רכזים

רותם111

New member
עדכון מהשפלה

נכון להיום יש לנו ברשימות השפלה (רחובות, נס-ציונה, גדרה ויבנה) כארבעים משפחות שכוללות מעל 100 ילדים. כמעט כל המשפחות כבר קיבלו "עזרה ראשונה" ואנחנו דואגים כרגע לצרכים שוטפים. המחסור הרציני ביותר שלנו הוא מזון וטיטולים. הצלחנו לבנות מאגר נרחב של תורמים מקומיים שמזרימים תרומות של ביגוד. אנחנו עובדות בתאום מלא ושיתוף פעולה פורה עם מחלקת הרווחה של ערית רחובות. עובדות הרווחה הכינו טופס מיוחד בו הן רושמות עבורי את הצרכים של כל משפחה ומעבירות באמצעות הפקס. אנחנו משתדלות למצא את החסר ונמצאות בקשר עם המשפחות באופן קבוע ושוטף. קיבלנו מחסן מעריית רחובות שעובר כרגע שיפוץ קל. כולי תקווה שנוכל להכניס ציוד השבוע. ביום חמישי האחרון התקשרה אלי אחת הנשים שאנו דואגות למשפחתה. מדובר באם חד הורית לתאומים בני שש ותאומות בנות שנתיים. היא סיפרה שאין אוכל בבית ואין לה טיטולים ותחליף חלב לקטנות. עדכנתי את עינב שמייד גייסה את הסבתות שלה שתרמו כל אחת מזון יבש. סיפרתי לנורית שכנתי המקסימה שכבר תרמה רבות בעבר והיא נתנה לי סך של 270 ש"ח לערוך קניות עבור האשה. בשישי בבוקר (כשהגוזל היה במעון), אספתי את עינב, ערכנו סיבוב סבתות ומשם לקניות. קנינו עבור המשפחה, טיטולים, אוכל בשפע (כולל עופות) ותחליפי חלב. אפילו הצלחנו נלרכוש סופגניות טריות לשמח את הילדים. הגענו למשפחה לקראת הצהרים. עמוסות בקניות ושקית של בגדים יפים לחורף עבור התאומות המתוקות. בוקר מרוכז אחד שכולו אושר וטוב. כמה נפלא היה להתחיל כך את סוף שבוע.

עכשיו תורי, אני מניחה

טוב, אז כרגע אני מטפלת ב-2 משפחות ועוד כמה פרוייקטים מהצד. המשפחה המוכרת של האם המוכה ובנה: המצב אצלם רע עד בלתי נסבל. האם כמעט איימה בהתאבדות. האבא לא בא לבקר את הילד כבר למעלה מחודש, אין לה כסף לאוכל, לגן, לשכר דירה. אני מנסה לעזור לה עד כמה שניתן, יש כמה דרישות בסיסיות שהיא העבירה לי, אחרי שכנוע מאסיבי מצידי לשמוע מה היא צריכה ואם הכל בסדר אצלה. אכתוב אותן בפורום המתאים. כעקרון, אני עוזרת להם באוכל, סידרתי להם זוג מצעי חורף, אבל האמצעים שלי דלים, כי אחרי הכל אני גרה לבד ומפרנסת את עצמי. המקרה השני, אני מניחה שאתם זוכרים את האשה המקסימה שמחלימה מסרטן ובקיץ עזרנו לה עם בגדים יפהפיים כי לא היה לה כסף להחליף את המלתחה. עכשיו עולה הצורך שלה לבגדי חורף, כי כבר נורא קר בלילות. הבאתי לה 2 שקיות עם סוודרים שקיבלתי כתרומה מחברה שלי וגם סוודרים שלקחתי מהארון שלי. מבחינה רפואית, מצבה קצת הידרדר בחודשיים האחרונים, לצערי. אבל היא החלה לקחת בעצתי מוצרים טבעיים שאני מספקת לה והיא מתחילה להרגיש הרבה יותר טוב. פרוייקטים שאני מעורבת בהם: יש כוונה להקים ספרייה לילדים נזקקים, שיוכלו לבוא ולקחת ספרים בלי לשלם. כרגע אנחנו בשלב של איסוף ספרים ומציאת מקום מתאים. פרוייקט שני: מבצע הצלת בעלי חיים בכלביית לוד. החורף הגיע ואיתו הגשמים והקור העז. בכלבייה למעלה מ-180 כלבים שיכולים לחלות וחבל. אני אוספת בגדים ישנים, גם סמרטוטים עבור הכלבייה. בנוסף מקווה להצליח ולגייס אוכל לכלבים וחתולים, מאחר ולכלבייה אין כסף לקנות אוכל, והאוכל שיש להם כעת, נקנה מכספה הפרטי של הוטרינרית.

jole

New member
אצלינו בחצר.....

אז ככה- יש שתי משפחות חדשות הנתניה- המשפחה עם החייל שהבאנו לו תיק לגיוס זה מה שהיה הכי דחוף להם . מחר נפגשת עם האמא ונראה במה עוד אפשר לעזור. משפחה נוספת בנתניה- קיבלתי רק בסופהשבוע את הפירוט של מה שהם ריכים ויש הודעה על כך בפורום בקשות. משפחה באזור חדרה- יש לי ארון בשבילה מקווה שהשבוע אוכל להעביר, בנוסף מחכה למשלוח מנירה63 של בגדים לילד בן ה4 - בגדי חורף. המשפחה בבינימינה- נסעה למולדובה- טרם חזרה חזרה. המשפחה בביאליק- עדיין לא קיבלתי תשובות מחב' תקשורת גדולה לגבי חיבור לאינטרנט יש תרומת מחשב . נשלחו מוצרים ובגדים למשפחה. וכן המשפחה מקבלת בכל סוף שבוע אוכל לסופשבוע מארגון בקרית ביאליק. הם אצליהם ברשימה לחלוקה. המשפחה בעפולה- קיבלה מאיתנו המון דברים-משחקים וצעצועים לילדים, בגדים, כלי מטבח (ואף תרמה בגדי חג מדהימים שהיא קיבלה בתרומה ולא היו טובים על הבת שלה). הובא אליה מקרר קטן. כרגע אין משהו דחוף. שאר המשפחות שטופלו עד כה, נמצאות כרגע בסטטוס של צורך שעולה מידי פעם לא משהו קבוע.

jole

New member
נצל"ש- משפחות בנתניה-רכז

האם יש מישהו בנתניה שיכול לקחת על עצמו ריכוז המשפחות שם?

למעלה