../images/Emo119.gifהקבוצה השבועית

איזה קבוצה העברתם\ן השבוע
אני לא מאמינה שכל אחד\ת צריך\ה לשמור לעצמו את המערכים אלא ההפך. השיתוף יהפוך את כולנו לעו"סים טובים יותר. אז הנה סיכום הקבוצה שהעברתי השובע, לאחר מספר שבועות שבהם לא היתה קבוצה. סיכום המפגשים הקודמים השבוע עסקנו ב:מטרות.
נערך דיון על : מהן מטרות? איך קובעים אותן? איך מממשים אותן?
פיזרתי כרטיסיות על השולחן, בכל כרטיסיה היה כתוב תחום חיים משמעותי (מצב כלכלי, מגורים, תעסוקה\התנדבות, פעילות פנאי, קשרים עם אנשים, קשרים עם המשפחה ועוד). כל דייר\ת בחר\ה כרטיסיה או שתיים, הסביר\ה למה ואיזה מטרה היה\היתה רוצה להשיג שקשורה בתחום החיים הזה.
כל אחד\ת מילא\ה את הטבלה המתאימה בחוברת הIMR. הטבלה מכילה את תחומי החיים ועל כל אחד יש לדרג את רמת שביעות הרצון מהמצב הנוכחי. שאלתי את הדיירים איך הטבלה אמורה לעזור והם הבינו שבעצם זה עוזר להתמקד במטרות. זה מראה כמה כל תחום משמעותי לאדם וממה הוא לא שבע רצון בחייו.
לקראת הסוף דיברנו על הקושי שבמימוש מטרות ונשאלתי מה הנוסחה למימוש מטרות. אז הסברתי את התהליך שאנחנו עושים גם בפגישות הפרטניות: קודם כל מגדירים מטרה ספציפית- לא "לקחת קורס" אלא "להצטרף לקורס יוגה אחת לשבוע". ולאחר מכן מפרקים את המטרה ליעדים הכי הכי קטנים שלה, כדי שכל צעד לא יתפס כמאוד גדול. למשל: לחפש באינטרנט חוג יוגה, ליצור רשימת שאלות, להתקשר ולבקש פרטים, ללכת לראות שיעור נסיון, להגיע לחוג לחצי שעה, להגיע לחוג ולהיות בו עד סופו.
 
הקבוצה השבועית-המפגש שלנו השבוע

השבוע המשכנו לדבר על מטרות. כמה דיירים התנדבו לשתף במטרה שהציבו לעצמם ואז כקבוצה פרטנו את המטרה ליעדים. למדנו שצריך להגדיר מטרה ספציפית ולא כללית, שחשוב לפרק את המטרה ליעדים כמה שיותר קטנים, שחשוב להגדיר תאריך מטרה בו תהיה נקודת מעקב כדי לראות אם עמדנו במשימה שהטלנו על עצמנו. התעכבנו קצת על תאריך המעקב ועל משמעותו: נקודה לבדיקה עצמאית של ההתקדמות וגם של המטרה. אולי יש לשנות את המטרה? אולי יש דרך אחרת להשגת המטרה? נקודה חשובה נוספת היא שמתמקדים מ1-2 מטרות בלבד. הדיירים קבעו לעצמם תאריכי מעקב למטרות שמילאו בחוברת "ניהול מחלה והחלמה". לאחר מכן קראנו בחוברת סיכום של הדברים ונתתי לחברי הקבוצה שיעורי בית למלא את השאלון שיש בחוברת, לגבי המטרה אותה בחרו. אז איזה קבוצה אתם\ן העברתם\ן השבוע
 
הקבוצה השבועית-השבוע

אנחנו ממש לקראת סיום החוברת הראשונה, והפעם התמקדנו במודל לפתרון בעיות\להצבת מטרות. הצגתי את המודל ועשינו ביחד דוגמא, עם מטרה של אחד הדיירים. המודל: 1. הגדרת קושי ספציפי או מטרה ספציפית. 2. מציאת לפחות 3 פתרונות לבעיה\ 3 דרכים להשגת המטרה. 3. כתיבת חסרונות ויתרונות לכל פתרון. 4. בחירת הפתרון שיש לו הכי הרבה יתרונות והכי פחות חסרונות עבור האדם. 5. פירוק הפתרון לשלבים, ליעדים הכי קטנים שאפשר. קביעת תאריך מעקב לכל יעד, וכתיבת מה דרוש לנו על מנת לממש את היעד. אפשר גם להוסיף את הקשיים במימוש כל יעד.
 
למעלה