מצופלח

New member
תיקון אחד

אתה לא דייקת בעניין השרוך האדום: השרוך האדון מסמל את דם הפועלים אשר נשפך בהפגנה למען זכויות הפועלים בשיקגו בראשון למאי, 1886 (נראה לי, אל תתפסו אותי בנוגע לשנה המדוייקת). בהפגנה, אשר השוטרים דיכאו בצורה אכזרית, אדם אחד, אשר טיפל בחברו, פועל אשר נפצע מהאלימות של השוטרים הוריד את חולצתו (שהייתה לבנה, והוכתמה בדם חברו והפכה לאדומה) והניף אותה, ומאז, הדגל האדום מסמל את דם הפועלים שנשפך על החולצה, וכך גם השרוך.

עוד תיקון...

החולצה הכחולה, מעבר לזה שהיא מסמלת חולצת עבודה, כחולה בגלל סיבה קצת אחרת, כשהקימו את התנועה, חיפשו חולצה זולה, ושני הבדים הזולים היחידים שהיו זמינים היו כחול וחאקי, והחאקי היה כבר תפוס... אני לא סגור אם זה ממש סיפור אמיתי אבל שמעתי אותו מכמה מקורות..

hitchkok

New member
אולי, אבל

זאת גם הסיבה שחולצת העבודה היא כחולה. אגב, עד היום חולצת תנועה היא חולצת עבודה, ואני אישית באתי לטקס סיום של קורס מד"צים בחולצה המלוכלכת שלבשתי כל הקורס, ולא בחולצה נקיה ושטופה, מה זה, חולצה כחולה היא סרבל מפלגה? (ארמז לספר 1984, (כן אני מתלהב מזה שאני לומד ספרות)). ואל תקחו את זה כמוסמך, אבל נראה לי הגיוני שהפעולות הראשונות היו באותן חולצות עבודה בהן הנערים עבדו.

יפפפפפהההה

טוף שהיה לך כח לרשום את כל זה לעבודה להגנה ולשלום עלה והגשם נ.ב זאת אני, סתיו ממחנה ברוש חוג 2 שלחתי לך הודעה בתפוז קרא אותה

kennycandoit

New member
ולפני שסוקלים אותי באבנים...

אני יובל - פעם ראשונה בפורום. אני אהיה שנה הבאה מד"צ ואני מנוער מרצ. נוער מרצ, כאמור, תנועה מאוד מפלגתית השייכת למפלגת מרצ. דעותינו שמאלניות-ציוניות
. אנחנו מעין אוטונומיה בתוך המפלגה, שנותנת לנו חופש כלכלי ולפעמים אנחנו יוצאים אפילו נגדה. התנועה פועלת על עקרון הנוער מוביל נוער והמבוגרים אחראיים רק על העברת הפעולות לחניכים, בעוד שאנחנו אחראיים על כל הפעולות הפוליטיות.

../images/Emo105.gif

כיוון שההודעה מתחת כבר זקנה ו-72 השעות של כבר עברו היא כבר לא קופצת
, לצורך הקפצה של עוד 72 שעות שרשרתי אותה להודעה חדשה
דודי

hitchkok

New member
השרשור הזה לא אמור

"להתקדם" לשום מקום, הוא אמור להיות שרשור בו חניכים מתנועות נוער מסבירים על התנועות שלהם כדי שחניכים תנועות אחרות יוכלו לדעת אליהן.

hitchkok

New member
יש פה אולי מישהו

מהשמו"צ שיכול להסביר על התנועה? או מהמחנות העולים? בני עקיבא? מד"צים עירוניים? נוע"ם? תל"מ? חטיבת בני המושבים? האיחוד החקלאי? המועצה הציונית לנוער? תנועה אחרת? (לא, אני לא הולך לוותר על השרשור)

תוווווווווםםםםםםםםם

יא קפיטליסט מרקסיסט שכמותך.... חחחחחח אני מאמינה בדרך הסוציאליסטית-שיתופית בשלום ואחווה בעולם ובאביב גפן
ביי ביי הנוער העובד והלומד מחנה ברוש חוג 2 וקן נצרת עילית אאאאאאיייייממממפפפפרריייייהההההההההההה

למעלה