סקר חדש

../images/Emo113.gif סקר חדש ../images/Emo187.gif

על פי הצעתו של Nir Y, העליתי סקר חדש: באיזה כלי נגינה אתם מנגנים? אתם מוזמנים גם להעלות מחוויותיכם כאן בשרשור

Ivory Flower

New member
מצלתיים!

סתם, אבל פעם ניגנתי כמה שנים על אורגן (ייאי פולניה), ויש לי גיטרה בבית שפעם התחלתי ללמוד לנגן עליה והפסקתי. אז אני לא ממש מנגנת.

itaikuskus

New member
חוויות

פעם קניתי מפוחית, ולימדתי את עצמי לנגן עליה. זה לא קשה. הייתי גם טיפש פעם אז גם הייתי בצופים, וכל השכב"ג יצא לטיול במדבר, ואז אני וחבר שלי ישבנו, והוא ניגן בגיטרה, ואני ניגנתי במפוחית, וכל הבנות חשבו שזה ממש מגניב ואז כולן רצו אותי, אבל אני לא יכולתי להתמודד עם מידה כזאת של הצלחה וזרקתי את המפוחית למדורה. זהו. הימים שלי כמוסיקאי הגיעו לסיומם.

itaikuskus

New member
לנגן בלהקה

בעיקרון בס זה לא הכלי החזק שלי, ברוטל אסולט היו להקה קיימת לפני שהצטרפתי אליהם, והם היו עושים חזרות אצלי, וכשהבסיסט עזב, הצטרפתי כי הם ביקשו. אני מאוד אוהב לנגן, אני מאוד אוהב לנגן איתם, ואני מאוד אוהב להופיע איתם, מלבד העובדה שאנחנו להקה, אנחנו חברים מאוד טובים, שיתפנו פעולה בלהקות קודמות, ואני מאוד אוהב את התרומה שכל אחד מחברי הלהקה נותן. גם להופיע עם להקות שאתה אוהב זה עסק נהדר, ככה אתה נכנס חינם לראות אותם (-: זהו, בתור להקה אנחנו מתמקדים בנישה מסוימת ומשתדלים לדבוק בה, וזהו, לנגן ולעשות חיים, להכנס חינם להופעות ולשתות בירה חינם. וכן, אנחנו ננגן גם בחצר האחורית שלך. גם העובדה שעוד מעט יוצא לנו דיסק שבעצם מהווה מסמך רשמי ראשון (ואני מקווה שלא אחרון) לפעולה של הלהקה, אנחנו מאוד מתרגשים בכך, ובעצם הלהקה עובדת על כמה עקרונות שמבוססים על DIY (עשה זאת בעצמך), עקרונות שלא פועלים בתעשיית המוסיקה שאנחנו בזים לה, לכן הגיע הזמן שמישהו יעשה את זה נכון (ויש עוד כאלה,כמו monkey son of a donkey,the genders,סמרטוט כחול לבן וכו').

אני מנגן על

*פסנתר(לא פעיל- אבל יש יכולת ואני מדי פעם מנגן כמה קטעים לא רעים) - למדתי 7 שנים בתקופת היסודי וחטיבת הביניים. *גיטרה- התחלתי לפני 4-5 שנים עצמאית. יש לי קלאסית ואקוסטית מוגברת. בליווי הגעתי לרמה טובה, אבל בסולו אני חושב שאני אצטרך מורה. נראה לי שבקיץ אני אסתער על העניין, ואז גם יגיע הזמן לקנות חשמלית...אגב, מישהו יכול לומר לי אם אפשר להתחיל ללמוד סולויים עם אקוסטית?? נראה לי שזה קשה יותר... *תופים- לפני שנתיים חבר שלי לימד אותי לתופף על מערכת תופים, לתקופה של בערך חצי שנה. כרגע הרמה שלי בסולם מ-1 עד 10: 2... נראה לי שאני אתחיל בצורה רצינית יותר כשאגיע לרמה סבירה בסולו על גיטרה, הבעיה היא שכרגע אין לי איפה לשים את התופים... למרות שנראה לי שהפוטנציאל שלי בתופים הוא הכי טוב מהשלושה...

gushi

New member
בתור מתופף קבל:

למדת חצי שנה? ועוד מחבר? גם אתה הבנאדם הכי מוכשר בעולם אני אדרג אותך כ0.001 לא בקטע של העלבה אבל יש יותר בתופים ממקצבים פשוטים ולנגן משינה

YuvalBT

New member
תופיםםםם

התחלתי ללמוד לפני כמה חודשים.. ובקרוב גם קונה :p

Itai8

New member
אני על גיטרה חשמלית

התחלתי לנגן על גיטרה חשמלית מההתחלה בלי להתחיל מקלאסית והתחלתי רק בגלל ששמעתי כמה דייויד מנגן יפה!! כאילו בעיקרון אם לא הייתי שומע פינק פלויד יש מצב שבכלל לא הייתי מנגן הם הגורם העיקרי... אז דוד שלי הביא לי מתנה את הגיטרה שלו שהיתה במחסן כבר כמה שנים טובות ובהתחלה כל מה שניגנתי היה פינק פלויד (וקצת שירים של רד הוט צ'ילי פפרס..)

איי

אני נגנתי בפסנתר 3 שנים. יש פסנתר בבית מאז שנולדתי והוא יהיה עצוב אם לא יינגנו עליו... (אמא שלי לא פולניה אבל פולניה זה תכונת אופי לא ארץ מוצא) אני עכשיו באקוסטית עם חיבור למגבר אבל התחלתי על קלאסית לפני שנה וחצי. לימדתי את עצמי לנגן על חלילית וזה די נחמד. אני מת לנגן על תופים ועל מפוחית. אולי אני באמת אקנה מפוחית

oribarak

New member
אממ...

אני גיטרה וקלידים... אני לא משהו בשניהם, זו הבעיה שלי, הדבר היחידי שאני חושב שיש לי זו יצירתיות..מבחינת טכניקה אני שואף לאפס, אני מפתח טכניקה שתהיה נוחה לי, ומבחינת תאוריה אני ב5 מתוך 10..יכולת יש לי אבל לא גדולה מדי

אורי...

תעזוב תאוריה וטכניקה. הן לא חשובות ברוק. אני שמעתי אותך מנגן, כזכור, ואתה בסדר גמור, ואף יותר מזה. תנגן מהרגש, לא מהשכל ובוודאי לא מהטכניקה. השאר יגיע בעצמו.

wommer

New member
../images/Emo45.gif

אבל...עדין אני מאמין כי כדאי ללמוד תאוריה. אבל שים לב כי הרבה נגני גיטרה וכו' לא יודעים לקרוא תוים...ואני יכול להיות כמעט בטוח שהם לא ידעו תאוריה(כולל גילמור) והם עשו את קטעי המוזיקה הגדולים ביותר.(לא רק גילמור אני מניח) :) צריך רק כוח רצון והרבה זמן תרגול, והכל יבוא כבר.

אם יש לך כישרון אז לא חשוב כל השאר

ולא רק ברוק! גם בבלוז. בבלוז וג'אז גם אם יש לך טכניקה ותאוריה זה לא הולך בלוז זה רגש וכישרון (כישרון שאפשר לפתח). הרבה נגנים מוכשרים לא באמת למדו

wish i was here

New member
מה אתה אומר...

אני בתור סקסופוניסט יכול להגיד שרגש בבלוז וג'אז זה דבר שצריך לבוא אחרי הטכניקה וקריאת התווים שכן הם חשובים יותר מהרגש בג'אז ובבלוז.זה מפני שבסגנונות הללו יש דגש על הטכניקה עצמה כסיבוך ומעברים בין סולמות ומבחינת תווים שינויי קצב וסולמות הם דבר מאד חשוב להבנת הג'אז והבלוז....מצד שני יכול להיות שאתה יודע יותר טוב מהמורה שלי...אולי אתה ג'ון קולטריין שקם מן המתים ולמד עברית...נפלאות האינטרנט...אבל בינתיים יש להניח שהמורה שלי צודק

אני מסכימה עם פינקי, וחולקת על

המורה שלך. נגני הג'ז שהזכרת ברובם לא למדו תווים - או אם ידעו תווים, לא למדו תאוריה. במוסיקה, הטכניקה לעולם לא יכולה להיות ראשונה במעלה, משום שהמטרה של מוסיקה היא לפנות אל הרגש. מעבר ליכולת לנגן בכלי בצורה בסיסית, אין כל משמעות לטכניקה, במוסיקה פופולרית, על סגנונותיה השונים. המצב שונה במוסיקה קלאסית, אירופאית, אשר הפכה את הטכניקה למטרה בפני עצמה. אך אין לבלבל בין שני התחומים: האתוס הנמצא בבסיס שניהם - מערכת הערכים שלהם - הוא שונה לחלוטין. ברוק, אין משמעות לטכניקה כלל.

wish i was here

New member
בלי קשר לתווים

יש דרך לכתוב מוזיקה וקוראים לה תווים.אם אתה רוצה להבין מוזיקה של אחרים אתה צריך לדעת לקרוא אותה-תווים.עד כאן יש הבנה?יופי. מוזיקה אכן באה לפנות לרגש...אבל מאחורי כל פוזה שגיטריסט\סקסופוניסט\מתופף דופק צריך לזכור שמסתתר הקטע היותר משעממם והטכני,שצריך לשלוט בו,ואין מה לעשות.נכון שהוא טיפה פחות "מלהיב" ושזה נראה פחות קורץ להתעסק בו כשזה מגיע למוזיקה...אבל אם אתה רוצה לנגן אתה צריך לדעת איך...ואתה צריך לדעת טכניקות(מן המילה טכניקה) לשליטה טובה נכונה ויעילה בכלי שלך.אין כזה דבר לנגן רק מתוך רגש..אתה צריך לדעת איך לנגן בצורה שלא תהיה מגוכחת..אתה צריך לדעת איך להוציא את המיטב מהיכולת שלך על הכלי וזה ע"י שימוש נכון בטכניקה.וככל שהטכניקה שלך יותר מפותחת ואתה שולט טוב יותר בכליז:מה טוב!.then again אתה צריך להיות נגן כדי להבין באמת למה אני מתכוון,כפי שראיתי באיפשהו מקום "לדבר על מוזיקה זה כמו לרקוד על ארכיטקטורה" ולכן קשה להסביר...אבל אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון...

למעלה