עדכונים

Gs17

New member
מע"ר בכיר זה לא חובש../images/Emo13.gif

מע"ר בכיר עובר (או יותר נכון עבר), קורס 88 (אאל"ט) וחובש זה בכלל קורס אחר

מע"ר בכיר= חובש

הקורס של מע"ר בכיר הוא 88 שעות (=חובש) [ת'אמין לי שביררתי עם אחותי שהיא עובדת במד"א
]

orend123

New member
88=חובשים לייט

88=קורס חובשים לייט ללא נהיגה, ללא נהלים, הכל על קצה המזלג ממש כמו קורס 60, אבל עם הרבה זריקת זין.

לייט לא לייט...מ'זה משנה?

רוב הבנות שנרשמו אצלי עד כה לא באות לעשות את הקורס על מנת להתנדב! אלא בשביל הידע הכללי וגם בגלל שבתור אמהות חשוב שהן תדע לטפל במצבים שונים. זה הכל....

Gs17

New member
אז עדיף כבר קורס 60../images/Emo13.gif

בהחלט מספק לציבור הרחב לפי דעתי

New member
בואי נשים דברים על דיוקם

ההגדרות של מד"א מגדירות בוגר קורס של 88 שעות כמע"ר בכיר. קורסי חובש מלווה הם קורסים שונים באורכם, רמתם היקפם וההכשרה הניתנת בהם. לטעמי ולטעם הרבה אחרים, אין שום סיבה שאזרח מן הישוב יצטרך יותר מקורס 88 אלא למטרת התנדבות ו\או עבודה. אבל, בהתחשב שההגדרות שונות ראוי שלא תציגי את הקורס כקורס חובשים כי הוא אינו כזה. המשמעות של כך היא בעיקר אם בוגרות הקורס ירצו לעבוד או להתנדב בגורמים מחוץ למד"א (כמו ליווי טיולים או הדרכת מצילים וכו') שם יש הבדל משמעותי בין מע"ר לחובש ולצורך העניין מע"ר בכיר נחשב כמע"ר. לכן, כדי למנוע ממך בעיות בהמשך רצוי שתבהירי כי מדובר בקורס מע"רים בכירים ולא בקורס חובשים. בברכה, אבירם

אוקיי....בשביל הספורט...

מחר אני אשאל את מנהל מחלקת הדרכה במד"א האם מע"ר בכיר = חובש או שלא. טוף...?

נגב 15

New member
../images/Emo6.gif חחח כל הכבוד על הספורטיביות...

נ.ב. נע"ר בכיר הוא חובש של פעם...היום החובש המינימלי שהוא חובש מלווה (שאינו נהג) שעובר קורס של אני לא בדיוק זוכר אבל משהו כמו 177 שעות אם אני לא טועה...מע"ר בכיר הוא מע"ר רגיל מבחינת הידע חוץ מתוספת השתלמות לידה ופתיחת וריד...זהו...

נגב 15

New member
*מע"ר....עזבו העייפות מתחילה להשפיע

זהו אני הולך לישון מחר לקום מוקדם...גדנ"ע בבסיס ג'וערה..שבצפון!!!

תהנה לך

תיקון קורס חובשים היום זה 203 שעות דבר שני אין דבר כה חובש של פעם פשוט פעם מי שלא עשה נהיגה היה עובר 88 שזה מע"ר בכיר נקודה

New member
קיבלתי

דבריו של הנ"ל לא סוצתרים את מה שאמרתי. אם תבדקי בנהלי משרד החינוך בנוגע לדוגמא, לליוי טיולים, תראי שהדבר דורש סמכות של חובש שמוגדר כמי שעבר קרוס חובשי רפואת חרום של מד"א או קורס חובשים קרביים של הצבא והגדרת מע"ר בכיר אינה נחשבת לצורך כך. הסיבה שהקורס מפורסם כ"קורס חובשות" זה בגלל שרוב הציבור לא מבין מהי משמעות ההגדרה "מע"ר בכיר". אציין שוב, אין שום טעם לעשות קורס מתדקם יותר מקורס מע"ר בכיר והקורס מספק היטב את הידע הדרוש בשביל לסייע לפצועים וחולים במצבי חרום ובשגרה. ונ.ב. במקרה אני מכיר את המדריכה שתדריך אתכן - היא מדריכה מצויינת - הרווחתן! אבירם.

אבשי ג

New member
שינוי בהגדרות

כל מי שבמערכת והכבוד המקצועי שלו מאוד מאוד חשוב לו מוזמן להקפיד על קוצו של י' ולומר מע"ר בכיר. היום בכדי שבוגר יתנדב במד"א עליו לעבור 88 ולא משנה איך תקראו לזה. דרך אגב מד"א מכשיר את המתנדבים שלו (פרט לב"ש) רק על 88.

New member
מצידי תקרא לי צנצנת

אבשי, אני מדבר מנסיון, נכון להיום, הכשרתי האזרחית היא מע"ר בכיר וכשניסיתי להתקבל לכמה עבודות עם ההכשרה הזו אמרו שאי-אפשר ושבשביל זה צריך להיות חובש. כיום אין לי את הבעיה הזו כי אני חובש צבאי, אבל לדעתי אם מישהו משלם כסף בעבור הכשרה מסויימת רצוי שהוא ידע בקשר ליכולת ההשתכרות העתידית שלו בעזרת ההכשרה הזו. אבירם

כדי להיות במתנדב בוגר

בנאדם צריך לעבור קורס הרבה יותר ארוך של 203 שעות. לפני זה ההכשרה בשנתיים האחרונות הייתה כמו של כל חובש נהג וזה 177 שעות. 88 זה מושג מת, תשכחו ממנו!

hoshri

New member
אני מכיר מתנבים בוגרים שהם סך הכל מ

הם התחילו בגיל צעיר ומעולם לא הפסיקו

נכון

יש אנשים שהם לא השלימו מעולם... זה אומר שההכשרה הבלעדית שלהם הייתה קורס שישים אבל היום כל מי שייגש לעשות קורס בתור בנאדם מעל גיל 18 יעבור את הקורס 203 בתוכנית החדשה...

New member
לא נכון

בהרבה מקומות עושים למתנדבים בוגרים קורס 88, ר"ע מד"א ירושלים. יכול להיות שיש שאיפה של מחלקת הדרכה להעביר את כל הבוגרים קורס 203 אבל בינתיים המצב איננו כך. אבירם

אם תשים לב

הקורס הנ"ל לא מיועד להתנדבות ובכל מקרה הדבר היחידי שעושים זה השלמות למי שעשה קורס 60 לפני כן וגם את זה המחלקה במגמה להפסיק... היום כל מי שמתחיל להתנדב במד"א בתור בוגר עובר קורס חובשים ריגל לחלוטין היום כבר לא קיימת ההפרדה של לפני ארבע וחמש שנים ובכל מקרה הקורסים כרגע זה או קורס 175 או קורס 203... השאיפה היא להעביר את הכל כן ל203 אבל אין היום קורס להתנדבות כקורס של 88 כמו שכבר אמרתי המושג מת

למעלה