ועדת הכספים

../images/Emo124.gif ועדת הכספים ../images/Emo124.gif

מחר מתכנסת ועדת הכספים, גם בעניינינו ההתכנסות מוקדמת מהצפוי ממה שהתברר לנו ממשרד האוצר - משרד האוצר אינו נסוג מהצעתו (קרי : 0 טיפולים לילד שני) מחר יגיעו נציגים של "הזכות להורות" לכנסת למקצה שיפורים אחרון : להזכיר לחברי הכנסת את התחייבותם שלא לאפשר לגעת בילד השני אני מבקש מכולם זה הזמן לשלוח מייל לחברי הכנסת החברים בועדת הכספים תודה בשם כל אלפי התינוקות שעשויים להפגע מהצעת החוק ***** אברהם הירשזון [email protected] רוחמה אברהם [email protected] חיים אורון [email protected] אלי אפללו [email protected] רוני בריזון [email protected] ניסים דהן [email protected] יצחק הרצוג [email protected] יצחק כהן[email protected] חיים כץ [email protected] מיכאל נודלמן [email protected] אורית נוקד [email protected] ניסן סלומינסקי [email protected] איוב קרא [email protected] אהוד רצאבי [email protected] בייגה שוחט [email protected] ישראל אייכלר [email protected] מיכאל גורלובסקי [email protected] אבשלום וילן [email protected] משולם נהרי [email protected] גילה פינקלשטיין [email protected]

פּוֹנְג

New member
מקפיצה ../images/Emo41.gifומנצלת לשאלה על רמת מרפא

ועומס. עד איזו שעה עושים שם 'זיקוקים' ובדיקת דם? והאם מישהי יודעת אם מגיעים לקראת שעת הסיום, אז עדיין יש כזה תור או שזה כבר 'אחרי המבול'? פשוט סוף סוף אני בחופש ולא צריכה למהר לעבודה, יכולה לקום מאוחר, אז למה לי לבוא לשם בשש וחצי לתפוס תור?

einav8

New member
מעקב זקיקים

בין 7:00-9:00 האמת שהעומס לא קשור לשעה, לפעמים באים מוקדם ויש עומס לפעמים מאוחר ויש עומס, לפעמים מגיעים ותוך 10 דקות חוזרים הביתה. ניסיתי כל מיני זמנים, משהו חד משמעי אני לא יכולה לומר לך. מה שבטוח שביום ראשון הכי עמוס.

einav8

New member
תיקון - בדיקות דם בין 7:00-8:45

ולא עד 9. בזקיקים זה עד 9:00 בהצלחה

tutiki

New member
../images/Emo32.gif החזרת 2 עוברים בלבד

היי לכולן, חזרתי אתמול מפגישה בתל השומר לפני התחלת טיפול ראשון ב- IVF. אחרי הסברים על כל התהליך, ו"פריטת" הפרוטוקול לתאריכים מינונים ובדיקות, נאמר כבדרך אגב - שהמדיניות החד משמעית היא שמחזירים 2 עוברים בלבד. רק אם העוברים יהיו מאוד לא "יפים" - ישקלו להחזיר יותר. האם מישהי נתקלה במדיניות הזו? האם זה דבר שהם יכולים לחייב אותי אליו? אני מבינה שחוששים מהריון מרובה עוברים, אבל למה אי אפשר להחזיר לפחות 3 עוברים? הרי הסיכוי שכל השלושה יתפסו - הוא קטן, לא? ולי באופן אישי - אין בעיה בכלל עם תאומים, להפך - אפילו מתאים לי שניים. האם מישהי נתקלה במדיניות כזו באסותא או בטיפולים באופן פרטי? או שאולי זו המדיניות של תל השומר בלבד? אם מישהי יכולה לעדכן אותי - אני מאוד אשמח.

מם 1971

New member
עד כמה שאני יודעת מדובר בהנחייה

של משרד הבריאות. יחד עם זאת יש שיקול דעת מסויים של הרופא המטפל במידה ויש עבר של הפריות שנכשלו, גיל האישה ומצב העוברים. המטרה של משרד הבריאות היא מניעת הריונות מרובי עוברים שמוגדרים כהריונות בסיכון גבוה.

s h i r a 3 0

New member
הי. יש לי כמה עדכונים. אני מקווה

שיעזרו. כמו שנאמר כאן זו מדיניות של משרד הבריאות והיא מופעלת בכל בתי החולים. אני מטופלת באסותא והמדיניות זהה. בדרך כלל בטיפול ראשון הם מחזירים שניים כפי שנאמר (כלומר רק במצב שיש עוברים מאוד לא יפים יחזירו שלושה). בטיפולים הבאים יכול להיות שלוקחים בחשבון גם הגיל לצד מצב העוברים. ודרך אגב, למרות שגם אני מאוד אשמח אם יהיו לי תאומים, במיוחד לאור הגזירות המאיימות עלינו,כדאי לקחת בחשבון את הסיכונים הכרוכים בכך, למשל להריון שיסתיים לפני המועד וללידה של פגים.

נועם@בת

New member
אכן ההנחיה היא של משרד הבריאות

ואני מניחה שבקרוב זה יהפוך לחוק. הסיכון בהריון מרובה עוברים הוא גדול ידי. אמנם לשושה עוברים יש יותר סיכוי להריון אבל הרבה יותר סיכון להריון רב עוברי. אם תכנסי לפורום פגים, או אפילו לפורום אבדן הריון תגלי איזה סוף בעייתי יכול להיות להריון של תאומים או שלישיה. החלום שלנו על עגלה אם תאומים מושלמים הוא חלום מובן, שלא נדבר על התקוה הצורבת להריון עכשיו. אבל בכל העולם כבר הבינו שהריון רב עוברי נחשב לכשלון בטיפול ולא להצלחה. ועם כל הכאב שבענין טוב שמישהו חושב גם על הבריאות שלנו ושל הילדים שיוולדו לנו, ולא רק על המרוץ המטורף שלנו לילדים. אם את רוצה פרטים מדוייקים יותר, תקראי את המאמר הבא (נדרשת תוכנת אקרובט רידר). שיהיה בהצלחה עם ילד בריא אחד ועכשיו
. נועם

נועם@בת

New member
לינקים חשובים נוספים אפשר למצוא

בקישורי הפורום בקטגורית הריון מרובה עוברים. נועם

kasa

New member
ההנחייה היא הנחייה של משרד

הבריאות, והיא קיימת בכל בתי החולים. (לדעתי, זו גם הנחייה נכונה מאוד לטיפולים ראשונים, ולגיל צעיר. הריון שלישיה זה לא תענוג גדול...). ההחלטה הזאת היא גם תלויית גיל, מצב בריאותי, ומספר טיפולים שעברת. לאחר 3-4 טיפולים שכשלו אפשר לדון על החזרת 3 עוברים.

קודם כל בהצלחה../images/Emo50.gif../images/Emo57.gif

שמי ריננית ואני מטופלת באסותא היום בטיפול החמישי החזירו לי 4 עוברים , 2 יפים מאוד ו2 עוברים בסדר בשאר הטיפולים שלי החזירו לי 3 בכל פעם והעוברים לא היו משהו בדרך כלל באסותא רוצים לדעת כמה עוברים את רוצה עם קשר ובלי קשר למצבם חברה שלי נקלטה שהכניסו לה עובר אחד עם שני תאים אני עצמי קצת במתח, אבל יותר אופטימית מתמיד אשמח לחזק ולהתחזק שוב בהצלחה

טאניוש

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifהפלתי שלישייה לפני חודש

בהחלט מבינה אותך, לא מזמן הייתי מגיבה כמוך, אבל... גם חשבתי שהסיכוי שכל העוברים יקלטו הוא קטן מאד-עד שבמחזור האחרון נקלטו 4 מתוך 4 שהוחזרו, וזה מחזור רביעי לא כולל מוקפאים, והחזירו כבר 4 ואף אחד לא נקלט. לאחד העוברים נפסק דופק בשבוע 10 והמשכנו עם שלישייה. בשבוע 20 איבדתי אותם, ולאף אחת אני לא מאכלת את מה שאני עברתי ועוברת, תאמיני לי, בטא שלילית - זה כלום יחסית למה שאני מרגישה עכשיו.הסיבה להפלה - הפרדות שילייה, מאד יכול להיות שהעובר שהפסיק להתפתח (ולא נספג!) גרם לזיהום שהוביל לטרגדיה- זאת אומרת שהדילול לא היה מציל את ההריון.אני יכולה גם לספר מה זה הריון שלישייה, כשאת פשוט לא מתפקדת ורק מתפללת שיעברו את החודשים האלה במקום לשמוח ולהנות מההריון המיוחל. אני מספרת כל זה רק שתבינו - דבר ראשון, הסיכוי להריון מרובה עוברים הוא הרבה יותר גבוה ממה שנראה, ודבר שני- יש מעט מאד רומנטיקה בהריון כזה והרבה דאגות ובעיות. ההריון שלי יכל להגמר גם אחרת-בשבוע 26, עם ילדים מחוברים למכשירים כמה חודשים ובעיות בריאותיות עד סוף חייהם. אני אחזור לטיפולים עוד שבועיים-שלושה, כשדיברתי עם הרופאה שלי היא אמרה שנחזיר שניים אם יהיו טובים - וכולי רעדתי מפחד. אני רוצה ילד אחד! אני רוצה הריון רגיל ולא בסיכון גבוה עם אישפוזים ללא סוף! לא חייבים לעבור כל מה שעברתי-תלמדו מהנסיון שלי, בבקשה! אני כל כך רוצה שהסיפור שלי יחסוך סיפורים קשים נוספים...

bapi

New member
אוי איזה סיפור קשה ../images/Emo7.gif

כל הכבוד לך על הרצון לחזור מיד לטיפולים מאחלת לך שהרע מאחוריייך ושבקרוב תזכי לכל הטוב

חזקי ואמצי

הסיפור שלך מאוד קשה ועצוב מאחלת לך להתחזק ולהאמין שיהיה לך ילד בריא ומאושר אני ריננית החזרתי היום 4 עוברים לרחם בידיעה שהקרדיולוג שלי מרשה לי רק תינוק אחד, מה שסיפרת צימרר אותי, חיזק אותי, החליש אותי, המון רגשות מציפים אותי את אמיצה על כוחות הנפש שלך אני אשמח אם תוכלי לחזק ולהתחזק גם ממני [email protected] אני לא מבינה עדיין איך משתמשים בפורום אז כתבי לי לאימייל אני מזמינה גם בנות אחרות להכיר אותי כדאי לכולנו תודה ריננית

טאניוש

New member
אכתוב לך כשאגיע הביתה...

בינתיים מתפללת עבורך, מחזיקה אצבעות חזק חזק, שרק אחד יקלט...

בהצלחה../images/Emo57.gif../images/Emo95.gif

היי טאניוש, איזה כיף שכתבת לי אני גם מתפללת שרק אחד(לפחות) ייקלט מה איתך? אני חדשה בפורופ ועוד לא הבנתי איך לזכור עם מי אני מתכתבת מרוב בנות, ואיך לזכור באיזו תהליך כל אחת ריננית

למעלה