RichardSmith

New member
../images/Emo122.gif

מחר בוחן אמצע באינפי. מצד אחד עברתי על כל החומר, מצד שני אני לא מרגיש מוכן. בסך הכל נקודה ורבע מהציון הסופי, כשאתה רוצה להגיע למעל 90 כל נקודה חשובה. ידעתם שלכל סדרה חסומה יש תת סדרה מתכנסת? זוג מתמטיקאים פוריים למדי הגה את המשפט הנ"ל לפני כל כך הרבה שנים. איזו תקופה זאת היתה. זה הראשון: http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Bolzano וזה השני: http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Weierstrass וזה המשפט: http://en.wikipedia.org/wiki/Bolzano-Weierstrass_theorem אבל במישור יותר כללי... יוצא לכם לדבר על תחום לימודיכם עם אנשים מחוץ לנושא? אחת הבעיות במתמטיקה מבחינת נושא לשיחה היא שזו שפה, קשה לעלות את זה בשיחה: "תשמע, אני יכול למצוא לך טור טיילור של הפונ' בנקודה עד סטיה כזו..." אבל זה לא ממש כאילו בנושאים אחרים הנלמדים באונ' אפשר לדבר בחופשיות. בשורה התחתונה, כל שיחה סתמית היא מיותרת, הא?... אבל זאת מחשבה מדכאת משהו... כלומר, המסקנה היא שהנושא הזה שאני כותב כרגע מיותר... תגידו שהוא לא מיותר בבקשה? |מתחנן|

E i n a v 1 1 1

New member
הוא לא מיותר

אין לי כל כך מושג מה כתבת פה, אבל ממה שהבנתי ... אני אתאר לך באיקון:
קצת קשה לי להבין סינית...

RichardSmith

New member
האם זאת סינית תרבותית?...

כלומר, המשפט הזה: ידעתם שלכל סדרה חסומה יש תת סדרה מתכנסת? הרי הוא לא מסובך מבחינת הלשון. נניח יש סדרת מספרים אינסופית, נניח כי הסדרה לא עובר מספר מסויים, נניח 3. אזי אפשר לקחת חלק מאיברי הסדרה שיהיו אחד ביחס לשני, מונוטונים, כלומר, אם לוקחים איבר, האיבר הבא שנקח (לאו דווקא העוקב המיידי), יהיה שווה לו או גדול ממנו. תת הסדרה גם לעולם לא תעבור את 3 ולכן תת הסדרה מתכנסת ל 3. זה ממש לא מסובך (מקווה שההסבר היה ברור), ע"פ רוב, חלק מהאנשים כאשר מבינים שזה מתמטיקה, סוגרים את המחשבה...

Lir האחת

New member
איך היה הבוחן? ../images/Emo13.gif

יוצא לי לדבר על תחום הלימודים שלי עם אנשים שמחוץ לתחום, כי במקרה שלי התחום שלי הוא פסיכולוגיה.. פסיכולוגיה זה תחום מאוד רחב, ויש בו נושאים שקשורים גם לחיי היום יום, שאף מוכרים לאנשים שלא לומדים כלל את התחום ולכן קל לי לנהל איתם שיחה גם בנושאים ה"לימודיים" הללו.. זה באמת מבאס שאתה לומד על משהו שאח"כ קשה לך לבוא ולשתף אנשים מחוץ לנושא במה שלמדת אבל אולי מצד שני, ככה השיחות לא הופכות להיות שיחות "על לימודים"

RichardSmith

New member
עוד שעתיים בערך...

אענה על זה. בהחלט, צריך לפעמים לקחת הפסקה מהלימודים... לעיתים מגיעים למצב שכל דבר נראה מתמטי... זה ממש מעניין לראות איך החשיבה משתנה עם הלימודים. אחד הניסויים שאני הכי אוהב בפסיכולוגיה זה הכלב של פאבלוב. התניה. אני כל כך גרוע בלבצע את זה על עצמי...
לאילו תחומים את נמשכת הכי?

maverick 42

New member
שמע, זה עסק עצוב...

אני בראשית הדרך אל תואר בפיזיקה+מדמ"ח, וכל דבר שאני רואה זז, אני חושב על הכוחות שפועלים עלי (קוריליוס anyone?), וכל דבר בחיים שלי אני מדמיין איך הוא היה נראה בגרף... בא לי לבכות לפעמים
לקחו לי את התמימות. זה כמו שאחרי הניווטים בצבא, שיותר לא הסתכלתי על נוף וראיתי נוף, אלא רק שלוחות, גאיות (רבים של גיא
), ערוצים, וכו'... למזלי זה כבר עבר לי

RichardSmith

New member
בהחלט מגניב...

את המטריקס ראית?...כמובן הקטע לקראת הסוף שהוא רואה הכל כתוכנית מחשב...
מי זה אמר שלחקור את הטבע זה כמו לגעת באלוהים? משהו בסגנון בכל מקרה. *מתמוגג*

Lir האחת

New member
../images/Emo13.gif

אני דווקא אהבתי יותר את ההתניה האופרנטית של סקינר (תגובה שמיד אחריה חיזוק או עונש). מכל התחומים, נראה לי שאני הכי נמשכת לתחום של הפסיכולוגיה החברתית. באופן כללי, אפשר לומר שדי אהבתי את כל הקורסים של פסיכולוגיה

RichardSmith

New member
בסוף... ../images/Emo122.gif

כל כך מעצבן. אתה מסתכל על השאלה ויודע את הפתרון. כותב את הדרך ואז נתקע על אלגוריתם קטן. התרגיל היה בהחלט יפה, בלי להלאות אתכם בפרטים. הרגשתי היתה כל כך נכונה, הייתי מוכן אבל לא מתורגל. כל כך עייף כרגע. ועוד דבר מעצבן, סיכמתי שיעור שלם בכלכלה ולאחר שפתחתי שוב את המחשב בסטטיסטיקה, התגלה שכל מה שסיכמתי אבד.

Lir האחת

New member
../images/Emo122.gif

לגבי הבחינה, חכה שתקבל את הציון...אולי עוד תהיה מופתע. לא פעם קרה לי שיצאתי מבואסת מבחינה וקיבלתי ציון די גבוה. ולגבי הסיכום, בטוח יש מישהו שתוכל להשלים את השיעור ממנו...פעם הבאה לא לשכוח לשמור

RichardSmith

New member
תודה על המילים הטובות.

אבל זאת מתמטיקה, די עניין מדוייק.
כמובן שאשלים את השיעור, סתם מעצבן שכל העבודה שעשיתי הלכה...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo201.gif +

זה לא שמה אתה מדבר מיותר. אתה פשוט מדבר בשפה זרה [שנשמעת מעניינת,אך עדיין זרה]. וכל אחד כאן יכול גם.

Musi© Gi®l

New member
אני עוד לא הגעתי למצב שאני יודעת

שפה זרה אבל לקלל -בכיף ! (הכוונה לכל מיני מילים מפוצצות שלא באמת רצית לשמוע אי פעם,כן?! לקלל באמת אני לא מקללת
) איפה אתה לומד ?

RichardSmith

New member
אני לומד בעברית.

מתמטיקה וכלכלה. אז נשמע קללות הנעימות לאוזן? גם אני לא מקלל מבחינת שפת רחוב.
אם כבר אז במשמעות של ברכה.

RichardSmith

New member
האמת...

רק בגבעת רם. שיעור אחד של כלכלה מתקיים אצלנו. מתמטיקה לומדים רק בגבעת רם. (כמובן מלבד קורסים בחדווא וסטטיסטיקה אשר נלמדים בהר הצופים.)

הנה רק אתמול הייתי במפגש חברתי

של המשפחה של החבר שלי, וכמעט כולם שם מורים, אז בהחלט היה על מה לדבר- דיברנו על אלימות בבית ספר ומה עושים עם זה- הפסקות פעילות וכו', ומה ההבדל בין המורים של פעם להיום ועוד מלא נושאים...

למעלה