עדיין בדיון

een ogenblik

New member
הודתי בהורות הומולסבית

אבל אני מודה גם כאן. אחת מתופעות יותר מדי אוכל ואלכוהול היא שאיני בטוחה מה כתבתי, ואיני מסוגלת להביא את עצמי לבדוק.

eig

New member
לעודד את העצומה חברים

היי, אתמול החלטתי בערב להשקיע איזה שעה קלה בלהפיץ את העצומה שכל מניי צאטים בין לאומיים של גייז, ראיתי כמה שמות שהצטרפו אבל לא מספיק לדעתי. אם כל אחד מאיתנו יתןן פוש מדיי פעם אני מקווה שזה יעזור, זה דיי מבאס אותי לראות רשימה כ"כ דלה. חברים צריך לעשות משהו

ro99

New member
בפורום הלסבי האנגלי

שבו אני גולשת החלטנו להתחיל עצומה שמתאימה יותר ללא ישראלים ולאלו שלא מרגישים יכולת לחתום על העצומה כפי שהיא כעת. הבעייה עם העצומה הקיימת היא שמדובר שם גם על עידוד תיירות לישראל ועוד דברים שלא במקום למשהו לא ישראלי. צריך משהו שממוקד ספציפית לתת קונטרה לעצומה של הדוסים נגד המצעד ומוחה על ההומופוביה האיומה שמופנית כלפי המצעד. משהו כמו עידוד התיירות לישראל לא שייך בקונטקסט הזה, כי כאן כבר גולשים לאספקטים יותר פוליטים שעליהם יש חוסר הסכמה בין אנשים וגורמים שונים (ואני כוללת את עצמי ביניהם).

eig

New member
על מנת להישאר ברשימה אחת

רצוי פשוט לשנות את הטקסט בשפות האחרות, ולהשמיט את החלק של התיירות. מישהו שומע אותנו? הלו?

ronnl

New member
מקווה שכן

ואוף חשבתי שיש 10 אחוז קהילה ורודה בארץ איפה היא בעצומה הזו?

ro99

New member
אני שומעת טוב מאוד

אבל אז השם שלך מופיע על העצומה המקורית שכוללת את כל מה שאת/ה לא תומך/כת בו. וזאת הבעייה שיש לי ולאחרים עם העצומה המקורית. ויש כאן גם משהו לא מוסרי/רמאות במעשה כזה: אלו שלא מודעים לכך חותמים על משהו שהם לא תומכים בו. לי זה לא נראה עקרוני אם יש עצומה אחת או כמה, כל עוד הן תומכות בנקודה עיקרית אחת. אתה לא יכול להכריח אנשים לחתום על עצומה שכוללת בתוכה דברים שהם מתנגדים אליהם בעקרון. ובקשר למיעוט החתימות שמוזכר בו, זה נראה לי פשוט תוצאה טבעית של חוסר האיכפתיות שמאפיין כל כך הרבה מאמצים דומים בארץ. זכור לי אפילו מקרים שעלו לדיון פה בעבר, כמו הפגנות נגד אלימות המשטרה נגד גייז ועוד.

eig

New member
לשנות את העצומה

אני מקבל את מה שאת אומרת, ואני עדיין מחזיק בדיעה שעצומה אחת עדיפה (לאור דלילות השמות ממילא). אני חושב שכדאי לקרוא להסרה של נושא התיירות מהעצומה המקורית מהסיבה ש: א. המצעד הבין לאומי הוא של הקהילה הורודה בעולם באשר היא. ב. כל הקטע הזה שמדבר על תיירות הוא תירוץ עלוב לנסות לקרב לבבות יהודים ולמכור להם לוקש שאולי הם יקנו אותו ויהיה להם יותר קל איתו. זה מצעד גאווה, זכויות, מיטוע בלה בלה בלה ולא למכור חבילות נופש. בהחלט הייתי מוריד את זה מהעצומה.

eig

New member
ועכשיו שאלה דמוקרטית

כולנו מכירים בחשיבות המצעד וכו וכו, אבל, כאשר ישנה התארגנות כ"כ חזקה והמונית נגד, ואין יותר מדיי רעש והתארגנות בעד, ואפילו להוסיף את שמך לעצומה עושה רושם שזה קשה להמונים. אולי מבחינה דמוקרטית לא יהיה נורא כ"כ אם לא יתקיים המצעד? על כף המאזניים כרגע נראה שהוא פוגע בהרבה יותר אנשים מאשר מועיל (לפחות אלה שזה אמור לתמוך בהם ולהועיל להם לא חושבים שזה חשוב מספיק). ? כל השאלה הזו כמובן נובעת מהאכזבה שלי מהעצומה הזו. ישבתי כמה לילות והפצתי את העצומה בצאטים ואפילו ראיתי לא מעט שמות שהתווספו למרות כל נושא התיירות... אבל בכל זאת..לפחות 100,000 שמות היו צריכים להתווסף מישראל ברגע הראשון.

eig

New member
בעניין דת והומוסקסואליות

אם כבר בענייני דת והומוסקסואליות עסקינן, הנה חומר לידע כללי: http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4368077.stm

ro99

New member
ואותו הדבר מזווית קצת אחרת

מבינה את האכזבה שלך לגמרי. כפי שכבר אמרתי, it's an Israeli thing. ובנוסף לזה יש את העניין הפוליטי שמשפיע על מה שאנשים לא ישראלים (וגם ישראלים, כמובן, יהודים וערבים) חושבים על כך שהמצעד מתקיים בישראל. בפורום האנגלי הנושא הועלה לדיון ע"י אישה אנגליה לאחר אימייל שקיבלה מחברה בישראל. והתגובה הכי נפוצה היתה: למה מקיימים את המצעד בישראל? זאת הרי סכנת נפשות ללכת לשם. והם לא מתכוונות לדוסים, אלא בפרוש מזכירות פיגועים. אז בנוסף לאלו שמתנגדים לזה מבחינה פוליטית, יש המון שראים השתתפות במצעד כ"איבוד לדעת" (וזה עוד "ציטוט" מהודעה בפורום). יש פה אלמנט חזק של התעלמות מהמצב הקיים בארץ (הפוליטי והסכנה בכלל) ובנוסף לזה ניצול מסויים למטרות PR. כולם בארץ כל כך מתרגשים מזה שפתאום קורה שם דבר "חוצלארצי" מבלי לקלוט איך זה נראה מבחוץ (ומבפנים - רק לדוגמה, חברה ערבייה-ישראלית לסבית שלי ממש רותחת על זה שישראל נבחרה בעוד החומה קיימת והתנחלויות ועוד ועוד). עכשיו לגבי הטיעונים שלך נגד המצעד. אתה בדיוק מדבר על שיקולים שדוקא אותי מדרבנים לכוון של כן לערוך את המצעד... זה נראה לי ה-raison d'etre העיקרי של מצעד כזה לערוך אותו במקומות שבהם יש אפלייה מסויימת וע"י פעולה הפגנתית כזאת לעודד את חברי הקהילה ולתמוך בהם. זה במסורת של פעולות משנות עולם כמו Stonewall, ארוע שבלעדיו לא היה מתקיים הפורום הזה אפילו והחיים שלך ושלי היו מן הסתם נראים קצת אחרת. אם יש דבר אחד שאסור בשום פנים ואופן לעשות, זה להרים ידיים כשמנסים לדכא אותך. תסתכל על זה כעניין של זכויות גייז בקונטקסט בינלאומי. אז ישראלים מעטים מאוד תומכים אקטיבית במאבק. Well, knock me down with a feather! מדובר על אותם ישראלים שהתעלמו מרצח והסתה נגד הומוסקסואלים בג'מייקה, שסרבו לבוא ולהפגין נגד מקרים רבים של הומופוביה יותר קרוב לביתם, שמוכנים לחגוג אבל לא להרים אצבע כדי לשנות דברים בצורה מהותית and to stand up and be counted. מדובר על ישראלים כפי שאני ואתה מכירים אותם מאז ומתמיד. זה מה שיש. עכשיו, הצעה נוספת. אתה אומר שהפצת את העצומה בצ'אטים. לי אישית צ'אטים לא נראה מקום מתאים כי צריך מקום יותר permanent. בפורומים של גייז הפצת? ומה בקשר לפורומים לא גאים ישראלים, פה ובחו"ל?

eig

New member
לא ממש מכיר פורומים פה

בהתחלה שהגעתי חיפשתי פורומים מקומיים, וכל מה שמצאתי היה כ"כ מת ולא פעיל. אם מישהו מכיר פורומים מקומיים (צפון אמריקה) אשמח להתעדכן

odedee

New member
זה לא בדיוק מקומי

צפון אמריקה זו הגדרה קצת רחבה מדי. אני חושב שבכל state יש אתרים מקומיים שמושכים קהילת קוראים מהסביבה. אצלנו זה באתר של העיתון החשוב של סן פרנסיסקו. יש מקומות כמו Orkut למשל שנתתי לך פעם לינק לשם. ויש המוני פורומים יעודיים (לכלבים, לאודיו, לקניות). אבל משהו מקביל לתפוז אני לא מכיר.

למעלה