צימעס, (רגליים)!

אכן כן. זוכרת שהיא

אמרה משהו כזה. במפגש נעשה תחרות, הולך?
אגב, בנימה רצינית מעט, אני אמנם מוכנה ללכת למשפט להילחם על חפותי בענייני פולניות, אבל בינתיים אני מוכנה to humor you all..

"אז חשבתי

שלכל אחת מגיע להיות לפעמים סקרלט או'הרה עם איזה קלארק גייבל, שמטלטל אותה במעלה המגרדות..." (י. גפן, שם, שם)

והיה שם משפט נורא קיטשי אבל יפה:

בערך כך: "גודל הלב שלך לא נמדד בכמה אתה אוהב אנשים אחרים, אלא בכמה אנשים אחרים אוהבים אותך". (הבעיה היא רק שאני לא בטוחה שזה נכון).

ixmix

New member
הקוגל שלי... מתכון:

חבילת אטריות שטוחות (כמו של מרק, אבל שטוחות ורחבות) 1/4 1 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 2 ביצים כפית / כף מלח (לפי אהבתכם למלוח) כף פלפל שחור גרוס (חשוב לגרוס לבד את הפלפל ולא להשתמש בפלפל טחון). לבשל את האטריות שתיים-שלוש דקות. לסנן ולהעביר לסיר גדול. להמיס בסיר רוטב 3/4 כוס סוכר לקרמל (בהיר!!!). להקטין את הלהבה ולהוסיף את השמן. לבשל יחד עם השמן כדקה. לשפוך על האטריות ששמנו קודם בסיר (לערבב) להוסיף את יתר הסוכר (לערבב), מלח ופלפל (ניתן להשתמש בין כפית לשתי כפות פלפל, תלוי בטעמכם) (לערבב) ואת הביצים (לערבב). המהדרין יוסיפו חופן צימוקים (ואז לערבב). להעביר לתבניות אנגליות / תבנית פיירקס, ולבשל בחום נמוך 6-8 שעות. ולא לגלות שה
מבשל, זה יהרוס את מעמדו בעולם האופנוענים המסוקסים.

עִידן

New member
אז חוץ מקוגל,

היו לנו בא.הערב מן לחמניות חומות פרוסות תוצרת בית עם ממרח כבד תוצרת בית, מוגשים לצד ריבת בצל וגם לצד ריבת יין תוצרת בית.
ואנטריקוט עם יין אדום, ודגים ששוב שכחתי את שמם, עם כל מיני ירקות, וקוביות חלומי מטוגנות ומצופות במשהו קשיח, סלט ירקות, אורז... אה, וכבד לא בממרח.

מעיין©

New member
קוגל../images/Emo99.gif

אהבת חיי....
מי מתנדב להכין לי
החברה הפולניה שהייתי אוכלת את זה אצלה, כבר מזמן לא חברה , וההורים יוצאי עדות המזרח שלי פשוט לא יודעים להכין קוגל כהלכתו
אז אני אשב לי כאן בשקט, בתקווה שמישהו עם לב טוב ייזכר בילדה המסכנה שאין לה איפה לאכול קוגל...ויכין לי...

על קוגל וקיגל

דומני שמדובר באותה מילה, אך המילה האחת היא המינוח הפולני והמילה השניה היא הנוסח ההונגרי או הליטאי. לא מדובר בשני מאכלים שונים. שבוע טוב נעם.

צימעס

New member
קיגל/קוגל

זה הבדל של מבטא, תלוי מאיפה באים. אגב - לא היו לנו אגוזים בבית, אז שמתי קשיו.

למעלה