בעיה

horse 1212

New member
../images/Emo124.gifבעיה../images/Emo124.gif

יש לי בעיה קטנה.. אתמול היה לי שיעור קפיצות,נשמע דבר רגיל לחלוטין
. אבל אני לא יודעת למה,התחלתי לפחוד ממכשולים.אני קופצת רק 70 ס"מ. והיה לי כל שבוע בערך שיעור קפיצות,ומאוד נהנתי,אבל אתמול פתאום התחלתי לבכות ולרעוד באמצע המסלול.האם פחדתי לקפוץ בגלל הסוס
או בגלל הגובה
[למרות שזה לא כ"כ גבוה..]או בגלל פחד מהתרסקות
בבקשה תעזרו לי ותתנו לי עצות כי אני לא רוצה לוותר על קפיצות.זה מאוד כייף לי אבל אם אני אמשיך לפחוד מזה אני אפסיק
.
.

fliperit

New member
אני לא רוכבת קפיצות...

אבל אם את פוחדת...אולי כדאי שתרדי לגבהים יותר נמוכים, ורק שתהיי ממש ממש בטוחה בעצמך בגבים נמוכים, תתחילי לעלות בהדרגה..

horse 1212

New member
אמממ..

מה שאני קופצת זה יחסית נמוך.. אני תמיד מתחילה בשיעור מנמוך ואז עוברת לטיפה יותר גבוה.. לא נראה לי שזאת הבעיה.. אבל בכל מקרה ממש תודה

אולי כדאי../images/Emo107.gif

שתדברי על זה עם המדריך/ת רכיבה שלך! תבררי עם עצמך יותר מה באמת מפחיד אותך-הסוס סרבן? הוא סוס שאת לא אוהבת לרכב עליו? את מאבדת שיווי משקל לעיתים קרובות? מה שכן-אני מציעה לך לא להפסיק לקפוץ-זה יהיה סתם לברוח מהבעיה במקום להתמודד איתה. וקפיצות זה פשוט עניין של תרגול וניסיון-לאט לאט הפחד יעבור.

ניראה לי שרק את יכולה לענות על

השאלה ממה פחדת - הגובה,הסוס או התרסקות. נגה העלתה את הנושא של הגובה ואמרת שלא נראה לך שזו הבעייה, אף אחד פה לא יכול לנחש מה הבעייה כי אף אחד לא ראה אותך רוכבת [לפחות הרוב אולי יש פה ילדים שרוכבים איתך בחווה וראו]. אז את לא משאירה לנו ממש ברירה, כי קשה להגיד לבנאדם איך להתמודד עם פחד שהוא לא יודע באיזה פחד מדובר בכלל וממה הוא נובע. ואם כבר בקטע של ניחושים... אז העלת שלוש סיבות אפשריות - התרסקות,גובה והסוס. אולי את מפחדת מכל השלוש סיבות האלו? עיצה קטנה דברי עם המדריך/ה שלך על זה. המדריך יודע איך את רוכבת, מכיר אותך, את הסוס ויש לו דרכי התמודדות הרבה יותר טובות עם מצבים כאלו - במיוחד שהוא באמת יכול לשנות משהו בעוד שאנחנו לא (הסיבה צוינה כבר למעלה). בהצלחה אל תקחי קשה

DiMi DiMa

New member
תקשיבי מאמי יש לי בדיוק אותה בעיה..

זה מה שאני עושה... אני אומרת לעצמי:"למה אני צריכה לפחד???יש לי את דימי שלי!!" אני יודעת תמיד שהוא נותן את 100% שלו והוא הסוס הכי הכי חמוד בעלוםם והוא לא יעשה לי משו רע!!! כי הוא אוהב אותי ואני אוהבת אותו... ודבר שני שאני עושה:אני נרגעת עלצ הסוס נושמת רגיל אפילו אם זה מטר עשרה או 70 ס"מ... פשוט צריך להירגע והסוס יעשה את העבודה!!!

DiMi DiMa

New member
אהההההה

אז שהיא תבקש לרכב על סוס שהיא סומכת... ואם אפשר לשאול מה הסוס הקודם עשה לה?

horse 1212

New member
אממממ..

רכבתי על סוס בשם אחד. וכמו שאמרתי עכשיו אני מתחילה לרכב הרבה יותר קפיצות ממש שרכבתי עד עכשיו.והמדריכה שלי[שלפעמים לא מבינה אותי אבל בשיעור האחרון היא הבינה אותי]היא אמרה שהוא סוס קצת בעייתי בשבילי.הוא כל הזמןמסרב,בורח.. והבעייה שלי בעיקרון שאני לא הכי יודעת מה לעשות במצב הזה..

lioralmon

New member
תקשיבי חומד

יש לי סוסה שקשה לי איתה בקפיצות כי היא מעיפה אותי לדיזן עמוק....... אבל תסתכלי על זה כך, אני קפצתי על לול ולא עפתי ממנה עדיין, ואז בתחרות בג'אמפ אוף היא התחפרה לי לפני המכשול ומזה אכלתי חול, אבל לא כאב לי קמתי על הרגליים קצת קיללתי אותה.....חחח ועליתי עליה וקפצתי כמה מכשולים במנג' חימום, ואין ממה לפחד עדיף ליפול ולדעת שאין ממה לחשוש! והגובה- אני מעודדת את עצמי בקח שלסוסים אין שום בעיה להתרומם מהמקום (לכל הסוסים) עד מטר זה רק הגישה. וזה בסדר לפחד רק אל תתני לזה להשתלט לך על הכיף מקווה שעזרתי לך קפיצות זה הכי אחותי

MorH

New member
יווו ליאוררר ../images/Emo174.gif

מה את פה כאילו ??? ( זאת מור חיון =]] ) חחחח איזה כייף היה בתחרות זוכרת שהיינו אני ואת בג'מפוף וכזה הקשבנו מה כל אחת מתכננת לעשות ? חחחח את מלכה אבל תאמיני לי את ולוליטה ממש מדהימות ביחד
נמשיך לדבר באייסיק =]]...

למעלה