../images/Emo63.gif עצות למילונאי המתחיל ../images/Emo63.gif

הדבר שנראה הכי מאיים בתחילת/אמצע/סוף הלמידה למבחן הוא אוצר המילים הדרקוני שצריך ללמוד בזמן יחסית קצר. איך למדתם את המילים?

כדי שלא יהיה שרשור ריק- אני אתחיל..

בשלב הראשון מסמנים במילון עם מרקר את כל המילים שכבר מכירים. בכל יום מעתיקים לדף נפרד את כל המילים הבלתי מוכרות מאות מסויימת. ביום למחרת מעתיקים את המילים באות הבאה אחריה. לאחר מכן חוזרים לדף מאתמול ומסתירים את הפירושים. בודקים מה זוכרים ומה לא. מה שזכרתם- ממרקרים. ככה בכל יום חוזרים אחורה למילים שנלמדו קודם עד שמסמנים את כולן. בהצלחה!

miss_t

New member
../images/Emo9.gif אני

לקחתי את המילון הנחמד עברתי על כל טור מה שידעתי- סבבה נשאר ככה מה שלא- סימנתי פלוס בצד ימין אחרי זה שוב עברתי על אותו טור ואיפה שיש פלוס ניסיתי ליצור לי אסוציאציות למילה. חילקתי מילים להברות והשתמשתי בדימיון הפורה שלי ?(לדוגמא : אישקוקה- רק אנשים עם קוקו גבוה רוכבים על פרש, פרש יש בשח-מט, אישקוקה= שח מט) אחרי זה עברתי שוב על הטור רק על אלו שמסומנים ב+ מה שלא מסומן ב+ לא עברתי שוב בכלל. מה שמסומן ב+ ולא ידעתי, הוספתי עוד + אחרי זה עברתי לטור השני ועשיתי הכל אותו הדבר. בסוף קיבלתי עמוד עם מילים שמסומנים בשני פלוסים ובפלוס אחד. את אלו שמסומנים בשני פלוסים בדקתי את עצמי שוב, מה שלא זכרתי מירקרתי בצהוב! אותם ניסיתי לשלב במשפטים. אלו המשפטים שהיו לי הכי קשים לזכור. את אלה שהיו עם + אחד עברתי עליהם בסוף בסוף אחרי כל האותיות לפני הפסיכו.

SHTRUDIDI

New member
אני הלכתי על הדרך המשעממת

ובגלל זה עוד לא סיימתי את כל המילים. אבל אני פשוט לומדת 3 או 5 מילים כל פעם ואז חוזרת עליהן כמה פעמים. אחרי כל 2 טורים נגיד,אני מסתירה את הפירושים ומפרשת אותן בערבוב. כאילו כמה אותיות בבת אחת כדי לבדוק שאני עוד זוכרת מה למדתי לפני כמה שבועות. המורה שלי לאנגלית בקורס לעומת זאת הציעה שיטה שאולי מישהו פה יוכל להיעזר בה-פשוט לשים שקית בית ושקית בתיק שתהיה איתכם,ולחזור על כרטיסיות של מילים או רשימה בדרך לכל מקום,כשמחכים לחברים,באוטובוס וכו' וכל פעם שבטוחים שיודעים את כל הכרטיסיה להכניס אותה לשקית בית ולחזור רק על אלה שלא יודעים. בערך שבועיים לפני המבחן נגיד,לערבב את 2 השקיות לאחת ולהתחיל לחזור על הכל. אני הסתדרתי יותר עם השיטה המשעממת אבל כל אחד ומה שנחמד לו... מקווה שמישהו נעזר בזה. בהצלחה לכולנו! אגב-מי עושה בדצמבר בפעם הראשונה?

למעלה