החשדות 9.2.06

../images/Emo124.gif החשדות 9.2.06 ../images/Emo124.gif

מגוון חשדות עמנו היום.... דיק פארי ינגן בסקסופון בטור של גילמור גילמור מצרף עוד נגן לסיבוב ההופעות שלו - דיק פארי, הסקסופוניסט של הפלויד, שניגן אתם גם ב-Live 8. פארי גם הוא מקיימברידג', חבר ילדות של גילמור. הוא ניגן בסקסופון ב-DSOTM ו-WYWH, והופיע עם הפלויד בשנות השבעים. בשנים האחרונות הוא התארח גם בהופעות סולו של גילמור. וניק מייסון יהיה נוכח - לפחות - בהופעה האחרונה של דייב בסיבוב ההופעות שלו, ברויאל אלברט הול. כך, לדבריו. בינתיים מתרבות ההכנות להוצאת אלבומו של גילמור. כפי שצויין בפורום, סינגל ראשון כבר יצא לתחנות רדיו בארה"ב (ובמדינות אחרות). האלבום עצמו ייצא בכמה פורמטים, כולל פורמט מהודר, דמוי-ספר, שיכלול את מילות השירים, תמונות וציורים. באתרו של גילמור טוענים שזה יהיה הפורמט הסטנדרטי, אבל משום מה זה לא נראה לי. גם האלבומים האחרונים של ספרינגסטין יצאו בפורמט כזה - וזו היתה מהדורה מוגבלת בלבד. בנוסף ל-CD ייצא האלבום גם בויניל, כתקליט יחיד בעטיפה כפולה. בניגוד לפרסומים, אין הדפסה של האלבום עם 2 דיסקים - כל ההדפסות הן עם דיסק יחיד. ולחובבי הרשימות והתחרויות שביניכם: המגזין הבריטי Guitarist הכתיר החודש את גילמור כ"נגן הפנדר הטוב ביותר", רשימת נגני הפנדר הטובים ביותר, שנערכה ע"י קוראי העיתון לרגל 60 שנה לפנדר, כוללת בחמישיה הפותחת בנוסף לגילמור גם את החשודים הרגילים: ג'ימי הנדריקס, סטיבי ריי ווהן, אריק קלפטון, קית' ריצ'ארדס. עורכי העיתון ההמומים כתבו ש"גילמור הצליח להשיג את הבלתי יאומן: לעבור את הנדריקס בפופולריות, כגיטריסט". המגזין משווק גם בארץ. ווטרס בהופעה ווטרס ייתן הופעה ב-2.6 בליסבון, כחלק מפסטיבל "רוק בריו", שהוא פסטיבל מוסיקה בינ"ל ענק-היקף (במקורו מברזיל). בשל גודל הארוע, יש כבר דיונים על זכויות צילום, שידור וכיו"ב, כך שההופעה מן הסתם תתועד, עבור אלו מאתנו שלא יהיו בליסבון באותו יום. הפלויד בכתובים ספר חדש על השנים הראשונות של הפלויד יראה אור באוקטובר. על פי הדיווח, הספר נכתב ע"י בארי מיילס, מאושיות הסצינה הפסיכדלית באותם ימים וטיפוס שידו היתה בכל - ארגון הופעות, כתיבה בעתונות המוסיקה, ויוזמות שונות. מיילס הוציא מספר ספרים על רוק בעבר, וכמדומני שגם ספר אחד על הפלויד (או שאני מתבלבלת). הספר הנוכחי אמור לכסות את התקופה עד DSOTM, ומן הסתם יכלול את זכרונותיו של מיילס מהלהקה, אותה הכיר אישית ומקרוב. כ"כ להזכירכם בקרוב אמור לצאת גם ספרו האוטוביוגרפי של ג'ו בויד, מאושיות כנ"ל, מנהל אמנותי ומפיק, ששמו קשור לכמה מהשמות החשובים של הרוק הבריטי, ביניהם הפלויד. בויד הפיק את הסינגל הראשון של הפלויד (ארנולד ליין), ורצה להיות המפיק שלהם, אבל פיטר ג'נר העדיף לחתום עם EMI, שהצניחה עליהם את אחד ממפיקי-הבית שלה, נורמן סמית. והמגזין הבריטי הנחשב Record Collector שוב שם את הפלויד על השער. הפעם הכתבה המרכזית שלו היא על הפלויד ועל הלייבל Harvest בכלל. Harvest היה הלייבל של EMI בסוף שנות השישים, ללהקות אוונגרדיות ונסיוניות. הפלויד וסיד בנפרד הוציאו את אלבומיהם תחת הלייבל הזה. המאמר הגדול סוקר את ההסטוריה של הלייבל, ואת האלבומים החשובים שיצאו בה. בנוסף, יכלול הגליון את "רשימת 50 הסינגלים של הפלויד שאספנים הכי מחפשים" - לתשומת לבו של flowerboy.... המגזין tape op, העוסק בטכנולוגיית הקלטות, מפרסם ראיון עם ניק מייסון, שנשמע על פניו מעניין מאוד: מייסון מספר מזכרונותיו מהקלטות הפלויד, כולל saucerful, AHM ו-DSOTM. את המגזין לא ניתן להשיג בארץ, והראיון במלואו לא פורסם ברשת. הערות? הגיגים? (על החשדות) - שרשרו לכאן.

Inis mor

New member
אפרופו ה"פנדר" של גילמור...

יש לו פנדר עם המספר הסידורי "1" או "2" נכון? משהו דיי נדיר.

wish i was here

New member
יש לו את הפנדר סטראטוקאסטר

מספר סידורי #0000001-יותר מנדיר:יחיד במינו

The Walrus

New member
אני לא חושב שיחיד במינו זה

הגדרה טובה... אחרי הכל, גם המספר הסידורי #6837284 הוא יחיד במינו, כי אין שתי גיטרות עם אותו מספר סידורי. בעיקרון הגיטרה של גילמור היא אחת הפנדר סטראטוקסטר הראשונות שנוצרו, וזה מה שהופך אותה לכל כך מדהימה, יחד עם המספר הסידורי יוצא הדופן. פשוט צרם לי ההגדרה 'יחיד במינו', מכיוון שטכנית כל גיטרה היא יחידה במינה.

Perfect sense

New member
only gibson is good enough../images/Emo3.gif

חחח טוב לפחות אני מתלהב שיש לי פנדר סטראט כמו של גילמור

itaikuskus

New member
לא אוהב איבנז,

סאונד צורמני מדי, פחות דגש על קלין, פנדר מנצחת. בעיקר הפנדר שלי.

itaikuskus

New member
הגיטרה שלי

fender american stratocaster HSS deluxe מאחורי השם הזה בעצם מסתתרת גיטרה מעולה עם 2 סינגלים והאמבקר, 5 מצבי נגינה, כפתור סויץ' בין סינגל להאמבקר, המון אפשרויות, סאונד חלומי, מהגיטרות שאתה מזיל עליהן ריר בחנות עד שאתה קורע תתחת בעבודה ורץ לקנות.

NIR Y

New member
שלי יותר יפה

נשמע מצויין, אבל איך בחרת בגיטרה ? וגם מעניין אותי, כמה היא עלתה ?

itaikuskus

New member
יותר יפה מזאת? זה קשה

עשיתי סקר שוק קצר, בדקתי באינטרנט, שמעתי עליה ביקורות טובות, וגיליתי שיש תדגם בכלי זמר, הלכתי, בדקתי ואהבתי מה שראיתי, מה גם שההבדל בין לקנות בכלי זמר ובין לקנות דרך האינטרנט הוא רק בסביבות ה1000 שקלים, אז העדפתי ללכת על בטוח-וגם כאן יש אחריות. היא עלתה בערך 6700 אחרי הנחה משמעותית.

NIR Y

New member
אהה יפה

לא חשבתי שיש אותה בארץ, ואני חושב שהמחיר מצויין כי סטארט רגילה עולה משהו כזה.

Perfect sense

New member
אני ממש לא

אני לא סובל איבנזים. יש יוצאי דופן, אבל רוב האיבנזים בעלי צליל צורם לאללה, עם קלין שמשתווה למטקה מפלדה בעלת חוט דנטלי כמיתרים. שוב, יש יוצאי דופן- אבל בקלין הפנדר שלי (מקסיקנית, מה) עוברת חלק מהאיבנזים:)

wish i was here

New member
ומי אתה שתשפוט את איבנז

לא מעט נגנים נחשבים בחרו באיבנז כסאונד שלהם-ביניהם ואי וסאטריאני,תנסה לנגן על איבנז ג'ם במצב דיסטורשן ותשמע מה זה צליל אלוהי

itaikuskus

New member
"מי אתה שתשפוט את איבנז"

אני לא שם הרבה על אמני גיטרה מצועצעים סטייל סטריאני וסטיב ואי. אם זה מה שמתאים להם- שיהיה להם בכיף, אתה לא צריך להיות "וירטואוז" ולא צריך להיות "גיטריסט גדול ומפורסם" כדי להבין מה מתאים לך, מה אתה אוהב ומה אתה לא. יש גם מספיק גיטריסטים שהביאו לתודעה חברות קטנות ולא מוכרות שעושות דגמים בהזמנה רק בשבילם ומייצרות פס יצור מצומצם כדי למכור בצורה מסחרית, זה אומר שזה מתאים? אולי להם. אין ספק שאיבנז ג'אם, לדוגמה, היא גיטרה מצוינת, אבל תלוי למה. אני מעדיף את הפנדר כל יום.

wish i was here

New member
איבנז זה באמת הסאונד של

הווירטואוזים הגדולים של שנות ה80,למרות שיש גם יוצאי דופן דוגמת אריק ג'ונסון שמשתמש בפנדר ובגיבסון או ואן היילן שהשתמש בהחלאה מוזרה בין פנד לג'קסון שכיום מייצרת חברת שארוול. סביר להניח שאוהבי פלויד יאהבו פפנדר בגלל הצליל הברייט שלה בקלין והפאז בדיסטורשן. אוהבי זפלין ימשכו יותר לגיבסון וחובבי המטאל יחשבו ש ESP זה הדבר. בכל מקרה זה באמת שזה עניין של טעם,אבל אין שום סיבה להגיד שהצליל של איבנז הוא צליל צורם...הוא ממש לא.

itaikuskus

New member
לא מדויק

הגיטרה המפורסמת של ואן היילן היא אחד הדגמים שיש לפנדר הכי הרבה להתגאות בה, עם העיצוב המתוחכם, והסידור פיק אפים היוצא דופן. בקשר ללד זפלין- ג'ימי פייג' אולי הופיע עם הלס פול (או האס-ג'י דאבל נק) אבל לפחות את האלבומים הקלאסים הוא הקליט עם טלקאסטר. מטאליסטים "קלאסיים" ינגנו בעיקר עם פנדר,גיבסון ואיבנז, להקות סטייל מטאליקה ומגהדת' יהפכו חברות כמו ג'קסון וגודין לרווחיות ביותר ודיימבאג דארל אחד יביא חברה אלמונית להצלחה מסחררת (וושברן), ואל תגרמו לי אפילו להתחיל עם הבי סי ריץ' (נוראי).

wish i was here

New member
אבל

חוששני שאתה טיפה טועה.אבל יכול להיות באותה מידה שאני טועה ואן היילן השתמש ב"פרנקנשטיין" שהיתה בעצם יותר קוסטום שכללה חלקים של כל מיני גיטרות יותר מאשר חברה אחת,כיום מייצר חברת שארוול העתק של פרנקנשטיין.בקשר ללד-אתה צודק. אבל החל מהאלבום הרביעי פייג' יותר ויותר התמסר לס פול למרות שאת in the evening הוא מבצע עם סטראט. מטאליסטיים קלאסיים לא יגעו בגיבסון(למעט למשל זאק וויילד שעשה כמה מודיפיקציות בלס פול),ובפנדר אולי,אבל רק בפאט סטראט(הדגם עם ההאמבאקר).מטאליקה ומגהדת' משתמשות בESP,שהכריזה על עצמה פעם כ"סאונד של הת'ראש".דיימבאג דארל ז"ל השתמש לפחות באלבום cowboys from hell שברשותי ב Dean ויותר מאוחר הוא עבר לג'קסון קלי.סלאש השתמש בוולקאם טו דה ג'אנגל בביסי ריץ'...

itaikuskus

New member
יש מצב שאתה צודק

קראתי פעם כתבה בגיטר וורלד על הגיטרה ההיא של ואן היילן, אבל זה היה לפני כמה שנים טובות, ככה שיש וזכרוני מתעתע בי. דווקא מטאליסטים "קלאסים" מקליטים עם גיבסונים או פנדרים- איירון מיידן, ג'ודאס פריסט, וגם קיס (ביקשת קלאסי, זאק ווילד הוא יחסית ניו סקול). מטאליקה ומגהדת' זוהו הרבה זמן עם הג'קסונים, אולי זמנים השתנו, לא כל כך אכפת לי מהלהקות האלה. בקשר לסלאש ודיימבאג- יכול להיות שהם ניגנו שיר או אלבום עם גיטרה אחרת- כולם עושים את זה, הגיטרות שהם זיהו את עצמם איתן הן בהתאמה- גיבסון לס פול והוושבורן שגם עשו דגם על שם של דימבאג (שמאז מותו אני חושב שנגמר הפס יצור של זה ועוד כמה שנים זה יהיה דיי "מבוקש").

Perfect sense

New member
הבט בימינית בתמונה

ותדע מה זו האלוהיות, הפנדר שלי
אני לא רב איתך כן? אני סתם צוחק

למעלה