לא עומד בקצב!!!

python 4

New member
טוב לדעת!

אם אני אי פעם יתקל בכלב מזחלות מפוחלץ, אני ידע למי לשלוח אותו. ואגב - כמו שהבטחתי לך, אם במקרה לא תעמוד בקווטה של ה- 2-5 בולים בשנה אני תמיד יכול לגזור פיסת נייר בגודל 2X3 ולצייר עליה כלב מזחלות ממש יפה. או שאני יברר מה האידיוגרם של כלב מזחלות ביפנית, ויצייר לך אותו על בול. כזה אני - תמיד שמח לעזור.

rachelea

New member
כתבת כל כך מעט ויצרת הרבה שאלות:

- כלילים - מה זה? אגב, כתבת על חותמות דואר והבטחת עוד. נכון, לא הגבנו ונענשנו. רוצים עוד מאמרים. - נהיגת מזחלות? מה זה? מתאמן במשטח הקרח במטולה? האם אפשר לישם את מיומנותך לאילוף כלבי הנחיה לעיורים? או לאימון עיורים לשליטה בכלב? - מה לך ולשלגים? חיית מספר שנים בארצות הקור?

תשובה אחת לפני כולן:

רחל פגעה בול. בין יתר הדברים שאני עושה, אני חבר באגודת הידידים של המרכז הישראלי לכלבי נחיה לעוורים, שנמצא בבית עובד. למרות שאני יודע משהו על כלבים, איני עוסק באילוף כלבי נחיה - זה מקצוע בפני עצמו, שלומדים בבית ספר מיוחד במשך שנתיים. חיבור נחמד שרצינו לעשות הוא להפיק פוסטרים מאוסף הבולים של כלבי נחיה, תחת הכותרת "בלי לראות פגענו בול" (זכויות יוצרים לסיסמא - שלי). מי שמכיר מקום שמוכן להדפיס לנו כאלו בחינם, או במחיר ממש דומה לחינם, יבורך. הפוסטרים ישמשו לאיסוף תרומות, כמובן. אשר לנהיגת המזחלות שלי - את זה אני עושה בארה"ב, לשם אני נוסע למחנה אימונים של כשלושה שבועות, כל שנה, בעיקר בשנים האחרונות. כליל? מתוך הלקסיקון של התאחדות הבולאים: דברי דואר - שם כולל לגלויות דאר, איגרות אוויר, איגרות בפנים הארץ, עטיפות עיתונים עם בולים מודפסים ועוד. בקרב האספנים הישראלים הוותיקים מקובל יותר המינוח "כליל" שהוא תרגום מילולי של המונח הגרמני "GANZSACHEN".

avitalit

New member
הנה כמה בולים ..חפש את הכלב ...

בטוח שיש לך אותם - אבל אלו כל הבולים שיש לי ומופיע עליהם כלב ..

את הבול הגרמני העליתי פעם בתור חידה

לאיפה מסתתר הכלב... הבול שמתאר את הסיפור חוות החיות אהוב עלי במיוחד, כי אני אוהב את הסיפור. בכל אופן - תודה רבה על החיפוש! אם אין לך מה לעשות איתם, אני בטוח שמיתר, שאוספת בולי חיות בכלל, תשמח לקבל אותם. נכון, מיתר?

meytar

New member
מצאתי ת'כלבים!! ובקשר לבולים עצמם..

הייתי רוצה את הבול התחתון והבול השמאלי(זה עם הסוסים) מה את אוספת?

doroni10

New member
אריק, תקן אותי אם אני טועה

בבולי Thule מגרנלנד 1936 (בתמונה הבול השני משמאל) ליד הבניין ישנם כלבי מזחלת ומזחלות?? פשוט בכל מקום שראיתי קשה לראות משום הרזולוציה הנמוכה של הצילומים... דורון,

coincollector

New member
איך אתה יודע מה קיים בכלל?

כתבת "נשארו ממש מעטים שאין לי עוד". האם יש קטלוגים ספציפיים לנושא זה? אם מחר מדינה X תוציא בול עם כלב מזחלת, איך אתה תדע על זה? האם אתה בקשר עם עוד אספנים שאוספים את אותו התחום בדיוק?

שאלה ממש טובה.

יש קטלוג אחד של בולי כלבים, שיצא לפני כשנתיים. הקטלוג מכיל בערך 70% מהאוסף שלי... כלומר - לי יש הרבה יותר כלבים ממה שבקטלוג. ישנה אגודה עולמים של אספני בולי כלבים, שמנהל יהודי קשיש כבן 85 מארה"ב, מוריס רסקין. הוא עורך לבדו את עיתון האגודה, ולכל גליון מצרף רשימה מודפסת של בולי הכלבים שיצאו מאז הרשימה האחרונה, ועידכונים לבולים שכבר יצאו ונשכחו שהחבר'ה מצליחים למצוא מפעם לפעם. הרשימה לא ממוחשבת, כך שקשה מאוד לעקוב אחריה. בכל אופן היא כוללת גם בולי ילדים, זיופים וכו' - רסקין הקשיש טוען שתפקידו לכתוב הכל, ותפקיד האספנים להחליט מה הם רוצים. מה שעשיתי, עברתי בזמנו על קטלוגי כל העולם, מדינה מדינה, וחיפשתי כלבים. אני גם עוקב אחרי תצוגות בנושא של אספנים אחרים ומידי פעם מגלה מה חסר. לצערי, לא הצלחתי עד היום למצוא אף אספן בעולם שאוסף בדיוק את הנושא הזה, אבל אני בקשר עם כמה וכמה אספני כלבים, בעיקר בארה"ב. ואם מישהו מעוניין, אני מצרף את הלינק למגאזין של DOSSU באתר האינטרנט של האגודה. מי שיש לו זמן מוזמן להכנס למגאזין, ולקרוא את המאמרים המעניינים על כלבים ובולים, בעיקר את אלה שאני כתבתי...

meytar

New member
אריק- כמה דברים!

קודם כל נכון מאוד!! אין כזה דבר כלב מסכן, ולדעתי כלבים גם לא צריכים להוות שימוש כמו שמירה, או גילוי מטעני חבלה, לדעתי זה ממש לא בסדר שכלבים מתפוצצים בשביל בני אדם. כלבי נחיה בעיני זה כבר סיפור אחר, כי העיוורים אכן מגדלים את הכלבים ולא רק "משתמשים" בהם. לדעתי השימוש של האסקימוסים בכלי מזחלות הוא בסדר, אבל נהיגה לשם שעשוע לא ממש מוצאת חן בעיני, הכלבים רצים וזוחבים מזחלת בשביל הכיף
אני מצטערת על קטע הOFF הארוך, לא התכונתי לפתח את הנושא כלכך... אגב בנוגע לכלבי מזחלות, אתה יכול לתת דוגמאות לסוגים של כלבי מזחלות? אני יודעת רק על האסקיסיבירי. מיתר

nickey

New member
לא רק ההאסקי סיבירי מובילים

יש גם גזע נוסף שדומה במראה אבל יותר גדול, הוא נקרא אלסקן מלמוט. אלה כלבים ממש יפהפיים, אחותי בקשר עם אחת המגדלות שלהם בארץ, והיינו אצלה בבית כמה פעמים.. הכלבים ממש מקסימים, והזכר שיש לה גדול יחסית לגזע, כמעט בגודל של דני ענק אבל ברגיל הם בגודל בינוני.. הם לא נובחים, אלא מיללים, ממש כמו זאבים. אני מצרפת תמונה של הכלב הזכר.

coincollector

New member
תמונה למיתר ../images/Emo32.gif

לוני, הכלבה שלי, רגע אחרי שסיימה להרוס כרית...

מרוב התרגשות שכחתי הכל:

נגה, הכלב בתמונה, הוא כלב שהבאתי בתור גור מארה"ב, והוא גדל אצל חברתי הטובה ניל"י. אני מעלה כאן תמונה של הבול האישי שלו. ולמיתר - הסירי דאגה מליבך. הכלבים כל כך רוצים לרוץ ולרוץ ולרוץ, שהבעיה במזחלות זה לא להריץ אותם אלא לעצור אותם, לפני שנכנסים עם הראש באזה עץ או בערימה של שלג. שום כלב לא יעשה משהו שהוא לא אוהב במשך שעות על שעות... הם אוהבים את הריצה והמאמץ, ולכן אנחנו בני האדם מנצלים את אהבתם לצרכינו. זה לא "ניצול" ובטח לא התאכזרות מבחינת הכלב עצמו, הוא בסך הכל מקבל הזדמנות לצאת לריצת כיף.

nickey

New member
נגה שלך?

ניל"י טוענת שהוא שלה
לא נכנסת פה לפירסום מידע עליה בלי רשותה.. לכן הכנסתי את התמונה בלי שהיא תהיה כלולה שם. ומאיפה הייתי צריכה לדעת שזה אתה צילמת?
אתה מכיר גם את אסף לוטן אם כך?

ניל"י צודקת כמובן - הוא של שנינו.

ואני מכיר גם את אסף, לצערי הרב. ועכשיו נחזור לדיונים על אספנות...

ניל´´י

New member
../images/Emo8.gif ואני היחידה בארץ שעוסקת בנהיגת

כלבים הרתומים לצמיגים.... דש מהחמסיקה.

למעלה