מפגש

AGENT SHESH

New member
באמת סליחה שאני לא אוהב אותם.../images/Emo73.gif

אחרי הכל, הם רק ניסו להשמיד אותנו...

GalBatz

New member
לא ~כולם~ ניסו להשמיד אותנו,

היו כמה שהתנגדו לזה. ועכשיו התחלף שם הדור ויש שם אנשים אחרים ורובם, עד כמה שידוע לי, לא נאצים ואין להם שום כוונות להשמיד אף אחד. אז אני לא רואה שום סיבה להכליל ולהחליט שאתה לא אוהב את כולם בגלל זה.

AGENT SHESH

New member
אני רואה סיבה...../images/Emo73.gif

זה אומנם נשמע כמו סתם הכללה מטופשת, ולגבי כל עם אחר זה אכן היה כך, אבל זה היה הרוב המוחלט של העם הגרמני. עכשיו שהתחלף הדור? נו באמת... את לא באמת מאמינה שהם יעניקו לנו עכשיו חיבוק גדול ויאהבו אותנו... האנטישמיות שם כיום כמעט כמו שהיתה אז, גם אנחנו רוצים להתעלם מזה... ההבדל מאז הוא שכיום יש לנו מדינה וצבא, ואז לא היו לנו... אבל... אולי זה אני, אולי אני רגיש מדי לנושא, אחרי המסע לפולין... אישית בכל מקרה, אני לא מסוגל לשכוח או לסלוח. גם אם "התחלפו הדורות".

Kouryuu

New member
אעע,

חוששני שזו הכללה מטופשת. ובכלל, משיעורי הסטוריה של דני המורה האומו האהוב, למדתי שהנאצים היוו רק 10% מאוכ' גרמניה, הם פשוט היו חזקים ומאיימים מידי. כמובן שהיו שם אנטישמיים, כמובן שיש גם היום, אבל אם זה כך, הבה נשנא גם את ארה"ב, עם כל הניאו-נאצים החביבים ששורצים שם. מה, לא כך?

AGENT SHESH

New member
לא. ממש לא.../images/Emo73.gif

קודם כל - יש ליברליות, בייחוד פה בפורום, אבל לפעמים צריך לשים גבול לליברליות. לגבי עם שרצח 6 מיליון אחים שלנו, אין מקום לליברליות. אני מתעקש על העניין הזה כי זה באמת חשוב להבין - אין מקום לליברליות ופתיחות עם גרמניה. ברור שהנאצים היו רק 10% מגרמניה, אני משער שכך גם הם עלו לשילטון..? היו שם בחירות דמוקרטיות, העם בחר בהם. בואי נוותר על הצדקנות... העם שלהם תמך אז באופן גורף בהשמדת העם היהודי, והיו התעללויות יום-יומיות ביהודים שם. ההבדל בין גרמניה לארה"ב שבארה"ב קול הרוב לא נתן שילטון לניאו-נאצים, ובגרמניה כן. מה גם שבגרמניה של היום עדיין יש שנאה עצומה כלפינו ואנטישמיות גוברת.

Gizmo16

New member
למדת בכלל היסטוריה?!../images/Emo28.gif

ממש לא היו שם בחירות דמוקרטיות
בואנה, משה, אתה מדבר בלי לדעת על מה אתה מדבר. אני לא חושבת שאנחנו צריכים בכלל להתווכח על זה ולכן לא נתווכח. כשתגדל (מגוחך כי אתה גדול יותר ממני) ותדע קצת עובדות, נדבר.

AGENT SHESH

New member
האמת היא שכן..../images/Emo73.gif

לא יודע מה את למדת, לפי מה שאני למדתי זה מה שהלך שם. ובכל מקרה - כמו שכתבתי, יכול להיות שאני רגיש מדי לזה, אבל אחרי פולין - זה המצב..

Gizmo16

New member
משה, אתה יודע, יש אנשים../images/Emo28.gif

שלוקחים את החוויה של פולין בקטע הרגשי ולא צריך להתחיל להיות ממורמר ולהעמיד פנים שאתה שונא את כל הגרמנים ולהיסחף אחרי העדר כדי להוכיח שפולין עשה לך משהו בלב.

AGENT SHESH

New member
קסם../images/Emo73.gif

א. בבקשה תפסיקי לנסות להיות פסיכולוגית שלי, זה לא נחמד. ב. אני לא מעמיד פנים אף פעם.

Me 4eVer

New member
אבל,../images/Emo34.gif

הכללות כאלה זה בדיוק מה שהם עשו.. פסלו ככה עם שלם. ונכון, היה אחוז של נאצים, והיה אחוז גדול יותר של אנשים שלא עשו כלום בנידון ורוב האחוז הזה גם לא יכל לעשות כלום בנדון.. ולמה להם? תראה כמה דברים שלא אמורים לקרות קורים כאן, עכשיו, מסביבך.. ואני מאמינה שגם אתה לא תסכן את המשפחה שלך כדי למנוע אותם. לא מצדיקה, לא אותם ולא אותך.. אבל תחשוב על זה שהמצב קצת יותר מסובך מאיך שאתה מציג אותו. ושלכל צד יש עוד כמה צדדים, זה בכל אופן מה שפולין נתן -לי-. (תעיין בכל ספר היסטוריה בסיסי ותראה שהעליה של הנאצים לשלטון לא קרתה בעקבות זה שהם הבטיחו לעם הגרמני מוות לכל היהודים.. אלא שגם כאן זה היה הרבה יותר מסובך מזה.)

Gizmo16

New member
אוקיי, דבר ראשון-../images/Emo28.gif

אני ממש לא חושבת שרובם לא יכלו לעשות שום דבר בנידון. אני כן חושבת שאחוז מסוים היה נאצי, אחוז מאוד גדול היה אדיש למה שקורה ליהודים והעדיף להעלים עין ואחוז מסוים עזר. עובדה- תראי כמה חסידי אומות עולם יש. אם רובם היו עוזרים ליהודים כלכך, הם היו רואים שלהרבה אנשים אכפת והיו מפילים את השלטון. אז זה לא שאני אומרת שרוב העם היה אנטישמי, אני אומרת שלרוב העם לא היה אכפת מספיק מאנושיות ודמוקרטיה וחיי היהודים מכדי לסכן את החיים במטרה להציל אותם. אני לא יכולה להעיד על עצמי אבל אני כן מאמינה שאם צה"ל היה קם עכשיו ובאופן מוכרז מתחיל לטבוח בפלסתינאים ולהרוג אותם- עשרות אלפים כל יום- אני ועוד הרבה אנשים שאני מכירה, כולל את רוב הפורום, היינו מפגינים בראש חוצות ועושים כל מה שאפשר, גם אם זה היה אומר סכנת חיים בשבילנו. דבר שני- אוקיי, אז אנשים היום לא מסכנים את עצמם כי ישראל זאת מדינה (יעני) דמוקרטית, אבל אני מבטיחה לך שיש הרבה מאוד הפגנות נגד צה"ל והאלימות של צה"ל שבאות מהיהודים והישראלים בעם. (זה בנוגע למשפט " תראה כמה דברים שלא אמורים לקרות קורים כאן, עכשיו, מסביבך.. ואני מאמינה שגם אתה לא תסכן את המשפחה שלך כדי למנוע אותם.")

Me 4eVer

New member
..../images/Emo34.gif

אני יודעת כמה חסידי אומות עולם יש.. אני גם יודעת שרוב החסידים הסתכנו למען אנשים שהם הכירו כבר לפני.. ואני יודעת שיש המון שניסו וזה לא נגמר בטוב. אוקי, אולי היית הולכת להפגין נגד משהו גם אם הייתה בזה סכנה לחיים שלך.. היית הולכת גם אם זה אומר שאת מסכנת את החיים של נוי בזה? לא יודעת, אולי את או משה הייתם מסכנים את המשפחה שלכם למען משפחה שאתם לא מכירים.. אני לא. וכנראה רבים מהם גם לא.. הם לא חיו במדינה כמו שאת חיה בה היום.. ודברים שנראים לך נורא טבעיים לעשות היו סיכון ענקי בשבילם. מה שאת יודעת היום במבט לאחור זה לא מה שהם ידעו.. אם נתעלם מהעובדה שהנאצים לא בדיוק הכריזו בחוצות העיר על השמדת היהודים, גם אם הם היו מכריזים- זה לא דבר שקל לתפוס. או להאמין בו.. עובדה שגם היהודים בארץ לא האמינו שזה קורה. אז נשנא ונאשים גם אותם? אני שוב, לא מצדיקה אף אחד ואחד מהם.. אבל גם לא מאשימה. אני לא חושבת שאם עכשיו היית במצב שלהם, תחת השלטון שלהם והסיכונים שלהם, היית פשוט מפסיק את החיים שלך כאילו כלום ומקדישה ומסכנת את החיים שלך ושל המשפחה שלך בשביל זר שהיה במקרה מגיע לבית שלך.

Gizmo16

New member
אוקיי...../images/Emo28.gif

אני לא אתווכח איתך, כי זה דברים שהם תלויים בכל בנאדם. בכל זאת, אני אומרת שאם זה היה עם אחר, הוא לא היה מסכים לזה. ע"ע דנמרק.

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif../images/Emo45.gif

ותוספת קטנה- היטלר תפס טרמפ על זה שהמצב בגרמניה היה רע אחרי המלחמת העולם הראשונה... בשביל להאשים את היהודים וככה הוא זכה בקולות רבים היהודים מצד שני היו בטוחים שזה גל אנטישמיות חולף כמו גלים רבים שכאלה. זה דיי אנושי להתעלם מבעיות גדולות ולהעמיד פנים שהן תכף יעלמו כנראה.

Gizmo16

New member
לא צריך לצטט ממחברת היסטוריה..../images/Emo28.gif

אפשר גם להבין את הדברים שמתחת לפני השטח, והעובדה היא שבמדינה שהעם עצמו מאמין בזכויות אדם ודמוקרטיה באופן קיצוני ביותר, לא היה קורה דבר כזה. אני כן חושבת שהרוב, אז לפחות, כן היו אנטישמים במידה כזו או אחרת. אולי הם לא רצו לירות ביהודים, אבל הם גם לא היו מוכנים לעשות מעשים מינימליים או מעשים גדולים יותר כדי להציל אותם. תסתכלי את וייטנאם- האמריקנים הטילו כל כך הרבה לחץ על הממשל, שהמלחמה נפסקה. זה עם דמוקרטי באמת. ומדובר באנשים שהם לא הכירו בכלל, אנשים שלא היה להם שום קשר אליהם, לא מדובר אפילו על השכנים שלהם. כך שזה לא שהעם התמים קפץ על הזדמנות, כי אם היה קם מנהיג יהודי בגרמניה והיה מאשים את המוסלמים בגרמניה במצב הכלכלי, לא חושבת שהיו הולכים אחריו, סתם דוגמה.

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif מיאו מיאו

אני אל מחצטטת ממחברת היסטוריה כמובן, אלה עובדות היסטוריות שברורות לי. לא ציינתי את זה בשביל להביע דעה אלא בשביל קצת רקע היסטורי נכון .. מה שגם שבגרמניה אחוזי ההצבעה היו ממש ממש נמוכים. פחות מחצי מהתושבים הצביעו, כך שלפעמים דמוקרטיה לא מצילה כלום בלי לחשוב על המ שעושים.

Gizmo16

New member
נכון, זה מה שאמרתי למשה../images/Emo28.gif

מה שניסיתי להגיד לפחות- ההצבעות לא היו דמוקרטיות. זה לא שרוב העם בחר בהם. חלק מהעם בחר בהם, הם שרפו את הפרלמנט והאשימו את הקומוניסטים וככה גרפו את המקום הראשון, ואז ביטלו את כל ההחלטות של הגופים האחרים בפרלמנט וביטלו את הדמוקרטיה... כך שלהגיד שנאצים אנטישמים נבחרו בבחירות דמוקרטיות זה סילוף אדיר של המציאות..

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif אכנכן

ולציין א5ת זה חשוב מאחר ומשה יקירנו כנראה הבין עובדות מסולפות .

למעלה