סיכום ביניים
אז בגלל שאין לי חיים ואני לא מצליחה לישון החלטתי לסכם את התוצאות עד כה, ללא הספר השביעי משתי סיבות - קודם כל כי הרבה לא דירגו אותו, דבר שני כי עצם העובדה שהוא עוד טרי מהמדפסות קצת מעוות את יכולת השיפוט של אנשים - לחיות ולחומרה ואולי עוד חודש, חודשיים, שנה הדברים יראו אחרת. עברתי על כל הדירוגים ונתתי ציון 6 - להכי שנוא עד 1 - להכי אהוב. כל אחד מהספרים קיבל לפחות פעם אחד ציון 6 ולפחות פעם אחת ציון 1, ככה שהדעות בהחלט חלוקות. למקום האחרון הגיע אבן החכמים עם 147 ניקוד כללי ו4.74 ניקוד ממוצע. נושף בעקביו במקום החמישי המאוד קרוב חדר הסודות עם 137 ניקוד כללי ו4.41 ניקוד ממוצע. כמעט כל המדרגים דירגו את שני הספרים אלא אחד אחרי השני, לא משנה באיזו מקום ברשימה. נתון מעניין. לדעתי אם היו באמת נותנים ניקוד לספרים מאחד עד עשר בלי קשר לשאר הספרים, שני הספרים האלה היו מקבלים ניקוד גבוה היותר, פשוט הם כל-כך שונים מהאחרים שהם נראים כמאין קבוצה נפרדת. במקום הרביעי מסדר עוף החול עם ניקוד כללי של 113 נקודות וניקוד ממוצע של 3.64. זהו הספר השנוי ביותר במחלוקת. הוא כמעט ולא קיבל את ציוני הביניים - 3 או 4, הרוב או שנאו אותו ממש או אהבו אותו ממש. במקום השנלישי - הספר השלישי האסיר מאזקאבן . ניקוד כללי 101, ניקוד ממוצע 3.25. לספר הזה רוב הציונים היו ציוני ביניים. במקום השני - הפתעה לפחות מבחינתי גביע האש! ניקוד כולל 83 וניקוד ממוצע 3.64. אתם כבר יודעים מהו המקום הראשון נסיך חצוי הדם ניקוד כולל 62 וניקוד ממוצע 2. ד"א, אם הייתי עושה ניקוד ממוצע בין אלו שכן דירגו את השביעי הוא היה יוצא המקום הראשון, אבל כמו שאמרתי כיוון שהמדרגים רק עכשיו סיימו לקרוא אותו, קשה להשוות אותו לספר שחלקם אולי קראו רק לפני 10 שנים.