המממ..
אני לא חושבת שיש צורך בממש מדריך להכנת פלטה. פשוט מתחילים לעבוד על הגוונים, וכל פעם שההבדל נראה גדול מדי, מתקנים. רק עם הזמן העין מתרגלת לראות את ההבדלים (זה בכל זאת פיקסל). כשאני, אישית, עובדת על פלטות חדשות, אני משתמשת (פוטושופ) באחוזי שקיפות שונים, ועוברת על הגוונים (נגיד, הגוון הכי כהה בפלטה נראה מאוד בולט יחסית לגוון שבא אחריו, אז אני בוחרת את הגוון הפחות כהה, בוחרת שקיפות של נגיד, 30 אחוז, ועוברת על הגוון הכי כהה פעם או פעמיים, תלוי בגוונים עצמם). יש תמונות מסויימות שפשוט צועקות "תעשו ממני פלטה!". חפשו תמונות של פרחים (הכי טוב לעבוד עם טפטים, כי האיכות שם הכי טובה), או של נוף. יש לי כמה פלטות של ג'ינס שהוצאתי בכלל מתמונות של דגים (הקשקשים שלהם, ליתר דיוק) XD עוד טיפ להכנת פלטות, זה כל פעם לנסות אותה על בייס. אני לא אומרת לעשות דולי שלימה על כל פלטה חדשה, אבל לבחור בייס קטן, ולצייר עליו משהו (נגיד רק גופיה), ולראות אם הצבעים נראים לכן טוב. אם לא, אפשר לעבור על הגוונים ולתקן. עוד משהו - יש את הפלטות הרגילות, כשיש פשוט גוון כלשהו, ואז את אותו הצבע עם גוונים יותר בהירים. אפשר לשכלל את זה ולערבב כמה גוונים יחד (מה שנקרא GRADIENT), נגיד להתחיל מכחול ירקרק, ולסיים בגוון של תכלת-סגול בהיר. זה תמיד משכלל את הדולי
הכי חשוב זה לראות שההבדלים בין הגוונים יהיו שווים לאורך כל הפלטה (פחוץ או יותר. לפעמים הבדל לא שווה דווקא מקנה אפקט מיוחד), ולא שיהיה גוון כהה מאוד, ואחריו כמה גוונים יותר בהירים, שלא ניתן כמעט להבדיל בינהם.