אזוקי

  • פותח הנושא RNG
  • פורסם בתאריך

RNG

New member
../images/Emo12.gifאזוקי

שלום לכל הבריאים/ות, קניתי שעועית אדומה מסוג אזוקי. מישהו יודע איך מבשלים אותה? כמה מים? זמן בישול וכו'. אם למישהו מתכון למשהו מעניין בכלל אשמח.
 

אופקית

New member
אזוקי גם לך...סתם סתם

אזוקי היא סוג של שעועית שמגיעה מהמזרח,אזוקי מתקשר אצל הסינים למשל טוב והם מגישים אותו בראש השנה ובחגים מרכזיים שלהם,האזוקי נמצאת המון גם במטבח היפני,אפשר להכין עם זה חמין צימחוני שיוצא ממש טעים,ותבשילי קדרה למינהם,וגם לחפש מתכון של ממרח חומוס ולהכין ממנו ממרח אזוקי... האזוקי אמור לפי תורות כמו הפנג שואי לחזק את הצ"י(המרכז ברפואה הסינית של הגוף)ולהביא איזון והרמוניה...מקור האזוקי כאמור במזרח אסיה שם נוטים לשייך גם למאכלים סגולות רפואיות... באשר למתכון : בקסרול בינוני ממיסים מעט מיסו במים רותחים. מוסיפים ½ כוס פולי אזוקי שהושרו ללילה וסוננו, ½ כוס קוואקר, 2 כפיות פפריקה, כפית טימין יבש ומעט רוטב סויה. מוסיפים ירקות חתוכים לקוביות (גזר, דלעת, שעועית ירוקה, בצל, תפוחי אדמה, אפונה טרייה או קפואה וכל ירק אחר שנמצא בעונה). מכסים הכל במים ואופים בתנור לכ- ¾ 1 שע' בחום של 160 מעלות. טעים ובריא
בתיאבון...
 

RNG

New member
וואו, שיחת אותה.. תודה וגם שאלות..

תודה רבה על הידע והמתכון. כמה תרגומים קטנים למה שכתבת: 'קסרול'? זה אמור להיות סיר חרס סגור לתנור או משהו כזה? כי אין לי. מה במקום? ו'מיסו'? (אני יודעת מה זה מרק מיסו אבל..) תודה ושבת שלום.
 

אופקית

New member
היי

על פי האגדה ביפן המיסו (משחה מפולי סויה, או דגנים) ניתן כמתנת האלים לאנושות - מיסו זה ממרח מפולי סויה מין חמאת סויה ולגביי הקסרול זה מעיין סיר בדרך כלל מטפלון שיש לו מכסה כדול,אני מניחה שאת יכולה להשתמש בסיר לחמין גם כן...בהצלחה
 
למעלה