סיכום הסקר הקודם, וסקר חדש

../images/Emo124.gif סיכום הסקר הקודם, וסקר חדש

שאלת הסקר הקודם הייתה מי גידל אתכן לאחר אובדן האם? להלן התפלגות התשובות: 29% גודלו ע"י אבא; 12% עברו לפנימיה; 12% מצאו עצמן במשפחה אומנת; 18% דיווחו על שילוב של תשובות אחרות, למשל אבא וסבתא. 29% סימנו את אופציית ה'אחר'. אילו הם כמובן נתונים סטטיסטיים; אשמח אם תוכלו להרחיב מעט במלל לגבי מי גידל אתכן, או היווה לכם תחליף אם. במיוחד מי שסימנו את אופציית ה'אחר'. ולכשתתפנו - גשו להשתתף בסקר החדש. והפעם - "מה אתן עושות עם החפצים של אימא?"

מי גידל אותי ../images/Emo95.gif

הייתי בת 9 וחצי כשאמי חלתה ונותחה לראשונה. אחרי הניתוח הראשון היא כבר לא הייתה ממש עצמה [אז לא ממש הבנתי את זה]. היא חזרה הבייתה לעוד תקופה קצרה, ואז נותחה שוב, ניתוח שהשאיר אותה במצב שחייב את הישארותה בבי"ח מספר שנים, עד לפטירתה. בהתחלה אבי שיבדל"א העלה את הרעיון שאעבור לפנימיה. האמת שזה מאוד זיעזע אותי. גם כך חוויתי אובדן, סוג של נטישה בתפיסה של ילד, והנה עכשיו גם שולחים אותי מהבית? הרגשתי מאויימת ולא רצויה. כמובן שאבי הטוב לא עשה את זה בנסיון להתכחש אלי. להיפך, הוא פשוט חשש שלא יוכל לתת לי את הטוב ביותר. זה לא קל לגבר לא צעיר להישאר פתאום עם ילדה קטנה. אני זוכרת שנסענו להדסים, ושנינו חזרנו משם די המומים. ואז אבא החליט שהוא לא שולח אותי לפנימיה, ורווח לי. סבתא שלי עליה השלום באה לגור לידנו, ויחד הם גידלו אותי. גרתי אצל סבתא שגרה ברחוב המקביל, אבל אבא שלי עבד שם והיה שם כל יום. אמנם פער הגילים ביני ובין סבתא שלי היה עצום [67 שנים], פער דורות ממש משמעותי. אבל אני חושבת שהיה לנו מזל גדול שהיא נכנסה לחיינו, ובתור ילדה היה לי בית מסודר ומתפקד, וקבלתי הרבה חום. אף אחד לא היה יכול להשלים לי את החום שחסר, אבל נתנו לי חום הרבה ככל שיכלו. בכיתה י"א חזרתי לגור עם אבא בדירה שלו. האמת שזו הייתה תקופה די מגעילה ובודדה. מצד אחד רציתי להיות עצמאית, מצד שני הייתי בודדה מאוד.רוב היום הייתי לבד בבית. השנתיים האחרונות של התיכון שלי היו שנים ממש גרועות מבחינתי. אח"כ כבר התגייסתי והחיים תפסו דינמיקה יותר טובה.

Storm131

New member
הי סקאלי

הזכרת לי את העניין הכואב של הפנימיה,אמי מתה כשהייתי בת-11 ואבי התחתן לאחר שנה.אישתו היתה קשה והעניינים לא הסתדרו ואז אבא העלה ביאוש את אופצית הפנימיה.לקחתי את זה קשה נורא וזה ירד מהפרק.את מזכירה את סבתא שלך כמקור של חום ואהבה וזה כל כך חשוב כי בסופו של דבר זה מקור השפיות שלנו.במקרה שלי זה היה סבא שתיפקד כמו אמא דואגת ויזכר לי תמיד כמי שהציל במשהו את שפיותי ובטחוני העצמי. היום דיברתי עם שכנות שילדיהם התגיסו וכמה הן רוצות שהילדים ישארו קרוב לביית.כאב לי להיזכר איך הבהירו לי בבית שמאוד כדאי שאהיה רחוקה,בסוף לא הצטערתי על השירות הזה. ממני סטורם.

יתמות

הייתי בת 4 כשאבי חלה (סרטן הלבלב) ועל כן זוכרת רק מעט מתקופת מחלתו ואת הבשורה על מותו כשהייתי כבת 5. הייתי ילדה של אבא, והפכתי לילדה שקטה, עצובה וטובה המנסה להשביע רצון. נותרתי עם אמי ואחי המבוגר ממני ב 13 שנה שבדיוק גוייס. אמי הפכה לאדם הכי קרוב והכי חשוב בחיי,זוכרת שחששתי וחרדתי לה ולבריאותה, וכל שרציתי היה לשמח אותה ולהגשים את ציפיותיה. היא היתה לי אם וחברה, פונקתי רבות על ידה ועד היום אני טוענת שכמויות הפינוק, החום והאהבה שקיבלתי ממנה בשנים אלו, היו בם כדי לפצות גם על השנים שאחרי...הידיעה על מחלתה (סרטן שד),נפלה עלי כרעם ביום בהיר, הייתי בת 10 ילדה מפונקת וקשורה לאמי בטירוף, וכשאמי סיפרה לי הייתי המומה .היא הקפידה ליידע ולשתף אותי בכל, והחלה להכין אותי לימים שיבואו אחרי...ימי מחלתה זכורים לי כימים קשים וכואבים, נפשית ופיזית. הייתי מלווה אותה במחלתה להקרנות, טיפולים וכו' ומטפלת בה בבית. זוכרת לילות שימורים ודברים שהייתי מעדיפה לשכוח אך לא היה מי שיטפל בה והזמנים היו שונים, היתה פחות תמיכה סביבתית ולא באמת דיברו על הדברים. עשיתי זאת באהבה אם כי בכאב רב והדברים ללא ספק המשיכו ללות אותי ולהשפיע עלי שנים רבות לאחר מכן ואולי אפילו עד היום.... אמי שהתה בבית לבקשתה - כדי להמשיך ולהיות אתי וכאילו להמשיך בתפקודה כאם, אם כי הדברים היו הפוכים ולמעשה אני טיפלתי בה ולא היא בי. אך זה התאים גם לי מאחר ורציתי לנצל כל יום ויום מאלו שעוד נותרו לה. היא נפטרה כשהייתי תלמידה בשנתי הראשונה בתיכון, כבת 15, והותירה אותי יתומה מאב ואם. הרגשתי נטושה המומה ומפוחדת עד מאוד. לא ידעתי מה יקרה לי ומי יטפל בי וזאת בנוסף לתחושת האובדן האיומה. סבים וסבתות לא היו לי והועלתה אפשרות של פנימיה, דבר שנשמע לי מפחיד, הרגשתי שבנוסף לעולמי שחרב עלי, רוצים גם לנתק אותי מביתי ומכל המוכר לי, הפחד הנוראי איפשר לי להתנגד בכל כוחי, ובהחלטות שנעשו ע"י המבוגרים שהיו מעורבים, אחי, ואחותה של אמי, הוחלט לוותר על הרעיון ולנסות אחרת. דודתי (אחותה של אמי) שהיתה קרובה לה מאוד, היתה אלמנה שגידלה לבד את בנה והיו לה די צרות משלה, היא ניסתה לעזור אך אני לא ממש שיתפתי פעולה ולא נתתי לאיש לתפוס את מקומה של אמי. המשכתי ללמוד ולתפקד בבית (ניקיונות, מעט בישולים, כביסות וכו') גרתי עם אחי שעד למותה של אמי היה אח קרוב ואהוב ואילו עתה כשנפלה עליו אחריות של נערה בגיל התבגרות שסירבה לקבל מרות של אח כהורה, נוצרו קשיים רבים והפכנו מנוכרים. זוכרת את תחושת האובדן והבדידות, את העצב והבכי הרב, הרגישות הגבוהה שהיתה בי קודם לכן,רק הלכה והתגברה ודי איבדתי את עצמי, היה חסר לי החום הרב של אמי, האהבה ותחושת הביתיות, הרגשתי תלישות ושום דבר לא תפקד. לאו לאט הדברים נרגעו ומבחינה טכנית למדתי לתפקד בכל החזיתות, נעזרתי מעט בדודתי שגרה לא רחוק מאיתנו (ואותה איבדתי לפני כעשר שנים ושוב חשתי מעין אובדן של אם), למדתי להסתיר את מה שבלב ולחייך כלפי חוץ - באותה תקופה לא היו פופולאריים טיפולים פסיכולוגיים ודומיהם - ואת כל אותן תחושות ואלו שנוספו לאחר מכן "סחבתי" איתי ובלבי עד לפני מספר שנים שאז בעקבות שינויים שעשיתי בחיי התפייסתי עם עצמי ועם אותן התחושות ולמדתי לראות את הדברים מזווית שונה ולהבין קצת אחרת. מניחה שכל אחת מאיתנו חוותה דברים כואבים וקשים.אין ספק שהיה קשה

יש לך יכולת תיאור מופלאה, איחוד.

כמה התמודדויות היית צריכה לעבור בתור ילדה! כואב. שמתי לב מאוד למשפט למדתי לתפקד בכל החזיתות. אני מניחה שזה מאוד עיצב את חייך הבוגרים.

תודה.

ואולי זו הזדמנות להודות לך על המקום הנפלא שהקמת לנו כאן. אכן, התמודדויות רבות אך אני מניחה שכולנו עברנו בדרך זו או אחרת קושי וכאב, ושהדברים אכן עיצבו את חיינו והעניקו להם מתוך הכאב העצום גם מתנות. שיהיה לך יום נפלא

קרנונה19

New member
חדשה בפורום...

אני קרן, יומולדתי בקרוב 1.1 1986... וגם גיוסי- 10.1 אני שמחה שיש מקום עם בנות שאוכל להזדהות עימן... אבקר מידי פעם...!

היי קרן, ברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

באיזה תאריך מיוחד נולדת! נשמח אם תספרי קצת על עצמך. ו - תרגישי כמו בבית!

Storm131

New member
איחוד האחת-כמה קשה הסיפור

את מספרת כאן על טרגדיה כפולה וקשה על כך שהאהבה הגדולה שקיבלת מאימך לאחר מות אביךפיצתה גם על השנים הקשות שבאו לאחר מכן.ממש כמו דלק לנשמה.כך אני מרגישה לגבי תקופת ילדותי לפני מותה של אימא.אני זוכרת כמה פחדתי לאבד את אבא לאחר מותה של אימא ויכולה רק לדמיין איזו חרדה תקפה אותך כשאימך גילתה לך על מחלתה.איזה מבחנים קשים החיים מזמנים,ולמרות הכל מעודד לדעת שאנשים מצליחים בכח אישיותם והאינטילגנציה שלהם לבנות את עצמם בצורה מעוררת כבוד. המון אושר ושמחה-ממני:storm

תודה.

אכן, הקושי היה רב ובטוחה שלכולנו כך בדרך כזו או אחרת. הפחד לאבד את ההורה שנותר היה כה קשה, ובהמשך חיי המרתי זאת לפחד בנוגע לילדי. כמו שכתבתי לסקאלי, למדתי לראות את המתנות שהעניקו לי ההתנסויות הללו, את החוזק והיכולות השונות בעקבות כך, אבל יותר מכל שמחה שעדיין נותרה בי הרגישות והיכולת לראות את הכאב של האחר מנקודת מבט של הזדהות ולא ממקום רחוק ומנוכר. השינוי שעשיתי היה כרוך בעבודה רוחנית פנימית רבה, הבטתי פנימה ומתוך אותן חוויות קשות מצאתי תובנות ענקיות והמון כוח להבין ולהשלים עם עצמי. שיהי לך יום נפלא.

Storm131

New member
הי איחוד האחת

הזדהתי!גם אצלי הומר הפחד לאבד כלפי ילדי.ואכן רק עבודה נפשית והסתכלות פנימית שלוותה בטיפול עזרה גם לי להתחזק.אני.מאוד מזדהה איתך בתחושת השמחה שיש לך בקשר ליכולת לגלות רגישות לסיבלו של האחר. דרך אגב את כותבת נפלא,אז יום טוב ויפה לך.

shandror

New member
../images/Emo24.gifאיחוד האחת והיחידה!

דבר ראשון נורא התרגשתי ממה שכתבת או יותר נכון ממה שעברת! והדבר שהכי הזדהיתי איתו ושהכי בלט יל לעיניים הוא הפחד על הילדים שלי אני אומרת - אם המוות יכול להופיע בכל כך פתאומיות (אמא שלי חלתה בסרטן ריאות ותוך חודשיים נפטרה - חודשיים מההבחנה)- ויש לי לפחות 6 חברות שהאמהות שלהן נפטרו מסרטן בסביבות הגיל הזה - 48-50 - הפחד עצום, זה כאילו החיים נגמרים בגיל 48, היום אני מפחדת מאוד להביא עוד ילד שחס וחלילה - אם יקרה לי משהו מוקדם מהמתוכנן הוא ישאר ללא אמא בגיל צעיר!! אני מנסה להדחיק את החששות הלללו ולא לדבר עליהן אך אני רואה שאני לא לבד! את נותנת המון כח וכולנו תודה לך ותהיי חזקה - אולי זה היעוד שלך? לתת המון כח ולחזק אחרים בעזרת סיפורייך ותובנותיך שרחשת במהלך החחים כל טוב והמון אהבה שני

תודה לך

בנוגע לפחדים הקשורים בילדים, נדמה לי שכולנו חוות זאת בדרך כזו או אחרת ומתמודדות בדרכים שונות, כל אחת בהתאם למה שהיא מאמינה יכולה ומצליחה ליישם. וזה כל כך קשה... עברתי חוויות והתנסויות לא מעטות בענין זה לאורך השנים, בנוגע אליהם ובנוגע לעצמי, ורק בשנים האחרונות למדתי קצת לשחרר את הפחד ולהתמודד איתו בדרך אחרת. כנ"ל לגבי הפחד שלי למות ולהשאירם, כל כך מבינה את הפחדים שלך, כל כך הייתי שם...הפחד והחרדות כילו את כוחי וכל הזמן הייתי עסוקה באיך "אספיק" לגדלם ולהביאם ליכולת עצמאית לפני אותה הגזירה?!! שהייתי כמובן בטוחה שתגיע, איך אבטיח את שלומם ועתידם?! כשהגיע בני הבכור לגיל בוגר חשתי רווחת מה, שלפחות איתו "הצלחתי"... לא אשכח איך הרגשתי בפעם הראשונה בבדיקות שעשיתי - ממוגרפיה - (בהיותי שייכת לאותה קבוצת סיכון של סרטן השד), שאלה אותי המזכירה לגילי ובאותה נשימה הוסיפה ושאלה לגילה של אמי בעת גילוי המחלה.... פתאום הבנתי שאני מתקרבת לאותו גיל ו....לא הספקתי עוד להכין את ילדי....הפחד היה משתק. כל כך מבינה... היום אני במקום אחר,ולאותה השאלה (החוזרת על עצמה מדי שנה), אני עונה בפשטות וללא פחד. וכה שמחה שאני כאן! עבדתי קשה מאוד כדי להגיע לכאן אך הגעתי לכך ועל כך אני מודה! מאמינה שבעבודה פנימית, אולי קשה לפעמים, כל אחת מאיתנו יכולה בדיוק כפי שאני עשיתי זאת להגיע אל השלווה (כמובן כל אחת בדרכה ומתוך הבחירה שתעשה). ובאשר לייעוד שלי, מאז ומתמיד אהבתי לייעץ ולעזור לכל מי שרק רצה (אבל רק למי שרצה
)ובימים אלו ממש מנסה להפוך זאת גם לעיסוק ממשי. מודה על הפירגון.

למעלה