ועדת הכספים

כאב לי לקרוא את כל הסיפור מכל הלב|ט

זה נראה לי כל כך עצוב , וכל כך קשה להכיל את הכאב הזה עד שהתקווה עולה לשמיים והכל נראה ורוד יש מפלה כל כך גדולה ,בל אני מאמינה בגורל ומה שצריך לקרות קורה ואני מתפללת בכל ליבי שיהיה לך הריון של תינוק אחד בריא ותקין וכל הכבוד על כך שאת חוזרת לטיפולים מייד כל הכבוד!!! זה מצריך תעצומות נפש אדירות וכל הכבוד!!!!!! לי החזירו " רק" 2 ו2 לא התפתחו אחרי שהיו כבר 4 תאים ואני מאמינה שיכול להיות הריון משני תאים עם עובר אחד ויכול להיות שלא יהיה הריון מהחזרה של 4. באסותא מתעקשים לא להחזיר יותר מ2 ואצלי זה טיפול שלישי לא כולל טיפול מוקפאים אחד והחזירו רק 2 בהתחלה הייתי מאוכזבת כי זה נראה לי מעט אבל אני אופטימית ומאמינה שזה יכול לקרות גם מ2 מאד התחזקתי לקרוא את הודעתך ותודה ששיתפת אותנו בדבר כל כך קשה מי יתן ולא תדעי עוד דברים קשים כאלה ובחנוכה הבא תהיי כבר עם עגלה.....

טאניוש

New member
../images/Emo51.gif לכולכן על העידוד, ורק רוצה

להדגיש עוד פעם - הסיבה שכתבתי כל זה היא שתלמדו מהסיפור שלי. הילדים שלי לא נולדו ואין כבר מה לעשות עם זה, ותאמינו לי, הסיפור שלי לא יחיד, יש די הרבה כמוני וגם סיפורים הרבה יותר קשים. לא השתתפתי בפורום הזה באופן פעיל, רק הצצתי מדי פעם, אבל כשראיתי הודעות מאוכזבות על כך שזהחזירו "רק" שני עוברים הרגשתי שאני פשוט חייבת להגיב. חייבת לילדים שלי... זה לא נכון לחשוב ש"לי זה לא יקרה, אני הרבה זמן בטיפולים, היו הרבה מחזורים וכו'". שיהיה לכולכן בהצלחה! שהפורום הנחמד הזה יתרוקן...

a17

New member
כשטופלתי בבלינסון

החזירו לי כל פעם 3-4 עוברים "יפים" ובכלל לא ידעתי אז על ההנחיה, בכל מקרה זה לא תפס לגבי כי הייתי אז מעל גיל 43 ...באסותא לעומת זאת בהחזרה מהתרומה הייתי צריכה לחתום על מסמך מיוחד לאחר שהוסבר לי והבנתי את כל הסיכונים שכרוכים בהחזרת 3 עוברים...

tutiki

New member
תודה לכולן../images/Emo140.gif

על התגובות. מסתבר שזו באמת הנחיה של משרד הבריאות... טאניוש - כל כך הצטערתי לשמוע את הסיפור שלך
מקווה שבקרוב מאוד תהיי בהריון בריא ונעים עם עובר אחד
חזקי ואמצי.

ויש עוד משהו חשוב

במחקרים הראו שבהחזרת שני עוברים הסיכוי להריון עולה משמעותית לעומת החזרת עובר אחד, אבל בהחזרה של שלושה או ארבעה דווקא הסכוי להריון לא עולה משמעותית בהשוואה להחזרת שניים (עולה כמובן אבל לא משמעותית), כך שגם מבחינה סטטיסטית להשגת הריון, אין הצדקה להחזיר יותר משניים (וכמובן הכי חשוב זה לא להסתכן בהריון מרובה עוברים שסיכוייו להסתיים בשלום קטנים)

../images/Emo15.gif את מלכה !!!!!!

את תמיד כל כך מעודדת ואני כל כך מאושרת לקרוא את זה. כי לי החזירו רק 2 ואני שמחה לשמוע שהסיכוי שלי לא ירד באופן משמעותי חוץ מזה אני מרגישה כיף שאת עם אותו רופא זה נותן תחושת משפחתיות ..... כמה וייסמן החזיר לך בטיפול שהצליח ואיזה מספר טיפול זה היה?

הי מתוקה,

אני לא הגעתי עדיין לIVF. זה היה עם גונלF, צטרוטייד, כוריגון והזרעה. מכיכון שהיו לי שני הריונות (שהסתיימו בהפלות) הוא לא מיהר להעביר אותי לIVF. אני מקוה שהפעם זה יחזיק מעמד

ellieg

New member
אני בפורום רק כמה חודשים

ומרגישה שכל פעם סיפרתי את הסיפור שלי בחלקים, כל פעם חלק רלוונטי. הנה החלק המתאים לך: נראה לי שמדיניות היא כדי למנוע כל הסיכונים של הריון מרובה ילדים. אני אחרי שנתיים של נסיונות נכנסתי להריון עם שלישיה. בשבוע ה 13-14 עברתי דילול לתאומים, כי הרי הסטיסטיקה של לידת שלישיות בריאות עד תום לא מזהיר. בשבוע ה 20 היה לי הפלה מאוחרת של התאומים שכללה לידה קשה של 36 שעות כדי לזרז את יציאת התאום השני, כי ברגע שאחד נפל (לאחר פתחת צוואר הרחם) קטלני לאם להשאיר העובר השני מפחד לזיהומים. כנראה שמאמינים שמקרים שהחזרת שלושה עוברים לא שווים את הסיכון לאם ולילדים שיולדו פגים. וחשוב שלא רק שכולנו רוצים להיכנס להריון, אבל גם הריון בריא, שנמשך עד הסוף, ולא מקרים כמו שלי. אולי אם נאחזים במטרה הסופית של לידת תינוק בריא ולא רק הנסיון להכנס להריון רואים את הכל באור שונה. שיהיה לך בהצלחה. ((גם אני יודעת שיש מדינות בעולם שרק מאפשרים החזרת עובר אחד מפחד ללידת הריון מרובה ילדים. וגפ עם החזרת עובר אחד יש סיכוי מוגדל של תאומים זהים (הרבה מעל הממוצע).))

זקיקית

New member
גם לי היה הריון שלישייה

אצלי, לצערי, אצל שניים מהעוברים בכל לא הודגם דופק בשבוע 7, ורק אצל השלישי היה דופק וגם הוא נפסק בשבוע 8. אחר כך גילו בבדיקות שיש לי קרישיות יתר, שבגללה ההריון לא מחזיק. אבל לפני שידעתי מה הסיבה, הרופא שלי אמר לי, שסביר מאוד שאחד מהעוברים שלא התפתח, גרר את מותם של שני האחרים. כנראה שזו תופעה לא נדירה. בכל מקרה, עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ... בהצלחה

למעלה