כ י מ י ה

אורח מס5

New member
עזרה דחופה!

חבר'ה..ד"ר צפדיה לא עונה לי.. מישהו אחר יכול לתת לי גישה או לשלוח לי לאי מייל מבחנים לדוגמה בכימיה?? בבקשה.. [email protected]

מי שעשה את הקורס בכימיה.... עזרה...

מה זה ka ו kb בהקשר של חומצות ובסיסים? ואיך אני פותרות עם זה שאלות למציאת ph? יש איזשהן נוסחאות שקשורות לזה? לדוג': נתונה תמיסת חומץ HAC ka=1.8*10^-5 בריכוז 0.2M הPH הוא? בבקשה תעזרו לי....

bebx

New member
עזרה, קורס בכימיה

לתוך 200 מ"ל 0.1M NaOH, הוסיפו 50 מ"ל 2M HCl, מה ה- pH? חברה נתקעתי עם שאלה 5 פרק י"ב ... נראה לי שזו היא שאלה טיפשית אבל פספסתי משהו ! תודה

יעלד12

New member
שלחתי לך מסר אישי../images/Emo140.gif

עם הסיסמא ל- virtual. בהצלחה, יעל

m0sh3

New member
הכוונה היא

קבוע משקל משקל. תביאי את הנוסחא המלאה של הראקציה. בהנחה שהנוסחא היא ככה : HAC+H20--->H30+AC בעקרון זה ככה : הריכוז של H3O יהיה 0.2 מולר. לכן הPH יהיה PH=-log0.2=2. אבל קצת קשה להסביר בלי לדעת את כל הפרטים. אני אדגים עם HCl: נניח שיש 0.1M של HCl בתמיסה. HCl+H20--->H3O+Cl H30 יהיה 0.1M גם כן [לא מתחשבים במים כי התרומה שלהם זניחה]. PH=-log0.1=1

dimiorr

New member
הפתרון

מס' מולי יוני ה-OH היא : 0.02=0.2*0.1 מס' מולי יוני ה-H3O היא : 0.1=0.05*2 לאחר הסתירה יש בכלי עודף של יוני +H3O אבל נפח התמיסה הוא עכשיו 250 מ"ל - לכן ריכוז יוני +H3O הוא 0.32M, מנה של 0.08 מול ב-250 מ"ל. ומכאן שה- pH הוא 0.49=log0.32-

bebx

New member
תודה רבה רבה רבה!

חזרתי על אותה טעות 93285493248 פעם

dimiorr

New member
לא מדוייק

HCl נחשבת חומצה חזקה ולכן לא כדאי להדגים כך פתרון לשאלה הנ"ל

m0sh3

New member
למבחן צריך לדעת לחשב רק

תמיסות של בסיס / חומצה חזקים.

תודה רבה אבל כנראה שלא ככה פותרים..

כי אין אפשרו כזו PH=2 אלא 0.699 או 11.28 או 2.72 או 2.86 בתשובה שלך הנחת שהריכוז 0.2M הוא של H3O אבל אולי זה של HAC? ומה עם הריכוז של AC בצד של התוצרים? ולא השתמשת בנתון KA=..... בקיצר יש לך רעיון אחר איך לפתור? תודה בכל אופן על הניסיון......

חומצה אצטית היא לא חומצה חזקה

ולכן צריך להתחשב בקבוע הפירוק שלה (Ka). קראי את הקובץ שצירפתי בהודעה הקודמת שלי ואם את נתקעת, ננחה אותך איך לפתור.

בכל מקרה, לפי מה שהבנתי

לא יהיו לכם תרגילים כאלה בבחינה, אלא רק כאלה עם חומצות ובסיסים חזקים, ככה שלא יהיו Ka וKb.

תודה...אבל עכשיו זה סתם מעצבן אותי

שאני לא מצליחה.... אתם יכולים להראות לי את שלבי הפתרון של השאלה הזאת (איך משתמשים בKAׂ)? ושוב תודה על כל העזרה זה כיף לדעת שתמיד אפשר לסמוך על האנשים בפורום הזה....

dimiorr

New member
להירגע...

Ka זה קבוע ההתפרקות של חומצות חלשות, כמו לדוגמה חומצה אצטית שמתפרקת ליונים במים כך: HAc-->Ac+H , אבל היא לא מתפרקת במאה אחוז כך שיש בכל רגע גם מהחומר שבצד שמאל וגם ממה שבצד ימין. הנוסחה היא מאוד פשוטה ברוב המקרים, ואני יכול לשלוח לך שיעור בנושא עם שאלות לדוגמה יותר מאוחר הערב.

תודה רבה הבנתי באופן תאורתטי אבל...

זה לא עוזר לי לפתור שאלות לדוג' השאלה שנתתי: נתונה תמיסת חומץ HAC ka=1.8*10^-5 בריכוז 0.2M הPH הוא? 0.699 או 11.28 או 2.72 או 2.86 תודה....

למעלה