+

שכחת

את הנעליים הקטנות שתלויות על הפגוש האחורי ואת הדיסק שתלוי על המראה

צ'מע

אני יותר אשה של סטן סמית ירוק בלי גרביים אבל כל אחד והקיק שלו
פיספסתי אותך אתמול בערב בקולוסיאום, יום שלישי בנות חינם

שרשירית

New member
בבני ברק

היום שמעתי מאחת המורות הדתיות שבסופר בבני ברק מוכרים שוקולד רוזמרי.

והחשש

מפשיעה/שוק שחור - צריך להשפיע על מנגנון קבלת ההחלטות ? נדמה לי שככה זה עובד במקסיקו ובקולומביה - עם קרטלי הסמים .. נדמה לי שזה מביא אחלה איכות חיים ... :)

יש לי רק בעיה אחת...

אתה כותב : "80 שקל קופסא (וההכנסות ממיסים - הישר לסל התרופות) ובא לציון גואל". אז זהו... שהכנסות ממיסים בוודאי אכן יהיו, אבל בספק גדול מאוד אם זה אכן יכנס לסל התרופות. חוץ מיזה אם כבר אז על אותו עיקרון ועל אותו היגיון יש להגדיל את המיסים ולקנוס גם את כול עם ישראל על כווול המוצרים הנימכרים בסופרים ושידוע שהם מזיקים לבריאות. כגון סוכר ומשקאות ומאכלים עטירי סוכר שגורמים להשמנות יתר ולמחלות שונות ומשונות. וגם כוווווול הממתקים שאנחנו מרעילים איתם את הילדים שלנו ואת עצמנו. ושיטילו גם מיסים וקנסות כבדים על כווול הג'נק-פוד שכבר הוכח כפוגע בבריאות הציבור ושאחר כך צריך לטפל בהם על חשבון מס בריאות. ושיעלו את המיסים גם על הדלק ל-80 שקל לליטר כך גם יצמצמו את ניזקי זיהום האויר הרבה הרבה יותר מנושא העישון. ועוד ועוד כהנה וכהנה. ואל תידאג, לא הרבה מהכסף שיגבה כמס מהסיגריות יועבר באמת לקופות החולים, ואם כן אז ממש מעט מאוד. כי לממשלה ולמשרד האוצר יש עדיפויות אחרות "סודיות וחשובות" הרבה יותר.

שהרי ברור

שמרבית מהסכום יועבר ישירות למשכורתם של הרופאים... לא..לא אלו שעושים הון ומבלים רבות במרפאתם הפרטית מתחת לשולחן המהגוני. אלה שעושים משמרות כפולות ומשולשות ואז נרדמים ליד שולחן הניתוחים... אבל הי...העיקר שהניתוח הצליח והרופא התעורר ומתלוצץ עם חוקרי וועדת החקירה... אין על מצב הרפואה הציבורית שלנו.אור לגויים. או שינסו להזמין תור לרופא עיניים במכבי.התפנה תור בסוף המילניום הבא...

זה אומר

שבקרוב מאוד את תיראי הרבה אנשים דוהרים על סוסים ואוכלים הרבה הרבה חצץ

זו לא המצאה ישראלית...

את הכל מייבאים מחו"ל, רק שאנחנו מדינה מערבית רק על הנייר... בפועל אנחנו מדינה אפריקאית לא מפותחת (אולי בהשפעת הרצון למצוא בזמנו בית חם לעם היהודי באוגנדה). באירופה חוק הוא חוק - כאן חוק הוא רק המלצה שהעובר עליה יכול/עלול גם להיענש. יחי ההבדל הקטן ותחי מדינת ישראל.

דמוקרטיה

אינה רודנות של הרוב על המיעוט. או כדברי השר עוזי לנדאו, אין להוריד פטיש 5 קילו על המעשנים. אבל כפי שנאמר כאן, השורשים הדמוקרטיים של המדינה אינם מי יודע מה, וההשקפות הרווחות הן יותר כאלה כמו באפריקה. רוב המעשנים 30 שנה ויותר, כבר הבינו מזמן, שאת יכולה להבטיח לעצמך להפסיק, אבל הסיכוי שגם תקיימי, די נמוך. שווה להקשיב להם. ודר"א, הממשלה אישרה את התכנית כבר ביום א'.

למעלה