שאלה..

../images/Emo107.gifשאלה..

היי לכולם, הצטרפתי... למה כל כך קשה לטפל בכלבים????? ומאיפה כדאי הכי לקנות כלב?

be_roo

New member
איזו דרישה מוגזמת לקבל תגובה תוך 20

דקות.... חוצפה מצידינו לא לעמוד לשירותך ברגע שדרשת אותו.

be_roo

New member
לא "קשה" לטפל בכלבים, אבל צריך

להתכונן מראש ולהבין שזה כן כרוך בפשרות, בויתורים, שהוצאות כספיות ובשינויים באורח החיים. הרבה אנשים חושבים שלגדל כלב זה בסך הכל להוציא אותו לטיול 3 פעמים ביום ובזה סיימנו. אבל כלב זה כמו ילד, יצור חיי שצריך הרבה תשומת לב, הרבה טיפול, הוא יכול לחלות, צריך ללמד אותו להתנהג, ולא תמיד הוא עושה מה שמצפים ממנו ויכול לגרום לנזק שלא בכוונה, כמו ילד קטן שמפיל בטעות צלחת על הרצפה או מקשקש על הקיר. הכלב תלוי בבעליו לכל דבר, לאוכל ושתיה, למשחקים ותשומת לב, לטיולים לשם פעילות גופנית, לביקורים אצל הוטרינר כדי למנוע מחלות ולטפל בבעיות. הוא תלוי בנו והוא זקוק לנו ולכן לפני שלוקחים כלב צריך לחשוב טוב טוב האם התנאים מתאימים לגדל כלב, כי זה יצור חי, אי אפשר לקחת אותו ולמסור אותו אחרי חודש בגלל שגילינו שאמא כועסת כשהוא עושה צרכים על השטיח. לפעמים הבעיה היא לא הילדים שמוכנים ולוקחים אחריות, אלא ההורים שלא מוכנים לפשרות מסויימות. אם אמא לא מוכנה לסבול שערות בבית, אין טעם לקחת כלב. גם הגזעים עם הכי מעט נשירה בכל זאת משירים פרווה. כמו שהורים מוכנים להוציא כסף וזמן כדי לטפל בבעיות שנוצרות בגידול הילדים ,כך זה עם כלבים. אם הכלב מתגלה כתוקפן למשל, צריך להיות מוכנים לקחת אותו למאלף כדי לפתור את הבעיה. אז יש לנו הוצאות: מזון, חיסונים, תכשירים נגד פרעושים וקרציות, מאלף, צעצועים ועוד אביזרים נלווים למינהם (רצועה, קולר וכו'), פנסיון כשנוסעים לחופשה יש פשרות: הבית לא יהיה נקי כמו קודם, יתכן והכלב יעשה נזקים בהתחלה ואולי גם בהמשך, נביחות ויללות. יש אחריות: טיולים גם כשיורד גשם ועייפים, פתרון כשכל המשפחה לא בבית, ביקורים סדירים אצל הוטרינר וכו' וכו'. כל בני הבית צריכים להיות מודעים לכך ורק אז להחליט האם לוקחים כלב.

אז את אומרת..+שאלה על כלב ממש מסכן

אז את אומרת שצריך בעצם לחשוב פעמיים כדי לקחת כלב... חבל, אני חשבתי בדיוק מה שכתבת שם, ועכשיו אני לא יודעת אם יהיה טוב לקחת כלב, כי לא יהיה כל כך שמח... ויש לי שאלה: היו לנו דיירים בביניין, שהיה להם כלב, והוא היה כל הזמן בחוץ ולא נתנו לו להכנס הביתה ולא לקחו אותו לטיולים.. רק שמו לו אוכל בקערה.. ולפני, בערך, שבועיים, הם עברו דירה והשאירו אותו כאן.. הוא עכשיו עצוב ועזוב יותר מקודם, אנחנו לא יכולים לאמץ אותו, כי הוא משיר כל הזמן שיערות, ואנחנו חושבים שיש לו בעיה, כי נושרות לו בטירוף שיערות, והוא נשאר עם קצת שיערות/מן קרחות כאלה.... הוא ממש ממש ממש חמוד, וכל השכונה כמעט מכירה אותו....., ורואים בעיניים שלו שהוא מסכן, הוא מאוד מאוד מאוד שמח כשמישהו בא לשם אליו לב!! מה אפשר לעשות?? תציעו פתרונות ורעיונות, אם יש לכם...

be_roo

New member
מה זאת אומרת השאירו אותו?

הוא קשור? בדירה? בגינה? אף אחד לא מטפל בו? להתקשר מחר על הבוקר לאחת העמותות שיבואו לקחת אותו. בטח שנושרות לו השיערות אם הוא בקושי אוכל ומן הסתם לא בריא.

תשובה

אבל בעמותה לא יהיה לו טוב, הוא לא אוהב להיות כלוא, ובטח יכלאו אותו.. כשהם גרו פה, הם סגרו אותו עם חומה כזאת.. ועכשיו היא פתוחה, אז הוא כל היום ברחוב, מסתובב, וכשהוא רוצה אוכל ומים הוא שותה, יש לי שאלה, בת כמה את?

be_roo

New member
עד שהוא ידרס, או יותקף ע"י כלב אחר

או יגווע ברעב, או יקפא מקור, או יחלה בחורף.....

bilbolim

New member
למה קשה?

אני אגיד את הצד שלי כילדה. -הדבר שהכי קשה אצלי זה הנושא של היציאות עם הכלב, בהתחלה זה כיף ומתלהבים ואין בעיה לצאת איתו אבל בהמשך זה נהפך כבר למעצבן, אין כוח לצאת על הבוקר או בערב אצלנו כבר עשינו תורנות יציאה בין האחים כי היה צריך לריב עם כולם מי ייצא עם הכלב וכל אחד לא רצה. בהמשך זה נהפך כבר להרגל כזה אני לא ממש נהנת מלצאת עם הכלבים שלי אבל אני יוצאת כי הם צריכים, ואם אתה לבד הולך לטפל בכלב זה ממש קשה לצאת 3 פעמים ביום עם הכלב ואני ראיתי אצל שכנים שלי מלא פעמים ילדים שאימצו כלבים והילדים חודש ראשון יצאו עם הכלב ואחרי זה התחלתי לראות את ההורים יוצאים בחוסר ברירה ובסוף מוסרים את הכלב זה החלק הכי קשה לדעתי. -אחרי זה זה יוצא נטל כספי די גדול, בהתחלה החיסונים שאצלי יותאים בערך 300 ש"ח לשנה אם אני לא טועה לכלב אחד ולכלב השני צריך כל שנתיים בערך גם טיפול שיניים שעולה 500 ש"ח וזה גם לא כולל טיפולים של מחלות ופציעות שגם יוצאים יקרים. - אבל בסופו של דבר זוכים בבן משפחה חדש, חמוד ומתוק ולמרות כל הקשיים אני בחיים לא אוותר על הכלבים שלי, הם שווים את כל זה.

bilbolim

New member
הכל מניסיון עם שני כלבים...

אמ... אם את גרה קרוב לרחובות שווה לך לבוא ליום להתנדב קצת ולשחק עם הכלבים ככה תכירי אותם ותחליטי מה את רוצה, אני לפעמים מתנדבת שם ומאוד נחמד המקום שם, יש תמיד כמה כלבים משוחררים והרבה אנשים נחמדים. סורי שאין לי את הטלפון של המקום, תנסי ב 144 . וגם בפורום כאן יש כמה כלבים מאוד חמודים שמוצעים לאימוץ, תעברי קצת על הדפים ותוכלי לראות.

B o o c h

New member
rebel תזהרי

כמו כלבות, גם כאן הנקבות עלולות לנשוך אם לא תתני להן כבוד (כן כן...יש להן קודים משלהן). לא על כל שאלה תקבלי תשובה, והרבה מידי פעמים תקבלי מידע לא נחוץ במסגרת קרבות רחוב שמתנהלים פה בפורום שלא לצורך (מידי פעם מצטרפים גם זכרים לקרבות..טיפשים)... בקיצור, אם ראית פעם ב-MAD TV את הפינה LOWER EXPECTATION תביני למה הכוונה... בברכת הנימוס, דרך הארץ והסבלנות. בוץ'.

טוב, אז מה בקשר...

טוב, אז מה בקשר לכלב???? אני לא כל כך רוצה להתקשר לאגודה לחיות..., יש במקרה פיתרון אחר???
?|

be_roo

New member
איזה פתרון אחר? מה את מצפה

שנציע? כלב צריך בעלים שידאגו לו. הכלב הזה נטוש. צריך למצוא לו בית ולדאוג שעד אז מישהו יקח אותו באופן זמני ויטפל בו. זהו תפקידן של העמותות. זו העזרה היחידה שאפשר לתת, מתאים לך? תעזרי בה. לא מתאים? לא צריך.

למעלה