../images/Emo120.gif../images/Emo120.gif + ../images/Emo96.gif
כן כן יודעת היום מציינים בארץ ובעולם את היום הבינלאומי ללא עישון
בעקבות היום הזה הממשלה יוצאת בתוכנית דרסטית במטרה לצמצם את מימדי העישון בישראל. בין סעיפי התוכנית החדשה שתוצג הבוקר להצבעה בפני חברי הממשלה: יוטלו הגבלות נוספות על עישון בשטחים ציבוריים, לרבות מקומות כמו גני אירועים ותחנות אוטובוס ורכבת. למרות שבשלב זה מתנגדים במשרד התחבורה להגבלת העישון בתחבורה הציבורית. יוטלו החמרות נוספות על עישון במקומות בילוי והחוק ישונה כך שלא יהיה צורך "לתפוס על חם" את המעשנים. די יהיה בכך שאיכות האוויר במקום חורגת מהתקן, כדי להטיל קנסות. יוטלו הגבלות נוספות על פרסום ושיווק סיגריות, כך למשל תאסר הצבת מכונות אוטומטיות למכירת סיגריות, יוחמרו האזהרות שעל אריזות הסיגריות ויאסר על סימון מוצרי טבק (למשל טבק לנרגילה בטעמי פירות) בתמונה של פרי. שר החינוך, בהתייעצות עם ארגוני המורים, יקבע תוכנית ניסויית ל"בתי ספר נקיים מעישון". המשרד להגנת הסביבה ייגבש תוכנית ל"צמצום נזקים מבדלי סיגריות". כמעשנת לא מעט, יודעת על כל נזקי העישון האקטיביים, הפאסיביים ואת כל הידע שמסביב תמיד אני מבטיחה לעצמי שבקרוב גם אני אפסיק עם הרעל הזה
ואני לגמרי בעד כל הסנקציות שמטילים ואפילו בעד עליית המחירים, ייתכן שזו הדרך . . . ועד אז נהנתי לקרוא את הדעה של נתן זך בעניין . . . וזה בדיוק השלב לקפה השני של הבוקר עם הרעל הנ"ל
בוקר טוב ישראל
כן כן יודעת היום מציינים בארץ ובעולם את היום הבינלאומי ללא עישון