חיות מחמד

yaakii

New member
זו המציאות שנחשפה עפ"ע ממצאים ארכיאולויגיים

שונים, וכמו כן תחומי מדע העוסקים בענייני ביות.

יש לך הוכחה, אם ארכיאולוגים לא מצאו

זה לא אומר שזה לא קיים... לפני שמצאו עצמות של דינוזאורים, זה לא אומר שלא היו קיימים דינוזאורים. וחוץ מזה ככול שאני יודע (ואני ממש לא יודע הרבה) גידול צאן היה דיי בסיסי

daughter L93

New member
כנראה עברת דברים נורא קשים בחייך..

קיימת שנאה עצמית, וקיימת אהבת האחר. אולי לא בשבילך ספציפית..

Dragonaut

New member
אותו דבר

שמביא אותך לשתול צמחים בעציץ. אני לא חושב שהאדם הקדמון הוצף בקדמה והיה צריך צוהר כלשהו לטבע, ולדעתי מדובר בצורך אנושי בסיסי למדי שנטוע בנו מבחינה אבולוציונית ומבחינה ביולוגית [בהתחשב בעובדה שללא תנאי הטבע הללו, לא היינו נושמים וחיים]. מעבר לזה, מה גורם לאדם להרים חתיכת עץ ולגלף ממנה פסל? מעבר לסיפוק צורך כלשהו, אישית, אני מגדל סוגים רבים של בעלי חיים כתחביב. לא יודע אם מתוך חוסר תעסוקה, רצון לשליטה [אני רודה בלטאות ומשעבד חתולים, כידוע] או כל סיבה אחרת שנזרוק באוויר; לך תסביר מקור תחביב.

yaakii

New member
עציץ מוסיף נוי.

גילוף פסלים=אומנות, שהייתה קיימת גם בימי האדם הקדמון (הציורים על המערה..)

Dragonaut

New member
אבחנה דקה שרלוק.

תלוי בבעלי החיים- יש חיות שמוסיפות הרבה נוי. אכן, גילוף פסלים הוא אמנות; מה גורם לאדם להתחיל לעשות אמנות [\לשחק כדורסל\לשתות בירה\לצלם פורטרטים של גופות]?

yaakii

New member
תנקס דארלין.

איני יודע מה גרם לו להתחיל...אבל כאן לא שייכת השאלה: למה פעם לא היה ופתאום יש... ?

Lady In Blues

New member
רצון בחברה, הקשרות לטבע, הרצון להקשר למשהו.

הרצון בקרבת חיות, לטעמי, הוא דבר מולד. לא נרכש מהחברה והוא לא ביטוי לתרבות. אדם מעוניין בקרבה של חיות מחמד כדי להעשיר את עולמו הנפשי, מתוך רצון לאהבה ללא תנאים, אסקפיזם וכי בחורות מתות על בחורים עם כלבים. אני מנסה לחשוב ממש ממש לעומק למה אני רוצה חתול וזה נורא טרוויאלי מבחינתי- "כדי ללטף אותו". אין כאן איזה מניע נסתר ואפל. בע"ח חיים הם אסקפיזם נפשי. תשאל כל אדם שיש לו חיה והוא יגיד לך שאהבה של בע"ח היא אהבה ללא תנאים. יכול להיות שאנשים מאמצים כלב/חתול/תוכי/איגואנה/אלפקה כי הם רוצים לאהוב משהו ללא תנאים, ושיחזירו להם אהבה. כאילו, הכלב שלך לא יתחשבן איתך אם הלכת לבלות עם כלב אחר או אם אתה מדבר עליו מאחורי הגב.

Lady In Blues

New member
כמה בעבר?

מאז תחילת ההתפתחות הרגשית העמוקה של האדם הוא היה צריך אותה, ולכן היו לו חיות מחמד. המקצועות המקובלים היו חלקאות? אדם רעה צאן היה נקשר לכבשים שלו.

yaakii

New member
גם אם נניח שרוב האנשים

שגידלו צאן נקשרו אליהם, חשבי כמה אנשים גידלו צאן.. ילדים לא גידלו ונשים לא וזקנים לא וגם לא כל המבוגרים...מה איתם? הם לא רצו חיות מחמד?

daughter L93

New member
עם הזמן

התופעה נעשתה נורמלית יותר ומוכרת יותר ברחבי העולם.. בייחוד גם בזכות עידן התקשורת.. ואמצעי התקשורת בכל מקום.. כל דבר ניהיה מפותח יותר ומיודע יותר לדברים.. בין אם זה ידע לימודי או כללי..

Dragonaut

New member
מה פתאום.

לפי מה שאת אומרת, כל אדם המגדל חיות מחמד הוא סוציופת נטול קשרים חברתיים?

daughter L93

New member
לא אבל חלק מהם כן..

השאלה היא "מה גרם לבני האדם לרצות בחיות כחבריהם?" אז התשובה היא גם חוסר חברה. אני בטוחה שמי שלא מוצא קשר עם בני אדם ילך לחיות, במיוחד לכלב, שיקבל אותו כמו שהוא. אבל אני לא אומרת שרק.. עם חיות אין הרבה סיבוכים וסיטואציות כמו עם בני אדם. חיות מרגיעות, נותנות חום ואהבה.. קל להתנחם בחיות כשרע לך. כי אין יקבלו אותך כמו שאתה, בלי דעות קדומות. כי המוח של החיה לא עובד כמו המוח של הבן אדם. החיה משכה את האדם, והראתה משהו שונה, והאדם הסתקרן.. וגילה שחיה היא מאוד חביבה ,עד שהחליט לגדל אותה כי ראה שהיא נותנת לו שלווה נפשית,רוגע,פאן..

yaakii

New member
ושוב אשאל:

פעם לא הייתה קיימת התופעה של חוסר חברה..?

daughter L93

New member
אממ

אתה לא באמת יכול לדעת אם לא גידלו חיות בעבר ..הכוונה לאנשים הקדמונים.. גם כיום יש מקומות שמגדלים חיות(תרנגולות..פרות) לצרכים אישיים ולאוכל.. אתה לא ממש היית שם ואתה לא באמת יכול לדעת אם לא אהבו חיות וגידלו אותם(או לפחות התייחסו אליהם באהבה ולא רק כטרף) . או שפשוט ההסבר הוא שפעם בני האדם היו טיפשים.. וכיום המוח יותר אינטלגנטי ויודע יותר..מפותח יותר ומבין שחיות הן זן נדיר ושמפיקים מהם הרבה יותר מאוכל וצרכים אישיים.. פעם רק חשבו על אוכל כי היו רעביםXD

למעלה