קול קורא

Lakedaimon

New member
../images/Emo124.gifקול קורא ../images/Emo124.gif

אני מחפש רעיונות כדי להתחיל לארח אנשים בפורום. את מי הייתם רוצים לשמוע\לקרוא? כל רעיון יתקבל בברכה. המנהל.

Lakedaimon

New member
הלוואי הייתי יכול...

אירוח ממחייב את המתארח לבלות כמה שעות טובות ליד מחשב ולהקליד, מאיר בן דב הוא איש מבוגר בן 70 ומשהו ועדיין כותב דוחות בכתב יד...

שווה להתאמץ ולחבר אליו כתבן פורומים

ואגב,שאלה לתחום המומחיות שלך,חורבת סמא היכן נמצאים המשקופים הכל כך מדוברים בגודלם הרב. ניסיתי לדלות מידע באזור ואמרו לי שחלק אצל תושבי כפר מירון,או בית שמאי. יש לך מידע כלשהו?

Lakedaimon

New member
תודה על המחמאה

אבל כרגע אין לי עדיין תחום מומחיות. לגבי המשקופים לא ניתן לדעת מי לקח אותם. למזלנו הם לא מספיק גדולים כדי לסחור בהם...

עינוגית

New member
אני חושבת שיהיה מעניין

לארח את פינקלשטיין. אני לא מכירה אותו אבל ממה שאני שומעת בפורום...

עינוגית

New member
לאור התגובה שלך

שיניתי את דעתי. כאמור, אני לא מכירה את האיש אבל היה נראה לי מעניין לשמוע אותו. גם אם דעתו שנויה במחלוקת היא עדיין יכולה להיות מעניינת. אבל לא נראה לי שיש להזמין לכאן מישהו כשברור שהוא יתקל כאן בלעג על ידיך (או על ידי אחרים), ולא משנה מי האיש. זה פשוט לא לעניין. ואם אתה חושב שפינקלשטיין לא צריך להתארח כאן, אולי תציע מישהו אחר?

hagiyo

New member
מהיכרות עם פינקלשטיין הוא יודע טוב מאד

לנער את הליצנים, אדם חד מאד ובהחלט שווה לארח אותו בפורום.

masorti

New member
אדם זרטל (תקופת ההתנחלות). חנן אשל (בית שני).

אם מתעקשים, אפשר גם מישהו ממשפחת מזר.

Lakedaimon

New member
אם מתעקשים?

אפשר? חבל על הנימה המזלזלת שהשתקפה מההערה הלא ראויה על עמי ואילת מזר, ארכיאולוגים מהטובים בארץ, ולא פחות חשובים מאדם זרטל..

masorti

New member
ממש לא התכוונתי לזלזל...

הכוונה שלי היתה להוציא מהחשבון את שני הצדדים הניצים (פינקלשטיין והמזרים) ולהזמין ארכיאולוגים אחרים. ההערה שלי "אם מתעקשים" התכוונה לומר "אם מתעקשים להביא לפורום את נשואי הויכוח בפורום...". להזכירך שאתה ושי הם אלה שמדגישים כל הזמן שלמזרים יש "א'גנדה מקראית" ושהם "דוחפים את התאריך כלפי מעלה". מי שמזלזל בהם הוא לא אני. אני אישית רק חושב שאיילת מזר מתלהבת קצת יותר מידי בפרשנות של תגליותיה (קביעה פסקנית ששרידיו של מבנה גדול שנמצא בירושלים הם ארמונו של דוד ולא סתם בית של סוחר עשיר או פקיד בכיר), אבל זה לא מפחית מהתגליות כשלעצמן. את אדם זרטל הצעתי להביא לא בגלל שהוא גדול הארכיאולוגים החי בדורנו (המזרים לא פחות חשובים...) אלא כי לטעמי הוא בחר בדרך האמצע. הוא לא "מקראי" מובהק וגם לא "אנטי מקראי". אני לא בהכרח מסכים לכל מה שהוא טוען, אבל צורת החשיבה נראית לי נכונה.

Lakedaimon

New member
התבלבלת קצת...

התבלבלת בין ביקורת אקדמית- ש"אג'נדה מקראית" ו"ניסיון לדחוף את התאריך כלפי מעלה" הם, אין מה לעשות, חלק ממנה, לבין ביקורת אישית על אופיו של אדם, למשל כמו ללעוג לארכיאולוג מהמובילים בתחומו בשימת פרצוף של ליצן ליד שמו. לא אני ולא שי מזלזלים ביכולתם המקצועית או האקדמית של עמי ואילת מזר.לשנינו כחלק מן המערכת האקדמית הארכיאולוגית יש ביקורת על פירוש הממצא. ביקורת הנעשית מתוך ידע אינה זילזול. העניין הוא שממצא ארכיאולוגי חייב להיות נתון לאינטרפרטציות שונות, אהיה מוכן לקום ולהודות בנכונות של תיאוריה זו או אחרת כשיהיו לי ממצאים שתומכים בה. המקרא איננו ממצא ארכיאולוגי ולא ספר היסטוריה, לכן לא צריך להיות לו מקום בפירוש ממצא ארכיאולוגי, לכן כל העמדה של ארכיאולוג מקראי ואנטי מקראי איננה במקום.

ליאת 888

New member
פינקלשטיין זה דוקא אחלה רעיון

יכול להיות מעניין ביותר, הוא אדם מעניין ועם ידע רב. גם לא נראה לי שיש לו בעיה לענות......

Lakedaimon

New member
ממש אין לו בעיה לענות

אני חופר איתו עוד פחות מחודש, אני אנסה לשכנע אותו...

dGIS

New member
יובל פלג

החופר של קומראן. עובד בקמ"ט. איתי במילואים. ממצאים מרתקים.

למעלה