לא עומד בקצב!!!

../images/Emo12.gifלא עומד בקצב!!!

חברים, בבקשה להרגע. מישהו ספר את ההודעות של אתמול? היו כאן יותר הודעות ביום אחד, מאשר היו פעם בחודש שלם... עדכון קצר לכל אספני הבולים: המפגש בבוקר יום שישי הבא, ברחוב הס 16 ת"א, יכלול כזכור הרצאה בולאית ומכירה פומבית. רק אתמול אחר הצהריים קיבלתי הודעה מי המרצה: אני! ההרצאה תהיה אם כך על כלבי מזחלות, ובולי כלבי מזחלות. אני מקווה שאוכל להכין מצגת מחשב ולהביא איתי, כי לשמוע בלי לראות לא שווה כלום. (אם מישהו מהתלמידים צריך פתק שחרור מבית הספר - תגידו לי. לפתק לשחרור מההורים אתם צריכים לדאוג לבד...) למפגשים האלו אפשר להביא את הבולים מהבית, ואם מישהו רוצה להביא פריטים מעניינים למכירה במכירה הפומבית (בתוך איזה שהוא מגן ניילון), גם אפשר. העמותה גובה 10% עמלה, היתר מקבל המוכר. דרך אגב, אני שמח לראות שהקשר עם מרכז הבולים עולה בינתיים יפה, והחברים שהיו שם קיבלו יחס טוב והנחה נאה. העיקר הבריאות!

ועוד המצאה חדשה:

הרעיון אמנם לא שלי, אבל אני גונב אותו מנסיך מונקו. הנסיך עורך כל שנה תערוכת בולים מיוחדת במינה: הוא מזמין עשרה מציגים - מאספני הבולים המובילים בעולם, וכל אחד מהם מציג רק פריט אחד בלבד. הזמנה כזו היא בערך הכבוד הכי גדול שבולאי יכול לקוות לו. חשבתי שיהיה נחמד לעשות משהו דומה: אפתח מיד גלריה שתקרא "גלרית השיאים", ובה כל אחד יוכל לשים רק פריט אחד - את הפריט הכי מיוחד של האוסף שלו. בכותרת התמונה נא כתבו את השם, וכך נוכל לדעת למי שייך כל פריט. אם למישהו יש יותר מאוסף אחד, אפשר לשים פריט אחד לכל אוסף. מי שחושב שזה קל לבחור את הפריט הכי מיוחד באוסף, טועה. ובאותה ההזדמנות, גשו לראות את גלרית יוני השלום המשותפת שלנו, שגדלה כל הזמן.

מקפיץ ומוסיף:

הגלריה כבר פתוחה: "גלרית השיאים של הפורום" - כל אחד מוזמן להעלות תמונה אחת ויחידה של הפריט הכי מדהים / מעניין / חשוב באוסף שלו.

python 4

New member
ומה אם האוסף שלי

הוא סטנדרטי להפליא? חשבתי לגזור מהגליונית הזו את הבול שבאמצע, ואז אני יוכל להגיד שיש לי את הבול הישראלי הכי יקר... זה יעבוד?

תמיר1991

New member
ממש לא!!!

כל תינוק יבחין שאין לך את הבול האמיתי... ואגב- מחר אשלח לך את המעטפה. תמיר.

python 4

New member
זה מה שחשבתי...../images/Emo10.gif

בכל מקרה עכשיו כשאתה שולח לי את הכלנית, בלי שובל, זה ללא ספק יהיה המועמד הראשי שלי להציג כבול היקר לי ביותר! אומנם לא יקר מבחינת ערך, אבל יקר לי מבחינה אספנית... והאסטרואיד בדרך לביתך. תודה!

תמיר1991

New member
ואל תשכח שאני מוסיף עוד 6 בולים

זולים, שיעזרו לך לבסס עצמך כאספן בולים זולים במיוחד. תמיר.

python 4

New member
תודה!

אחרי שיהיה לי את הכלנית, בלי שובל, אני יעבור לבול השני הכי זול שיצא בארץ. למישהו יש בול הכנסה 20 אג'? בקצב הזה אני אוטוטו מגיע לדואר עברי 1000!

תמיר1991

New member
יש דבר כזה?

ואם כן, אני בטוח ש- 6 הבולים שאשלח לך זולים ממנו בהרבה! תמיר.

python 4

New member
מעניין שקל להגיד מה הבול הכי יקר

אבל הבול הכי זול זה כבר עניין לויכוח. בכל מקרה אני חוזר בי! יש לי את הבול "מס חשבונות 20 אג'" בערך במליון וחצי עותקים. אבל רק עכשיו שבאתי לסרוק לך אותו שמתי לב לזה שהם לא כפולים בכלל, ושהם באים מסדרות שונות! בחיי, כל יום לומדים דבר חדש. בכל מקרה, מצאתי נושא חדש לאיסוף. למישהו במקרה יש את מס חשבונות סדרה 1/א' עד 23/כג'?

גם לי יש (את) המעטפה הזו!

וגם במוח הציפור שלי חלפה המחשבה לגזור את הבול שבאמצע... זה פשוט מפתה מדי! כנראה ש - great minds think alike...

python 4

New member
כנראה...../images/Emo3.gif

אני בטוח שאי שם יש מישהו שעשה את זה. הוא בטח אמר לעצמו "איזה בול מוזר! אין שיניים בינו לבין השובל שלו! אני יצטרך בשביל זה מספריים"

python 4

New member
אגב,

יש לי גם את הגליונות של דואר עברי 250 ו- 500 בסדרה הזו של ירושלים 73. כשהייתי קטן ותמים (כלומר, עד לפני כחודש) הייתי בטוח שאלה הבולים הכי יקרים שיש לי, רק בגלל שהם הכי גדולים ושהם כוללים בעצם בול בתוך בול. מאז הסתבר לי שהגודל לא קובע.

דרמסלה

New member
יו !!! אל תשאל מה מצאנו !

אריק, סליחה ,שכחתי. אתה אוסף כלבי מזחלות. זה בטח לא מעניין אותך , אבל כבר סרקתי, אז תשטפו את העיניים...

מישהו כאן מקניט אותי?

זה מקסים. גם הכלבים, כמובן, וגם עבודת המשורית - למרות שאני יודע שזה לא נעשה ביד אלא במכונה ממוחשבת (היום אפילו עושים זאת בלייזר). אני עצמי עושה לפעמים עבודות עץ דומות, ואפילו הבטחתי בזמנו לבני, אספן המטבעות החביב מהפורום צפרדע, כי אמא שלו אוספת צפרדעים. ולמעשה, הייתי צריך להתנות זאת בכניסתה לפורום, אבל - לא צריך להגזים.

python 4

New member
רגע, אז אתה אוסף רק כלבי מזחלות?

כאלו סתם כלב מסכן, לא? רק כלבים שימושיים? באמת צמצמת את הנושא שלך. כמה בולים יש לך בנושא?

כל כלב שימושי, ואין כלב מסכן.

ובכלל, אמרו חז"ל - כול כלב ביג'י יומו. התחלתי לאסוף בולי כלבים לפני כעשרים שנה. לקח כמה וכמה שנים עד שנהייתי "רציני", ויום אחד גיליתי שיש לי אלפי פריטים (זוכר - לא רק בולים. גלויות מירב, חותמות, כלילים, אגרות, חותמות ביול, הדפסות נסיון...). ואז, הציעו לי להציג את האוסף בתערוכה, ועשיתי טעות והסכמתי. זה עלה לי מאוד ביוקר: אוסף בולים בתערוכה צריך לספר סיפור. ואני בחרתי בסיפורם של כלבי המזחלות (התפתחות הגזעים, המזחלות, הרתמות, סוגי הקשירה השונים, השימושים השונים במזחלות כלבים וכיוב'). כיוון שכך - צמצמתי את התחום שבו אני קונה פריטים רק לתחום שאותו אני מציג. גם ככה זה הרבה, ולצערי איני רוטשילד. הערכה - כלבים בכלל, אלפי פריטים, מזחלות - בין 500 לאלף. והקטע הוא שנשארו ממש מעטים שאין לי עוד, אז מאוד קשה לי להשיג פריטים חדשים. אני מצליח להשיג 2-5 פריטים בשנה, למרות שאי-ביי פתוח אצלי כל יום. ואם אתה שואל מה פתאום כלבי מזחלות? למיטב ידיעתי, אני האדם היחיד בארץ שעוסק בנהיגת מזחלות כלבים באופן פעיל, כבר קרוב לעשר שנים. בתמונה - זה אני.

למעלה