לזכרו...

Kettercat

New member
../images/Emo104.gif לזכרו... ../images/Emo104.gif

לזכרו של אילן רמון ולזכרם של שאר 6 האסטרונאוטים שנספו באסון הנורא. מי שמעוניין לתרום משהו, הנה אתר שהכנתי עבורם: http://5iveweb.com/ramon תרגישו חופשי להפיץ את זה.

slayer1

New member
../images/Emo16.gif לזכר כל צוות המעבורת ../images/Emo16.gif

אסור לשכוח שלא רק אילן רמון ז"ל היה שם אלא עוד שישה אנשים נוספים

Neta558

New member
נשארו בשמיים ../images/Emo16.gif

פתחתי טלויזיה אחרי הצהרים במקרה ונפלתי על מהדורת החדשות המיוחדת. זה היה ממש קצת אחרי שכל הבלגאן התחיל, ומאז אני צופה בחדשות לסירוגין. מחליפה בין הערוצים השונים, אולי באחד מהם ישדרו משהו שונה, אבל בכולם אותן התמונות הבלתי נתפסות. כל כתבי החדשות הבכירים תופסים את מקומם באולפן, ומשך שעות מספרים לנו שוב ושוב את מעט הפרטים הרשמיים שנמסרו. עשרות מומחים מנתחים אחד את הספקולציות של השני, אבל בפנים, כולם כבר יודעים שהגרוע מכל התרחש, וזה כבר לא חשוב מה גרם לכך. הרבה מדברים על הגבורה של הצוות, על החשיבות שלהם למדע, לפיתוח הטכנולוגיה, לקידום האנושות למחוזות חדשים. מדברים על להמשיך, לא להתיאש. הקידמה המופלאה הזו דורשת קורבנות לפעמים, וכולנו כואבים על כך, אבל בסוף הכל יהיה לטובת האנושות. האם איש אינו רואה בכך סימן? כשהקידמה מוצאת לנו דרכים חדשות וכל כך טראגיות לעזוב את העולם, היא לוקחת אותנו אחורה. כולם כל כך רוצים לחקור את החלל, לדעת הכל, להיות בכל מקום. אבל מה כל כך חשוב שם בחלל, ששווה את חייהם של שבעת אנשי הצוות? כל כך הרבה עוסקים בהמשך תכנית החלל, אבל אף שינוי בתכנית לא יחזיר את שכבר נלקח. בלילות בהירים, מרימים ראש אל השמיים וצופים בכוכבים. הרבה כבר ידוע על האורות הקטנים שבשמיים, ויש שלעולם לא יספיק להם הידע. אך בסופו של יום, כולם רוצים לשכב על הגב לצד אהוביהם ולצפות בכוכבים. פשוט להרים עיניים ולהביט במחזה האורות, גם בלי לגלות את סוד קסמו. הסקרנות הבלתי נשלטת לקחה מאיתנו היום שבעה שלא יזכו עוד לצפות בכוכבים עם אהוביהם. אהוביהם יביטו לבדם מעלה בחיפוש אחר הגיבורים, וכאבם ירחף בין הכוכבים לעד. יהי זכרם ברוך

yaeltal

New member
אין ספק שהשליחות של שבעת

האסטרונאוטים הללו הסתיימה באסון, אבל זו טעות לדעתי להשתמש בו כדי להצדיק את הגישה הריאקציונרית שאת מציגה. כמעט כל קידמה שהשיגה האנושות לוותה כנראה בקורבנות כלשהם. אם הגישה הרווחת במהלך ההיסטוריה הייתה כמו זו שאת מציגה- שמכיוון שהשאיפה לקידמה מצריכה קורבנות מן הראוי לוותר עליה- לא היית מכירה היום הרבה מאוד דברים שנראים לך כנראה בסיסיים, אבל הם לא היו פה מאז ומתמיד. גם בנסיונות הטיס הראשונים היו סיכונים- אם כך צריך היה לוותר על המצאת המטוס? כנ"ל לגביי האונייה בימים שזו הומצאה. אם החשש מפני הסיכונים היה משבית את יצר הסקרנות של האדם, הוא גם היה ממשיך לחיות בחלקת האדמה הקטנה שלו ובצורת חיים פרימיטיבית למדיי מבלי לדעת שיש עוד עולם שלם סביבו.. מסעות לגילויי יבשות לא היו מתקיימים, נדידות של אוכלוסיות בחיפוש אחר מקומות מחיה טובים יותר, פיתוח סוגים מתקדמים של צורות התישבות וכו' וכו'.. ועצם הגישה הזו (שפירושה חניקה של יצר הסקרנות וכושר ההמצאה) היה משפיע גם על גילויים והמצאות שאינם כרוכים אולי בסיכונים. כך שכמה שהקורבן נראה אולי גדול מדיי, זו טעות לדעתי להיסחף לאמירות כמו אלו שהיצגת מבלי לחשוב על ההשלכות שלהן. ולגביי השאלה שלך "אבל מה כל כך חשוב שם בחלל, ששווה את חייהם של שבעת אנשי הצוות?" - גם את קולומבוס שאלו מה כלכך חשוב שם בים הגדול או מה לעזאזל הוא מקווה למצוא אי-שם באופקים הרחוקים. הם לא ידעו שהתגליות שלו ישנו את פני האנושות. זה הטבע של מחקרים של עולמות לא ידועים- אי אפשר לדעת מראש מה יהיו התוצאות שלהם. לכן לא הייתי מקלה ראש בחשיבות של המחקרים האלה שמי יודע לאן יוכלו להוביל. ומעבר לכך יש את היתרונות המעשיים והידועים של המחקרים שנעשו בחללית הזו, אם בתחום האקלים ואם בתחום הצבאי. ודבר אחרון- הרעיון הזה, של מציאת קסם בדברים שסביבנו במקום לרצות לדעת מה הם ואיך הם נוצרו, אולי נשמע ברגע הראשון קסום ורומנטי, כמו שתיארת את הצפייה בכוכבים, אבל הרצון הזה להתפעל מהקסם של דברים במקום לעמוד על טיבם האמיתי חונק את יצר הסקרנות והורס כל שאיפה לקידמה. "הסקרנות הבלתי נשלטת" היא לא דבר רע. גם הקידמה לא.

tali_le

New member
סקרנות היא דבר חיובי

וגם תבונה, שהיא ההסבר לכל השליחויות האלה ע"פ ראש ממשלתנו היקרה אבל, ובאמת בלי לזלזל במותו של אילן רמון - אולי נוכל להעלות תהיות בתונתיות על חוכמתה של התוכנית הזאת, אולי לא קיומה הכללי - שכן הוא בעיתה בעיקר של ממשלת ארה"ב - אבל כן בחלקה של מדינת ישראל בה למעלה מ- 2 מיליון ש"ח הוצאו מתקציב המדינה למען תוכנית החלל הזאת - סקרנות קראת לזה... האם החברה הישראלית לא סקרנית לדעת לאן נעלם המצפון שלה? אבדה התבונה האנושית שקוראת להאכלת הרעבים לפני שפונים לטיסות בחלל ביום חמישי עברתי ליד כיכר הלחם - האדישות לרעב ולעוני ששוררים שם הכתה בי - איך אנשים מרשים לכסף שלהם להפוך לבורג במערכת החלל בזמן שילדים חוזרים לישון באוהל? לא ברור לי... טלי

yaeltal

New member
השיקולים התקציביים שאת מעלה

לא סותרים את הדברים שכתבתי בתגובה לדברים של נטע. "למעלה מ- 2 מיליון ש"ח הוצאו מתקציב המדינה למען תוכנית החלל הזאת - סקרנות קראת לזה..." - לא קראתי ל"זה" (כלומר לההחלטת הממשלה להוציא 2 מליון ש"ח) סקרנות. מעשה המחקר והשליחות עצמו הוא הסקרנות שדיברתי עליה, השקעת 2 המליון האלה הם שיקול כלכלי נטו. בדברים שכתבתי התיחסתי לשליחות הזו מבחינה רעיונית כי הם היו תגובה לדברים של טלי שפסלו את עצם הרעיון שבשליחות. לא התיחסתי בכלל לא לחלק של ישראל בעניין ולא לשיקולים כלכליים כלשהם. אז בעניין אלו- אני מסכימה שבמצבה הכלכלי של המדינה כפי שהוא היום ההשקעה הזו היא אולי בעייתית. אבל כמה טענות יש לי גם כנגד האמירה שלך- א. "איך אנשים מרשים לכסף שלהם להפוך לבורג במערכת החלל בזמן שילדים חוזרים לישון באוהל?" - איזה אנשים? אם את לא התכוונת רק לאלו שיושבים בממשלה- ממתי לשאר האנשים יש השפעה על חלוקת התקציבים המעוותת במדינה הזו?? אם היית שואלת את "האנשים" למה הם היו מוכנים להרשות שהכסף שלהם יהפוך, התשובות שלהם לא היו מן הסתם משקפות את החלוקה בפועל של התקציבים במדינה הזו. הייתי מן הסתם מעדיפה שכספי המיסים שאני אשלם ילכו (בין היתר) לסיוע למי שזקוק לכך מאשר להתנחלויות. אז מה? מי שואל אותי?? אנשים לא "מרשים", קובעים בשבילם. לכן ההשקעה הזו בשליחות של רמון מהווה במקרה הגרוע שיקול כלכלי מוטעה של הממשלה, אבל היא ממש לא משקפת חוסר מוסר של החברה. ב. אם מצבה הכלכלי של ישראל לא היה מגיע להיות נמוך במידה קיצונית כלכך, בהחלט היה מקום לשקול השקעה כזו. כלומר, הכוונה שלי היא שהשקעה כזו לא צריכה להיות איזושהיא מותרה שרק אם מצבנו הכלכלי ממש ממש טוב היינו יכולים להרשות אותה לעצמנו. משתי סיבות- 1. מבחינה כלכלית מעשית יכולות להיות להשקעה הזו תוצאות שיצמצמו הוצאות בעתיד או יתרמו במידה ניכרת לנושאים שחשובים למדינה (למשל מבחינה צבאית- שיפור תמונת המכ"ם, דבר שגם יסייע מאוד מבחינת מודיעין וגם יחסוך בהשקעות בפיתוח טכנולוגיות עתידיות בתחום). ו- 2. חשוב לדעתי להשקיע גם בפיתוח ובקידום ולא רק בשמירה על הקיים ולהשקיע בפרוייקטים מעשירים גם אם עוד קיימים אנשים עניים בארץ (הכוונה היא אם לא היינו מגיעים למצב הקיצוני של היום שבו הדאגה העיקרית צריכה להיות שיקום המשק). אחרי הכל, אני לא רוצה לחיות במדינה קומוניסטית שמנצלת את הכסף שלי רק לטובת הכלל וקופאת על השמרים מבלי לצעוד קדימה. בקיצור, יכול להיות שבמצב המשק היום ההשקעה בשליחות הזו הייתה מיותרת. אבל ביחס לחלוקת התקציבים המעוותת שיש היום במדינה, ההשקעה הזו היא למעשה הרע במיעוטו (גם מבחינת גודלה וגם מבחינת מטרתה) ויש עוד הרבה דברים שאפשר לצעוק עליהם לפני שמתלוננים נגד השקעה שיש בה גם איזושהיא תועלת.

yaeltal

New member
תיקון טעות במשפט הרביעי-

התכוונתי לומר שהם היו תגובה לדברים של נטע ולא שלך..

yaeltal

New member
אין ספק שהשליחות של שבעת

האסטרונאוטים הללו הסתיימה באסון, אבל זו טעות לדעתי להשתמש בו כדי להצדיק את הגישה הריאקציונרית שאת מציגה. כמעט כל קידמה שהשיגה האנושות לוותה כנראה בקורבנות כלשהם. אם הגישה הרווחת במהלך ההיסטוריה הייתה כמו זו שאת מציגה- שמכיוון שהשאיפה לקידמה מצריכה קורבנות מן הראוי לוותר עליה- לא היית מכירה היום הרבה מאוד דברים שנראים לך כנראה בסיסיים, אבל הם לא היו פה מאז ומתמיד. גם בנסיונות הטיס הראשונים היו סיכונים- אם כך צריך היה לוותר על המצאת המטוס? כנ"ל לגביי האונייה בימים שזו הומצאה. אם החשש מפני הסיכונים היה משבית את יצר הסקרנות של האדם, הוא גם היה ממשיך לחיות בחלקת האדמה הקטנה שלו ובצורת חיים פרימיטיבית למדיי מבלי לדעת שיש עוד עולם שלם סביבו.. מסעות לגילויי יבשות לא היו מתקיימים, נדידות של אוכלוסיות בחיפוש אחר מקומות מחיה טובים יותר, פיתוח סוגים מתקדמים של צורות התישבות וכו' וכו'.. ועצם הגישה הזו (שפירושה חניקה של יצר הסקרנות וכושר ההמצאה) היה משפיע גם על גילויים והמצאות שאינם כרוכים אולי בסיכונים. כך שכמה שהקורבן נראה עכשיו אולי גדול מדיי, זו טעות לדעתי להיסחף לאמירות כמו אלו שהיצגת מבלי לחשוב על ההשלכות שלהן. ולגביי השאלה שלך "אבל מה כל כך חשוב שם בחלל, ששווה את חייהם של שבעת אנשי הצוות?" - גם את קולומבוס שאלו מה כלכך חשוב שם בים הגדול או מה לעזאזל הוא מקווה למצוא אי-שם באופקים הרחוקים. הם לא ידעו שהתגליות שלו ישנו את פני האנושות. זה הטבע של מחקרים של עולמות לא ידועים- אי אפשר לדעת מראש מה יהיו התוצאות שלהם. לכן לא הייתי מקלה ראש בחשיבות של המחקרים האלה שמי יודע לאן יוכלו להוביל. ומעבר לכך יש את היתרונות המעשיים והידועים של המחקרים שנעשו בחללית הזו, אם בתחום האקלים ואם בתחום הצבאי. ודבר אחרון- הרעיון הזה, של מציאת קסם בדברים שסביבנו במקום לרצות לדעת מה הם ואיך הם נוצרו, אולי נשמע ברגע הראשון קסום ורומנטי, כמו שתיארת את הצפייה בכוכבים, אבל הרצון הזה להתפעל מהקסם של דברים במקום לעמוד על טיבם האמיתי חונק את יצר הסקרנות והורס כל שאיפה לקידמה. "הסקרנות הבלתי נשלטת" היא לא דבר רע. גם הקידמה לא.

yaeltal

New member
אופס..

מצטערת על הכפילות. חשבתי בהתחלה שהשליחה הראשונה לא הצליחה..

סולדאד

New member
מה שנורא זה

..לא חיי האדם שאבדו כי אם הפגיעה הנוראית בתכנית החלל. הרי זה ברור שכל פגיעה בתכנית החלל מהווה האטה משמעותית בדרך למציאתינו את החיים האחרים. בסופו של דבר, ומוטב מוקדם ככל האפשר, אנו עוד נגיע לאותו כוכב מיסתורי בו נמצא את אותם היצורים התבונים, בם אנו חושקים לפגוש. הם, כך אקווה, לא רק יביעו באסטרונאוטינו עניין, אלא אך יעשו את כל המאמצים להתחקות אחר מקורם בכוכב זה - אשר חמק מתשומת ליבם. עניינם בנו, כפי שאתם מדמים לעצמכם כבר, אינו שונה משום עניין מסוג אחר שקיים, שכן עניינם הוא להשביע את תאבונם..... או כפי שאמר אדם דגול: "...to exploit stange now worlds, to eat-up new lives and new civilizations, and to baldly gulp what no man has gulped before..."

adipo

New member
../images/Emo16.gif

לזכר כל מי שמת מוות לא טבעי ולא זכה לחשיפה כי הוא לא "חומר עיתונאי מוכר"...

veganoren

New member
סליחה??????????????????????

איך זה שור לפורום הזה???????? למה זה לא נמחק??? ואפילו יותר חשוב, למה ההודעה שהשארתי קודם כן נמחקה?? תחליטו, או שזה הגיוני שבפורום צמחוני\טבעונים ידברו על חלליות מתפוצצות או שלא. אישית אני חושב שזה לא ממש קשור, אבל אם אתם חושבים שזה קשור למה מחקת את ההודעה שלי???????? אני מאוד כועס

tsf

New member
come on...

אין לי מושג מה היה בהודעה שלך שנמחקה, אבל הבנאדם התפוצץ בשמים כשאשתו והילדים שלו רואים את זה בטלויזיה כשהם מחכים שהוא יחזור אחרי שבועיים בחלל קצת רגישות...

veganoren

New member
רוצה שאני אגיד לך מה היה כתוב?

אוקי, אני מקוה שההודעה הזאת לא תמחק. בהודעה הסברתי את הטימטום בזה שאנחנו עצובים על 7 אנשים שמתו. כל פחות משניה בן אדם מת. אז נכתוב הודעה בפורום לא קשור כל 7 שניות? לא. ממה באמת אכפת לנו כאן? מהחיים? לא. כל 3.6 שניות בן אדם מת מרעב אבל מעט מאוד אנשים תורמים לזה (אגב, אתם יכולים לתרום בחינם בwww.hungersite.com לרעב). אז אל תגיד לי שזה שמישהו התפוצץ בשמים זה כל כך נוראי. דוקה בפורום צמחונות\טבעונות הייתי מצפה שיבינו אותי קצת יותר, אתם יודעים מה החיות עוברות, ואתם עדיין מביעים כל כך הרבה צער רק על 7 אנשים??????? מה ההגיון? המון אנשים מתים כל הזמן. אנחנו באמת עצובים מזה שהמחקר המדעי נפגע, לא מהאנשים שמתים, כי אם אכפת לנו כל כך מ7 אנשים אנחנו צריכים להיות סופר-מדוכאים כל הזמן. באמת אכפת לנו רק בגלל שהאדם שוב נכשל, שוב, אחרי הטיטניק ואחרי גדל בבל ואחרי כל השטויות שלו. כל הזמן פוגע בעצמו. זה לא זה שאנשים מתו, זה מה שזה מסמל. זה מסמל פגיעה במדע. ולכן אני אמנם לא שמח שהאנשים מתו, אבל שמח שהחללית התפוצצה. כל פגיעה במחקר (בעיקר במחקר לחלל כי הוא פוגע באקולוגיה המון) היא טובה.

רוצה לדעת על מה אנחנו אבלים?

אנחנו אבלים על 7 אנשים אמיצים, בהם איש אחד אמיץ מהמדינה שלנו (כן, אני אולי שמאלן, אבל שמאלן ציוני וגאה) שלא שבו אלינו. אם המחקר היה הכרחי או לא- זה באמת לא קשור פה. בלי מחקר? אתה רוצה להתקיים כמו בתקופת האבן? אין שום בעייה. רק קח בחשבון שגם את ההודעה הזאת לא היית כותב בלי מחקר, לא רק שלא היה לך מחשב, גם לא היה לך כתב. המחקר הוא הכרחי. ההתנגדות צריכה להיות למחקר לא מוסרי, והמטרה היא להפוך את המחקר למוסרי כמה שיותר, לא להפסיק אותו. נכון, הרבה אנשים מתים מרעב, אבל מה לעשות, רחוק מהעין- רחוק מהלב. אולי אם הייתי מכיר אנשים כאלה והם היו מהמדינה שלי, אולי אם האנשים האלה היו גיבורים כמו שאילן רמון וחבריו היו, היה לי יותר כואב. טיעוניך שטחיים, והייתי ממליץ לך לבדוק אותם שוב. אגב, בהודעת זיכרון שלי בפורום אחר הבעתי צער גם על מותם של החיות במעבורת. אז כן, עצוב לי גם עליהן (אם כי בכל מקרה הן היו מומתות...
)

למעלה