שאלת סקר

קאמְי

New member
../images/Emo124.gifשאלת סקר

אודה לכ מקרב
אם תקדישו מעט זמן לענות על השאלה הבאה: מהי תכלית האדם?

סליחה שאני לא ממש

עונה לך על שאלתך, אבל יש שירשורים ענקיים על הנושא בדפים קודמים ובארכיון.. למרות שבטח הדיון יפתח שוב מחדש

ל נ צ ח

New member
יש דעתי בה גערתי על עדי נבון:

כך ואחרת למדה עדי נבון המבריקה מהר-מאוד ממהאמת המוארת שממני והוארה ממנה ובנוסף בזכותה נרקמה בינינו המון אהבה ידידות והערכה. מאת: . לנצח תאריך: 8/10/2001 שעה: 19:17 את אומרת:<כשמבינים את האין סוף,התשובות רחוקות מלהיות בעלות משמעות.> מאיין הבטחון הזה? מהספק שלך? מחוסר יכולתך להבין את האינסוף? להראות קודם-כל לעצמך שיש לך תשובות "אינטליגנטיות" להחזיר "לשייגץ" החצוף הזה ידידך לפורום לנצח? עדיין אינך יודעת התשובות לשאלות ששאלתיך אמש, אז איך את כה בטוחה עד כדי לומר ש""ה""תשובות רחוקות מלהיות בעלות משמעות??? נכון שאמרת את דעתך, ונכון שאומר לך שאת טועה ובגדול!!! ומדוע? כי לא את בחיר ה' שתדעי אם התשובות בעלות משמעות או לא, ובחיר ה' יאמר לך חד-וחלק ולעניין שהתשובות הם <<כן>> בעלות משמעות ומכרעת בחשיבותם!!! - את הרי את מודה שאינך מבינה לאינסוף לעומתי איש האינסוף לנצח שתמיד אמרתי שכן יודע אני לאינסוף-לאלוהים! דעתך את מודה שמהספק לעומת דעתי שאני מודה שהיא מהידיעה!!! כעת ידידתי היקרה, את בספק אם צודק אני בדברי ההחלטיים וכעת גם העת לרבים כמוך להנות או לא ממנו הספק כי לא עת ההוכחות עדיין והאמת היא גם שיש לא מעטים ומעטות משכילים ומשכילות שאינם מאמינים בבורא-עולם הוא אלוהי-ישראל, וגם ולו חלקם מאמינים בספק שכן יש אלוהים, הם בתוך-תוכם אינם מעוניינים ואינן מעוניינות שיגיעו עליהם אותם הזמנים המובטחים ממנו אלוהים, הם עת- ההוכחות, כי הוי יהיה להם לאמיתתם שכה נאחזו בה ונלחמו בשיניהם עליה רוב חייהם, הוי להם ויהיה כשהאמת בדבר ואמיתתם תתנפץ-להם כבלון מלא לוקשים שהאכילו-הם את עצמם וגרמו משטיפת המוח שעשו להם מלמדיהם ללא מעט שטיפת-מוח לעצמם ולאחרים, כי לא לכבודם יהיה ש << בעת ההיא משכיל ידם!!!>> חג סוכות שמח ממני, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

לו הייתה לי תשובה טובה

חיי היו מאושרים כמעט תמיד. זו שאלה שכדי לנסות ולתת לה תשובה כמה שיותר טובה יש לראות אותה בכמה הבטים. אך לא אעשה זאת כעט (אין לי כוח כרגע, אולי בהמשך) יום טוב

s u p e r mind

New member
אם כבר את מבצעת סקר...

ראוי שתבחני מהו המשתנה הבלתי תלוי שמשפיע על התלוי (שהוא התשובה של מושא הסקר לשאלתך). לשם כך, את זקוקה להשערה שתסייע לך בסופו של דבר לבדוק אם המשתנה הבלחתי תלוי שבחרת (לדוגמה - דת) אכך משפיע על המשתנה התלוי (התשובה לשאלה). הערה: אם תעשי כדבריי, תוכלי לקרוא לעצמך "חוקרת" :)

קאמְי

New member
סופרמינד הפלספן

אל תתחמק מהשאלה האמיתית בעזרת תחכומים אינטלקטואליים אלו ואחרים, ענה לי מהי תכלית האדם עבורך? מהי תכלית הקיום שלך? אם ישנה בכלל...

קאמְי

New member
למה רדודה?

חוץ מזה ח"ח לך, מה עם כל שאר המשתתפים בפורום? תענו בבקשה

lmatan1

New member
סופר מיינד הוא מומחה בהתחמקות

אם את יוצאת מנקודת הנחה ראשונה שלעולם יש תכלית אז בטח שהתכלית היא לא רק שיכלול הגנים שלנו והחזק שורד זה נכון בעולם החי והצומח התכלית היא האדם החושב והמודע למעשים שלו שהוא פאר היצירה של הטבע והכל נברא לכבודו ובידיו לבנות או להרוס כל אחד מאיתנו הוא חלק משלם כל אחד שמצליח לתקן את עצמו במודע ולהרים את עצמו מעל להתבהמות הכללית מציל את עצמו ועובר לסרט אחר בשביל לקבל שיש תכלית לעולם צריך להיות יותר אנושיים ופחות חייתים וזה לא קל לגרש את החייה שבאדם.

קאמְי

New member
גם אתה חמקן לא קטן

לא ענית לשאלה מהי תכלית האדם לדעתך, אם נצא כמובן מנקודת הנחה שגירשת את החיה שבך

קאמְי

New member
חמקן בעצמך

לא ענית לשאלה מהי תכלית האדם לדעתך, אם נצא כמובן מנקודת הנחה שגירשת את החיה שבך

קאמְי

New member
ועד שתואילו בטובכם לענות על הסקר

מישהו פה שמע יודע מכיר את לוינס?

קאמְי

New member
עמנואל לוינס כתב את הספר

אלוהים והפילוסופיה והוא גם למי שלא יודע אחד הפילוסופים החשובים ביותר במאה העשרים, עוד עשרות שנים יהיה בדרגה של ניטשה מבחינת הפירסום, והוא גם יהודי...

קאמְי

New member
../images/Emo93.gif../images/Emo93.gif../images/Emo93.gif../images/Emo93.gif../images/Emo93.gif../images/Emo93.gif

למעלה