שאלה חשובה

צ ל י ל 8

New member
השאלה היא מה אנחנו רותצים לקבל כאשר

אנו שואלים על צד ג'. ברור שאם מישהו רוצה לעשות פריסה על השכנה שלו ולדעת איך מערכת היחסים שלה עם בעלה - זה! לא לעניין. אבל אם מישהו שואל מה תחושותיו/רגשותיו/כוונותיו של X כלפיו, או מה מערכת היחסים בינה לבינו - אין כאן גבול של חטטנות, כמו שאסנת היטיבה להסביר. אם השאלה נוגעת לשואל באופן ישיר, אני לא רואה בזה חטטנות וזה לא מדויק לתאר זאת כצד ג'.

רשף כשף

New member
דוגמאות

דוגמה ראשונה- באה אלי אשה מבוגרת ששאלה כל מה שהטריד אותה ונשאר לנו עוד קצת זמן אז היא חשבה וחשבה מה היא רוצה עוד לדעת ושאלה- "מה יהיה עם הבן שלי, האם ימצא אישה?" הסברתי לה ששאלות מן הסוג הזה אין להן מקום בפגישה שלנו משום שאינן יכולות לתרום לה בשום דרך ועליה לתת לבנה לחיות את חייו. או דוגמה אחרת- באה אלי בחורה צעירה שתוהה על אפשרות של קשר רומנטי עם X. היא שאלה- "מה X חושב עלי?" הסברתי לה שיהיה נכון יותר לשאול "מה הדרך הנכונה שלי לפעול בנוגע לX" משום שכאשר היא שואלת על תחושותיו של X כלפיה אין בכך המלצה כיצד עליה לפעול על מנת להתקרב אליו או להיות איתו בקשר רומנטי. במקרה זה הקלפים המליצו לה לא להיות איתו בקשר משום שאינו אדם אמין.

אני עונה הרבה פעמים לאנשים לגבי

ילדיהם, אם כי למען האמת בדרך כלל שואלים על ילדים קטנים, אבל לא רק. למשל - אם לילד יש בעיה כלשהי בבית הספר, או אמא מודאגת לגבי ילד שמחליף בית ספר/גן, עולה לכיתה א' וכולי - בעיני זה בסדר גמור לשאול על זה, כי לגבי רוב האנשים אלו בעיות שחשובות להם אולי יותר מכל נושא אחר. גם לגבי "ילדים" שהם כבר אנשים מבוגרים נשאלתי לא פעם, כולל שאלות שאפשר להגדיר אותן כ"רכילותיות", כמו "האם ביתי מאושרת עם בן זוגה?". שוב, בעיני זה לגיטימי. אני לא שומרת המוסר של הלקוחות שלי, וחוץ משאלות על בריאות או מוות או "עין הרע" אני עונה על הכל. גם הנושאים שאני לא עונה עליהם זה בעיקר שמירה שלי על עצמי.

רשף כשף

New member
לי יש בעיה לפרוס על ילדים

לא מסתדר לי העניין של פריסות לילדים ולכן אני נמנעת מכך. בכל מקרה, כאן לא מתבטאת השאלה של "מה X חושב עלי" אלא יותר בסגנון של "מה עלי לעשות על מנת שלבן שלי יהיה יותר טוב" שזו שאלה אחרת לגמרי. אם הבן או הבת בגיל הילדות אני לא פורסת, אם מעל גיל 16 אז אני אומרת שיגיעו בעצמם אלי. יש לקחת בחשבון שגם ילדים או נערים לא מעוניינים שאמא שלהם תדע מה מסתתר במעמקי נפשם.

אני פורס פריסות כמו כוכב

על ילדים זו פריסה כללית קצרה מאוד. מה או איך הוא חושב ומדבר, מה הוא מרגיש, (זה חשוב), מה היה לו בעבר, מה יהיה לו בעתיד, ומה מפריע לו. המטרה לראות בגדול מה קורה לו. הרבה פעמים עליתי על בעיות חריגות ועזרנו לילד. ילדים הולכים עם ההורים גם לרופא. באהבה לכם מיקי

צ ל י ל 8

New member
מיקי, זה כל העניין

שילדים הולכים עם ההורים לרופא. ההורה לא הולך לבד ומבקש מהרופא אבחנה...

את צודקת אבל זה לא כך בדיוק.

ילדים הולכים עם ההורים לרופא כדי להבדק, את התשובות והאחריות הרופא מוסר לאם. גם את קניית ונטילת התרופות הוא משאיר בידי האם. אני לא טוען שצריך לתת לאם תשובות על הזוגיות של ילדיה. אלא באופן כללי מה קורה לו. דוגמה: לילד שהתחיל להתפרע בבית או להסתגר בחדרו, בבדיקה שערכתי מצאתי אצל האחד כי התעללו בו מינית, ואצל השני כי הוא התדרדר לסמים. צריך להתיחס לשאלות של האם עד כמה שניתן כי היא הורא דואג. ברוב המיקרים הייתי צריך רק להרגיע אותה שהכל בסדר. במיקרים אחרים כמו הוא צריך עזרה בלימודים אחרת הוא יתדרדר, אני לא רואה בכך חדירה לתחום הפרט. חוץ מזה אני צדיק ולא מתחסד. כשיש שאלה מהותית אני אשיב כשאין אענה בקצרה, "אל תדאגי הוא יהיה בסדר". אני עונה גם על בעיות בן ההורים לילדיהם, מה? זה לא קשר? לכן יש כוכב זוגי. אוהב אותך מיקי

צ ל י ל 8

New member
נכון מאוד מה שכתבת, אבל לשאלות

של אם על הזוגיות של בנה - אני חושבת שלא לא לעניין ועם כל הכבוד לדאגה, יש דברים שצריך לשמור על פרופורציה.

TaPanta

New member
בסדר, אבל מה היה קורה אם

בכל זאת היית מבצעת את הפתיחות שביקשו ממך? במה זה לא אתי? זאת השאלה... אם כי מנקודת מוצא של האמונות שלך בקלפים זה ברור לחלוטין, מהנקודה האתית זה לא כל כך מובהר...

TaPanta

New member
גם לי הייתה בעייה אטית עם זה

עד לא מזמן לא הסכמתי לעשות דברים כאלה, אבל למה לא בעצם? מה הכוונה לא אתי? שאני נכנס לחייו של אדם אחר בלי שהוא יידע ויהיה לו אפשרות להחליט אם הוא מעוניין? אז מה? אני עושה את זה כל הזמן, כל בן אדם שאני מביט בו, אני שופט אותו בצורה מסוימת וזה כבר פלישה. חוץ מזה בד"כ אנשים שמבקשים זה אנשים שבאמת חשוב להם לדעת? אז למה לא בעצם? מה לא אתי פה אם זה אפשרי?

למעלה