hitchkok

New member
אז במה אנחנו מאמינים?

לאור ריבוי תקריות הגבול בין הצופים לנוע"ל בנושא הערכים, החלטתי שיהיה נחמד אם חניכים מתנועות שונות יסבירו קצת על הערכים של התנועות שלהם, זה כולל גם את המד"צים העירוניים, השומר הצעיר, המחנות העולים וכוווווווולם. אז בבקשה, הבמה שלכם. אגב: מכיוון שהוויכוחים בין הנוע"ל לצופים מתדרדרים בדרך כלל ל"אין לכם ערכים" "אתם עושים שטיפת מוח" "אתם לא נוקטים עמדה" "אתם צבועים" וכ"ו, מנהל הפורום (החוליה החלשה, שלום) הבטיח לי שכל מי שלא יתנהג בנימוס בשרשור הזה ימחק. זה לא אומר שאי אפשר להביע דעות, או ביקורת, אבל אסור לקלל, לזלזל, וכ"ו. בבקשה תתיחסו לשרשור ברצינות.

anat113

New member
היי, אני ענת מהצופים

אני משבט נחשון, ובאתי להביע את דעתי. אז ככה, הצופים היא תנועה א מפלגתית היא לא משתייכת לאף מפלגה בניגוד לתנועות האחרות . היא תנועת הנוער הבילתי מפלגתית היחידה בישראל, אשר שמה לה למטרה לחנך את בני הנוער על ערכי הדמוקרטיה והציונות. אשר שמה לה למטרה להפיץ ערכים המשוטפים לכלל החברה. אני לא חושבת שזה הגיוני לכתוב לכם את רשימת הערכים שלנו ,כי זה דיי ארוך, אבל, אני רוצה להסברי דבר אחד. אני מתכתבת בפורום צופים, ואני רואה שבזמן האחרון מתגברת התופעה של אנשים מתנועות אחרות באים ומשמיצים את הצופים. אני לא חושבת שיש לזה מקום, כולנו באים מתנועות נוער, לא משנה איזה, איזו סיבה יש לכם לבוא ולהשמיץ?! כל אחד בחר את דרכו - צופים בשבילי זו דרך חיים וזה לא במקום שאנשים באים ומשמיצים... וזהו.. -ענת-

hitchkok

New member
את צודקת בהחלט, ולכן...

הצלחתי לסחוט ממנהל הפורום הזה הבטחה שכל תגובה מעליבה, מזלזלת, פוגעת, תימחק. בבקשה הסבירי קצת על הצופים בכל זאת. למשל, מה מסמלים מדי החאקי? מה מסמלים הצבעים השונים על העניבה?

ככה זה כיף!- שיחקת אותה!!

אני אסביר לך.. החאקי בעצם מסמל את ראשי תיבות האישה/ האיש הסוואה איחוד יחוד שיוויון אני חושבת שזה דברים די ברורים- אבל שאלות יתקבלו בברכה! הצבעים של העניבה בעיקרון יש את הסיפור של הצבעים, שהוא בסך הכל האבולוציה של כל הצבעים אין להם משמעות היסטורית, הם סתם באים לסמל את השכבת גיל ( עד כיתה ט) ואחר כך בשכב"ג הפסים מסמלים את התפקיד וגם אחרי זה... אני חושבת שעניתי על השאלות שלך- אבל שוב שאלות יתקבלו בברכה!

"הצופים הם התקווה"!../images/Emo8.gif

החאקי- צבע החאקי מסמל את הזיקה הקיימת מצד תנועת הצופים לחלוצי הציונות שהגיעו לארץ לפני קום המדינה והתישבו בה. כמו אותם חלוצים גם תנועת הצופים הציבה לה כמטרה: "להכשיר את הנוער להגשמת ציוניות חלוצית לכוונו לחיי עבודה ושרות העם תוך הדגשת החלוציות בהתישבות לכל גווניה". החאקי- תלבושת נוחה לכל סוג של פעילות, הצבע מסמל את הקרבה בין הצופה לטבע ואת הרצון להשתלב בו. משמש להסוואה ומדגיש את הרעיון המרכזי של תנועת הצופים השווין כבסיס לחברות בתנועה, "הצופה רע לכל אדם ואח לכל צופה" (רע הכוונה מלשון רעות) וכמובן לאיחוד... 10 מידות הצופה: הצופה חבר מועיל בחברה, אוהב עבודה ועוזר לזולת. הצופה רע לכל אדם ואח לכל צופה.. הצופה אדיב. הצופה דברו אמת. הצופה נאמן לעמו מדינתו ושפתו. הצופה חובב את החי והצומח ומגן עליהם. הצופה איש משמעת. הצופה חסכן. הצופה טהור במעשיו ובדבריו.

hitchkok

New member
מישהו מהצופים מוכן להסביר על

התגים? זה קיים גם בארץ או רק בסדרות אמריקאיות? מה הם אומרים? איך מקבלים אותם?

אצלנו בארץ אין אותם...

בחוץ לארץ הצופים יותר מתמקדים בהכנה לצבא והכל אז התגים זה כאילו לקידום (כמו בצבא בערך) אני לא ממש יודעת על זה... אצלנו יש את הסמלים לכל קבוצת גיל יש סמל משלו שצריך לתפור (במקרה שלי זה להדביק עם דבק מגע) לחאקי וזה ממש לא משמעותי...

e-shfiyut

New member
יש בזה בעייה אחת.

(ודרך אגב, אני אשמך לקרוא את רשימת הערכים שלכם). אני לירן, מהנוע"ל. הבעייה בלהפיץ ערכים שמשותפים לכל חברה, היא שאין הרבה ערכים כאלו (כי כל חברה מוצאת לעצמה חוקים וערכים משלה. אפילו לצחצח שיניים, שאין דבר יותר ברור מזה (אני מקווה), לחא מקובל בכל חברה ואולי באיזה תרבות אפריקאית עתיקה זה מסמל בכלל משהו שלילי. דבר שני, גם אם יש ערכים שמשותפים לכל חברה, העברה שלהם, זה קצת ללכת עם הזרם... מה עם קצת חשיבה עצמית? יצירתיות? לא משנה מה הדעה שלך. אבל לכל אחד מאיזשהו גיל יש דעה פוליטית, גם אם הוא בצופים, ולכן לגיטימי לדבר על זה, וליצור איזושהי שיחה או דיון בנושא. אני קוראת שוב, וכתבת א-מפלגתית, ולא א-פוליטית... זה אומר שלצופים יש אילושהם דעות פוליטיות בנושאי חברה או כלכלה או כל דבר אחר. אם כן, אני אשמח לשמוע. לירן

hitchkok

New member
קראת במקרה את

"לוחמי החלל" של היינלין? יש שם קטע שבו מסבירים למה אפילו הזכויות ה"בסיסיות" הזכות לחיים ולחופש, הן בעצם לא באמת בסיסיות וברורות, ולמה אף אחד לא נולד עם ערכים. אבל, נראה לי שהכוונה בערכים משותפים לכל חברה היא ערכים משותפים לחברה נאורה. (או מה שאנחנו מקבלים כנאורה). אני מניח שהדרך הכי קיצונית להמחיש את ניגוד הערכים זה עניין ערך השלום\מלחמה. מוסוליני האמין שהמלחמה היא דבר חיובי כי היא דוחפת את האדם לשיאו, ולהישגים יותר טובים מאשר בשעת שלום. למשל: בזמן המלחמה הקרה תחום החלל התפתח הרבה יותר מהר מהמהירות בה הוא מתפתח כרגע. שורת סיכום אין ערכים שמשותפים לכל החברות בכל ההיסטוריה, ובעיקר לא לכל בני האדם. לעומת זאת, בתקופות שונות, ערכים שונים נחשבים לערכים אוניברסליים שמשותפים לרוב החברות. (אגב, זה די דומה לוויכוח על הזכות לחנך).

"זה אנחנו הצופים שבאנו"

היי כולם! אני דניאל ואני צופיפניקית (כפי שכבר שמתם לב) תנועת הצופים מונחית בידי השקפת עולם המבוססת על ערכי הרוח והמורשת התרבותית של עם ישראל ולאור ערכיה הדמוקרטיים של מדינת ישראל. מחויבת לערכי מוסר אנושיים וכן לקידום התפתחותם, רווחתם וכבודם של בני האדם. תנועת הצופים תקיים חיי תרבות ישראלית-יהודית-צופית יוצרת פתוחה ומשמעותית. תנועת הצופים תהיה מחויבת לערכי מוסר כלל- אנושיים תחנך לאהבת אדם, תפעל למען חברה שבה האדם במרכז. תפעל למען חברה שכל אחד מחבריה נוהג כלפי רעהו בכבוד הדדי ושמירה על יושר והגינות תעודד עזרה לזולת וערבות הדדית. תעשה כל שביכולתה לפתרון מצוקות חברתיות. תחנך לחיים בשלום. תנועת הצופים תפעל לקידום התפתחותם, רווחתם וכבודם של בני האדם בתנועה ובחברה. תפעל למימוש העקרונות, הרואים את האדם כאדון למחשבותיו ולמעשיו. תעודד את הפרט לקחת חלק מרכזי בעיצוב עולמו הערכי האישי והחברתי כמו גם אחריות על בחירותיו ומעשיו. תפעל למען פיתוחו של הפרט: במישור האישי כמממש את עצמיותיו במישור החברתי כאזרח תורם ומעורב. תנועת הצופים תפעל לאור ערכיה הדמוקרטיים של מדינת ישראל תשמור בתוכה וגם מחוצלה על שוויון בין בני האדם, שוויון זכויות, הזדמניות וחירויות הפרט ללא הבדל גזע דת מין ולאום. תפעל למען סובלנות והכרת השונה- על תפיסת עולמו, חייו ותרבותו תוך מאמץ לגשר בין בני האדם השונים בחברהץ תכיר בזכות קיומן של דעות ואמונות שונות ותפעל למען פתרון מחלוקות על ידי הקשבה, פתיחות מחשבתית ודרכי נועם. תחנך לאזרחות טובה ופעילה. תפעל למען שמירת החוק והצדק. תנועת הצופים רואה במדינת ישראל את המרכז ההיסטורי והתרבותי של העם היהודי. תפעל לחיזוק הקשר בין העם היהודי למדינת ישראל. תפעל להבנת חשיבות קיומה של מדינת ישראל והחיים בה. תחנך לאהבת הארץ המדינה וערכיה ההיסטוריים האנושיים. תעודד מעורבות, תרומה ולקיחת אחריות על קידומה ועתידה של מדינת ישראל. תנועת הצופים תהיה מחויבת להמשכיות העם היהודי ותרבותו. תקיים רב שיח מתמיד עם המורשת התרבותית והערכית של העם היהודי, תוך יחס של כבוד ופתיחות כלפי הגישות והאמונות השונות. תעודד את הפרט לעצב זהות יהודית-ישראלית, המשלבת בין המורשת התרבותית של העם היהודי (ערכים אנושיים, זכרונות היסטוריים, חגים ומועדים, קשר לארץ, שפה עיברית ועוד...) לבין התרבות וההוויה הישראלית, המתגבשת במדינת ישראל. תשמור על זכות של כל פרט וקבוצה במדינת ישראל לקיים אורח-חיים על פי אמונתם. תטפח קשר בין העם היהודי בארץ ובתפוצות. תנועת הצופים בישראל רואה את עצמה כחלק מתנועת הצופים העולמית, המושתתת על עקרונות הצופיות ומידות הצופה. צופיות ככלי חינוכי מרכזי בפעילות התנועה. תחנך להכרת ואהבת הטבע, לחיים בטבע ולשמירה על איכות הסביבה. תחנך לערכי חברות ורעות. תקדם יוזמה, מצוינות ומקצועיות. תטפח חיים קבוצתיים בחברה. אני חושבת שבגדול זה רוב הערכים שלנו

anat113

New member
פשששש כל הכבוד

לא חשבתי שמישהו באמת יכתוב את כל זה (לי לפחות לא היה כוח...) -ענת-

La Gamba

New member
אני באופן אישי נפגע כאן שכותבים

שהיא התנועה הא מפלגתית (א פוליטית) היחידה בישראל! יש עוד תנועות כאלה, ואני משתייך לאחת מהם. (שאולי אני ארחיב עליה בהמשך)

hitchkok

New member
מה זה אולי? תרחיב!!!

ובבקשה תשרשר להודעה הראשית, ככה שיפתח תת שרשור לכל תנועה, ולא בתוך תת שרשור קיים.

Purple Joti

New member
תיקון קצרצר:

קראתי באחד העיתונים... (לפני יותר מחודש- חודשיים...) שלפי מחקר שעשו באחריות הממשלה (או משהו כזה...) תנועת הצופים היא התנועה הא- מפלגתית היחידה בישראל!!... (יש אפילו חוק שתפקידו לשמור על זה...
)

hitchkok

New member
תיקון לתיקון

אני לא יודע מה קראת, אבל גם הנוע"ל היא תנועה א מפלגתית, ואין סיכוי שישנו את זה כי זה יפגום בעצמאיות של התנועה. וגם לא הגיוני שיחליטו על חוק שמגביל ככה את חופש הביטוי.

La Gamba

New member
בא לי להתלונן כנגד העיתון

הזה. או כנגד המחקר. אני משתייך לתנועת הנוער נוע"ם. נוער מסורתי. יש לה פורום בתפוז. א-פוליטיות הינו אחד מעקורנותיה.

hitchkok

New member
אל תתלונן, פשוט תסביר לנו

על התנועה שלך. היא דומה לבני עקיבא? מהם שאר העקרונות שלה?

לענת מהצופים

אני חניכה ומדריכה בנוע"ל אך אני מעריכה כל תנועת נוער שיש (כמובן מלבד התנועות הניו נציות) אני חושבת שעצם העובדה שאנשים קמים ולוקחים יוזמה ומעמידים לעצמם מתרה חינוכית היא סיבה לכבוד אנשים שמשמיצים תנועות נוער אחרות הם לא אנשים שבאמת מבינים את עיקרון האידיאל ואין סיבה שנסים לב להערות שלהם סתיו הנוער העובד והלומד מחנה ברוש חוג 2 קן נצרת עילית אייייימממפפפפרריייהההההה

faith§

New member
את ממש טועה!

אני מתנועת הנוער "האיחוד החקלאי" אמנם זאת לא תנועה ממש מוכרת כי זאת תנועה קטנה אבל אנחנו תנועה בלתי מפלגתית! לא א פוליטית אבל בלתי מפלגתית! אז לפני שאת באה ומכלילה תבדקי עובדות.. וזה שיש אנשים שבאים ומשמיצים את הצופים.. דבר אחד יש לי להגיד עליהם- חבל. זה עצוב שאנשים אמורים לבוא ולהדריך וזאת הדוגמא שהם נותנים.

hitchkok

New member
שלום.

אני תום, ואני מהנוע"ל. הנוע"ל מוגדרת כתנועה סוציאל-דמוקרטית. זאת אומרת, תנועה שמאמינה בשיוויוןערך האדם, ויותר מזה, בחוסר מעמדות מכל סוג שהוא, לא רק גזעי (כמו העולם עליו היטלר חתר) ומולד (כמו בימי הביניים, מלך, אצילים, פשוטי העם), אלא גם כספי. לתנועה יש שמונה מטרות, שאפשר להגיד שיש ביניהן ובין מידות הצופה, או דיברות השומר, דמיון. כל המטרות מדברות על בוגר התנועה, אבל הן לא שטיפת מוח ויש מקום רב לתמרון (ואם מישהו חושב שכל הנוע"ל חושבים אותו דבר, תקפצו רגע לפורום, ותמצאו שם כמה ויכוחים) אלה המטרות. 1. בוגר הרואה את האדם ואושרו כיסוד מרכזי בהוויה ומקיים אורחות חיים המבטאים אמונה זו. 2. בוגר בעל עמדות סוציאליסטיות. 3. בוגר הרואה את מסורת ישראל כמקור השראה ולא כמקור סמכות. 4. בוגר שהאחריות האישית והטלת הספק הם חלק בתפיסת עולמו. 5. בוגר המבסס את קיומו החומרי החברתי והתרבותי על עשייה אישית. 6. בוגר המעורב ופעיל בתהליכי שינוי חברתיים בכיוון אמונותיו ותפיסותיו. 7. בוגר השואף להגשים עצמו במדינת ישראל ושותף לתהליכי בנייתה והגנתה. 8. בוגר השואף להגשים עצמו במסגרת הקבוץ או במסגרות שיתופיות סוציאליסטיות אחרות. חניכי התנועה לובשים חולצה כחולה, שמסמלת חולצת עבודה, ושרוך אדום שמסמל את דמם של הפועלים שנהרגו בסדנאות היזע (sweatshop) ובמאבק למען השיחרור מסדנאות היזע והמעבידים הנצלנים. הפסקה הבאה היא פרשנות אישית שלי על האידיאולוגיה התנועתית ואינה מייצגת את התנועה בשום אופן: לדעתי, הייצוג הכי טוב של האידיאולוגיה התנועתית הוא הקיבוץ, והמוטו "כל אחד נותן לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו". לדעתי סוציאליזם מובדל מקומוניזם בכמה דרכים, שהעיקרית בהן היא שיטת התקציבים. בשיטה זו, כל אחד מקבל את כמות הכסף שהוא זקוק לה, לפי תחשיבים, וקונה דברים. יוצאי דופן הם הצרכים הבסיסיים, אוכל, רפואה, ודיור, אותם מקבלים מהממשלה במקרה הצורך.

למעלה