ל נ צ ח * _____ *

ל נ צ ח

New member
התשובה בפנים ../images/Emo92.gif והלינק בסידר

ובכן: יהודי מפונק בן לאב ואם יהודים ירא ה' ,לא דתי 10/12/1999 19:39 לנצח [email protected] ----------------------- במובן שמירת מצוות הדת (בעצם "עצמאי חופשי ומוסרי" מסורתי (נרות שבת וחג ) אוהב לשמוע דברי תורה ברדיו טלוויזיה ובהרצאות של רבנים חכמים כמרדכי נויגרשל(ממש גאון) יש לי סטנד בסלון עם כ200 קלטות שלו+ ווידאו,וגם דיברתי אתו בתוכניות ברדיו המוקלטים בקסטות ו CD(בהקלטה עצמית) וכנ"ל אם רבנים חכמים אחרים. ולא אוכל חזיר. זהו-זה לבינתיים ביי
* * * * * ל נ צ ח * * * * * אני לא אדם דתי מאוד, אלא אדם ירא ואוהב השם מאוד 8/7/2000 10:32 לנצח ----------------------- אינני חלילה מזלזל ב"מצוות מלמדה" של הדתיים, למרות שאני יודע כמה חיוניות מצוותם לשמר את העם היהודי ודרכם (גם דרך דתות מונותיסטיות אחרות) להעביר לתודעת כולם את הכללים האלוהיים (ולא משנה אם יאמינו או לא) המונים יאמינו ומהם יש מיליונים שיחזרו בתשובה ואחרים לא, ויהיו כאלה בעדם או נגדם וכאלה וכאלה וזאת כדי שהעולם כמנהגו ינהג לקראת התגלות השם. ולחדד את תשובתי בקשר אלי אישית, אומר לך שאני התעמקתי כה הרבה בסתומות והעמוקות של דברי אלוהים בתנ"ך ברזי סוד החיים המוות והאחרי, עד כדי כך שאני פשוט * יודע * שאני לא מאמץ דרכי המצוות מלמדה של הדתיים, אלא נוהג כדרכי ביראת ואהבת השם עד בלי די. שבת שלום: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s| ואני "לנצח" לא שונא אדם, אני אוהב וכואב אותם,ולכן דברי, אני בוכה עליהם כי אני יודע לאן מובילות דרכיהם המופקרות ובחרתי להגיב בחומרה לאלה המזלזלים בבוראם כדי שיתעוררו מבורותם בחשבון הדברים שבין האלוהים לאדם, הם פשוט לא מבינים ולא יודעים את חשבון האלוהים לאלה החוטאים המסכנים. וזו דרכי שיבינו דבר פן יהיה חשוך ומאוחר. וכך כתוב בתנ"ך: (ספר קהלת פרק ז (ה) טוב לשמע גערת חכם מאיש שמע שיר כסילים חג שמח: * _________ * ל נ צ ח * __________ *

conatus

New member
שתי תשובות

שאלתך ניתנת לפרשנות לשני כיוונים. מהי תכלית האדם באשר הוא ומהי תכליתי הפרטית שלי כאדם. לגבי האפשרות הראשונה : מהי תכלית האדם באשר הוא : לכלות את מצבורי האנרגיה שעל פני הכוכב. לגבי האפשרות השנייה : להגיע ליום מותי עם מינימום מפגעים בדרך כלומר עם מה שפחות סבל וייסורים.

קאמְי

New member
אהבתי את תשובתך עד אך

עם זאת גלומה בה בעייה מוסרית, אתה מקצה אנרגיות ע"מ להגיע למצב של כמה שפחות סבל וייסורים, משמע שאם אתה סובל אין טעם לחייך? או אולי בשעה של סבל היית מקצר את חייך? כי אם רצונך למות במינימום מפגעים אין משמעות לכל הסבל שאתה חווה, ואם כך אין תכלית לכל הסובלים והנאבקים על חייהם. פרט נמק הרחב

conatus

New member
האנושות כאיבר

אני מחזיק בדעה שגם כשאינך סובל החיים האלה הם מיותרים בתכלית, קל וחומר בזמן שהינך סובל הרי שהמוות עדיף בהרבה. זה לא שאין משמעות לסבל אלא במובן הרחב יותר אין משמעות לדבר על פני האדמה. העולם מלא בהבל. האנושות ממלאת פונקציה (הנחה) ולכן היא נמצאת. אני סבור שהאנושות נמצאת על מנת לכלות את מאגרי האנרגיה שבעולם על מנת לשמור על איזון שהיה מופר במידה ולא היו מתכלים מאגרי האנרגיה האלו. אנחנו יצירי הטבע/כדור הארץ ונוצרנו כאיברו ( ממש כמו שליד יש פונקציונאליות מסויימת) של הכדור על מנת לכלות את מאגרי האנרגיה (בעיקר נפט). בעוד כחצי יובל יסתיים תפקיד זה של האנושות ומה שיקרה (פצצת המימן כבר מוכנה) הכדור יכלה את יושביו וכבר הכין למפרע את האמצעים (פצצת המימן כבר מוכנה) לכך ואנו כולנו עדים לכך. כך שבאמת אין משמעות לדבר על פני האדמה. ד"א היה פה על פני האדמה אדם חכם בשם שלמה (קהלת) שזיהה זאת. האנושות כאיבר וזה הכל...

קאמְי

New member
לפי שיטתך

כל מי שסובל כדי לו למות, בסדר אני מבינה זאת. אבל כמו שאנו לא בוחרים בחיים איך נבחר במוות? וחוץ מזה חסר לי חלק בפאזל של תשובתך, אולי כדי שתקרא קצת לוינס, שכל תורתו מתמצת בכך שאנחנו פה בשביל האחר, דהיינו, מה עם המשפחה והאהובים של אותו אדם סובל, גם הם הרי סובלים, ולפי שיטתך צריכים למות גם כן? הרי לא יהיה לזה שוב, כי כולנו רקמה אנושית אחת גדולה...וחוץ מזה, מי אמר לך שאם המוות מסתיים הסבל?

conatus

New member
קבר מסמל שהיה כאן פעם אדם

לא הבנת אותי. לכולם עדיף המוות. בין אם הינך סובל או בין אם אינך סובל. הרי אנשים חושקים בוודאות ומה וודאי יותר מהמוות - הנה זו התגשמות מלאה של משאלתם. את לא צריכה לבחור במוות זה בדיוק העניין הוא כבר יבוא לבד ויסיים לך את כל התוכניות ברגע ואולי פה תתחילי להבין על מה אני מדבר. מה התכלית בחיים שיכולים להסתיים בכל רגע. זה שאני פה בשביל האחר אינו חוק טבע אלא דעה של איש ואני יכול בקלות לסתור אותה (תינוק שמת בשביל מי בדיוק הספיק לחיות ?) "צריכים למות" לא צריכים אלא מוכרחים שהרי זה הסוף של כולנו. לגבי אמירתך " ...וחוץ מזה, מי אמר לך שעם המוות מסתיים הסבל?" אשיב לך כך : גם אנשים מאושרים מתים. וביתר פירוט : אינני יודע דבר על המוות אני רק משער. אני מביט באנשים החיים ובהבלי העולם הזה שאני חי בתוכו, מביט בקברים שבבית הקברות (קברים הם הזכר לאדם שפעם היה כאן) ומשער שטוב יותר לא להיות כלל. רוצה לנסות ולסתור את השערתי זו את מוזמנת בכל עת לנסות לעשות כן.

kk221

New member
להעמיד צאצאים

כמו כל אורגניזם חי על פני הכדור, תכליתינו היא העברת הגנים אל דור ההמשך.

למעלה