מרעה
עדיף בגלל התנועה של הסוס והאפשרות למזון טוב יותר. מרעה צריך להיות מגודר טוב ובטיחותי, נקי וישר, ומצריך טיפול קבוע כמו טיפול במדשאה. מרעה אפשר לחלק וכך לאפשר לעשב להתחדש ויש צורך להפוך את האדמה ולאוורר אותה, לדשן מידי פעם כשאין סוסים בחלקה המדושנת וגם לפזר מידי פעם זרעים לעשב חיוני. יש לנקות את המרעה לגללים כל יום כדי להמנע מתולעים. מרעה היא האחזקה הטבעית והבריאה ביותר לסוס אולם לא מספיק לזרוק סוס למרעה ולחזור אחרי חודשיים, בעיקר אם שהה באורווה רוב חייו, צריך לבדוק את הסוסים מספר פעמים ביום. מרעה מאפשר לסוס להיות עם שווים לו ולהיות במצב מנטלי ורגשי מאוזן יותר. במרעה הסוס חשוף להבדלים ברוחות ובמזג האויר מה שמאפשר לו לפתח חסינות גבוהה יותר ותפקוד גופני שאליו הוא מותאם. דרוש מחסה. במרעה טוב אין בעיה של בטיחות. אורווה היא יותר פשוטה לאחזקה וחסכונית גם מבחינת הוצאת אנרגיה וגם כספית, נקיון וכד' אבל מגבילה את התנועה של הסוס, לא מאפשרת לו לראות את סביבתו ומפחיתה את הזמן שהוא נמצא עם ראש נמוך בתנוחה הטבעית. ישנן תופעות של שעמום באורווה, של לחץ באורווה, וניתוק חברתי. באורווה למשל הסוס לא יכול לתרגל מנוסה ולכן עלול לתרגל אותה עם רוכב על הגב אם זהו השחרור היחיד שלו מחוץ לאורווה. באורווה הסוס יותר זמין, לאו דוקא נקי יותר, באורווה האויר לרוב עומד, יש הצטברות של אמוניה בעיקר בחורף באורוות סגורות. הסוסים שלי חיים במרעה כחלק מהאחזקה הטבעית שלהם, זה נראה לי צורך אלמנטרי של הסוס להיות בתנועה ולהיות בעדר ולא הייתי מגדלת סוסים לו לא יכולתי לתת להם את התנאים האלו. (לא מתכוונת לעצבן אף אחד באמירה הזאת זו דעתי האישית).