החשדות 14.5.06

../images/Emo124.gif החשדות 14.5.06 ../images/Emo124.gif

גילמור מוסיף עוד 3 הופעות למרות שהבטיח ואף איים שלא יוסיף עוד הופעות לתור הנוכחי שלו, דייויד גילמור בכל זאת מוסיף עוד שלוש הופעות בחודש יולי, לטובת הקהל האירופאי: ב-27 לחודש באוסטריה 29 – מינכן 30 ויין (ליד ליון) בצרפת בינתיים, אתר האינטרנט של ה"איוונינג סטנדרד" הלונדוני העלה ראיון חדש וחושפני, שלא לומר סנסציוני, עם גילמור. הראיון נערך ממש בימים אלו, לאחר שגילמור חזר מהחלק הראשון של התור שלו, והוא נח בבית. "הוריי-שלי שמו אותי בפנימיה כשהייתי בן חמש, ונסעו לאמריקה", הוא מספר, "ובקושי ראיתי אותם באותה שנה. לכן כל כך חשוב לי להיות עם ילדיי כעת." גילמור עונה שוב בשלילה כאשר נשאל אם הפלויד יתאחדו שוב: "מה יגרום לי לחזור לשם? מה אנשים רוצים? חבורה של אנשים בשנות השישים שלהם, מנגנים שירים ישנים באצטדיוני כדורגל? זה טירוף. הם מטורפים. זה כמו להיות ילדים של הורים גרושים. הם כולם חושבים שה יהיה נהדר אם ההורים יחזרו זה לזה, אבל זה אף פעם לא כך. היו לנו את הרגעים שלנו, אבל זה כבר לא רלבנטי. עשינו חלק גדול מהמוזיקה הזו כאשר היינו עדיין בני עשרים ומשהו." בהמשך, מספר גילמור על התרומות הנדיבות שהוא ואשתו נותנים לצדקה, ואף מגייסים את חבריהם לשם כך. פולי, כזכור, כתבה חלק מהמילים לאלבום החדש של גילמור, וגם כתבה חלק מהמילים באלבום The Division Bell. גילמור אומר על שיתוף הפעולה ביניהם: "זה לא תמיד חלק, אבל זה צפוי. לפעמים פולי מרגישה שאני לא מספיק מתעניין במילים בגלל ההתעסקות המלאה שלי במוזיקה, והיא מביעה את הרגשות האלו. אבל אני מקווה שאם אנשים יאזינו בדרך המסורתית – היינו, בווליום גבוה דרך מערכת טובה, ללא שום הפרעות מסביב – הם יקבלו משהו חדש בכל פעם שהם יאזינו. האלבום הוא על חיים ומוות ומה שביניהם, בעצם. הוא על היותינו בני תמותה. במהלך השנים האחרונות, נפטרה אחותי, וחברים אחרים. כולנו בסופו של דבר חוזרים להתמזג עם הים. בכל מקרה, יש עומק רגשי בתוך ההרגשה המהותית של נחת." גילמור מתעצבן כשמשווים את פולי ליוקו אונו: "מה רע ביוקו אונו? היא אמנית פרפורמנס מעולה, ואשה מוכשרת". גילמור גם לא ממש מחזיק מההערה של ווטרס, לפיה זה שפולי כותבת מילים לשיריו זה "כמו ספיינל טאפ": "אם זה מה שרוג'ר אמר, אז אני חושב שזה מיזוגני לחשוב שמישהי צריכה להמנע מלכתוב מילים, רק משום שהיא הרעיה. יש עוד דוגמאות רבות: אשתו של טום ווייטס, אשתו של רוברט וואייט. פולי היתה סופרת ומשוררת כל חייה, הרבה לפני שפגשה אותי." ולקטע הרכילותי: גילמור, מסתבר, נפרד מאשתו הראשונה, ג'ינג'ר, בערך במקביל לברוגז הגדול עם ווטרס. הפרידה גרמה לו לשקוע בחיי הוללות פרועים: "אני מניח שעברתי את החוויה הרגילה של כוכב רוק", הוא אומר. "הייתי בתור במשך שנתיים, וכמעט לא חזרתי הביתה. פשוט, נסחפתי עם אורח החיים של קוקאין. זה היה קל מאוד. חשבתי שהקוקאין עוזר לי להיות יותר ברברן, אבל האמת היתה הרבה יותר גרועה. למעשה, זה סם שלא עוזר לאף אחד. הוא הותיר אותי עם לב שהזדקן בטרם-עת. הפסקתי עם זה לאחר שפגשתי את פולי, וזהו זה." אבל, לדבריו, פולי הרגישה לפעמים שהיא "משטרת הכיף": "היינו מועדון-בנים, לפני כן, והיא זכתה ליחס שלילי, בעיקר מצד האנשים בתור של division bell. היו הרבה אנשים שהיו להם אינטרסים משלהם באדם שהייתי – האדם שהיה לו קוקאין – ולא רצו שאהיה אדם אחר, טוב יותר. לפני שפולי פגשה בי, היא לא היתה בדיוק אשת-בית ארצית, כך שאני בטוח שזה היה מתסכל עבורה לספוג את ההתנהגות שלי ולנסות לשנות אותה, ולספוג את הכעס של אנשים אחרים, בגין האושר שמצאתי. אבל ככה זאת פולי. יש לה דעות. היא מעצבנת אנשים, ויש לה זכות לעשות זאת. " דייב ופולי מנהלים חיים נטולי-זוהר: הם מסיעים את הילדים לביה"ס, ומנג'סים להם לעשות שיעורים, כהורים רגילים. גילמור מספר כמה הוא נהנה מהחיים הנורמליים האלו, עם ילדיו ואשתו, ומסביר שזו הסיבה להאטה בקצב העבודה שלו, במהלך 12 השנים האחרונות (מאז שנישא לפולי). הוא גם רואה את ארבעת ילדיו הבוגרים, אם כי לדבריו לא כולם חיים באנגליה, קרוב אליו. מה עושים כאשר שמונה ילדים [בגילאי 4 עד 30, להערכתי – צ.] מתאספים ביחד? "אנחנו מטיילים ביער, מדליקים מדורות, ומבשלים עליהם מרשמלו – דברים כאלו." האם הוא לעיתים מסתכל על העבר ותוהה כיצד הגיע להיות כוכב רוק, כשהוא בסה"כ בנו של פרופסור מקיימברידג' ועורכת ב-BBC ? "אני לא מרגיש כמו כוכב רוק כשאני מבשל ביצים לילדים בשעה שש בבוקר." ומה עם כשהוא עומד בפני קהל של אלפים, על הבמה? "טוב, לפעמים אני תוהה מה לכל הרוחות אני עושה כאן. זה מאוד מוזר להיות גורם חשוב בחייהם של אנשים. אבל לפעמים, כשאני מאזין לאלבום לעת ערב, על כוס יין, אני חושב "אח, זה פאקינג מבריק!". הופעתו של ווטרס בארץ - הפרטים הידועים כרגע רוג'ר ווטרס העלה מודעה ענקית בגליון אתמול (יום א') של הניו יורק טיימס, לקראת הופעתו במדיסון סקוור גארדן. אומרים שהעיצוב יוצא דופן ביופיו. ברגע שמישהו יסרוק אותה, אעלה את התמונה לכאן. ולטובת מי שפספסו, אלו הפרטים הידועים כעת על הופעתו המתוכננת של רוג'ר ווטרס בארץ: ההופעה תערך ב-22 ליוני, בשדות שליד מנזר לטרון. ווטרס יבצע במחצית הראשונה של ההופעה שירים ידועים ואהובים מתוך הקריירה הארוכה שלו, החל מימיו בפלויד ועד אלבום הסולו האחרון שלו, Amused to Death. במחצית השניה של ההופעה, יבוצע האלבום Dark Side of the Moon במלואו, אולי בגרסה ארוכה מהמקור. ווטרס יופיע עם להקת ליווי, בה יהיו חברים הנגנים הבאים: אנדי פיירוות'ר-לו - גיטרה סנואי ווייט - גיטרה דייויד קילמינסטר - גיטרה וקולות ג'ון קארין - קלידים הארי ווטרס (בנו) - אורגן האמונד איאן ריצ'י - סקסופון גרהאם ברוד - תופים קייטי קיסון, פ.פ. ארנולד וקארול קניון - זמרות ליווי [אגב, שמועה ממקור אחד טוענת שאנדי לטימר, לשעבר מ"קאמל", היה אמור להצטרף לתור כגיטריסט, על תקן גילמור. אלא שקולו לא התאים לקול של ווטרס, ולאחר כמה סשנים החליטו השניים שזה לא יילך. אני לא יודעת אם השמועה נכונה או לא.] כרטיסים למופע ניתן לקנות בכל משרדי הכרטיסים, כולל "קסטל", "לאן" וכו'. מחיר הכרטיס המלא הוא 375 ₪. וועדי עובדים שונים מציעים לחבריהם כרטיסים בהנחה. ניתן גם לרכוש כרטיס בהנחה תמורת נקודות, דרך "אמריקן אקספרס", וקיימת ככל הנראה הנחה לסטודנטים ולחיילים. עד עתה נמכרו כ-35,000 כרטיסים, כאשר המפיקים מקווים למכור מספר כפול של כרטיסים, עד המופע. עדיין אין וודאות לגבי קיומו של מתחם מושבים/מתחם VIP. אם יהיה מתחם כזה, ניתן יהיה לשדרג ללא בעיה את הכרטיסים הרגילים לכרטיסי VIP, שמחירם יהיה כ-700 ₪. לא ידוע כרגע על הופעות-חימום, או תכנית אמנותית נוספת כלשהי ולא פורסמו עדיין פרטים על סידורי ההסעות/חניה במקום. האמת, האיחור בפרסום פרטים מלאים על המופע, מתחיל קצת להדאיג.

The Walrus

New member
מישהו יכול לכתוב לי את שמו של

אנדי פיירוות'ר-לו באנגלית? אני מנסה לברר עליו כמה שאפשר (אחרי הקול, הוא יחליף את גילמור בהופעה שלנו). אני אשמח לשתף אותכם בזה אחר כך.

Andy Fairweather-Low

בשנות השישים, הוא היה חבר בלהקת פופ בשם Amen Corner, שהיתה בתור עם הפלויד בשנת 1967. משם הם מכירים. בשנות השבעים היתה לו קריירת סולו קצרה. היה לו להיט אחד גדול, שאני עוד זוכרת מאז - Wide-Eyed and Legless.
למיטב הבנתי הוא עובד כנגן אולפן כבר שנים רבות.

The Walrus

New member
האם הוא ניגן עם קלפטון

בהופעה One More Car, One More Rider? יש לי את ההופעה ואני אוכל לדווח על הביצועים שלו... אפילו שליד קלפטון, האחרים בקושי מקבלים סולואים.

רומאיו

New member
הוא לא מי שיחליף את גילמור בארץ

א.פ.ל. הוא הבאסיסט השני של ההרכב. בכל סיבובי ההופעות האחרונים של רוג'ר הוא מנגן על הבאס האפורה בשירים שרוג'ר עובר לגיטרה אקוסטית (ויש לא מעט כאלו) או חשמלית (גם זה קורה). מעבר לזה, יש שירים בהם שניהם מנגנים על הבאס (לא בו זמנית כמובן...). תפקידי הגיטרה של א.פ.ל. הם הליווי של הליווי. דייב קילמינסטר (בסיבוב הנוכחי) הוא הגיטאריסט הראשי, סנוואי וויט חולק איתו את התפקיד, אבל לרוב מנגן בתפקידי הליווי, ואנדי פ.ל. משלים את התמונה. מאחר ורוג'ר דוגל בגישה שעל הבמה יש לנסות לשחזר את הסאונד המדויק מהאלבומים המקוריים (זו לפחות הגישה שלו בסיבובי ITF, למעט שיר או שניים), ובגלל שגילמור היה מקליט לפחות שלושה ערוצי גיטרות בכל שיר (לרוב הרבה יותר), יש צורף במספר גיטאריסטים שישלימו את השכבות השונות. יש שירים בהם נוסף אפילו גיטאריסט רביעי על הבמה (DOGS, הקלידן גון קריין בסיבוב הראשון של ITF). מעבר לזה- לא.פ.ל. היו בכל הסיבוב האחרון שני סולואים (ABitW-2) וקטע גיטרה אקוסטי מעולה בביצוע לשיר של רוג'ר מ- P&C. לשיר? הוא לא שר. אין לו אפילו מיקרופון על הבמה. אם לעשות תחקיר זה על דייב קילמינסטר. הוא זה שיחליף את גילמור... אבל מתוך ניסיוני ובעקבות ההופעות של רוג'ר שראיתי בעבר- לא ממש משנה מי הגיטאריסט, הנגינה תמיד קרובה מאוד לזו של דייב (הסולואים מתבססים על אלו של גילמור, הסאונד דומה). כך או כך- רוג'ר תמיד גונב את ההצגה, כובש אותך מהרגע הראשון ושר את רוב השירים (גם אם גילמור שר אותם במקור).

The Albatross

New member
כן. גם לי יש את ההופעה,

והוא זה שמנגן את הסולו בTears in Heaven ובI got you on my mind. הוא גם שר ברקע במספר שירים ושר סולו חלק קטן מSunshine of Your Love. לא רע דווקא.

חרטושה

New member
../images/Emo4.gif

מוזר לי שעקבותיו של ווטרס נעלמו בשדות החומוס. מאד מפליא אותי שאין בום תקשורתי בינתיים, שלא לדבר על פרטים בסיסיים. לקנות ג'יפ? חוץ מזה, ככל שאני מקשיבה יותר לרוי הרפר, אני מגיעה למסקנה שקולית יש בינו לבין ווטרס דמיון מסוים ובהחלט הלימה. הייתי מאד רוצה לראות אותו מופיע , גם בלי שום קשר לווטרס. בכלל קריירה מעניינית, חיים מעניינים ושירים בעלי מסר מעניין יש לבחור. אולי בכל זאת?

wommer

New member
אממ נראה לי

שחוסר הבום הפרסומי סביב העניין הוא בגלל שאין צורך לפרסם. הם בחודש מכרו כמות כרטיסים השווה לכל כמות הכרטיסים שמכרה משינה בכל הופועתיה ב2003(טוב אולי הגזמתי קצת...). זה חוסך המון כסף.. לא?

חרטושה

New member
יש איזושהי סיבה מיוחדת

שבגללה אתה מרגיש צורך לעשות את ההשוואה בין הופעה של משינה להופעה של רוג'ר ווטרס? יחסית להופעות מחו"ל 35 אלף כרטיסים זה בסדר, אבל לא המון.

wommer

New member
רציתי להשוות רק את כמות הקהל...

אם זכור לך, שכשהם חזרו להרוויח כסף על גב המעריצים ברבים, הם עשו איזה רצף של הופעות בקיסריה שביחד כולם הם איכלסו בסביבות 35 אלף איש. ואממ: בחיים אני לא אשווה בין הדבר המוזר, הממוסחר וה****** שנקרא משינה לכל להקה אחרת ששווה דיבור עליה.

אני לא מתכוונת לחוסר "בום" תקשורתי

אלא להבטחות של שוקי וייס לפרסם את מפת מקום הארוע / פרטי הגעה וכן הרמזים שלו (אולי אמר במפורש) שההופעה תהיה חלק מ"פסטיבל" פולקלורי שלם, מחנות אוהלים, רקדני דבקה, ועוד כיד הדמיון הטובה על ווטרס וההפקה. זה היה לפני יותר מחודש. מאז, לא שמענו דבר, ויש רק עוד 5 שבועות עד ההופעה. בינתיים, ווטרס מפרסם - ובענק - את ההופעה שלו במדיסון סקוור גארדן, ב"ניו יורק טיימס". בקיצור, זה לא נראה טוב.

חרטושה

New member
ואני לתומי דווקא חשבתי

שההופעה של ווטרס בארץ היא למשל הזדמנות מאד טובה לאיזו כתבת אמצע עסיסית באיזה מוסף, או אולי איזה ראיון אצל גיא פינס (היי גיא) או איזה אייטם שולי במוסף תרבות, או שמא יעדיף דווקא את ג'ודי ניר-שלום-מוזס? ואולי בכלל מדובר במעריץ של אודטה? במצב הדברים הנוכחי, גם ראיון לביטאון של חד"ש היה יכול בהחלט לספק אותי.

ווטרס מסרב להתראיין לתקשורת בארץ

הוא דחה את כל ההצעות להתראיין במוספים ובטלוויזיה.

לא, אבל אפשר לשער

ווטרס פעמים רבות מתוח בראיונות, מפחד שהמראיין יאכל אותו בלי מלח, מתגונן מכל שאלה, גם שאלה תמימה. וכזכור, היחסים בין הפלויד לבין התקשורת היו תמיד רעועים. יכול להיות שהוא חושש מאבדן שליטה בראיון, כאשר מדובר בנושאים "רגישים" כמו ההקשר של הופעתו כאן. הרבה יותר נוח לו לצאת בהצהרות לתקשורת, ללא מתן אפשרות לתקשורת להגיב.

חרטושה

New member
אה-הה

התקשורת לא הפכה את ווטרס למזוהה פוליטית. הנה עוד דיסוננס (אחד מיני עשרות) שיש לאיש הזה.

Inis mor

New member
רק להוסיף משהו לגבי העיתנאים בארץ..

לווטרס יש ממה לפחד האמת. רוב העיתונאים הקשורים ל"בידור" בארץ מתנהגים לרוב כמו פירנאות חסרות רחמים ולפעמים כאילו בכוונה מנסים להוציא את האמן משלוותו. מה שכן אם כבר ראיון אז ע"י עיתונאי/ת מקצועי/ת כמו רפי רשף, יונית (הנפלאה), מיקי,יעקב-עיתונאי אקטואליה יכולים לעשות את העבודה כמו שצריך וגם לצאת עם ראיון מכובד שלא יכלול בתוכו פרטים צהובים מעצבנים או את השם של מאיה בוסקילה או נינט ללא כל סיבה נראית לעין
!!! חוץ מזה-נראה לכם באמת שהיא יתראיין לגיא פינס או ל"פנאי פלוס"??? וחשבתי על עוד עיתונאית שיכולה לראיין אותו-אילנה דיין!!!!!! היא גם נראית טוב אז אולי היא תשחרר אותו קצת,אפילו תוציא ממנו חיוך..

חרטושה

New member
אין ספק

שאי היותה של אילנה דיין בלונדינית פוגם קשות בכישורי העתונאות שלה. ואני גם בטוחה שאם אכן מאיה בוסקילה ונינט יוזכרו במהלך הראיון, זה יהיה רק משום שהן אכן באמת קשורות קשר הדוק לעניין, אחרי הכל חומוס דא.

למעלה