שיר אחר

the greek

New member
../images/Emo104.gifשיר אחר

לפני שאתחיל ברצוני לציין כי ברגעים מסוימים של הקריאה נרגיש קצת לא בנח, בעקבות הקבלות שמזכירות במעט את המצב שלנו בישראל מול הפלסטיניים. אין בכוונתי לציין איזו שהיא עמדה בנושא, אלה אך ורק האהבה טהורה לשיר ולמוסיקה. הקדמה בכדי להבין את משמעות השיר יש צורך לציין מספר אירועים שהתרחשו לפני כתיבת השיר. בתחילת שנת 1996 החל מצעד אופנועים בכל רחבי אירופה כנגד הכיבוש הטורקי בקפריסין. בשיא ההפגנה שנמשכה מספר חודשים הגיעו לשיירות של כ 7000 אופנועים. השיירה עברה במעבורת בשלב האחרון מאתונה לקפריסין, ובאי הם נסעו לאורכו עד לגבול הטורקי (קאריניה). בשלב הזה העניינים קצת יצאו משליטה ואבנים החלו לעוף לעבר החיילים הטורקים שעמדו מנגד. בחיר בשם סולומון סולומון העז בשלב מסוים לטפס לעבר העמוד שהניף את הדגל הטורקי ולהוריד אותו בכדי להסיר את "הבושה" שמנופפת. צלף טורקי שעמד מנגד כיוון ופגע בכדור בודד בסולומון. האיש מת במקום. הקפריסאים אומרים "מת ... אבל עם כבוד" 37 ימים לאחר רצח סולומון סולומון נולדה לו בת. טבלו אותה בשם אנאסטסיה. בעקבות מה שקרה בקפריסין כתבה חריס אלכסיו את מילות השיר (!), והיא כללה אותו באלבום שנקרא "נשיקת העולם" ובו שירים בביצוע בהופעה חיה (שיר אחרון). האלבום יצא לשוק בשנת 1997, בשבוע הראשון לצאת האלבום הוא הגיע לפסגת המכירות. כאשר שמעתי את השיר בפעם הראשונה ומאז כל פעם שאני שומעה אותו אני מצליח להרגיש שחריס אלכסיו שרה בעצם את השיר לאנאסטסיה הקטנה שלא זכתה להכיר את אביה. ההרגשה היא שהיא מצליחה לבטא את מילות האבא החסר לילדה היתומה. הקפריסאים והיוונים מתייחסים לארוע זה בכלל ולשני האנשים שמתו בו כגיבורי עם ושחרור האומה היוונית. ומשוואים אותם לגיבורי עם יווניים כלאונידס וקולוקוטרוניס. נסו להקשיב לשיר ולקרוא את המילים, אולי גם אתם תצליחו לראות ולהרגיש את שאני מרגיש כאשר השיר מתנגן. Είμαι εδώ κοντά να σου δώσω ένα φιλάκι Ελα μην μου κλαίς άσπρο μου χελιδονάκι Ο Θεός να μας φυλάει από μάτι που κοιτάει πονηρά ο Θεός να μας σκεπάζει όταν η ψυχή τρομάζει την χαρά Πές μου, τι σε πολεμάει; Γέλασε ξανά κρυσταλένιο μου αγγελούδι η άνοιξη να'ρθει να φωτίσει το τραγούδι Μέλισσες και πεταλούδες να στολίζουν τις φτερούγες που φοράς και τα σύννεφα ν'ανοίξουν τον Θεούλη να σου δείξουν, να μιλάς Να'σταθώ κι εγώ στο πλάϊ. Με τραγούδια και ζαφείρια θα σου κάνω τα χατήρια μην πονάς θα σου στείλω εγώ δελφίνια απ'την Πάφο ως την Κερύνεια να γυρνάς όλες του νησιού τις χάρες να φοράς χελιδόνι, τη ζωή να τραγουδάς. שיר הדרור (ציפור) אני כאן קרוב בשביל לתת לך נשיקה אל תבכי יקירתי ציפור דרור לבנה שלי אלוהים שומר עלינו מהעין המכוונת עלינו בעורמה אלוהים יכסה אותנו כאשר הלב נבהל משמחה תאמרי לי – מה נלחם בתוכך צחקי שוב פרפר שביר שלי האביב עוד יבוא ותאיר את השיר דבורים ופרפרים יקשתו את כנפייך והעננים יפתחו ואלוהים יהיה בעזרתך, רק תאמרי אפילו אני יעמוד לצידך בשירים וקישוטים אני ימלא את כל מאווייך אל תכאבי אני ישלח לך דולפינים לטייל מפאפו ועד קאריניה את כל הדברים הטובים של האי (קפריסין) שיהיו שלך דרור של החיים לשיר. סוף

julie7

New member
שמעון פרנס סיפר על כך..מזמן***

עשרות פעמים סיפר ותירגם.

the greek

New member
../images/Emo104.gifכנראה פיספסתי, אבל

למען כל אלה שלא שמעו ....

julie7

New member
ל-THE GREEK הנחמד

אני שמחה שהגבת כך. כל מילה מיותרת. תודה ג'ולי

the greek

New member
../images/Emo104.gifנחמד שנחמד

אני מקווה בפעם הבאה לחדש לך ולכולם במשהו יותר ייחודי

F a d i

New member
the greek תודה רבה לך

עבודה מצויינת עשית...גם התרגום,גם זה שהבאת את השיר ביוונית וכמובן הסיפור מאחורי זה.. לי בכל אופן חידשת מפני שאיני מאזין לתכנית של פרנס.......!! כבר מחכה לשיר הבא... יישר כח והמשך ערב נעים!

12אניהיא

New member
the greek אהלן ../images/Emo104.gif

F a d i לקח לי את המילים מהפה..... גם אני מחכה ומצפה לשיר הבא.

ייעל7

New member
ריב במשפחה../images/Emo166.gif

מה קורה פאדי יקירי? יש ריב במשפחה? אתם רבים ילדים? לא מתאים לכם יאללה תרגעו אוהבת אתכם

julie7

New member
יעל ../images/Emo47.gifאצלינו הכל נשאר במשפחה

מי שמצטרף למשפחה זה לעד. לא חשוב מה הוא אומר לא חשוב מה הוא חושב הכי חשוב מה הוא מרגיש אז מה הוא מרגיש??????????????????

the greek

New member
../images/Emo104.gifתודה

תודה על התגובות החמות, מקווה לא לאכזב בעתיד.

F a d i

New member
וואי וואי אי אפשר להשאיר אתכן לבד?!

ובכן לא הבעתי עמדה ולא כלום...פשוט פרגנתי לבן אדם על העבודה המצויינת שעשה (שוב..באמת אהבתי!!)...ו"חשפתי" עובדה -שאגב,ידועה ל"גרעין הקשה" של הפורום-שאיני מאזין לתכנית של פרנס...! ערב מצויין לכם!

למעלה