שלום לכם

מקפיצים

New member
תרשה לי לתקן אותך, ידידי

לך יש בעיה בזוגיות. למה? כי אתה לא מרוצה מהזוגיות שלך (אולי גם לה יש בעיה, ואולי גם היא לא מרוצה, אבל זו לא הבעיה שלך) ובגלל שלא הצלחת להגיע איתה לעמק השווה לגבי צורת הטיפול בבעיה. ברור שמשמעות טיפול במקרה כזה תהיה שונה, כלי ההתמודדות שונים וכן התוצאות המקוות מאשר אם הייתם באים כזוג, אבל עדיין הטיפול יכול לעזור לך לראות את מקומך בזוגיות. לי נראה, מהתשובות שלך אלי ולאחרים שאתה מאוד לא שלם לגבי פרידה, ולכן במקומך לא הייתי ממהרת לפרק. (מחשבה שהתגנבה לי כעת, שיתכן שהפחד שלך מטיפול הוא דווקא מהמקום שבו תבין שדברים לא ישתנו, רק הזמן ימשיך לחלוף, ואתה תמשיך לפסוח על שני הסעיפים). מקפיצה ...

נירילי

New member
נפטון יקר

קראתי את דבריך בעיון ,יש לי הרושם שיש אפשרות ליצור קשר מחדש ,אני לומדת קבלה על כל גווניה כבר יותר מ10 שנים ,מיסטיקה יהודית ,הנושא מעניין ומרתק מאוד מאוד ,לא עובר יום שאני מספרת לבעלי ומתארת בפניו מה למדתי ,כיום הלימוד שלי הוא עצמאי ,אני לומדת לבד ,כאשר כמעט כל היום אני עם עצמי ,כאשר בעלי בעבודה .כאשר הוא חוזר הביתה ,לאחר שהוא נח קצת ,אני מספרת לו ומתארת בפניו את שלמדתי ,הנושא מרתק ומעניין ביותר ,והוא מתעניין בכך מאוד עד שליפעמים הוא שואל עוד ועוד שאלות ,וכך יש קשר יום יומי ביננו ,אני מייעצת לך לישאול את אישתך ולהתעניין בלימודי אישתך ,היא תשמח לשתף אותך ולספר לך ,וכך יווצר קשר בינכם מחדש ,היא תחוש שאתה מתעניין בה ,ואולי גם אותך הנושא ירתק ,וכך אולי תלך איתה לילמוד ,אין זה אומר חזרה בתשובה ,או שטיפת מוח ,אין זה נכון ,גם אני נשואה הרבה שנים ,והתיקשורת המילולית חשובה ביותר לדעתי ,פשוט לשבת ולשוחח ,לא משנה על מה ,אל תמהר לפרק ,נסה להיפתח בפניה ,הקשב לדבריה ,התעניין בלימודיה ,ויש לי הרושם שתופתע לטובה ,נירילי

Nפטון

New member
../images/Emo45.gif אני אנסה

למרות שכבר ניסיתי דברים דומים וזה לא החזיק הרבה. אבל - אנסה שוב. ומבטיח לספר מה קרה.

נראה לי כמו תתקשורת לקויה ביניכם

וזאת לכל אורך הדרך, מתחילת נישואיכם. נראה לי שמה שאתה מבין כ"אישתי תמיד התנתה סקס בדברים אחרים ותמיד חשבה שהיא טובה יותר מכולם, ובכלל, אין לה יותר מידי חשק לסקס וגם זאת בלשון המעטה" הינו בעצם קושי של אשתך להגיע אל הבנתך בדרך אפקטיבית או מאידך, קושי להיפתח בפניך אלא אם נוצרו התנאים לכך (מה שאתה קורא "התנתה"). אשתך נוטה לכיוון הרוחני/רגשי ושם הבסיס לתקשר איתה, אבל אתה נוטה לכיוון השכלתני ומבחינה זו כאילו אתם מדברים בשתי שפות שונות. ממליץ לך לנסות (רצוי עם אשתך אבל אפשר גם בלעדיה) את סדנת "דיאלוגיקה". אני חושב שיהיו לך/לכם מספר תובנות לאחריה. בהצלחה

למעלה