פתיחת דיון

בגלל זה בקפיצות בדרך כלל לא משתמשים

בדורבנות אני לפחות לא ראיתי שלמשהו יש דורבנות

למה לא?../images/Emo28.gif

אנשים רוכבים עם דורבנות בקפיצות בדיוק כמו שרוכבים עם דורבנות בדרסז´. המטרה של הדרסז זה להוציא מהסוס את הצעדים הכי יפים שלו והדורבן עוזר לזה להראות מאוד טבעי על הרוכב(הרי זה עבודה של צמד) ובקפיצות הסוס צריך רגל כדי לזוז קדימה ואנרגיה כדי להתרומם וגם בזה הדורבן עוזר, שוב הכל פה ניסיון ועבודה נכונה עם הדורבן.

כמו שאמרו../images/Emo28.gif

עדיף שמתחילים לא ירכבו עם דורבנות.. ושי אולי אצלכם עדיף רק עם סוס פרטי, אבל באורוות קטנות שמכירים את כל הסוסים ואיך שהם עובדים אז אפשר לרכב גם על סוסים בית ספר עם דורבנות ולאו דווקא רק עם פרטיים,

taz512

New member
אני מתאר לעצמי

שבד´רסאז זה כמו בריינינג, כי ממדובר בביצעוים גבוהים מאוד של הסוס והרוכב.ואז צריך את הדורבנות בשביל להוציא תוצאות טובות מהסוס. ובנוגע לקפיצות אין לי מושג, אבל ממה שראיתי בתחרויות בטלויזיה, כן משתמשים בדורבנות, בסופו של דבר בשימוש נכון, דורבנות הן כלי יעיל מאוד. אבל צריך לדעת להשתמש בהן נכון, כי בשימוש שגוי הן יגרמו ליותר נזק מתועלת. טאז, השד והתועלת

taz512

New member
סוגי סוסים ודורבנות

זה לא משנה איזה סוס זה, פרטי, בית ספר, טיולים או של חבר. לשים דורבנות כן או לא זה עניין של רוכב, האם יש לרוכב רמה מספיק גבוהה בשביל לרכב אם דורבנות או לא. אני יכול לומר מהניסיון שלי, שתלמידים שלי הייתי מעביר סוסים כל יום, בשביל שהם יתרגלו לרכב על כל סוס שיש. לפעמים אין את הפרבלגיה של לרכב על אותו, סוס, ורוכב טוב צריך לדעת להסתדר אם כל סוס. זה הכל תלוי ברוכב, זה לא תלוי בסוס בכלל. ובנוגע לדורבנות, שוב אני אומר, דורבנות "קוץ" (אינגליש) משמשות לדירבון ישיר (מכה לבטן) דורבנות "פרח" (ווסטרן) משמשות להצקה (גילגול על הבטן) הטעות בדרך כלל נובעת מזה שהדורבנות "פרח" נראות מאוד אכזריות (כמו כלי לחיתוך פיצה) לעומת האינגליש שנראות "רכות" ולא מכאיבות. אבל ההבדל הוא בשימוש לא במראה, כל דורבנה בנויה לשימוש שונה. טאז, השד והדירבון

אתם שמים לב מה אתם אומרים?!

כאילו... באמת חבר´ה, מה הולך איתכם?! היה לנו לא מזמן גם כן דיון על דורבנות... ולפני כן גם כן דיון על דורבנות... בא לכם לרדת מהנושא?!?!?!!?!?
די נימאס לי לחזור על אותה תשובה כול כך הרבה פעמים.... באו נמצא דיונים אחרים... בבקשה!!!!!

לדעתי המורחבת והנכונה...

פשוט לא לרכוב עם דורבנות זה היתעללות קשה וזה יכול לגרום טרגדיה גדולה לסוס בעתידו הרחוק!!!...

Bla©k ¢At

New member
למה../images/Emo35.gif ../images/Emo15.gif

ברגע שאת עולה על סוס, ללמוד משהו, שהסוס לא יודע ממש חלק, את תעלי עם שוט או עם דורבן
זה יותר תלוי בסגנון, ולא בך. כי אם המדריכה שלך תגיד לך לשים דורבנות, את תשימי, או תתבכייני, שאת לא רוצה

Bla©k ¢At

New member
ואבישג- ../images/Emo15.gif

למה זו הדרך "הכי" נכונה
הסיבות, שאני וטאז לדעתי לפחת הכי נכונות!

Bla©k ¢At

New member
שוב- דעתי- ../images/Emo15.gif

מקווה שמספק אותכם- למשל, לא להשתמש בדורבנות, זה לא ממש נכון. ברגע שאת עולה על סוס, את צריכה שליטה מלאה, או לפחות ¾% של שליטה. עם שוט, אבל בקושי שולטת בסוס, עם דורבנות, את שולטת לפחות ¾% על הסוס. זה מספק
כתבתי את זה גם בשרשור הפריימריס.

קראי עלונה...

לדעתי פשוט : מה את מעדיפה לעלות על הסוס עם שליטה מלאה בו אבל בכל מקרה לפגוע בו! את יכולה לגרום לו נזק רב כמו לא לרצות שירכבו עליו בכח או כל טרגדיה! אז לדעתי כדאי לרכוב ללא דורבנות כי זה נראה יותר טוב בלי דורבנות!!! זה באמת יחסית תלוי בסגנון הרכיבה כי אני רוכבת אינגליש ושם אם משתמשים בדורבנות זה מגומי ולא מברזל, שבחוות שונות של ווסטרן דוחפים את הברזל לתוך גופו של הסוס, ונוצרת טרגדיה פצעים ועוד דברים רעים מה שבטוח לא יוצא מזה שום דבר אבל באמת שום דבר טוב או נחמד וכדומה...כוליי...!!!

למעלה