ואותו הדבר מזווית קצת אחרת
מבינה את האכזבה שלך לגמרי. כפי שכבר אמרתי, it's an Israeli thing. ובנוסף לזה יש את העניין הפוליטי שמשפיע על מה שאנשים לא ישראלים (וגם ישראלים, כמובן, יהודים וערבים) חושבים על כך שהמצעד מתקיים בישראל. בפורום האנגלי הנושא הועלה לדיון ע"י אישה אנגליה לאחר אימייל שקיבלה מחברה בישראל. והתגובה הכי נפוצה היתה: למה מקיימים את המצעד בישראל? זאת הרי סכנת נפשות ללכת לשם. והם לא מתכוונות לדוסים, אלא בפרוש מזכירות פיגועים. אז בנוסף לאלו שמתנגדים לזה מבחינה פוליטית, יש המון שראים השתתפות במצעד כ"איבוד לדעת" (וזה עוד "ציטוט" מהודעה בפורום). יש פה אלמנט חזק של התעלמות מהמצב הקיים בארץ (הפוליטי והסכנה בכלל) ובנוסף לזה ניצול מסויים למטרות PR. כולם בארץ כל כך מתרגשים מזה שפתאום קורה שם דבר "חוצלארצי" מבלי לקלוט איך זה נראה מבחוץ (ומבפנים - רק לדוגמה, חברה ערבייה-ישראלית לסבית שלי ממש רותחת על זה שישראל נבחרה בעוד החומה קיימת והתנחלויות ועוד ועוד). עכשיו לגבי הטיעונים שלך נגד המצעד. אתה בדיוק מדבר על שיקולים שדוקא אותי מדרבנים לכוון של כן לערוך את המצעד... זה נראה לי ה-raison d'etre העיקרי של מצעד כזה לערוך אותו במקומות שבהם יש אפלייה מסויימת וע"י פעולה הפגנתית כזאת לעודד את חברי הקהילה ולתמוך בהם. זה במסורת של פעולות משנות עולם כמו Stonewall, ארוע שבלעדיו לא היה מתקיים הפורום הזה אפילו והחיים שלך ושלי היו מן הסתם נראים קצת אחרת. אם יש דבר אחד שאסור בשום פנים ואופן לעשות, זה להרים ידיים כשמנסים לדכא אותך. תסתכל על זה כעניין של זכויות גייז בקונטקסט בינלאומי. אז ישראלים מעטים מאוד תומכים אקטיבית במאבק. Well, knock me down with a feather! מדובר על אותם ישראלים שהתעלמו מרצח והסתה נגד הומוסקסואלים בג'מייקה, שסרבו לבוא ולהפגין נגד מקרים רבים של הומופוביה יותר קרוב לביתם, שמוכנים לחגוג אבל לא להרים אצבע כדי לשנות דברים בצורה מהותית and to stand up and be counted. מדובר על ישראלים כפי שאני ואתה מכירים אותם מאז ומתמיד. זה מה שיש. עכשיו, הצעה נוספת. אתה אומר שהפצת את העצומה בצ'אטים. לי אישית צ'אטים לא נראה מקום מתאים כי צריך מקום יותר permanent. בפורומים של גייז הפצת? ומה בקשר לפורומים לא גאים ישראלים, פה ובחו"ל?