דיון

SoosKatan

New member
../images/Emo124.gif דיון../images/Emo70.gif

מה עדיף, תא או מרעה? מהם היתרונות והחסרונות של התא? מהם היתרונות והחסרונות של המרעה? מה עדיף לדעתכם? מה לדעתכם הסוס מעדיף? מה יוצא יותר משתלם? איפה יותר בטיחותי? ולסיכום, איפה נימצא הסוס שלכם, ולמה?

dixie chick

New member
סוס קטן אני מציעה שתעשי חיפוש

בפורום הנושא הזה עלה לדיון כבר כ"כ הרבה פעמים... את מוזמנת לקרוא את המסקנות מאז ולהסיק את שלך...

jgut

New member
לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות

שלו. וגם זה תלוי ממטרת הסוס... בתא לדעתי יש פחות סיכוי לפציעות והסוס מרגיש יותר מוגן... המרעה ניראה לי יותר בריא להם כי הוא מאפשר תנועה חופשית, אבל הסכנה בפציעות היא הרבה יותר גדולה. מה עדיף? תלוי מה הסוס עושה. לסוס שמתחרה וצריך לשמור עליו עדיף תא, לאחרים מרעה. משתלם? מרעה יותר זול... ניראה לי שבגדול רוב הסוסים מעדיפים מרעה - למרות שאני מכירה כאלה שעומדים כל הזמן ליד השער ומחכים שכבר יוציאו אותם מהמרעה (יכניסו אותם ליתר דיוק). איפה נמצאים הסוסים שלי? רו בתא - כדי למנוע פציעות וגם כי הוא מציקן. בנוסף אני רוצה שהוא ישמין וישמור על עצמו מבחינת טינופת. דו במרעה - כי טוב לה שם והיא מסתדרת עם הסוסים האחרים והיא גם יודעת לשמור על עצמה בתנאים של מרעה.

תםטםOHIO

New member
לדעתי...

מרעה שמוחזק נכון ויש בו עשב כל השנה אמנם מוריד דרסטית את הוצאות החציר אבל יוצא יותר יקר מאורווה בגלל הטיפול בו. הגדרות, הטיפול בקרקע, הדישון, הזרעה, נקיון וכו'. במרעה עם עשב הסוס יעמוד ליד השער אם הוא יראה סוס אחר בחוץ, לא בשביל להכנס לאורווה
כנ"ל לגבי פציעות, סוס שבועט בקירות חשוף לפגיעה יותר מבמרעה בטיחותי וגם סוסים מתחרים יכולים לעבוד ולהיות מוחזקים במרעה. זה עניין של בחירה וכל אחד ובחירתו.

jgut

New member
מסכימה שברוב המקרים

המרעה עדיף. וסוס שעומד כל היום ליד השער, זה לא כדי להיכנס לאורווה, אלה כי יש משהו במרעה שמפריע לו (סוסים שמציקים לו לדוגמא וכו'). דו נהגה בחווה הקודמת לעמוד ליד השער כי לדעתי היא נהנתה מהתשומת לב שהיא קיבלה מאנשים. לא מזמן התיעצתי עם המאמן האים להכניס אותה לתא כאשר אני אמצע לה חצי פנסיון (זו הזדמנות טובה להזכיר שאני מחפשת), והוא המליץ אותה אישית להשאיר במרעה. גם כי לדעתו זה יותר בריא וגם כי היא מסתדרת אז אין שום סיבה להעביר אותה לתא. עם רו כמו שכתבתי הסיפור אחר. בהתחלה כשרק קניתי אותו שמנו אותו במרעה (יותר נכון לא יכולתי כבר לחכות לרגע שסוף סוף אני אוכל להוציא אותו להיות עם העדר), אבל הוא סוס מרעה מאוד גרוע. הוא כל הזמן מסתבך, נפצע, פוצע, הורס וכו' בקיצור המרעה לא מצליח להכיל את רו ואת שאר העדר בו זמנית

תםטםOHIO

New member
מרעה

גם לשחרור במרעה יש את ה"חוקים" שלו, כלומר כדי שיהיה לסוסים נח בו הוא צריך להיות מזין וגדול מספיק לכמות הסוסים שנמצאים בתוכו. סוס חדש יהיה פחות דומיננטי, לפעמים עדיף להפריד חלק מהמרעה ולהכיר לו סוסה בוגרת או רגועה או חבר לפני שמכירים אותו לכל העדר, גם נתקלתי בסוסים שניתקו אותם מהאמא מוקדם לפני שהיא הספיקה לחנך אותם, וגם כאן הגישה הדרגתית. יכול להיות שרו היה לא מחונך, או שהמרעה היה קטן או לא מזין לכל הסוסים שבתוכו, בכל מקרה, אם היית רוצה אותו במרעה ניתן לפתור את בעיית ה"סוס מרעה מאד גרוע" באחזקת מרעה טוב, וסליחה שאני מקצרת, יום ארוך..

תםטםOHIO

New member
מרעה

עדיף בגלל התנועה של הסוס והאפשרות למזון טוב יותר. מרעה צריך להיות מגודר טוב ובטיחותי, נקי וישר, ומצריך טיפול קבוע כמו טיפול במדשאה. מרעה אפשר לחלק וכך לאפשר לעשב להתחדש ויש צורך להפוך את האדמה ולאוורר אותה, לדשן מידי פעם כשאין סוסים בחלקה המדושנת וגם לפזר מידי פעם זרעים לעשב חיוני. יש לנקות את המרעה לגללים כל יום כדי להמנע מתולעים. מרעה היא האחזקה הטבעית והבריאה ביותר לסוס אולם לא מספיק לזרוק סוס למרעה ולחזור אחרי חודשיים, בעיקר אם שהה באורווה רוב חייו, צריך לבדוק את הסוסים מספר פעמים ביום. מרעה מאפשר לסוס להיות עם שווים לו ולהיות במצב מנטלי ורגשי מאוזן יותר. במרעה הסוס חשוף להבדלים ברוחות ובמזג האויר מה שמאפשר לו לפתח חסינות גבוהה יותר ותפקוד גופני שאליו הוא מותאם. דרוש מחסה. במרעה טוב אין בעיה של בטיחות. אורווה היא יותר פשוטה לאחזקה וחסכונית גם מבחינת הוצאת אנרגיה וגם כספית, נקיון וכד' אבל מגבילה את התנועה של הסוס, לא מאפשרת לו לראות את סביבתו ומפחיתה את הזמן שהוא נמצא עם ראש נמוך בתנוחה הטבעית. ישנן תופעות של שעמום באורווה, של לחץ באורווה, וניתוק חברתי. באורווה למשל הסוס לא יכול לתרגל מנוסה ולכן עלול לתרגל אותה עם רוכב על הגב אם זהו השחרור היחיד שלו מחוץ לאורווה. באורווה הסוס יותר זמין, לאו דוקא נקי יותר, באורווה האויר לרוב עומד, יש הצטברות של אמוניה בעיקר בחורף באורוות סגורות. הסוסים שלי חיים במרעה כחלק מהאחזקה הטבעית שלהם, זה נראה לי צורך אלמנטרי של הסוס להיות בתנועה ולהיות בעדר ולא הייתי מגדלת סוסים לו לא יכולתי לתת להם את התנאים האלו. (לא מתכוונת לעצבן אף אחד באמירה הזאת זו דעתי האישית).

daniel1235

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כך גם אני מגדל את סוסי

תםטםOHIO

New member
אני לא

"מחדשת את העשב", אני מאפשרת לעשב להתחדש בכמה דרכים- חלוקה של המרעה כך שכשהעשב קצר מדי אני מעביחרה את הסוסים לחלקה אחרת, אחת לשנה אני הופכת את האדמה כשהיא לא רטובה מדיי, דישנתי בקומפוסט של החווה, הוספתי זרעים מספר פעמים אבל לא השקתי כי יש חלחול מצוין באדמה וניקוז טבעי טוב.

למעלה