נושא לדיון

lulyK

New member
למה את קוראת מותגים?

אני קונה בעיקר בחנויות שממוקמות בקניונים, כי ככה יורת נוח לי. אז יוצא שהם לובשים "מותגים" (שילב זה מותג? ילדותי זה מותג?). אני בד"כ מגבילה את עצמי תקציבית (לא קונה חולצה ביותר מ-20 ש"ח, נגיד). בצעירותי אהבתי מאד מותגים (משום מה הייתי חזק בעניין של בנטון) ולא הייתי מוכנה לוותר עליהם, אז מילצרתי מגיל די צעיר.

אני טיפוס של ג'ינס בשוק ב12 ש"ח

בפעם האחרונה שהייתי בשוק בצלאל קניתי לבת שלי ג'ינסים של אביגדור ב12 ש"ח, חולמות מעבר ב7.5 ש"ח כל אחת, לי קניתי חולצות ב10 ש"ח. יש מציאות -נהדרות צריך לדעת רק לחפש.

mevav1

New member
אנטיבס יקירתי, אענה לך לגבי המותגים..

אני קונה מה שטוב ויפה. מה שנראה לי מסמורטט, חלא אקנה וזאת אחרי שראיתי שהבגדים בפוקס למשל שלא זולים, לא עומדים באיכות שהם חושבים שיש להם ולכן, אני כבר לא קונה פוקס. בעצם, כבר 3 שנים שלא קניתי...למיתר הכוונה. אז אני מעדיפה לקנות מותג או איך שתקראי לזה ולא בגלל המותג אלא בגלל שהוא טוב. בגלל שהעיצוב משגע והגיזרה בדיוק על הגוף והבגד אחרי עונה נראה חדש וע"כ אני מוכנה לשלם. לגן יותצר פשוט אבל לאחר הצהריים וארועים וחגיגות, אני קונה איכות. אני בתור ילדה גדלתי לחליפות בחגיגות ובגדים משגעים בכלל ובתור בת להורים גרושים בשלב מאוחר יותר, אמי עבדה קשה בשביל שלא יחסר לנו כלום כי גדלתי בעיר מהמעמד הבינוני גבוה ושם היה מקובל להתלבש יקר ומיוחד, אבל למרות זאת, לא זכור לי שביקשתי מוגים. לא בגיל צעיר. אולי בגיל 15 בתיכון כבר היה לי חשוב, לפני כן לא. אבל תמיד היינו לבושים יפה ולמרות שלאמי לא הייתה מצויה הפרוטה בשפע, היינו נראים טוב. בכלל, אמי תמיד אומרת שהיא לא עשירה בשביל לקנות בגדים בזול..וזה נכון. וזכור לי שתמיד חשבו והתנהגו אליי כאילו אני מסכנה(ככה היום בעיני אמא אני חושבת ולא בטוחה) ותמיד אמרו לי בירידות שאמא שלי גרושה וכו', אבל תמיד תמיד, בכל המסיבות הוזמנתי לרקוד והייתי מקובלת וזכיתי בתואר הילדה שלבושה הכי יפה וכו' ולעומת זה.....הייתה לי חברה מהיסודי, החברה הכי טובה שלהוריה היה נראה לי כאילו הם עשירים ולא חסר להם דבר ובתם הייתה לבושה בסמרטוטים שבעולם השלישי לא לבשו אף לא אז והילדים תמיד צחקו עליה בגלל זה והיא הייתה די מנודה ולא הוזמנה למסיבות. וזה אני זוכרת כאילו היה אתמול..אז תגיד מי שתגיד שהבגד לא עושה את הבן אדם, אבל כשבן אדם לובש בגד שמתאים לו ולא כי קוראים לו ליוויס, הוא ייראה אחרת. ולגביי, היות ואני אוהבת איכות ולא כי זה נקרא כך או אחרת, אפילו בתחתונים שלי ושל בני ביתי שאף עין לא רואה, או במצעים וכד', אני מוכנה לשלם.

הזכרת לי את אמא שלי

תמיד אומרת: מה שזול יקר. זה מצחיק איך פתאום נקודת המבט שלי השתנתה בבום, מבת לאם חד הורחת, הפכתי לאם חד הורית, ולדעת שיבוא היום שאני ארגיש מה שאמא שלי הרגישה, והפחד שזואי תרגיש מה שאני הרגשתי לפעמים.

down under1

New member
מהבחינה הזו אני ברת מזל

האוסטרלים מטבעם אוהבים להתלבש פשוט. בעיקר בדים טבעיים, נעלים שטוחות ופריטים נוחים. קצת קיבוצניקים. בהתחלה זה שיגע אותי אבל עכשיו אני רגילה. מדים של נהג אוטובוס כוללים מכנס קצר ונשים, גם אלגנטיות ילכו למכולת בנעלי אצבע. דרך אגב נעלי אצבע היא הנעל הלאומית והם מאוד גאים בזה. אני לא רואה סביבי לא ילדים ולא בני נוער במותגים אלא אם כן זה בילבונג וכלאה - אבל אלו חברות אוסטרליות אז הן לא כל כך יקרות פה. בקיצור, לא נראה לי שתיהיה דרישה למותגים בחברה שלא מתעניינת בהם כל כך..

yulink

New member
בכל מקרה מתלכלך!

אני קיבוצניקית במקור, כך שיש בי צורך בלתי נשלט להלביש את בתי בכמה שיותר שמלות חצאיות ונעלי בובה שלא היו לי אבל!! אני מלבישה אותה אך ורק במה היא רוצה ללבוש, נוח לה, מתאים לה וכו' עכשיו היא בתקופה שהיא מסכימה ללבוש רק מכנסי בד דקים (קיץ פה) וחולצת טריקו פשוטה, אני קונה רק במבצעים ב - Target וכאלה (שזה חנויות ענקיות עם דברים יחסית זולים) ועוד תובנה שהגעתי אליה היא שהדברים היפים יותר/ חגיגיים/ יקרים מתלכלכים בדיוק באותה מידה כמו הפשוטים, רק שעליהם באמת חבל!

תאירעות

New member
גם אני בשוק כשאני רואה

בנות שלבושות כמו(ותסלחו לי)יצאו עכשיו מתל ברוך.... בגן שעשועים ראיתי ילדה עם מיני(אבל ממש מיני)ומגפיים עד אחרי הברך.... קודם כל ברור שלא היה לה נוח וגם היה ברור מי מכתיב את צו האופנה בבית... הילדה הייתה בת 5 לדעתי,לא יותר. שיא השיאים היה שהיינו פעם בבית מלון הייתה בבריכה תינוקת בת שנתיים עם....(תחזיקו חזק)בגד ים ביקיני שהחלק התחתון שלו הוא.....חוטיני!!!!!!!!!!!!! אני הייתי בשוק!!!

mamy78

New member
מה? האמהות השתגעו../images/Emo2.gif

אני בעד לבוש ספורטיבי לגמרי, אפילו חולצות שיש בהם קצת תחרה ואבנים אני מוותרת עוד יהיה לה הרבה זמן להתלבש כמו גדולה בנתיים שתשאר ילדה, עם מיקי מאוס וצבעים ילדותיים והכי חשוב נוחים.

תאירעות

New member
תראי

רעות בוחרת את הבגדים שלה(בעזרתי)ובגדול יש לה העדפה גדולה לבגדים נוצצים עם כל מני פייאטים וורודים וכאלה. אין לי בעיה עם זה. אבל אני כמובן מקפידה שהיא תתלבש נורמלי בהתאם לגילה. למרות שאני חייבת לציין שאני כן אוהבת את כל המכנסי 3/4 שהם חיקוי של גדולות אבל גם אותם אפשר ללבוש בצורה נאותה ולא עם מגפי בוקרים עד הברך... תמר שלי(שהיא בת 12)מתלבשת מאוד צנוע ולמזלי היא אפילו לא אוהבת את כל האופנה העכשווית(נכון להיום,מחר זה יכול להשתנות) ויש בגדים שאפילו לה(כמו סקיני ג'ינס)שאני אל אתן לה ללבוש בגילה הצעיר. מעבר לזה יש המון חשיבות לדעתי למה האמא לובשת ומשדרת.

שובבלית

New member
בהחלט שיש חשיבות למה שהאמא לובשת

שובל שלי היום שנתיים וחצי, וכל מה שאני לובשת גם היא רוצה. אני עם חצאית, גם היא רוצה. אני עם מגפיים גם היא רוצה... אין ספק שאנחנו מחליטות וכמובן גם משפיעות ומזלי שאני מאוד צנועה בלבוש, לא מרגישה בנוח עם מחשופים ועם מיני

mAmA MiSiSiPi

New member
כמו שילדים מתלבשים

לא בהכרח לא "אופנתי" אבל גם לא זול , לא אוהבת שילדות מתלבשות בצורה זולה ומינית. ועוד יש אמהות שאומרות על הילדות { לא נערות לא עלמות} "איזה סקסית היא?" אותי זה מגעיל.

זאתי2

New member
איפה חולצות T מידה XL, אני שואלת

איפה, איפה החולצות ההן, איפה הויכוחים עם אבא על שגזרתי את החולצה מלמעלה וקצת נחשפה לי הכתפיה של החזיה איפה ללכת לבי"ס עם נעלי קיפי ולצאת בערב עם כפכפי טבע "שיא היופי" או לגנוב לאחותי את הליוויס 501 לאירוע הכי חשוב מתי גילנו שמסדרים גבות? ומי עוד שמה שמן תינוקות לעיצוב תלתלים כי לא ידעה שיש משהו יותר מתוחכם?
לא יכול להיות שרק אני. האחייניות שלי כבר מכיתה א' עושות פנים לאירועים, מתלבשות מדהייייייייייייייים הכי אופנתי שיש, אבל הנקודה היא שהבנות היום , כל כך מודעותלעצמן, שזה לא יאומן. לי לא הייתה מודעות עצמית כזאת עד כיתה י' או י"א לדעתי. ולכן חשבתי שלגזור חולצה לבנה ולשים שרשרת מדליית אל כרמל עליה זה מהמם.
אני לא בטוחה שזה כל כך נורא, רק חבל לי עליהן, כי יש כל כך הרבה למה לדאוג ברגע שאת מודעת לעצמך ככה, אז למה להתחיל עם זה בגיל כל כך צעיר....

../images/Emo6.gif יוו איזו נוסטלגיה, גם אני עם הייתי

עם השמן תינוקות בשיער, היום שאני חושבת על זה בעעעעע אני זוכרת שבגיל 14 באתי לאמא שלי בחשש וביקשתי להוריד שערות ברגליים, שבכיתה י"א שמתי פס שחור קטנטן בעין. בהחלט יש היום יותר מוגעות, אני רואה את אחותי (מצד אבי), בת 13 אוטוטו ומתגנדרת, קונה בגדים בסכומים שאני היום לא קונה, פאנים בשיער, לדעתי זה נורא מוקדם. כל הזמן אני חושבת, מה אני יעשה עם זואי? מצד אחד אני חושבת שאני ימנע ממנה מה שאני יכולה, לנסות למשוך לה את הילדות, אבל מצד שני אני לא רוצה שהיא תיהיה שונה או מנודה בגלל זה.

תאירעות

New member
היא בכלל לא תהיה מנודה או משהו בגלל זה

כמו שכתבתי תמר בת 12 ובחיים לא עשתה פן,לא לובשות צמודים/חשופים/חולצות שכל הבטן בחוץ ויותר מזה,היא אפילו לא הולכת כמעט עם שיער פזור(אחרי תחנונים שלי) ובכלל רוב הזמן היא עם טרנינגים. אני באמת חושבת שיש לנו השפעה(אוקי,עד זמן מסויים)לגבי סגנון הלבוש שלהן,מתי הן יתאפרו וכו.

תאירעות

New member
תודה על העידוד...

למרות שאני לא רואה שנינט לבושה בצורה מזעזעת. אין לי ספק שכשהיא תעבור לחטיבה לאט לאט אופי הלבוש ישתנה בהתאם אבל....וזה אבל חשוב,הבסיס שלה הוא טוב,היא לא תתחיל ללכת עם מחסופים/שקוף או כאלה דברים,מקסימום היא תשקיע יותר מחשבה בלבוש. אנחנו גם לא ניתן לה(כל עוד זה באפשרותינו)להתלבש בצורה בוטה/פרובקטיבית.(ולא לאף אחת מהבות כמובן).

למעלה