אזוקי גם לך...סתם סתם
אזוקי היא סוג של שעועית שמגיעה מהמזרח,אזוקי מתקשר אצל הסינים למשל טוב והם מגישים אותו בראש השנה ובחגים מרכזיים שלהם,האזוקי נמצאת המון גם במטבח היפני,אפשר להכין עם זה חמין צימחוני שיוצא ממש טעים,ותבשילי קדרה למינהם,וגם לחפש מתכון של ממרח חומוס ולהכין ממנו ממרח אזוקי... האזוקי אמור לפי תורות כמו הפנג שואי לחזק את הצ"י(המרכז ברפואה הסינית של הגוף)ולהביא איזון והרמוניה...מקור האזוקי כאמור במזרח אסיה שם נוטים לשייך גם למאכלים סגולות רפואיות... באשר למתכון : בקסרול בינוני ממיסים מעט מיסו במים רותחים. מוסיפים ½ כוס פולי אזוקי שהושרו ללילה וסוננו, ½ כוס קוואקר, 2 כפיות פפריקה, כפית טימין יבש ומעט רוטב סויה. מוסיפים ירקות חתוכים לקוביות (גזר, דלעת, שעועית ירוקה, בצל, תפוחי אדמה, אפונה טרייה או קפואה וכל ירק אחר שנמצא בעונה). מכסים הכל במים ואופים בתנור לכ- ¾ 1 שע' בחום של 160 מעלות. טעים ובריא
בתיאבון...