חיות מחמד

yaakii

New member
אוי-כמה שאתה טועה..

גידול חיות מביא לרווח?! אתה יודע כמה כסף עולה אוכל של כלב?

וחוץ מזה אולי לא רווח למגדל החיה

אבל רווח למוכר שלה... ואל תישכח שפעם וגם היום אנחנו די צריכים את החיה לא משנה כמה היא אוכלת, היא עושה את העבודה אחלה אז זה טיבעי שנפתח רגשות אליו

yaakii

New member
ומה עם חיות שלא משמשות לעבודה?

אז מה אם היא נותנת רווח למוכר...? למה לקונה לקנות?

תישאל את הקונה, לא אותי...

אולי כי הכלב מארח לו חברה, והוא מרוצה מזה... אולי כי דג הוא "חמוד" באקווריום מאיפה אני יודע, תישאל את הקונה... בכל מקרה אם לא היו קונים, לא היו מוכרים

מה פיתאום

עדר זה ממש לא חיית מחמד - זו חיית מאכל. אם אתה מתכוון לביות זה משהו אחר . בקשר לחיות המחמד, לפי הערכתי זה התחיל בשימוש בכלבים\זאבים ואפילו ציפורים אצל האדם הקדמון , אם לשמירה ואם כעזרה בצייד . האדם היה חיי בשיתוף פעולה עם זאבים וכלבים ואת חלקם הוא ביית . ולמה הם רוצים את החיות כחבריהם ? למה הם רוצים את האדם כחבריהם ? מה זו השאלה הזו ? אם אתה יכול להיקשר לחייה מסוימת (כולל האדם) יש מצב שתיקשר אליה . וכשמן כן הן , למחמד .

yaakii

New member
העדר הובא כהבהרה לכך שהחיות לא שימשו כמחמד...

גם אני חשבתי על הכיווון הזה... הזאבים שימשו לצייד ובוייתו לכלבים. השאלה איך התחילו לגדל ציפורים, ארנבות וכד' למה רוצים בני אדם כחברים?-יש לי תשובה: כי בני אדם זקוקים לחברה. אבל גם אם לא הייתה לי תשובה, זה עדיין לא מבטל את שאלתי, כי פעם בני האדם לא היו מגדלים בעלי-חיים אבל תמיד בני האדם היו מפתחים קשרים עם בני אדם אחרים. מה גרם בשלב מסויים בציר הזמן להתחיל בגידול בעלי-חיים?

yaakii

New member
הסברת איך הגיעו לגידול כלבים

כחיות מחמד. לא לגבי חיות מחמד אחרות.

HerNameIsLil

New member
ואולי..

האדם מגדל את החיות המחמד כי הוא זקוק לחברה...? כי הוא חושב שזה ימשוך אליו , בנות.. ואולי הוא סתם זקוק לחבר שלא יחפור לו. <חח>

yaakii

New member
א. לאדם יש חברה-שאר בני האדם.

למה הוא צריך חיות? וגם אם נענה על השאלה הזאת נצטרך לשאול: למה לפני ככה וככה שנים הוא לא היה צריך חיות והסתפק בחברת בני אדם? ב. עדיף חבר חופר מחבר שדורש שישחררו אותו מהכלוב שעה ביום, יחליפו לו נסורת פעם בשבועיים, בקבוק מים פעם ביומיים, אוכל כל בוקר, הזרקת תרופות בעת הצורך, ועוד.........
(מניסיון כיף אך מעייף עם בעלי-החיים המתוקים שיגדלתי..)

yaakii

New member
כלומר? הרצון לשליטה?

גם בשירשור הזה וגם בקודם לא ענית ישירות על השאלה..שים
.. אם מדובר ברצון לשליטה: לא ממש נראה לי כי: א. האם פעם לא היה לאדם רצון לשליטה? ב. האם העסקת עובד זר לא נותנת הרגשת שליטה טובה יותר? ג. בד"כ בני אדם מגדלים בעל-חיים מתוך רגשי אהבה ולא שליטה..

אני שם לב, וזה לא רצון זה יצר השליטה

אני רק רוצה שתחשבו לבד, ואין לי כבר כח להסביר למה אני חושב ככה ולשאלות שלך: א)כן ב)העסקת כל עובד (חוקי או לא)נותנת לך הרגשת שליטה ג)אהבה=שליטה, ולדעתי אין אהבה ,לא קיים דבר כזה במציאות

yaakii

New member
בשירשור אחר שפתחתי בנושא אהבה

שאלתי מהי אהבה לדעתכם, ולא ענו לי.. אשמח לשמוע את דעתך. א. אחלוק עליך. בעבר נשפכו דמים רבים במלחמות שילטון.

בקשר לאהבה

אהבה קיימת אבל לא במונח שאתה חושב אין דבר כזה אהבה, יש אהבה עצמית או במילים אחרות אגואיסטיות. ואין דבר כזה שינאה יש שינאת האחר/השונה או במילים אחרות אגוצנטריות. ובקשר להחלקה שלך, מה היה לפני המילחמות על השילטון? הרי היה זמן כזה לא? לפני קין והבל או בקיצור לפני הדת

yaakii

New member
עדיין לא ענית על השאלה מהי אהבה.

לפני המלחמה על השלטון? אין לי מושג..לא הבנתי איך זה קשור.. בסך הכל רציתי להראות לך שלא נכון להגיד שהרצון לגדל חיות מחמד נובע מהרצון לשליטה כי עובדה שבעבר היה הרצון לשליטה ולא גידלו חיות מחמד..

yaakii

New member
מאיפה אני יודע שמה..?

שלא ענית מהי אהבה/שפעם היה רצון לשליטה/שפעם לא גידלו חיות מחמד?

למעלה