פתיחת דיון

../images/Emo124.gifפתיחת דיון../images/Emo88.gif

האם כדאי להשתמש בדורבנות? האם זה לא כואב לסוס? וכו´... וכו´.... וכו´........

taos

New member
כל הכבוד על היוזמה יאלה להתעורר

יאלה הפורום יתחיל לזוז ללא הנהלה בנתיים לעניין הדורבנות אני מאמין שאתם מכירים את ה2 סוגים הבסיסיים שיש הראשון זה כמו קוץ (משתמשים איתו לאינגליש) והשני זה הפרח (משתמשים איתו לווסטרן) לגבי הקוץ הצורה שלו היא מוט ברזל שהופך להיות צר בסופו ויש לו קצה שטוח כדי לא לפצוע את הסוס בזמן הדירבון (למרות שזה אפשרי לפצוע) לדעתי הדורבן הזה הוא יותר רך מהכוכב כי הוא שטוח ולא עוקץ הפרח: זהו דורבן עגול ובקצה יש לו כמו עלי כותרת של פרח שאותם מגלגלים על הסוס לצרוך דירבון. לדורבן זה יש כמה כדלים וסוגים של פרחים כאשר יש פרח מלא ללא הפרדה בין העלים ויש את הפרח הריק עם הפרדה בין העלים, לדעתי הדורבן הזה "כואב" יותר לסוס כי הוא יותר חודרני במקרה של הפרח הפתוח וחותך במקרה של הפרח המלא (אני ינסה להביא תמונות להמחשה). לסיכום הפרח לדעתי יותר כואב בגלל 2 הסיבות שהזכרתי כבר והוא משומש בווסטרן בנוסף לזה בווסטרן הרוכב תמיד מדרבן עם הדורבן גם שלא צריך מה שמציק לסוס והופך אותו לתלוי ברוכב (כי אם לא יבוא דירבון פעם אחת הסוס פשוט יעצור) וזה אני אומר מניסיון של ידידה שהסוס שלה סובל מתלות עכשיו ולא זז בלי דירבון

taos

New member
הנה תמונות להמחשה

פרח גדול עם מרווחים בין עלה לעלה

taos

New member
תמונה נוספת יותר ברורה של קוץ

זאת תמונה שמראה לכם שהוא שטוח בקצה ולא עוקצני ממש כמו שזה נשמע

אני לא אוהבת../images/Emo28.gif

לרכב עם דורבן מהסיבה הפשוטה שזה קיצור דרך, זה מרגיל את שרירי הרגליים לעבודה הרבה יותר קלה וברגע שנעלה בלי דורבן הכל יהיה קשה ומסובך. לפעמים בלי מודע הרוכב מדרבן את הסוס כל הזמן מה שדי בסדר בלי דורבן אבל עם דורבן הסוס מקבל מכה חזקה מאוד כל הזמן ויכול להפוך כהה לרגל וזה כבר ממש לא טוב.

Bla©k ¢At

New member
תלוי ../images/Emo15.gif

ברמה שאתה רוכב, למשל אם אתה בשנה ראשונה, כמובן שלא תרכב עם דורבנות, מכיוון, שאתה עלול לדרבן את הסוס למקצבים, שאתה עלול לעוף בהם. אם אתה בשנה שלישית ומעלה, זה בסדר, אבל תמיד צריך להיזהר, מכיוון שהדורבנות הם לעבודה נכונה, ולא לגרום לסוס למהר. מקווה שעניתי על התשובה, בצורה מספקת.

taz512

New member
טעות בדבריך

יש הבדל גדול בשימוש בדורבנות. בדורבנות "פרח" לא מדרבנים את הסוס במכה לבטן. מדרבנים אותו ע"י גילגול הדורבן בעדינות על הבטן שלו, מה נקרא מציקים לו, ולא דוחפים לו את הדורבן בבטן. לעומת דורבן קוץ שאיתו באמת נותנים לסוס מכות בבטן. בנוגע לסוסה של הידידה שלך, פה מדובר בעבודה לא נכונה, וזה יכול לקרות גם בלי דורבנות. דורבנות בסופו של דבר הן כלי עזר יעיל מאוד, בשביל להוציא מהסוס תגובות יותר מדויקות ויותר טובות. טאז, השד והדורבנות

taos

New member
וואלה? אתה רציני?

אם הית קורא הכל (מה שראינו שאתה לא מרבה לעשות) הית רואה שכתבתי שאת הפרח מגלגלים וזה כתוב וחקוק בהודעה אז אל תכתוב מה שכבר כתבתי ותגיד שלא כתבתי את זה

taz512

New member
טאוס

בבקשה על תחפור כל הודעה שלי, במקרה פיספסתי את השורה הזאת, לא שמתי לב עליה בדיוק. ואני מצטער, טעות שלי. קורא שבן אדם מפספס משהו, במיוחד אחרי יום עבודה קשה ומתיש. אבל עדיין דעתי עומדת בעינה. אז אני לא מבין, אם אתה יודע שאת דורבנת הווסטרן מגלגלים, מה יותר אכזרי בה מדורבנת האינגליש? ובבקשה בוא נשאיר את זה ברמת דיון. זה שיש כרגע ריב בנוגע לניהול, לא צריך להשפיע. טאז, השד והטעויות

taos

New member
זה יותר חד לדעתי

עם השנים הפרח נשחק והופך לסכין במיוחד בפרחים הקטנים ולגלגל את זה בוך כדי רכיבה מצריך מיומנות רבה כדי לא לדחוף את הדורבן ממש אפילו שמגלגלים לא מלטפים את הסוס אלא נותנים לו להרגיש את הפרח במידה מסויימת ופה הבעיה אם הוא חד בניגוד לקוץ

taz512

New member
כמו כל ציוד

גם בדורבנות צריך לטפל, ולדואג שהן לא ישחקו. למשל את הדורבנות שהיו לי (נגנבו) השחזתי כבר פעמים, בשביל לגרום לקצוות הפרח להיות מרובעים. ושוב זה שימוש, פה אסור להרביץ עם הדורבנה, רק לגלגל אותה בעדינות. לא נותנים מכות, לעומת מה שאני ראיתי באינגליש עם דורבנת קוץ. בנוגע לפציעה של הסוס, יש חוקים מאוד מחמירים בנוגע לזה. במקצי רכיבה בווסטרן, בתחרויות השופט בודק את הבטן של הסוס, ואם הוא רואה שם דם, או פציעה ישנה הרוכב והסוס נפסלים במקום. רק כדרך אגב. טאז, השד והתחרויות

taos

New member
אני לא מדבר על תחרויות

אלא על היום יום שמאלפים כמוך ואתה בטח וידע מזה ישראלים אין להם זמן לכלום והם לא טורחים להשחיז את הדורבנות ואז הם מאלפים עם דורבנות לא טובים

taz512

New member
זה כבר לא קשור לסוסים

זה קשור לעצלנות וגועל נפש, וזה ממש לא קשור לסוג הדורבנות. אנחנו מדבריםפה על סוגים בכללי, מה שאתה אומר, אני יכול לומר על הרבה סוגי ציוד. טאז, השד והציוד

Sweet SuGaR

New member
דורבנות

דורבנות- כל עוד עובדים בהם נכון אין סיבה שלא יהיה כדאי.... משני סוגי הדורבנות אני מחבבת יותר את ה"קוץ" הם הרבה יותר עדינות. לדעתי רק עם סוסים פרטיים כדאי לעבוד עם דורבנות. *אפצ´י*

angel457

New member
דורבנות.....

אני אישית מעדיפה את ה"קוץ" מכייון שכמו ששי אמרה הן יותר עדינות.. אבל אני לא אוהבת להשתמש בדורבנות כי אני לא יודעת ב-100% איך הרגל שלי יושבת על הסוס בזמן הקאנטר או קפיצה.. ואני לא רוצה לגרום לסוס למהר ולקבל מכה סתם ככה...ובשימוש בלי דורבנות הרגל מתחזקת יותר...

Sweet SuGaR

New member
בדיוק

לפי דעתי בדורבנות צריך להשתמש על סוס פרטי שאתה מכיר אותו, לומד לשבת עליו ולומד את הקפיצות שלו. איפה הוא יצטרך אותן ואם בכלל צריך. עם קצת עבודה נכונה עם הרגליים בכלל לא צריך אותן.... תלוי כן...

אבל למשל בדרסז´ ברמות הגבוהות...

ראיתי שלכולם יש דורבנות הייתי בתחרות שהייתה ביגור PEI

angel457

New member
התכוונת ל:FEI לא? ואת....

צודקת... וכמו שאת אומרת "ברמות הגבוהות", זה מה שאני אומרת מתי שכבר יש לך ישיבה יציבה על הסוס ושאת רוכבת בלי להפריע לסוס, כמו למשל שאת רוכבת על הסוס ונגיד את מכניסה את העקבים לבטן של הסוס זה לא טוב כי זה מכאיב לו והסוס ילך יותר מהר.. ולמשל בקפיצות זה קורה המון לחלק מהרוכבים.. אז אני אישית מעדיפה שכאשר רוכב רואה שהוא שם כל חלק בגוף שלו על הסוס בצורה נכונה אז הדורבנות יעזרו לו ולסוס...

למעלה