דיון - שיפוט IFL

Yo-man

New member
היתה רק פעם אחת כזו

לגבי התפיסה של יגאל - היתה או לא היתה. אמנם רשף היה הקרוב ביותר למקום התפיסה, אבל דווקא הזווית שממנה הוא ראה את התפיסה הוירטואוזית (תוך כדי קפיצה כשהבדור צמוד לחזה והגוף מקביל אל הקרקע) הראש והכתף של הרסיבר חסמו במקצת את שדה הראיה לכדור עצמו. אני עמדתי בזווית של 60 מעלות מאחורי קו ההתקפה, ראיתי את המהלך כולו בבירור ואת הכדור בין ידיו של יגאל נוחת (יחד עם הרסיבר שאחז את הכדור מצויין, אבל בצדדיו) ונוגע בריצפה. יכול להיות שאנחנו לא צריכים ללכת לפי חוקי ה-NFL בהחלטות מהי מסירה מושלמת, אבל כל עוד לא תודרכנו אחרת - כדור שנתפס אבל פוגע בריצפה לפני איבר גוף אחר של הרסיבר, דינו תפיסה לא מושלמת. אני קצת מצטער על הקריאה הזו, לא כי היא היתה שגויה (היא לא) אלא כי התפיסה היתה מאוד יפה. לצערי however, לפי החוקים נאלצתי להכריז עליה כלא מושלמת. אין לנו שופטים שהקול שלהם שווה יותר (טוב, שופט ראשי כן יכול לקחת אחריות על קריאה זו או אחרת, אבל ביני ובין רשף אין היררכיה). זו שאלה של מי שראה משהו אחר מחברו. ובגלל זה בדיוק יש יותר משופט אחד במגרש. זה לא רק מי הכי קרוב, אלא גם מי הכי בטוח במה שהוא ראה או למי יש זווית טובה יותר לראות בבירור מה שקרה.

tragula

New member
הערות על המשחק ביום שישי

קודם כל אני רוצה לציין מגמה משמעותי של שיפור בנושא השיפוט. קודם העברות על תאקל גבוה ו- roughing the passer שהשופטים הקפידו אליהן (בניגוד למשחק הראשון) ודבר שני בנוגע לבטחון בשיפוט בכלל (במשחק הראשון היה הקודם הדרך היחידה לקבל שריקה זה להגיד לשופט שהיתה עברה ולקוות שהוא יסכים - הפעם זה נראה הרבה יותר טוב). הערה אחת בנוגע לשיפוט קשורה ליחס של השופטים לתלונות של הקבוצות. יותר מפעם אחת השחקנים מהקבוצות (נדב ואורי) הצליחו לשנות שריקות על ידי תלונות. אני לא היתי בדיונים ולא יודע מה בדיוק נאמר, אבל במידה ושחקן מתלונן ואין שופט שראה ומסכים לא צריך לשנות החלטות שיפוט. דבר אחרון אל שחקני חיפה, נתתם לשיפוט לעצבן אתכם (את חלקכם) ואין לכך הצדקה (זה קרה לנו במשחק הראשון). דבר אחד תזכרו שגם לשופטים יש עקומת לימוד כמו שלנו (ולעזאזל התפקיד שלהם נראה לי מסובך יותר מלעמוד ב- OL ולזהות את מי אתה צריך לחסום) דבר שני במשחק אמציונאלי כמו פוטבול להפנות תשומת לב לשיפוט פוגע בתפקוד שלך ובקבוצה ולכן מיותר.

Yo-man

New member
צודק, לא חושב שצודק ושוב צודק

1. תודה. גם אנחנו חשנו בהתקדמות ויצאנו מרוצים מהמשחק למרות הטרוניות. 2. לא חשוב שהיינו מושפעים מהשחקנים, בטח לא בהעדפת תלונות של קבוצה אחת יותר מאלו של הקבוצה השניה... עם נדב דיברנו לפעמים כי הוא הנציג של הקבוצה של ת"א, אבל לא התיעצנו איתו ולא לקחנו ממנו עצות. 3. צודק. אני מקווה שבפעם הבאה נראה שיפור בהתייחסות לפונקמיה החדשה הזו שנקראת "שיפוט".

uri32h

New member
תשובה קצרה לשאלה שלא שאלת

אני רוצה לומר כך: אם תבואו למשחק לא רשמי ותנסו לבחון את עצמכם ע"י קריאת העבירות, מיקום כדור וכו' סתם כך תוכלו לבדוק איך זה מתקבל בהשוואה למה שאומר המגן/תוקף... למשל בנוגע לPI [ובאמת אני חושב שבעבירה זו לא הצלחתם לזהות כמו שצריך] הייתי חושב שתבואו [לא בזמן משחק ליגה אלא בזמן משחק פתוח ותנסו לבחון את עצמכם ולפחות 3 פעמים שונו החלטות בגלל/בסמיכות לויכוח וזה מתקבל כשינוי בגלל הצעקות דבר נוסף יורם, אני מצטער שאני מסמן לך בזמן משחק עבירות של תאקל אבל האם זה שינה משהו בעינך או שכבר זיהית לבד הכל?

uri32h

New member
עוד משהו קטן רק בשביל רשף

כל הכבוד על המאמץ והעבודה הקשה שעשית במשחק... לצערך בצד שלך היו הרבה מהלכים בעייתיים בלשון המעטה... אני ממליץ לך לשנות מיקום כאשר אתה רואה את המהלך עומד לצאת מחוץ לגבולות המגרש למשל כדי שתזהה את הנקודה בה יצא השחקן מחוץ למגרש, ותדאג לשנות זוית כאשר יש מסירה כדי שתוכל לראות PI [כדי לכם לעבוד על העבירה הזאת כי היא תביא המון סיכסוכים כאשר הזמן יתקדם...] ואל תתבייש לצעוק ולזרוק דגלים ...מקסימום ירימו אותם... ודבר אחרון - dead ball faul הוא עבירה שמונעת תחילת מהלך - תעזרו בזה שתחסכו לנו את התנועות המיותרות אחרי העבירה...

Yo-man

New member
ההערות שלך גרמו לי להתמקד בשחקנים

מסוימים... לשלומי יש נטיה להחזיק החולצה של השחקן שמולו (שזה התקדמות לעומת המרפקים שינון היה מתלונן שהוא נותן לו). שמונו עליו עין יותר מרוב השחקנים לראות שהוא לא הופך את זה להולדינג (מניעה של השחקן לנוע לצדדים בחופשיות). אני חייב להודות שאני עדין מחשיב את עצמי כמתלמד לתפקיד של שופט, והערות עוזרות יל להתמקד. בפגישת השופטים הבאה נדבר שוב על מי מסתכל על מה ומתי, כדי למנוע כפילויות מיותרות, לחזק נקודות כואבות להיות יעילים יותר באופן כללי.

Reshefgarcia

New member
תגובה חלקית מאוד

תודה לכולם על ההערות... אני מבטיח תגובה מורחבת בהמשך,אבל כיוון שאין ליי הרבה זמן כרגע , רציתי רק להגיד דבר קטן... אחרי המשחק הראשון שבו חטפנו מספר לא קטן של הערות הגעתי למשחק ביום שישי בקו מחשבה של "לזרוק דגל אם ראיתי,ואח"כ לשקול" ולא להיפך,בניגוד למה שכמה אנשים חשבו אולי... לגבי הדגלים שהורמו,היו פעמיים שהדגל פשוט נפל לי,לגבי השאר,אני חייב להודות שאני לא ממש זוכר על מה מדברים... ודבר אחרון,שתי השריקות ה"קשות" ביותר...התפיסה,שכמו שיורם אמר,אני ראיתי זינוק לכדור וראיתי את מצב התפיסה הסופי...אבל,בגלל המיקום היחסי שלי לשחקן ולכדור,נחסם שדה הראיה שלי בזמן התפיסה עצמה...ולכן התיקון של יורם התקבל בברכה...בלי קשר למיקום שלו. עבירת ה PI שנשרקה , אני ראיתי דחיפה בגב של הרסיבר לפני התפיסה עצמה, אבל בשל התמקדות בעבירה,לא ראיתי כל כך את מסלול הכדור הסופי,והיה נדמה לי שהוא לא היה תפיס,אבל אם יורם,שוב,שראה את הכדור נוגעה באצבעות של הרסיבר , אז למה שלא יתקן? אם יש שופט עם זוית טובה יותר משל השופט ששרק לעבירה או משהו כזה,הוא צריך לדבר. אני לא מסכים כלל עם הטענות של "שריקות שונו בגלל לחץ" זה ממש לא נכון... אם תזכר במספר הפעמים שהרחקנו אנשים מההאדל שלנו,אני חושב שתראה שזה פשוט לא נכון,הקריאות שונו כי ראינו לנכון לשנות אותם,לא בגלל שהיה עלינו "לחץ" לעזאזל,אנחנו כולנו מבודגרים (אני הצעיר שבשופטים,בן 27) ורוצה להאמין שאנחנו יכולים להתמודד עם לחץ חברתי מתון... ודבר אחד אחרון...פניה לשחקנים... זה משחק שני רצוף ששחקן של קבוצה מסוימת מתעצבן על מה שהוא רואה כטעות שיפוט...אין לזה הצדקה,ואין לזה מקום... כל המטרה שלנו היא להקים ליגה מכובדת,ואחד מהדרכים היא לעשות זאת באמצעות שיפוט ואכיפה... כשחקן של קבוצה מסוימת מתעצבן ויוצא מהמשחק זה בדיוק מה שגורם לנו להיראות כמו שכונה,ולא כמו מה שאנחנו רוצים להיראות... אני חושב שמה שהכי חשוב לשחקנים להבין זה שאתם,השחקנים צריכים להקשיב לנו במהלך המשחק,ולא להיפך... אנחנו אמורים להנחות אותכם,ולשם כך אנחנו מדברים עם עופריףעוברים כל החוקים,ועוד דברים,הכל רק כדי להיות רעננים. לעומת זאת,לא כל השחקנים בקיאים בכל החוקים,ולכן נוצר מצב שבו שחקן כועס על שריקה שהוא רואה כשגויה כשלמעשה הוא לא הכי בקיא בחוק.. פה נכנס תפקיד השופטים...אנחנו אמרוים לתקן ו "לחנך" אותכם,ולא להיפך. אני רוצה לחשוב שעד סוף ה PRE SEASON כל הקבוצות יוציאו את הבאגים האלו מהמערכת,וילמדו,כמונו השופטים יותר טוב מה לעשות , כך שבמהלך העונה לא יהיו תקריות כאלו,כי אז,זה באמת יהיה חבל .

Yo-man

New member
צודק מאוד ועוד תוספת

לגבי העבירה שבה אורי ניסה לקחת בכוח את הכדור מה-QB שהיה על הרצפה אחרי שהמהלך הסתיים. אולי ב-NFL זה dead ball foul והוא מבטל עבירה של הקבוצה השניה ונותן לקבוצה הראשונה יארדים. אנחנו החלטנו בספר החוקים ששתי עבירות מבטלות זו את זו בלי קשר לחומרתן. אולי צריך לשקול לשנות את החוק הזה, אבל מה שאסור שיקרה זה שיגיעו את השופטים 4 אנשים שונים ויסבירו לנו את ההבדלים בין העברות. אני לא הייתי בטוח לגבי החוק ושאלתי את עופרי שהכריע שהמהלך מתבטל. זו ההחלטה במקרה שכזה (עד שישנו את החוק). הנקודה היא שצריך להימנע כמה שיותר מוויכוחים עם השופטים. זה לא נעים, לא נכון ולא מקצועי. מה גם שהגדרנו את משחקי טרום העונה כמשחקים שבהם נשקול את החוקה של ה-IFL ואת מעמדם של השופטים. חוץ מזה - היה כיף המשחק הזה והמדים שלנו מדליקים

למעלה