הודעה חשובה

salt of earth

New member
../images/Emo124.gifקמפיין המחאה נגד הפרסומת הפוגענית

בהמשך לדיון שהיה לנו על הפרסומת של המוצר "פוסטינור 2" אשר משתמשת בסמלים קדושים של הנצרות בצורה מעליבה כדי לשווק את המוצר שלהם תוך רמיסת הרגשות הדתיים של האוכלוסיה הנוצרית. החלטנו שהגיע הזמן שכל נוצרי יתלונן באתר של רשות השנייה לשידור כדי להוריד את הפרסומת הפוגענית, אשר גם מפרה את הסעיף שמדבר על פגיעה ברגשות הדתיים בחוק העונשין הישראלי. יש לזכור את המחאה של הדתיים על הסיסמה של קידום "לך תצטיין" אשר לא כללה פגיעה כזאת חמורה בדתם כמו שהם פגעו בדתנו, ואיך הם הצליחו להוריד את הסיסמה הזאת. מה דרוש מכל נוצרי מאמין? להפיץ את ההודעה המצורפת לכל רשימת התפוצה שלו, לשלוח תלונה לרשות השנייה לשידור ולעודד את המכרים, חברים, משפחה, חברים בכנסייה להתלונן גם הם. יש לזכור שזאת לא הפרסומת הראשונה אשר פוגעת באמונה הנוצרית, הייתה כבר פרסומת של חברת סלולר
אשר פגעה בתפקיד של הנזירות ועוד פרסומת של חברת לווין ישראלית אשר השתמשה במוטיב של הכמרים השתקנים כדי לשווק את ערוץ המבוגרים שלהם
יש לזכור כי המחאה לא נועדה רק לפרסומת הזאת אלא גם למנוע מצב שבה קופירייטירינג למיניהם רואים באמונה הנוצרית טרף קל כדי לזלזל בו על מנת לשווק מוצרים והרבה מכך היא בגלל שהנוצרים לא מחו אף פעם מה שנותן להם גיבוי. נראה לכם שאותו מפרסם של הפרסומת היה מעיז אפילו לחשוב על לפרסם פרסומת מקבילה שבו בחורה חרדית נכנסת לבית כנסת והרב נותן לה את הגלולה
ממש לא
כי רק עלינו הם חזקים

AlYahudii

New member
מי אמר שלא כדאי להתלונן, מי?

המלצה להוריד את קמפיין פוסטינור: "פוגע ברגשות" פרסום ראשון: בעקבות עשרות רבות של תלונות, תוקף נציב תלונות הציבור ברשות השנייה, גיורא רוזן, את הפרסומת לגלולת היום שאחרי ואת החלטת הרשות השנייה לאשר אותה: "מי שעשה את הפרסומת הזו, בבורותו עשה אותה" אורנה יפת עדכון אחרון: 28.06.07, 14:06 נציב תלונות הציבור ברשות השנייה, גיורא רוזן, המליץ לרשות השנייה להסיר פרסומת לפוסטינור - גלולת היום שאחרי. כך נודע ל-ynet. למשרדו של נציב התלונות הגיעו מעל 100 תלונות של אזרחים שצפו בפרסומת, שמשודרת בטלוויזיה מזה שבועיים, וטענו כי יש בה משום פגיעה חמורה ברגשות הציבור, בדתם של אחרים ובהשקפת עולמם. לטענתו של רוזן, התלונות מוצדקות, והוא מעביר גם ביקורת על הרשות השנייה שלדבריו, אישרה את הפרסומת לפני שעלתה לאוויר. "גם להם מגיע על הראש", אמר. בפרסומת, שהופקה במשרד הפרסום ערמוני BATES, נראות נערות מנזר שהולכות אחרי נזירה כאשר אחת מהן נכנסת לתא וידוי של כנסיה, שם היא מתוודה מודעה "עשיתי אהבה ללא אמצעי מניעה". הכומר מבקש ממנה לחכות לו במיסה, שם הוא נותן לבנות מלחם הקודש. לאחר מכן הוא מגיע לנערה החוטאת וכאשר היא פותחת את עיניה היא מגלה שהכומר הוא בעצם רוקח שמחזיק בידו חבילה של פוסטינור. באחת התלונות, טוען המתלונן בפני הנציב, כי "הציבור הנוצרי בארץ ובעולם הינו ציבור סלחני וסובלני, אולם אין משמעות הדברים כי אפשר לפעול לרעתם בדרך של פרסומים מתועבים וחסרי כל פרופורציה". יש לציין כי הקתולים מתנגדים לכל הקשור להפלות מלאכותיות ושימוש בגלולות. "מי שעשה את הפרסומת הזו - בבורותו עשה אותה", אמר רוזן ל-ynet. "הפרסומאים של החברה אינם יודעים מהי כנסיה קתולית, ומהם הטקסים הקדושים לנוצרים. טקסי ההתייחדות עם הכומר והענקת לחם הקודש הם טקסים דתיים וקדושים לנוצרים. מי שעשה את הפרסומת הזו, לא הבין מה הוא עושה. אם זה היה מצולם בבית כנסת או במסגד, אני בטוח שהמדינה הייתה רועשת". תרימה: זה תסריט דמיוני מחברת תרימה, משווקת פוסטינור, נמסר בתגובה: "לחברת תרימה לא הייתה כל כוונה לפגוע ברגשותיו של אף אחד - לא ברגשות דתיים ולא באחרים. אם בכל זאת מישהו נפגע, אנו מתנצלים מעומק הלב. "הפרסומת הינה תסריט דמיוני ובשום אופן אינה תיאור מציאותי או רמיזה על מקרה ספציפי. בעזרת מפנה הומוריסטי מוצגים חלומות בהקיץ של נערה אשר מצפה למחילה או לעזרה. "לחברת תרימה חשוב להעביר באמצעים שונים, בכללם הפרסומת, על ידי קהילת הרופאים והרוקחים, באמצעות תמיכה ברפואת מתבגרים וכו' את המסר שבמצבי חירום החברה מעודדת וממליצה לנערה לפנות לקבלת עזרה וייעוץ מידי אנשי מקצוע, אנשי רפואה ויועצים. "תרימה מדגישה בעקביות בעלון לצרכן, על האריזה ובכל האמצעים כי את התכשיר יש ליטול במצבי חירום בלבד. סיסמת המוצר אשר מופיעה בפרסומת, הינה 'יש מצב חירום - יש מצב לפוסטינור'. "הפרסומת אושרה הן על ידי משרד הבריאות והן על ידי הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3418673,00.html הרשות השנייה: "התשדיר עומד בכללי האתיקה" מהרשות השנייה נמסר בתגובה: "התשדיר עומד בפרמטרים של כללי האתיקה והמדריך לפרסומות. מדובר בתשדיר המתאר סיטואציה דמיונית תוך שימוש בהומור. אין הצגה מבזה של דמויות מהכנסיה או מהנצרות אלא הצגתן באופן המשרת את עלילת התשדיר, ולכן אין צידוק להגבלתו או פסילתו. "יחד עם זאת, הרשות תקיים דיון עם נציב התלונות לנוכח הפניות בעניין זה".

יאו תראו איזה חוצפנים../images/Emo46.gif

אנחנו אלו שהרצנו את המאבק נגד הפרסומת ועכשיו כמה עורכי דין חוצפנים קוטפים את הפירות ותופסים לעצמם כותרת בעיתון תראו את הכתבה הנ"ל - http://www.alarab.co.il/view.php?sel=00017006 עורכי הדין החוצפנים האלה פשוט העתיקו מילה במילה את המכתב שהכינה מלח וייחסו את המילים לעצמם וכאילו שהם אלו שניהלו את המאבק. הנה המכתב של מלח ותראו איך הם העתיקו פשוט מילה במילה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=100952906 פשוט חוצפה

tomerol

New member
בהמשך לפרסומת של פוסטינור

גם אני שלחתי מחאה לרשות השידור כשהפרסומת התחילה, אז היום קיבלתי מהם מכתב - תומס היקר קיבלנו את מכתבך בלה בלה בלה... יש פה תיאור הפרסומת, ובסוף נציב תלונות הציבור אומר כי הם קיבלו עוד הרבה מכתבי מחאה והוא כותב שהפרסומת תורד מהשידורים בהקדם. זהו בערך
כנראה שפני אליהם באמת עזרה. נחמד לדעת שהם לא זורקים את האימיילים תומס.

salt of earth

New member
והטקסט של ההודעה בערבית ../images/Emo140.gif

دعاية مسيئة للمسيحية تعرض في القنوات الإسرائيلية
ما هي الدعاية؟ الدعاية هي لحبوب "بوستينور 2" لمنع الحمل. التصوير يصوّر فتاه تدخل إلى الكنيسة مرعوبة لكي تعترف للكاهن وعندها يأتي الكاهن لإعطائها القربان المقدس فجأة يتحول إلى صيدلي والقربان المقدس يتحوّل إلى حبة البوستينور 2 لمنع للحمل. هذا جزء من حملة دعائية للمستحضر على شاشة التلفزة الإسرائيلية.  كيف تسيء إلى الأيمان المسيحي؟ عمليا منتجي الدعاية استخدموا المقدسات المسيحية كوسيلة لترويج المستحضر والإساءة للمشاعر الدينية لآلاف المسيحيين بالبلاد. القربان المقدس عندنا المسيحيين يمثل جسد الرب يسوع، ولذا تشبيه حبوب لمنع الحمل للقربان المقدس هي إساءة لكل مسيحي، وتشبيه الكاهن كأنه صيدلي يبيع هذه الحبوب هي إهانة لمنصب الكهنوت كراعي الكنيسة. تصوير الدعاية لهذا المستحضر في الكنيسة هو استخفاف بشعور المسيحيين، بالذات وانه يتم الترويج لمستحضر يتعارض مع تعاليم الكنيسة عن طريق استخدام رموز مسيحية. هذا شيء مرفوض! وهذا أيضا الرأي المنشور في موقع واينت على الموضوع: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3414942,00.html هل هذا شيء قانوني؟ طبعا لا! في قانون العقوبات الإسرائيلي (חוק העונשין) هناك بند ضد الإساءة للمعتقدات الدينية، وخصوصا في ألاماكن العامة استنادا عليه تم سجن "تتيانا سوسكين" بتهمة الإساءة إلى الدين الإسلامي.  أين تعرض هذه الدعاية؟ الدعاية تعرض في القنوات التجارية الإسرائيلية: قناة 2 وقناة 10. الجهة المسئولة عن مضامين القنوات هي "السلطة الثاني

גדול/tapuzforum/images/emo45.gif

ואו לא האמנתי שזה יזיז דברים כל כך מהר, כל הכבוד למי שנטל חלק במאבק, לא לשכוח שהמאבק התחיל מהפורום, כל הכבוד למלח שהכינה את המייל, תבורכו. אני אגיב כשאחזור מהלימודים

salt of earth

New member
שלום תומס

וכל הכבוד על היוזמה
גם אני קיבלתי אותו מענה וגם שאר החברים בפורום ועוד אנשים מחוץ לפורום שהתלוננו וקיבלו מענה כזה. כנראה שזה נוסח קבוע. אגב יש לציין את הרצינות של הנציב בהתמודדות עם התלונות, הוא התייחס לתלונות בכובד וכבוד רב ועל זה באמת מגיע לו כל הכבוד. העיקר שהפסיקו את השידורים של הפרסומת.

חחח הנה תרגום מלא למה שכתוב

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=100952786 מה שקרה שמדובר בעיתון ערבי שמפורסם בארץ שהוא בעל שם והוא פירסם כתבה על הצלחת המאבק בפרסומת, וייחס את הצלחת המאבק לשני עורכי דין ערבים. מה שמעצבן שהעיתון העתיק מילה במילה את המכתב שפירסמה מלח בערבית וייחס את מה שנרשם במכתב כאילו זה נאמר על ידי עורכי הדין החוצפנים שהוזכרו בכתבה.

salt of earth

New member
הבעיה היא לא בציטוט

דווקא כנוצריה זה מאוד משמח אותי לראות מאמינים נוצרים עם אהבה לאמונה שלהם ורצון להגן עליה שלקחו יוזמה והתלוננו על הפרסומת הפוגעת והבעיה שלי היא לא בציטוט המכתב עצמו אלא בייחוס של מה שנאמר במכתב לעצמם. כאשר כותבים: אמרה העורכת דין -------- (מפאת כבוד לא אזכיר את השמות שלהם): "שעל כל נוצרי להתנגד לפרסומת הזאת" כאשר עשתה העתק/הדבק לאותם משפטים זה פשוט לא מקובל. المحامية -----: "على كل مسيحي اساءت له هذه الدعاية ان يعترض على وقاحة الشركة المنتجة حتى يتم وقف بث الدعاية" لمحامية --- قالت: "الدعاية تسيء الى الايمان المسيحي عمليا منتجو الدعاية استخدموا المقدسات المسيحية كوسيلة لترويج المستحضر والاساءة للمشاعر الدينية لآلاف المسيحيين في البلاد، القربان المقدس عند المسيحيين يمثل جسد الرب يسوع، ولذا تشبيه حبوب لمنع الحمل للقربان المقدس هي اساءة لكل مسيحي وتشبيه الكاهن كأنه صيدلي يبيع هذه الحبوب هي اهانة لمنصب الكهنوت راعي الكنيسة". לגבי התוקף המשפטי של הפרסומת אמר העורך דין ---- כי זה לא חוקי לפי חוק העונשין הישראלי, ישנו סעיף נגד הפגיעה באמונות הדתיות ובמיוחד במקומות הציבוריים ובהסתמך עליו נכלאה תתיאנה סוסקין. وحول قانونية الدعاية قال المحامي ====: " هذا الشيء غير قانوني وفق قانون العقوبات الاسرائيلي، هناك بند ضد الاساءة للمعتقدات الدينية وخصوصا في الاماكن العامة، استنادا عليه يتم سجن "تتيانا سوكين" بتهمة الاساءة الى الدين المسيحي".
דווקא משעשע אותי שעו"ד ציטט דברי מישהי שאין לה שום קשר למשפטים או חוקים כדי לדבר על האי חוקיות של הפרסומת

ועל זה אמר ישוע

6-1 ((إيَّاكُمْ أنْ تعمَلوا الخَيرَ أمامَ النَّاسِ ليُشاهِدوكُم، وإلاَّ فلا أجرَ لكُم عِندَ أبيكُمُ الّذي في السَّماواتِ. 6-2 فإذا أحسَنْتَ إلى أحدٍ، فلا تُطَبِّلْ ولا تُزمِّرْ مِثلَما يَعمَلُ المُراؤونَ في المجامعِ والشَّوارعِ حتّى يَمدَحَهُمُ النَّاسُ. الحقَّ أقولُ لكُم: هؤلاءِ أخَذوا أجرَهُم. 6-3 أمَّا أنتَ، فإذا أحسنتَ إلى أحدٍ فلا تَجْعَلْ شِمالَكَ تَعرِفُ ما تعمَلُ يمينُكَ، 6-4 حتّى يكونَ إحسانُكَ في الخِفْيَةِ، وأبوكَ الّذي يرى في الخِفيَةِ هوَ يُكافِئُكَ. (متى 6 : 4-1) השמרו לכם מעשות צדקתכם לפני בני אדם להראות להם כי אם-כן אין-לכם שכר מאת אביכם שבשמים: 2 לכן בעשותך צדקה אל-תריע לפניך בשופר כאשר יעשו החנפים בבתי כנסיות וברחבות למען יהללו אותם האנשים אמן אמר אני לכם המה נשאו את שכרם: 3 ואתה בעשותך צדקה אל-תדע שמאלך את אשר עשה ימינך: 4 למען תהיה צדקתך בסתר ואביך הראה במסתרים הוא (בגלוי) יגמלך: (מתי 6: 1-4)

AlYahudii

New member
אני דורש תמלוגים על האזכור של טטיאנה סוסקין..

וההוכחה שלי: אני דמגוג קטן. האמת, שאת טטיאנה סוסקין - באופן רשמי - לא הרשיעו על חלוקת הכרוז עם החזיר, אלא על פגיעה ברכוש, על כך שיידתה אבן על מכונית והדביקה כרוז על רכוש של אחרים. התביעה שם היתה מתוחכמת, הם לא רצו לתת לה במה לדיון על זכויות הביטוי של אזרח, וכדי להמנע מדיון רחב בסוגיית חופש הביטוי, הרשיעו אותה בסעיף אחר לגמרי, ומיצו אתה את הדין בחומרה שאינה תואמת את הסעיף והמקובל. אף עו"ד מתחיל לא היה אמור לטעות בכך, אלא אם הוא מעתיק מדיונים בפורומים...

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאכן לא מתאים ולא הולם../images/Emo31.gif

דבר אחד זה עשה טוב.. הגביר מודעות מסויימת להשפעה בזמן מצוקה..של התאחדות הנוצרים..
בכל מקרה.. הערתי שמשהו שם לא כשורה והזמנתי אותם לפורום שלנו, אולי מזה תצא יותר חשיפה ואחרים יתוודעו לפורום מבורך זה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהמצחיק הוא מאיפה קיבלו את נוסח המכתב?

מאיזו רשימת תפוצה?.. עו"ד?..מיכא מישהו מהם ברשימה שלך?
או שמישהו מהם גולש פה בצורה סמוייה?

salt of earth

New member
ממני ../images/Emo13.gif והמייל הפרטי שלי ../images/Emo3.gif

שאף נשלח בתאריך 22.06 ליאהו גרופ בו אני רשומה בשם שלי והופץ לכל החברים של הקבוצה. קודם הפצתי את המייל לכל רשימת התפוצה שלי ואח"כ שמתי בפורום כדי שאתם תפיצו. בכל מקרה לא הוא ולא היא כתבו את המכתב. ולק שפרד, יצאתי עו"ד אם עו"ד מתחיל לצטט את הפנינים המשפטיים שלי

salt of earth

New member
וזאת התגובה של הנהלת הפורומים

זכויות יוצרים מאת: הנהלת הפורומים 01/07/07 | 09:38 אם יש בידך את ההודעה והיא נכתבה לפני הראיון הרי שזכויות היוצרים הן שלך ועל פניו יש לך "קייס". כדאי להתייעץ עם עו"ד אשר מתמחה בענין. בהצלחה! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=168&msgid=101391833
בכל מקרה ההודעה נשלחה מהמייל שלי כך שיש לי שתי הוכחות שאני זאת שכתבתי אותה 8 ימים לפני הראיון, ואם היא הגיעה אליו דרכי סימן שאני הייתי המקור של ההודעה. אבל חברים אתם שמים לב למשהו מוזר: 100 בן אדם התלונן אצל הנציב, אנחנו מעולם לא טענו שאותם 100 היו האנשים אליהם נשלח המייל אבל זה סביר שחלק נכבד מהם אכן היו האנשים ברשימות התפוצה שלנו. אבל כאשר 2 מתוך המאה רצים לתקשורת שהם אלה שעצרו את הפרסומת בגלל התלונה שלהם לנציב ובגלל שהנציב חזר אליהם (אגב הנציב חזר לכל אחד ששלח תלונה) ובעצם לקחו את הקרדיט של העבודה שעשו מאה איש... וזה לא מוסרי, לא מבחינה מקצועית ולא מוסרי מבחינה נוצרית

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifיצאת אחסן מין אחסן עו"ד../images/Emo9.gif יאללה הסבה?../images/Emo3.gif

תשמעי..זה לא מוסרי וזה אפילו מאוד מקומם מה שעשו...
ולא אתי מבחינת האתיקה המקצועית! אם את באמת רוצה להוביל קייס נגדם.. לגיטימי.. הדבר הטוב העיקרי שאני רואה מזה זה פרסום הפורום היקר
נו זה כבר שווה לא?
וכל הכבוד לך יקירתי ולשאר המאה שלקחו את זה ברצינות..

שנסון

New member
../images/Emo41.gifיפה יפה../images/Emo45.gif

כל הכבוד על המאבק מגיע לכם צל"ש באמת פרייברד מתברר שאת קרציה לא קטנה
ואם כבר אני כותב הודעה רציתי לומר שהצלחתם להרים פורום לעניין כאן
המון הצלחה אמיגוס אני עוקב אחריכם מדי פעם

למעלה