אני ממצדדי הטיול לבד
ככה גם אם רק עוברים בשדה התעופה אפשר גם לחוות משהו. ברגע שאתה בטיול מאורגן במיוחד שהמדריך דובר עברית, מאבדים מהנסיון ליצור קשר עם אחרים, וכל החוויה היא בלהחליף חוויות עם שאר חברי הקבוצה. נשמע ממש מעניין הטיול של חציית הסהרה, סיימתי לא מזמן לקרא ספר של מייקל פלין שעשה טיול דומה, רק שבמאלי הוא חתך צפונה וחזר למרוקו דרך אלגי'ר ולוב, שזה בטח לא מומלץ לישראלים. הנקודות המיוחדות שלי הן באפריקה. מאד אהבתי את אוגנדה ואף חזרתי אליה בשנית. יש בה תיירים, אבל לא במספרים עצומים, ולמשל שטיילתי בשמורת הרוונזורי, הייתי היחיד חוץ מהפורטר והמדריך שהיו על ההר באותו שבוע. מאד אהבתי את הנסיעות בדרכים של אפריקה את האנשים באוטובוס בזימבבווה או במלאוי שמתיישבים לידך באוטובוס ומתחילים בשיחה. אני אישית אוהב בנסיעות להביט החוצה, ולא להפסיד פרטים, וכמו שאמרתי כבר גם מנסה לעשות מהדרך מהעבודה הבייתה טיול, ומנסה לגוון בדרכים, למרות שקצת קשה בסופו של דבר למצא דרכים חדשות, אבל עדיין מזה שאני רוכב והולך בלונדון עדיין מוצאים פתאום סמטה חדשה או מקום שעוד לא ראיתי, וכמו שמאמא עוף אומרת לא חייבים רק לראות אנשים מיוסרים בטיולים. טיול בכל מקום הוא חוויה לפי דעתי, כל עוד רוצים לטייל.