צימעס, (רגליים)!

עִידן

New member
../images/Emo124.gifצימעס, (רגליים)!

הקוגל שלך היה טעים, אז שאלתי את אמא אם היא יודעת להכין, והיא אמרה שכן. היום היא הכינה (בלי צימוקים, כמובן, איכסה, אבל קצת חבל שהיא שכחה שקדים או אגוזים). היא אומרת, אבל, שבכלל קוראים לזה "קיגל", וש"קוגל" זה משהו שדומה לג'חנון.

את הקוגל האמיתי

ונדמה לי שהמקור לקוגל או קיגל, זה עוגה קטנה, אבל על כך צריך לשאול את מועדון אחל"ה, הקיצר את הקוגל האמיתי אופים בתנור על אש זעירה כל הלילה, והתוצאה חומה ונימוחה בפה עוד יותר. לכל משפחה ירושלמית טובה יש מתכון להצלחה משלה וסבתא או דודה מומחיות שרק בגלל הקוגל של שבת הולכים לבקר אותה. הממ אני הולכת לנסות את הגרסה שלי בשבת הבאה. מי בא?

מוּסקט

New member
אין כמו קוגל ירושלמי

מפולפל כהלכה, לא נורא מתוק, בלי כל מיני חיזרים בפנים, כזה ששהה כל הלילה בתנור לצד החמין. כל היתר זה קיצורי דרך ושעטנזים. בבקשה - לחרוצים: 1 חבילת אטריות דקות של מרק הכי פושטיות שיש (500 גר') 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 4 ביצים 1/2 כוס סוכר 1 כף מחוקה מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס (חובה!!) בסיר פסטה, לבשל את האטריות כשתי דקות, לא יותר. להוציא ולסנן בסיר אחר, להמיס 1/2 כוס סוכר עד שנהפך לקרמל בצבע זהוב עמוק. (לא לשרוף את הסוכר - אם זה חום אבוד לכם, זה מר ולא טעים - תתחילו עוד-פם) להוסיף בזהירות (זה קופץ) 1/2 כוס שמן. כשהשמן והקרמל חמים מוסיפים את האיטריות, מסוננות, חמות (לא לשטוף אחר הבישול). ולערבב. להוסיף 4 ביצים טרופות + חצי כוס סוכר + כף מלח וכפית + פלפל שחור. לערבב היטב כדי שכל הטעמים יתפזרו כומו שצריך. להעביר לסיר אחר או תבניות אם רוצים. אפשר גם להשאיר בסיר הנוכחי. לכסות ולהכניס לתנור על חום נמוך לכל הלילה. אני אוהבת להעביר לסיר פלא ולהכניסו לתנור או לשים על פלטה. אז יוצא שיש יותר "חום-שרוף" לשמחת כולם. זהו. כל היתר, קרי: צימוקים, שקדים, תפוחי-עץ, אננס (כן, גם יש סטייה כזו) ומה לא - סתם מקלקלים לדעתי.

אפשר גם בלי חמין?

ובמקום תנור אפשר קמין? אולי ננסה בשבת הבאה. ננצל את הקמין שדולק סופשבוע שלם ופושט את עורנו בשל מחירי הנפט המוגזמים.

היום הרחנו נרקיסים!

יצאנו לטיול ספונטני, חצי שעה לפני השקיעה. היער מלא בנרקיסים. רקפות- עוד חלש. כל זה לא קשור להרחת נרקיסים בשבת הבאה, כמובן.

giulietta

New member
אני מניחה שאתן מתכוונות לנרקיסי בר.

ריחם של נרקיסים מתורבתים שנוי במחלוקת....

מזל שהבטן שלי מלאה

רק אומרים קוגל, וכבר בלוטות הרוק מתחילות לעבוד שעות נוספות. לגבי סוגית קוגל או קיגל - אני חושבת שזו מילה שבאה מגרמנית (או יידיש), ויש להם את התנועה הזו, U עם 2 נקודות קטנות למעלה, שמבטאים אותה משהו באמצע, בין שורוק לחיריק. לכן יש כאלו שאומרים קוגל ויש קיגל. בכל מקרה - הטעם לא משתנה כתוצאה מהניקוד. וצר לי לאכזב אותך, אך בלי צימוקים זה לא זה.

מדברת -

לא ממש. מבינה - די הרבה. אילו קווי דמיון נוספים? (חוץ ממה שכתבתי אז על החיבוק ודבר אלייך)

עכשיו סקרנת אותי

(אגב "אלה שמכירות"? אני יכולה לחשוב על אחת בלבד.. מעניין מי עוד...) בכולופן, כמות האנשים שאני צריכה להיפגש איתם ל
הולכת וגדלה

למעלה