קולולולולו

ToryMaster

New member
../images/Emo124.gif קולולולולו

איזה יום יפה! יש עדכונים: 10.3.2004 עודכנו מאמרים: שיקוי נוזלים מאת ארדן (קטגוריה: שיקויים) צמחים שימושיים נוספים מאת ארדן (קטגוריה: פינת השיקוי השבועית) קטורת - הכנה מאת ארדן (קטגוריה - שיקויים) בקבוקי מכשפות מאת ארדן (קטגוריה: כללי) טקס להפסקת הרכילות מאת מליסה (קטגוריה: טקסים) ארון התבלינים - מקור הכישוף הצמחי מאת ארדן (קטגוריה: פינת השיקוי השבועית) עודכן הסקר: מה דעתכם על האפשרות ליצור שפה אחידה לפורום, עם הגדרות שכולנו מסכימים עליהן? נא להצביע לסקר
בנוסף, אני רוצה להזכיר לכם - שאלות שמיועדות למשתמש מסוים, אנא שאלו דרך המסרים ואל על גבי הפורום, טודע. יום נפלא שיהיה לכולכם!

RainBird

New member
אני לא חושב שצריך לעשות הגדרות כוללות. יש המון מסורות ורעיונות לפורום. אי אפשר למרכז הכל במילה אחת, חוץ ממושגים כלליים מאוד מאוד. וזה רק אולי.

אני בחרתי ב

"לא נראה לי",מפני שאם נגביל את עצמו להגדרות כוללות רמת הדיונים והעניין בפורום תרד..חוץ מזה אני בטוח שאחרי שבוע כבר נשכח את ה"הסכם"(אם יוסכם) הזה.. חביב הקסם

P o M i K i

New member
../images/Emo45.gif

אי אפשר לקבוע מושג לכל הפורום, כל אחד פשוט יענה לפי מה שהוא חושב. כי גם אם תבחר הגדרה שאני לא יסכים איתה אם אני יענה למישהו על שאלה זה היה מתוך משהו שאני מאמין בו ולא לפי מה שרוב הפורום קבע.

BlaT©

New member
בחרתי ב"לא נראה לי"...

מהסיבה הפשוטה - אני לא חושבת שנצליח למצוא הגדרה שמתאימה לכולם, שכן הגדרות במקרה הזה הן דבר אישי מאוד ומשתנות מאדם לאדם.

Jerald_Admonds

New member
ובכן

ניראה שהעם אמר את דברו.. אני חייב לציין שלכולם יש נקודה במה שהם אומרים. אבל עליי לומר שוב שההצעה שלי לא הייתה למצוא מילה שכולם ישתמשו בה, אלא למצוא אחת שבמיקרה הצורך תגשר על פערים בין הבנה של אנשים. כמו כן האידיאל בהגדרה הזאת הוא עצם העובדה שכולם יסכימו עליה, מה שייקל עלינו להעביר ידע לאנשים חדשים שיבואו לכאן. זאת במקום שימטירו עליהם אין סוף מושגים ומסורות וסתם יבלבלו אותם. כמו כן צריך להבין שכל הנתיבים בבסיסם הינם מבוססים על אותה אמת אשר לובשת צורות שונות בכל מערכת מאגית שונה, לכן כן אפשר תמיד למצוא איזשהו מושג משותף. אם חופרים מספיק אל עבר מה שאמיתי. ו..זהו.

BlaT©

New member
אפשר...

במקום לנסות ולמצוא הגדרה אחת שתתאים לכולם, דבר בלתי אפשרי, אפשר להכין קובץ הגדרות של חברי פורום שונים. מה אתם אומרים?

P o M i K i

New member
מי שמתחיל יכול ראות שאין גישה אחת

ש"היא האמת" ושיש מחלוקת בנושא הזה ואפשר לכוון אותו בערך להגדרה שלו הכי מתעימה. זה אומנם לא מראה מזה בדיוק כישוף אבל זה מלמד משהו אחר אליו, ועכשיו שאני חושב על זה להראות לו מושג אחד זה יותר "יזיק" לו מאשר ילמד אותו כי פשוט אין כזה דבר מושג אחד.

Jerald_Admonds

New member
דעתי הפוכה משלך

אני חושב שריבוי גישות מזיק לאדם. הוא מבלבל וגורם לו להסתכל לכל כיוון חוץ מלאמת עצמה.

P o M i K i

New member
והאמת זה מה שינצח בסקר?

זה התנאי להיות האמת? לפי דעתי אין "אמת אחת" בנושא הכישוף אז בגלל זה לא צריך להציג "אמת אחת"

Jerald_Admonds

New member
אבל כן יש אמת אחת!

יש אמת אחת ששוכנת מתחת לכל האשליות והסיבוכים שאנו מקנים לה בעזרת המוח האנושי שלנו. ככל שמתקדמים יותר, כך רואים אותה בבהירות יותר. ורואים איך היא באה לידי ביטוי בכל השיטות הקיימות.

P o M i K i

New member
נגיד ויש אמת אחת

יש לך דרך לדעת מה היא? אין דרך, פשוט אין... אז אם נשים הגדרה אחת והיא לא ה"אמת האחת" אז זה יטעה את מי שתמחיל

Jerald_Admonds

New member
אפשר להתקרב אליה

ככל ששואפים ליותר פשטות. שכן ההגדרה האמיתית היא לא קיימת כי את האמת לא ניתן לכלוא בכלוב של מילים.

BlaT©

New member
אולי יש אמת אחת...

אבל אין לדעת איך להגדיר אותה בדיוק, ולכן לכל אדם יש את ההגדרה האישית שלו - הדרך שלו אליה. מאמר עם מספר הגדרות שונות יכול לפתוח אדם חדש לנושא מכל מיני צדדים ודרכים אל האמת האחת. ככל שיעמיק יותר תיווצר גם לו הגדרה אישית שהכי מתאימה לו, אבל ככלי בסיסי וראשוני - צריך להיפתח לסוגים שונים ונרחבים של הגדרות. לכן מאמר שכזה יהיה טוב, לדעתי.

Jerald_Admonds

New member
עליי להתנצל

איך איני יכול להעביר לך ולשאטאלטאל את ההרגשה שלי לגבי הנושא במילים. הבא ונשאיר את זה איך שזה.

shataltal

New member
ושוב, לדעתי, ההיפך בדיוק

הנעלות על גישה אחת היא מהמזיקה. לאט לאט שכנוע העצמי נועל את הגישה לחלוטין וסוגר פתחים לרעיונות חדשים ומנוון את המחשבה. אין אמת מוחלטת ותוצאה אחת להכל (מלבד 42), וגם אם כן, אני משוכנע שיש יותר מדרך אחת להגיע אליה. אחד הזרמים החדשים יותר, כאוס, נבנה בדיוק על הרעיון הזה, להחליף, לשנות, להתאים, לא להנעל על דברים יותר מדי זמן.

ToryMaster

New member
Will do

מי שרוצה שאני אכניס את ההגדרה שלו לכל מיני נושאים לשאלות הנפוצות - במסרים

למעלה