חלב 10% לקפה

גרי רשף

New member
../images/Emo104.gifחלב 10% לקפה../images/Emo22.gif

תנובה הוציאה חלב 10% שומן לקפה במחיר של כחמישה ש"ח לחצי ליטר (כפול מחלב רגיל). ניסיתי- וזה שווה: 1. הקפוצ´ינו עולה ליגה מבחינת המרקם והעושר. זו די שחיתות 10%, ולכן לא הייתי ממליץ על כוס מאג מלאה, אבל אספרסו + חלב 10% מוקצף ביחס של 1:1 זה הדבר האמיתי. 2. ההקצפה עולה יפה יותר עם 10% מאשר עם חלב רגיל. נושא איכות ההקצפה עלה כבר מספר פעמים בפורום, ולהערכתי חלב שמן יותר- מוקצף טוב יותר.

ישראלית

New member
מקובל מאוד במערב אירופה

כמי שגרה בעבר בהולנד - מוכרים שם בכל סופר את מה שהם קוראים "חלב לקפה" (10%) בנפרד מהחלב ה"רגיל" (3%), ולא ראיתי שם אף אחד ששם את החלב ה"רגיל" של ה-3% בקפה שלו. רק את "חלב הקפה". ככה הם רגילים (עם הקצפה או בלי...) אגב, הקפה שלהם חזק במיוחד, ולכן באמת מתאים לו חלב ´דשן´ יותר. מניסיון: אם הקפה הוא חזק ומרוכז, אין שום בעיה לשים בו חלב עם עשרה אחוז שומן, ולהתרגל לשחיתות

cafesito

New member
ראיתי, ניסיתי, אהבתי.

החלב 10% מצוין למרות המחיר הלגמרי לא מוצדק. עדיין אני מעדיף אספרסו ושחור, אבל החלב כחלב הרבה יותר מוצלח ממה שהיה במקררים קודם. חבל שאין אריזת ליטר במחיר שפוי יותר.

ilancafe

New member
ואני, לעומת זאת...

חושב שהחלב 10% מתחלק בהקשר לקפה, כך: לקפה קר: לא מתאים! ניסיתי בכמה צורות והוא נותן תחושה של אבקתיות. לקפה חם: קפה פילטר/שחור התוספת של החלב ממש מצוינת. התוספת היא קטנה ותורמת למרקם של הקפה ומסמיכה אותו מעט. קפוצ´ינו: טיפה יותר קל להקציף את החלב אך טעמו כמעט אינו שונה משל חלב 3% שהוקצף כהלכה. להיפך, הכבדות שלו איננה תכונה רצויה כ"כ בקפה שלי. ובכל זאת... מכיוון שהשוק העיקרי לחלב זה הוא משקי הבית ולא בתי הקפה, זה מוצר שיוצא בזמן ומוסיף לססגוניות המאפיינת את עולם הקפה הכל כך תמים ביחס לעולמנו היומיומי הקשה. (משהו אישי)

למעלה